Den preliminära serieindelningen klar. Kommentarer på det??

Jaha då var den preliminära serieindelningen publicerad på VIBFs hemsida. Tänkte ge några kommentarer om det och sedan skriva lite vilka lag jag tror blir favoriter i respektive serie.

Division 2

Division 2 som jag egentligen redan sagt vad jag tror om kommer väl egentligen bli en ganska ensidig historia. GS 86 kommer att vinna 2an  och det finns dessutom en chans att de gör som Skattkärr och tar 18 raka segrar. I övrigt så tror jag att de lagen som åkte ur ettan Karlskoga och Lesjöfors/Filipstad kommer få det svårt att komma tillbaka. Utmanaren till GS blir Edebäck. De är alltid svårspelade uppe i deras lilla hall. Ur åker Nilsby, och Kalrstad och Sunne får kvala.

Division 3

Jaha kanske den mest svårtippade serie denna säsong. Känns väl egentligen som att alla lag har chans på en topp 3 placering här. Dock så tror jag att Karlstad IBF U kommer att vinna serien. Utmanare blir Skoghall IBF och Degerfors men man måste även varna för Sunnanå och Nordmarken som åkte ur tvåan . Även Hagfors U och Grums kan blanda sig i toppen med rätt flyt. Arvika U, Karlberg och Mangskog kommer att få jobba hårt i botten.

Division 4 Östra

Svårtippat men jag tror att det kommer bli två U-lag i topp Skattkärr U före GS 86 U. Främsta utmanare blir Skoghall U och Munkfors som måste få igång Rone på samma sätt som de senaste säsongerna för att ha chans. Det kanske mest infekterade derbyt i hela innebandyvärmland kommer äga rum mellan Kristinehamn och Lusasken.  I botten kommer Lesjöfors, Nykroppa och Karlskoga U att husera. Kanske även att Storfors kommer dras in där då det ryktas att de kommer tappa en hel del spelare.

Division 5 Östra

Lesjöfors/Filipstad U är solklar favorit i femman. Men främsta utmanare kommer bli Degerfors U och Kristinehamn U. För att vara helt ärligt så känns det som att serien var något vassare ifjol men men jag kan ha fel. I övrigt så lär Väse, Karlberg U och Lesjöfors U hålla till långt ner i botten medan Karlstad IBK U och Örnen blir mitten lag.

Damer Division 4

Tänkte även passa på att spå vårat damlags chanser att hävda sig i damfyran. För det första så tror jag att Eva Fälling i Dottervik kommer att vinna skytteligan. Om hon nu spelar vidare. Jag tror att Billingsfors kommer att vinna serien. Sen är det helt omöjligt att tippa. Vad tror ni?

Spännande kommer det blir. Bidra gärna med kommentarer och klara övergångar i kommentarfältet


Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Om Timmy Siik

Hans blogg http://blogg.innebandymagazinet.se/0586-bloggen/ vann utmärkelsen Årets mest kommenterade blogg i Innebandyns Blogg Awards 2013.
Det här inlägget postades i DIBK, Dam, Division 2, Division 3, Division 4, Division 5, Karlberg. Bokmärk permalänken.


5 svar till Den preliminära serieindelningen klar. Kommentarer på det??

 1. Mattias Karlsson skriver:

  Tycker du har väldigt mkt övertro på Edebäck. Betänk följande.
  Westlund, Jönsson, Totte, Dennis har lämnat och westlund va även stor del som tränare förra året.
  De har då tappat Jönsson som kom 2a i poängligan och va deras klart bästa speluppläggare. De kommer bli mkt sämre i PP samt i uppställt anfallsspel.
  Att sedan tappa första målvakten och ha unga målvakter som inte alls är van div 2 bådar inte heller gott.
  Att de ska utmana om segern är därför högst osannorligt.
  Kommer bli bott 5 skulle jag tro då för viktiga positioner försvagats för mkt.

 2. Parmhed skriver:

  Måste faktiskt hålla med Mattias här, Edebäck har tappat de tongivande spelarna och har igen ”färdig” målvakt att ersätta med. Kan dock ta en hel del poäng hemma men får det svårt på större yta. Känns inte som det finns något kag som kan utmana GS/86 på allvar, Filipstad har tappat en del och jag har inte hört att de värvat något (kan dock ha fel). Karlskoga kommer ha ett bättre lag än förra året och juniorner har blivit ett år äldre så de har nått pågång, men inte säker på att de kan utmana i år.

 3. Ludde skriver:

  Kul att det pratas en del om Edebäck :) kan ju rätta en del bara. Westlund lämnade för Mora redan vid uppehållet. Totte hade ingen större säsong och va mest i 3:e linan. Vi hade 2 målvakter som delade på sysslan förra året och nu är den ena fortfarande kvar. Och han har gjort 2 säsonger i 2:an nu. Sen att Jönsson är ett stort avbräck kan ingen neka till, han gjorde en mycket bra säsong och va viktig för oss. Men vi har fått 3 spelare från Sunne och 1 från torsby som gått innebandygymnasiet i Mora. Sen kan det bli fler längre fram.
  Fan va kul det är med silly season :)

  • Timmy Siik skriver:

   Ja visst fan är det härligt med silly season och en massa spekulationer.
   Facit kommer vi ju ha om ca ett år när alla serier är färdigspelade.

 4. Nilsby skriver:

  laget.se/nilsbyik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>