Tidig koll på Division 2 och Division 3

Jaha då är det färdiganmält till årets distriksserier. Tänkte ta mig en titt på Division 2 och Division 3 och det är alltså Värmland vi talar om ifall någon undrar. Division2  och 3 känns hårdare än på länge men jag ska ändå försöka spå lite smått. Ni som kommenterar får gärna skriva vilka spelare ni värvat och tappat.

Division 2

Ifjol var Division 2 en ensidig historia med Skattkärr som tog 18 raka segrar och gick med dunder och brak upp i ettan. Det kommer garanterat inte bli lika lätt för något lag denna säsong. Jag har fyra kandidater till att stå där som seriesegrare när säsongen är över och jag är faktiskt 100% säker på vilka två lag som kommer att  göra upp om nedflyttningsplatsen.

Från Division 1 har Karlskoga IBF och Lesjöfors Filipstads IBF kommit. Jag tror det blir svårt för dem att ta klivet upp direkt. Upp från Division 3 har Karlstad IBK och Nilsby kommit. De lagen kommer att få kämpa hårt för att hänga kvar i serien. Det är förövrigt svårt att hitta information om värvningar osv… men av det jag har hittat så ser GS86 ut att ha värvat riktigt spännande inför den kommande säsongen.

Botten

Vi börjar längst ner i tabellen. Som jag skrev ovan så är jag säker på vilka två lag som skulle slåss om sista platsen. Karlstad IBK och Nilsby. Visst det är spännande nykomlingar men vi ska komma ihåg att Karlstad slutade trea och Nilsby femma i fjolårets Division 3. Så nej tyvärr det blir bara en säsong för de lagen i tvåan. Det ena kommer åka ur direkt och det andra kommer förmodligen åka i ett kval. I övrigt tror jag att Sunne och Vålberg gör upp om sista kvalplatsen.

Mitten

Mitten denna säsong kan bli ganska så stort. Jag tror att lag som Åmål, Karlskoga, Lesjöfors/Filipstad och Hultsberg inte kommer att ha något med slutsegern att göra men samtidigt så kommer de lagen inte behöva oroa sig för att åka ur eller hamna i kval. Det jag vet om de lagen är att Filipstad verkar tappa några spelare och man har bytt tränare. Karlskoga har tappat några men ersatt med bland annat Rasmus Nordwall från Karlberg. Man står just nu utan tränare. Hultsberg ser jag som en dark horse. De har ett bra lag om de får behålla sin trupp.

Toppen

Fjolårets stora överraskning för min del för IF Edebäck som tillsist slutade trea kommer att vara med i toppen även denna säsong. De är alltid svårslagna i deras egna hall. Men inget lag kommer att rå på GS86 AIF som kommer att vinna serien och gå upp i Division 1.  De har förstärkt sitt lag ordentligt till denna säsong.

Division 3

Trean denna säsong är riktigt tuff. U-lagen håller alla bra klass, nykomlingarna är riktigt bra och lagen som är kvar från förra säsongen blir bättre. Jag har dock fyra lag som jag tror kommer göra upp om de tre översta platserna. Jag har svårt att peka ut något riktigt bottenskrap, men jag ska göra vad jag kan.

Botten

Som jag skrev så har jag svårt att tippa botten. Många lag kommer att slå varandra och det kommer nog vara jämnt mellan toppen och botten. Men jag tror att Karlberg som åkte ur tvåan och som tappat många spelare kommer få det jobbigt. Jag tror även att Mangskog kommer få det svettigt. Sedan så kanske det blir Arvika U som slåss där nere. Vilket det fjärde laget som åker ur eller får kvala blir kan jag inte ens gissa mig till.

Mitten

Båda lagen som åkte ur tvåan ifjol kommer hamna i mitten. Sunnanå och Nordmarken är inte nog bra för att komma tillbaka direkt. Jag tror även att Grums blir ett mitten lag även denna säsong. Det finns inte så mycket mer att säga.

Toppen då

Fyra lag som jag skrev ovan. Karlstad IBF U, Hagfors U, Skoghall IBF och Degerfors kommer att slåss om de tre översta platserna. Det kan faktiskt bli som så att laget som slutar trea tar steget upp då jag tror att Karlstad U och Hagfors U kommer sluta etta och tvåa. Skoghall lär dessutom vara intresserade av att få upp sitt farmalag i tvåan. Degerfors har värvat bra under våren. Bland annat 4 spelare från Karlskoga och det ryktas även om fler nyförvärv.

Som ni märker så blir det en otroligt hård serie. Det kommer att vara jämnt i alla matcher och man har inte råd att gå ner sig om man ska vara med i toppen. Jag tror även att man kommer se många ”skrällar” där lag i botten slår lag i toppen för att lagen är så jämna.

Slutsats

Det kommer bli en hård säsong. Jag ska ge mig på en mer noggrann tippning i höst när man får klarhet i värvningar osv. Ni som kommenterar får gärna berätta lite om vad just eran klubb förstärkt med.


Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Om Timmy Siik

Hans blogg http://blogg.innebandymagazinet.se/0586-bloggen/ vann utmärkelsen Årets mest kommenterade blogg i Innebandyns Blogg Awards 2013.
Det här inlägget postades i DIBK, Division 2, Division 3, Karlberg. Bokmärk permalänken.


32 svar till Tidig koll på Division 2 och Division 3

 1. Mikael skriver:

  Tror faktiskt inte att (vi) KIBK kommer att åka ur, vi har värvat bra spelare. Gamle målkungen Dan Lundqvist gör comeback, Emanuel Wennergrund hämtas från Skattkär, Filip Andersson från Skoghall, Mattias Johansson från Hagfors. Det är fler spelare på ingång, gör om gör rätt! ;-)

 2. Timmy Siik skriver:

  Spännande helt klart. Men tror faktiskt inte det räcker. Tänker stå fast vid min preliminära tippning.

  Men tro mig, Jag ska ta en närmare titt på trupperna i Augusti, September ungefär.

 3. Forza skriver:

  Hört några ryckten om mangskog sk ??

 4. Mikael skriver:

  Ska bli kul att se. Vi har många i truppen som har spelat på hög nivå så det ska nog inte vara några problem att hänga kvar i tvåan. Allt handlar om motivation, finns den så är det lugnt!

  • Motståndare skriver:

   Tuff säsong kommer det att bli oavsett om ni har spelare som ”förut” har spelat på hög nivå! Dessa spelare är väll inte alls lika bra tränade som de var förr bland annat. Dan Lundqvist var bra på sin tid! Men knäproblem som satte stopp på elitkarriären säsongen 07/08 kommer nog att bli svårt att undvika. Bra att det låter självsäkert men så lätt kommer det inte att bli eftersom det är en helt annat än att spela i division 3. Wennergrund har väll inte riktigt heller slagit igenom i de högre serierna och Filip Andersson är en talang som vi inte har spelat ordinarie i högre än div 3.

   Det är en hel del frågetecken kring KIBK, som mycket väl kan komma att förvandlas till utropstecken! Men tycker att meningen ” Det ska nog inte vara några problem att hänga kvar” är ganska farlig!

   Håller faktiskt med Timmy att Nilsby och Karlstad IBK är dom som ser svagast ut på pappret trots rutin, dock handlar inte Innebandy bara om rutin längre! Har man ett lag med medelålder på 30 + så kommer man få det tufft i vissa matcher.

   • Mikael skriver:

    Jag menar ju inte att vi ska gå å vinna serien så absolut kommer vi att få det tufft i vissa matcher.
    På den nivå som div 2 ligger på så räcker rutin väldigt långt. Taktiskt så anser jag att de unga spelare som kommer upp många gånger är för dåliga. Det är ganska duktiga spelare (offensivt) men har för lite taktiskt kunnande när det gäller försvarsspel. Det (hoppas jag) att vi kan utnyttja med våran rutin.

    • Johan skriver:

     Karlstad IBK ser faktiskt spännande ut.
     Tyckte dom blandade bländande klapp-klapp, med lite mer omotiverat spel.
     Har dom bara motivationen och viljan så kommer dom absolut inte vara i botten.
     Filip Andersson är ett stort tapp för oss i Skoghall då han producerade och var en jobbig jäffel i man-man spelet. Alltid ett leende på läpparna!
     Om jag ska svara på ”motståndare” inlägg så har han varit mycket i U-laget för att han varit aktuell för A-laget. Nog bara han själv som inte velat tagit klivet.

     Slutsatsen är att KIBK har värvat bra och kommer få ytterligare spets i sitt lag. Dom kommer nog få det svårt mot GS och Edebäck som spelar med lite mer fart. Men övriga lag ska se upp!

     Nilsby och Sunne slåss om sista platsen!

 5. Timmy Siik skriver:

  Forza

  Nej vet ingenting om Mangskog.

  Mikael/Motståndare.
  Okej, Om man ska vara ärlig så har jag ännu inte 100% koll på lagen just nu. Jag ska ta mig en närmare titt på trupperna i Augusti/September och det kan hända att jag gör en annan värdering av lagen då. Dock så är jag relativt säker på vilka lag som kommer hålla till i toppen och botten på Division 2.

  Snackar vi Division 3 så kommer det bli ett getingbo denna säsong där alla kommer slå alla och man kommer få se lag i botten som knäpper lagen i toppen på näsan för att det är så jämnt.

  Fortsätt gärna med Silly Season rykten och värvningar osv.

 6. Mikael skriver:

  Dan knäproblem? Spelade med honom de senaste 7-8 säsongerna och han klagade aldrig på några knän. Men det är klart, du kanske känner honom bättre. För övrigt så anser jag att det är bättre att spela i tvåan än trean då lagen (förhoppningsvis) är bättre uppstyrda och har en spelidé. I trean är det mest tuta och köra. Men sporrande att vi är tippade att åka ur…. Väck inte den björn som sover! :)

 7. Forza skriver:

  Okej! Men de vet ja ;)

 8. Timmy Siik skriver:

  Mikael.

  Jag som Degerfors IBK ledare känner samma sak nu när vi kommit upp i trean istället för 4an.
  Att spela med effektiv tid och mot lag som vill kommer bli mycket roligare än att möta de halvseriösa division 4 lagen.

  För er del får ni väl hoppas på att jag väckt den sovande Björnen. haha

 9. Publik skriver:

  Det ryktas om att Pontus Lilja är tillbaka i Karlskoga! Men det är bara rykten som jag har hört allt är inte riktigt klart än, känns som en intressant värvning av Karlskoga.

 10. Johan skriver:

  Tror inte Degerfors kommer ha så mycket med toppen att göra. Snarare botten. Sorry ! Men bara vad jag tror. Ingen koll på nyförvärv dock.

  Grums har värvat bra och rejält och kan mycket väl utmana om direktplatsen.
  Dom har ju Waffe också ;)

  Hagfors har ju tappat 93 kullen som var så duktig och kommer få det svårare till säsongen. Men kommer vara med i toppen. Svårt spela däruppe.

  Karlstad kommer vara topp 3 när serien är färdigspelad. A-laget i SSL. Men frågan är om man skickar så mycket ner till U-laget därifrån kommande säsong.

  Sunnanå har tappat Ludvig Ehn bl.a. Men fått in duktiga målvakten Essler från Skoghall. Fler rycktas flytta på sig. Kommer ha svårt att va med i toppen. Kan bli ett bottenlag. Tyvärr då jag gillar pingvinerna från KIL.

  Mangskog = Noll koll!

  Nordmarken behöver en bra början för att inte hamna i den nedåtgående spiral man hamnade i division 2. Tror dom blir mitt lag. Men kan lika väl bli ett kval-lag nedåt.

  Vi i Skoghall IBF är ett ungt lag och blir ett år äldre, ett år bättre. Fått in Thorén från Hagfors och Dennis A från Skattskärr bl.a. Dock tappat poängmaskinen Filip till Karlstad IBK (som jag tror klarar sig kvar i 2an). Vi kommer utmana om första platsen och kommer ta direktplatsen. Det är jag 100 på!!!

  Karlberg tror jag får det tufft. Men dom är köttiga. Å köttar man kan man slå många lag. Men även förlora mot många. Raggarbandy :D

  Arvika kommer nog placera sig bättre än förra säsongen! Dock ingen topp placering.

  Men det är svårt att tippa då jag tror att alla kan slå alla på nått sätt. Så otroligt olika spelstilar på lagen.

  Längtar till det drar igång!

  • Mattias Karlsson skriver:

   Klart du tror på ert lag. Hade du inte det så hade det vart tjänsterfel ju ;)

   • Johan skriver:

    Haha sant iofs! Men såg riktigt bra ut i slutet av säsongen så vi bara förlora mot Karlstad U. Då hade dom med Colling bröderna å Nisse. Utan dom hade vi tagit dom och spelat i 2an nu.

    Bara vi fortsätter där vi slutade så kommer vi ta serien.
    Sen kommer samarbetet med A-laget bli tightare till säsongen.

    VI SKA BARA UPP NU!!!!

 11. Timmy Siik skriver:

  Publik.
  Ja Lilja är en duktig spelare. Skulle vara en mycket bra värvning för KIB.

  Johan.
  Respekterar dina åsikter såklart.
  Jag tror att 3an kommer bli riktigt tuff. Inget lag kommer ha råd att gå in i någon slags formsvacka om man ska vara topp 3 där.
  Det som talar för oss dock är ju att det kan räcka med att komma topp 5 för att få kvala eftersom Karlstad U och Hagfors U inte får gå upp.
  Jag tror som sagt stenhårt på oss. Vi har fått in Viktor Ekberg, Mattias Tiger, Robin Sjöström och Emil Persson alla från Karlskoga. Thom Karlsson rutinerad back från Karlberg har hämtats tillbaka och sen har vi fått in poängmaskinen Tom Svensson från STorfors. Det snackas dessutom att 2 spelare till från Storfors är så gott som klara.

 12. Johan skriver:

  Ser bra ut för alltså! Skillnaden är dock stor mellan 4an och 3an. Trean var riktigt bra förra säsongen (för att va div3). Tror den inte blir lika tuff kommande säsong.
  Det är inte självklart det räcker med en 5e plats då det inte är skrivet i sten att 2 av U-lagen kommer topp 5. Å andra sidan kan det t o m räcka med en 6e plats om alla u-lag placerar sig där uppe. Har dock svårt att tro det.

  Vi syns då!

  Ps. Vi gick ju block 1 ihop. Har du gått fler utbildningar?

  • Timmy Siik skriver:

   Ja det är stor skillnad mellan 3an och 4an.Den största skillnaden som jag tycker är att lagen i 3an känns något seriösare. (Menar såklart inte nu att alla lag i Division 4 är oseriösa)

   Jag har gått block 2 i höstas. Ska gå block 3 om ett år när jag fått lite mer rutin. Man får inte gå för fort fram när man är ung.

 13. Mattias Karlsson skriver:

  Om jag som på skoj ska tippa Div 2 och 3 skulle jag väl sätta följande stämpel

  Div 2
  GS/86 vinner Bredast trupp och bäst bredd iår. Kan bli 18 raka som för oss.

  efter dom slåss KIB, Karlstad IBK, Åmål,Vålberg, Lesjö om inte för många drar
  Tror tvärt om att rävarna i Karlstad samt deras nya kommer bli väldigt svårspelade och de sätter själva ribban för hur bra de vill bli.

  Botten Sunne, Nilsby, Edebäck, Hultsberg Här tror jag sunne, Nilsby och edebäck gör upp om vilka som ska kvala och åka ur.

  Div 3

  Topp 3 Karlstad IBF U, Grums, Skoghall IBF.
  Bäst bredd och spets i dessa lagen.

  Mitten Degerfors, Mangskog, Hagfors U, Nordmarken
  Lag som kommer blanda och ge tror jag.

  Botten Karlberg, Arvika U, Sunnanå
  Tunna trupper och extremt skadekänsliga och får dessa en dålig starttror jag på en negativ spiral.

  //Mattias

  • Timmy Siik skriver:

   Intressant tippning.

   Du får återkomma med en hel tippning lite närmare säsongsstarten. Jag kan till och med erbjuda dig ett gästinlägg om du vill hehe

   • Mattias Karlsson skriver:

    Absolut… Kan tippa det på skoj närserierna näsrmar sog o hela trupperna finns.

 14. Åskadare skriver:

  Lfibk ser inte så svaga ut! Efter vad jag hört så kommer stjenberg, Sjöberg, bjord samt evigt unga staffan Eriksson bli kvar. Får dom även behålla David Endl så tror jag att dom kommer att leka hem div 2!!!

  • Timmy Siik skriver:

   Åskådare

   Det där var endast 5 spelare. Men 5 bra spelare leker man inte hem någon serie.

   Hur ser övriga truppen ut för LFIBK??

   mer info tack.

 15. Åskadare skriver:

  Vad jag har hört på ryktes om så kommer lfibk va intakt från den gångna säsongen. Bortsett från dom 3 som redan lämnat! Samt att några nyförvärv även kommer att bli ofentliga inom en snar fram tid..

  • Mattias Karlsson skriver:

   Inte alls vad jag hört från initierade kälor i Filipstad men det ska bli spännande o se. Hoppas på en jämnare div 2 än förra året.

 16. Målvaktsjäveln skriver:

  Här händer det inte mkt. Snart går lagen in efter veckor av barmark.
  Vad händer, värva lite folk som har koll på västra värmland oxå. Det är ju där det händer.

 17. Timmy Siik skriver:

  Målvaktsjäveln.

  Har du några förslag om vem som skulle kunna blogga om den Västra sidan så är du välkommen med dem. Eller så kanske du själv vill bidra med ett gäst inlägg.

  Mejla gärna 0586innebandy@gmail.com

 18. Rog skriver:

  Utflyttad värmlänning men tycker mig fortfarande ha blykoll på västra delarna och Mangskog ligger mig varmt om hjärtat. Ser väl helt okay ut trots tappet av Robert Rosenqvist, Tomas Fredriksson kommer tillbaks och de övriga fortsätter, en bottenplacering vore ett misslyckande

 19. Timmy Siik skriver:

  Vart har Rosenqvist gått??

 20. PA skriver:

  Rosen har gått till Arvika.

 21. Publik skriver:

  Nilsby och GS86 hade en träningsmatch idag som slutade 3-3 jämn och underhållande match, fulla a-lagstrupper från båda håll… Nilsby blir att räkna med iår tror jag.

 22. Timmy Siik skriver:

  Publik

  Spännande att höra men NEj Nilsby kommer ändå att tillhöra botten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>