Ny säsong väntar i Västergötland , Del II

Ny säsong väntar i Västergötland … fortsättning ….

Då försöker vi att skriva ner fler tankar och se över lite hur det ser ut i fler föreningar i dagsläget och lite vad som hänt. Var ju ett tag sedan jag nu lade den så kallade Del I bakom mig och samtidigt så har innebandymagazinet haft problem med blogginloggningarna så det har varken gått att läsa för er läsare eller att lägga in för oss innebandymagazinbloggare. Men nu är vi med i matchen igen!

Har fördrivit senaste tiden med att bland annat följt SM i Norrköping, och framförallt följt bowlingen och Alingsåspelaren James Gruffman, vilken jag faktiskt fått äran att arbeta med som mental instruktör. En mycket klok och härlig kille som verkligen är målmedveten till max. Har även vart i Danmark, genomfört innebandypass som instruktör, varit på Smögen InnebandyCup med mera. Så det har i alla fall funnits något att aktivera sig med hela tiden.

Fristad GOIF Damseniorgrupp, ena halvan, har förresten spelat till sig en seger i Ängelholm Outdoor, en tung skalp för de duktiga unga tjejerna. Undrar förresten när en gren som utomhusinnebandy spel 3 mot 3 med målvakt blir en gren för SM veckan, hade vart hur kul som helst faktiskt. Eller vad tror ni?

Fristads andra halva , som inte spelade i Ängelholm Outdoor, var på turneringsspel i Kungshamn och spelade Smögen Cup. Där blev det en silvermedalj efter att de grönvita tjejerna bland annat slagit Tvåstad KIK i semifinalen med 4-3 i sudden death. Välförtjänta segrare i turneringen blev Allsvenska IBK Göteborg.

Men nu startar vi denna text på allvar och vi börjar med lite damer, och vi tar oss till Vänersborg och Tvåstad KIK. Föreningen fortsätter att arbeta med att försöka lyfta flick och daminnebandyn och det vi kan se är i alla fall att man har aktiviteter, träningspass under sommaren, där det finns lite folk som deltager på.Blandade pass med roliga aktiviteter vilket är kul att kunna följa. Bra uppdateringar där Tvåstad KIK!

Bra att man fortsätter att tro på sitt projekt också även om det i många munnar, både i staden där laget kommer ifrån samt övriga Västgötahåll, sägs att det går rätt trögt för Tvåstad KIK och vidareutvecklingen just nu, detta i att knyta till sig större tjejgrupper. Det sistnämnda något som vi själva tyvärr inte vet så mycket om och ej kan uttala oss själva om. Men det kan ju ta lite tid att få igång en verksamhet på allvar, så bara att vänta och se.

Vet att Tvåstad haft problem med lite skador på några nyckelspelare men att de kan vara spelbara när serien åter startar igen.

Stora frågan är väl vem som skall forma tjejerna taktiskt och utvecklingsmässigt nu när tränare Christian Filipsson sagt att han gjorde sin sista säsong 2015-2016?

Själv tror jag dock att han står i båset även kommande säsong, och främst beroende på att man inte kan finna någon bättre och för att han aldrig är den som kommer lämna dessa tjejer ”i sticket”. Hans kvalité behövs för att kunna fortsätta ta detta gäng ett steg till!

Grannklubben IBK Elfhög Dam verkar också jobba för en bra vidareutveckling, och har ju redan många unga i sin trupp som redan har tagit flera utvecklingskliv föregående säsong.

Men har byggt upp en säsong 2016-2017 på ett intressant och bra sätt, fått ihop och behålla merparten av den trupp man hade i division 3 föregående säsong samt att man också fyllt på med intressanta namn.

Martin Andersson från Uddevalla förstärker ledarstaben och här får man en tränare som under senaste åren varit verksam i Herrestad AIF Dam. Martin har annars också tränat både Walkesborg IBK Dam och Herrlag och är enligt utsago en engagerad person som IBK Elfhög får in i sin ledarstab.

Spelaren och nyförvärvet Sara Kolsmyr hämtar man från konkurrenten Tvåstad KIK vilken jag tror kommer att få en viktig roll i laget och bli en riktig pådrivare. En bra första värvning som man presenterar innan säsongen drar igång på allvar och bra då laget är nykomling i division 1. Ett intressant annat nyförvärv är Elin Åkerberg, från Munkfors IBK. En tuff spelartyp som inte viker sig i närkampsspelet och som är positionsstark. Föreningen har också i dagarna gjort klart med Rebecca Billgren från Herrestad AIF, en center som faktiskt kan överraska på allvar i serien kommande säsong.

Vi fortsätter väl lite på damspåret då och konstaterar att Västergötlands högsta serie blir två riktigt stora spelare fattigare också kommande säsong, detta när vindsnabbe och mycket duktiga Alicia Zälle , (Bilden) Fagerhult Habo IB, tar steget över till Jönköping IK i Allsvenskan.

Samma steg som också målvakten från Fristad GOIF Sofia Blixt väljer att ta.

Båda spelarna har haft en tongivande och viktig roll i sitt klubblag men får också i Jönköping en viktig roll som de båda spelarna i ville missa.

För övrigt så har Fagerhult Habo IB fått hem duktiga spelaren Efraim Björnell igen till sitt herrlag, detta efter att han varit i SSL laget Warberg IC en säsong. Nu kliver han också in som ny ledare för Fagerhults Dam, en stark ledare med mycket kunskap, hög inställning och en mycket stor framtidsledare i vårt distrikt. Han kommer att ha massor av bra saker att tillföra.

Apropå Fagerhult Habo IB så har herrlaget faktiskt värvat några tunga namn, men också tappat några riktigt viktiga spelare så som Erik Olofsson (Mullsjö AIS) och Joel Dagman (Linköping). Men man har även fått behålla några unga starka spelskickliga killar vilka kan blomma ut och ta ett stort steg till under 2016-2017.

Försvinner gör även duktiga Oskar Malmgren som tar steget över till konkurrenten Jönköping IK. Oskar med moderförening Rydboholms SK är en spelare som jag är säker på kommer att ta några riktigt stora innebandysteg under de kommande åren. Han tillhör redan gruppen av de absolut bästa i sin åldersklass i Sverige men tror han kommer vara med i toppen på den listan snart, kanske redan efter kommande säsong. Han är en fantastisk spelare i sina bästa stunder och jag hoppas verkligen han snart får möjligheten till spel i SSL.

Jag måste ändå lyfta fram ett nyförvärv som skall bli riktigt intressanta att följa i Allsvenskan som Fagerhult Habo IB lyckats knyta till sig, och som jag tror kommer tillhöra de absoluta bästa backarna i den serien kommande säsong, Samuel Olsson.

Samuel , vilken har Fagerhult Habo IB som moderförening, är en spelskicklig defensiv spelare, brytningsstark och som besitter kraft och pondus.

Han är också en spelare som har ett bra distansavslut och som kommer vara med och hota i det offensiva spelet.

Tror att han kommer bli en utav de absolut viktigaste spelarna i laget och kanske i hela serien faktiskt. Tycker att det är en riktigt bra värvning.

Eftersom vi också nämnde Fristad GOIF Dam tidigare i texten också, i och med Sofia Blixts övergång till Jönköping IK, så tar vi även några notiser från den truppen.

Damutvecklingsgruppen har haft 2 veckor ledigt i maj månad men sedan kört på med 2-3 pass i veckan gruppmässigt samt sedan individuellt resten. Hög upplustning på träningarna med ett snitt på 17-18 spelare per träningspass är starkt.

Laget tappar som sagt målvakten Sofia Blixt men sedan är truppen intakt och man kan ställa upp med mer eller mindre samma lag som föregående säsong.

Nyförvärvet, det enda som man hittills presenterat,  från SSL laget Dalen IBK Anna Asplund , vilken var utlånad till Borås IBF föregående säsong, och var en utav de bästa spelarna i serien, är klar för Fristad GOIF. Tror att Anna kommer att trivas i sin nya omgivning och att hon kommer att tillföra massor från sin högerbacksposition. Anna kan också spela i en forwardsposition.

Fristad GOIF och Borås IBF kommer för övrigt att spela Juniorallsvenskan tillsammans med sina unga och duktiga tjejer födda 1999/ 2000(2001), ett riktigt kul inslag i sjuhäradsområdet som inte haft ett juniorallsvenskalag tidigare på tjejsidan.

Vi beger oss lite längre norr ut och avslutar denna text med att ta en titt på IBK Lidköping Herr.

Laget har visserligen tappat mycket kloka och duktiga spelaren Andreas Granberg, men man har fått tillbaka en riktig härlig spelare i Andreas Aronsson , vilken kommer tillbaka till IBK Lidköping igen efter några år i Malmö FBC. ”Aris” verkar bara skriva ett 1-årskontrakt med sin moderförening, detta då han inte riktigt vet vad som kommer ske i livet ännu, men han är en jättebra förstärkning som kommer att bidra till mycket bollvinster för laget i de centrerade områdena av banan.

Sedan måste vi också nämna att lagkaptenen Joel Flensén förlängt sitt kontrakt med 2 ytterligare säsonger och det är en viktig pusselbit i IBK Lidköpings lagbygge.

Tyvärr verkar det som IBK Lidköping DAM har lite problem med att finna en tränare och coach inför kommande säsong. Något jag tycker är riktigt tråkigt då laget förra säsongen faktiskt visade att man gick framåt i snabb anda och att man var en trupp att faktiskt jobba utvecklingsmässigt med.

Hoppas att de finner ett bra alternativ så man kan få fortsätta att ha ett damlag och spela innebandy!

Wårgårda IBK Herr har en spelare som fått inta en VM plats till VM i Riga i December. Det är Pherraphong Khambanlue, före detta IBF Horsby (Herrljunga), eller även kallad Boon som får ta klivet in i det Thailändska herrlandslaget, där jag för övrigt tror att han kommer göra mycket bra ifrån sig och vara en viktig spelare i deras landslagstrupp.

Thailand kommer för övrigt att få möta Singapore, USA och Canada i sin VM grupp. Så två Västgötingar kommer med andra ord att få möta varandra i gruppspelet vilket blir extra kul. Boon i Thailand och Alexander McVey i USA (Borås IBF Thunders till vardags).

Wårgårda IBKs herrlag har bland annat laddat upp med spel i sommarturneringen Smögen Cup i Kungshamn,  där man bland annat fick se nyförvärvet Niklas Benon in action. En stabil och offensivt bra back som jag tror kommer växa in på ett bra sätt i seriespelet, Tobias Nilsson , vilken harvat i Hjälmared under senaste året och öst in poäng men som nu valt ta ett steg högre upp spelar nu även också för WIBK.  Även IBK Alingsåsspelaren Simon Näslund har man kontrakterat, en riktig ”targetplayer” som skall ligga och styra och ta jobbet i den offensiva zonen. En bra spelare om man använder han på rätt sätt i en klok roll.

Att laget sedan också får behålla lagkaptenen Johan Stenseke ser jag kanske ändå som den viktigaste pusselbiten i Wårgårda IBKs bygge. Han missade en del i slutet men är den spelare som kan få laget att höja sin prestation i de flesta utav matcher. Han kommer att vara otroligt viktig på planen och under seriespelet som nykomlingar i division 2 Västergötland.

Även Wårgårda IBK DAM visade upp sig i Kungshamn, och enligt alla där ute så talas det om att laget skall bli en riktig slagpåse i Västergötlands Division 1 serie. Det jag såg i Smögen Cup så tycker jag ändå att laget stod upp klart bättre än föregående säsong i mycket taktiska delar. Det fanns ett tänk och en klart starkare struktur än tidigare. Tycker också att flera spelare ser bättre och mer ”spelmogna” ut än tidigare. Tror att de som tror att de kan ställa ut skorna mot Wårgårda IBK Dam i seriespelet till kommande säsong skall passa sig, kan bli en otäck överraskning för några lag tror jag!

EXTRA INTRESSANT: Verkar som att det också går lite rykten om att det sköna innebandygänget så kallade RAGAZZI har problem och kanske inte kommer till spel i Herr division 2 Västergötland. Många sysslar ju med andra idrotter och jag tror också att Niklas Bengtsson, vilken är en mycket drivande person i föreningen drar ett alldeles för stort last själv för att detta lag skall fungera. Tyvärr så får de personer rätt som för några år sedan sade att föreningen RAGAZZI kommer faljera efter ca 4-5 år och då läggas ner. Surt om så är fallet, men ryktena verkar väldigt pålitliga. Vi får se hur det ser ut när serien startar i höst om man är med i seriespelet då!

Nu tar vi och nöjer oss för denna gång och konstaterar att många är igång på allvar där ute. Hoppas vi snart kan följa upp med lite tankar och fakta kring hur det går för våra lag i Västergötland igen. Detta i väntan på seriestarten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentar

Ny säsong väntar i Västergötland

Ny säsong väntar i Västergötland

Ny seriesäsong drar snart igång i vårt distrikt Västergötland och det är mycket som har hänt. Hade tänkt att jag kanske skulle trappa ner på bloggskrivandet ännu mer, men samtidigt känns det ju inte bra då jag blev prisad som årets distriktsblogg förra säsongen, och då tyckte jag ändå att jag inte lade ner oerhört mycket tid på det.


Kul att folk där ute gillar att läsa vad som skrivs om vårt distrikts, lite variation samt också att man kan tycka till lite. Är ju faktiskt så att även de kritiska personerna är inne och läser, och det är ju bara att tacka för. De får tycka vad de vill och känna vad de vill men att de höjer besökarsiffrorna är bara bra, detta med tanke på att det bara gynnar mig som bloggskrivare då.

Får starta med att under denna dag bjuda på några tankar om säsongen och berätta om ngr lag. Sedan får jag fortsätta denna ”serieberättelse” vid annat tillfälle, detta då det hade blivit alldeles för mycket om jag tagit allt jag velat skriva på en gång.

Så håll till godo med denna textdel 1.


Vill först bara starta med att lyckönska Patrik Löfborg , från Tidaholm, vilken tränade Mullsjö AIS damer föregående säsong, men som nu flyttar till Warber IC för att träna föreningens SSL lag DAM, nykomlingar i landets högsta damserie.

Sedan skickar vi även en hyllning till Kevin Eriksson , från Stöpen IBK och Skövde, detta då han prisats med det Svenska Idrottsledarpriset. Respekt kallas det !

BILD: Foto Per Ström , bild hämtad från VästgötaBladet. Patrik Löfborg under den tid han var tränare och Coach i Fröjered IF.

Vi passar också på att ytterligare en gång gratulera spelaren Johan Bergstrand som var med och spelade upp sitt Team Thorengruppen till SSL. Fantastiskt starkt och bra jobbat!

Just nu är det ett grått Västergötland man befinner sig i, och samtidigt som jag också skapar detta första säsongsinlägg för säsongen anno 2016-2017 så strilar regnet med bra tryck ner från himmelen i Alingsås centrum, där jag befinner mig för att inta lite lunch och ha lite innebandyprofilsplanering.

Eftersom jag också sitter i caféstaden så kan vi väl börja spåna lite vad som hänt i Alingsåsområdet.

IBK Alingsås tog sig som storfavoriter upp till Allsvenskan, och det var varken slump eller någon skräll. Alla visste att det var satsningen utåt och det syntes också med tanke på att också Johan Andersson, Jönköping IK, plockades hem under våren.

Men utan Johan hade det tyvärr inte blivit någon Allsvenskan tror jag, men kul att laget infriade de mål som man hade.

Tyvärr så blir det nog en tuff säsong i en högre serie, detta eftersom många har lämnat, och det är inga ”dussinspelare” som klivit av. Bröderna Johan och Mikael Andersson samt Rikard Stenbäcken är 3 spelare som håller en stark Allsvensk klass och hade vart riktigt bra i en högre serie , men som inte kommer till spel. Alla 3 har talat om att det är över och inte blir något mer spel i Alingsås.

Men jag vet inte, kanske (kanske) de kommer någon utav dem smygande när serien startar, eller en bit in i den, och om de ekonomiska förutsättningarna är rätt. Tror mycket handlar om hur det går för laget under hösten helt enkelt. Men visst hade vi alla tyckt det vart kul att sett dessa tre på banan 1 säsong till.

Att laget också tappar backen Linus Sagré och forwarden och gamle trotjänaren Patrik Sernelid är också så klart kännbart. Anser att man faktiskt inte kunnat ersätta någon utav de ovan nämnda spelarna samt Linus och Patrik, alla har tillfört på sitt speciella sätt och med sin speciella roll, och den är inte lätt att axla för någon annan.

Nyförvärv som Erik Pajnert från FBC Lerum är så klart ett bra nyförvärv, och eftersom jag både tränat Erik och känner han väl så vet jag vad han går för. En spelare förresten som IBK Alingsås faktiskt ratade för några år sedan då den sportchef som då satt och styrde tyckte han helt enkelt var för dålig, eller som han uttryckte det då ”lär inte bli något och håller tyvärr inte måttet för spel hos oss”.

Hoppas han visar nu vad han kan och att det var rätt att ta hit han till Alingsås. Vet att Erik vill mycket och används han i rätt roll och rätt ytor så kommer han göra mycket poäng och nytta för IBK Alingsås. Från Luleå, efter studier där, hämtar man Johan Ekenberg, tidigare Floda IBK, och där kan man faktiskt hittat en spelare som kan lyckas i Allsvenskan. Han är också en potentiell lagkapten och är en spelare som kan lyfta hela gruppen.

Tjeckiska landslagsspelaren, som misslyckades och faktiskt floppade lite i FBC Lerum förra säsongen, Tomas Sladky, har man också lyckat knyta till sig. Kanske behövde han en säsong på sig innan allt släpper, det har vi ju faktiskt andra tjecker i Sverige som bevisat. Många har gjort en dålig första säsong och sedan blommat ut rejält. Vi får se hur det blir med Sladky. Han skall visst också anta en slags ledarroll då föreningen ej funnit någon riktig ledare eller coach och vi hoppas att en sådan roll inte går ut över hans spel och att det blir för mycket, samt att han faktiskt inte heller ”bryter sönder” de delar som IBK Alingsås faktiskt har i sina spelare som är bra och som man måste nyttja spelmässigt för att hänga kvar i serien.

Att man för övrigt inte kunnat presentera någon riktig tränare och coach för laget känns tufft som nykomling och tror att det kommer visa sig att man tappar mycket pga detta. Förra säsongen så klev ju Johan Andersson (Jönköping) in och styrde upp allt när det behövdes lite kunskap och taktiska lösningar. Nu behöver man någon som kan lösa detta en nivå högre upp.

Finns många tränare i området samt även i Göteborgsregionen som hade passat i Alingsås tror jag, och flera utav dem är denna säsong också tränarlösa, lediga från uppdrag. Tror att hade man kunnat lockat på rätt sätt så hade man kunnat knyta till sig någon.

Jag trodde först mycket på Jonas Byström, Vänersborg, en tränare som tidigare vart i Alingsås och som både trivdes här samt också gjorde bra ifrån sig och var omtyckt. Men framförallt väldigt kunnig.

Jonas hamnar i stället i ledarstaben i IBK Vänersborgs herrlag, nya i division 1, och det är bara att gratulera föreningen till en fantastisk värvning. Tror det kan vara en länk till att laget faktiskt vinner jämna matcher och kan låsa ihop det när det verkligen behövs.

BILD: Hämtad från IBK Vänersborgs hemsida. www.ibkvanersborg.se

Borås IBF Thunders, vilka från tränarhåll själva sagt att man nu skall kriga om att ta kvalplats upp till Allsvenskan, har precis i dagarna fått klart med en spelare som redan levererat starkt på just den nivån.

Victor Lennartsson, från Lindås Waves IBK, är en klasspelare och en spelare som kommer göra massor utav poäng i division 1. Allt kommer väl handla om vilken omgivning han får i sin formation och hur man låter han agera och spela. Här har man i alla fall en spelare av mycket stark innebandyklass.

Bild: Victor Lennartsson (till höger) florerar på bild tillsammans med Borås IBF ledare Joel Bergström.

Borås har även gjort klart med en utav de största talangerna i området, Jesper Larsson, Rydboholms SK, född 1998, vilken både kan spela back eller forward, och gör det bra oavsett vart man placerar han. Han är en spelare som man faktiskt kan nyttja på olika positioner, allt beroende på vilket motstånd man möter. Tror att han kan få en bra säsong och även prestera mycket. En härlig person också som jag håller alla tummarna för.

Jonathan Ekelund, från Pixbo Wallenstam IBK, är också en spelare som får ses som ett bra nyförvärv men han kommer att få växa in sig mer och mer ju längre säsongen lider tror jag, så småningom blir han nog en riktigt viktig spelare för Borås. Tror han kommer göra ett stark arbete på sin backplats men att det kommer ta tid innan han blir en utav de tongivande defensiva spelarna.

Sedan florerar lite rykten om spelare in och spelare iväg. Någon till Danmark och någon som kanske lägger av. Men jag hoppas verkligen man kan behålla det man har nu och få arbeta med den truppen samt att man också finner en målvakt av klass, eller lyckas få hem Jonathan Larsson att vara med lite som ”back-up” på dubbellicens. Det hade gjort mycket när det väl gäller tror jag. Tror att målvaktsfrågan kommer vara den viktigaste att lösa just nu för föreningen.

Vara IBK måste vi också nämna  i denna första text, detta då de plockar hem en riktigt bra innebandyspelare i Andreas Granberg. En spelare som egentligen är alldeles för bra för division 2 och som kommer tillföra massor i sin moderförening.

Att man också lyckats få Daniel ”Dojan” Johansson att åter ta upp sitt innebandyspel och satsa på en spelarsäsong i Vara IBK blir även detta ett riktigt starkt nyförvärv.

I allt detta så har man också kontrakterat en ny huvudtränare i Johan Ottersten , en ung och hungrig tränare och coach med en vilja att vilja lyckas och med helt rätt inställning. En trevlig coachvärvning som skall bli rolig att följa. Han brinner verkligen för sporten och visar alltid ett stort intresse och engagemang.

Vara IBK består sedan utav , som vanligt, många duktiga unga killar där en spelare som William Strömfeldt kan få ett riktigt stort genombrott under 2016-2017. Han har ännu mer innebandy i sig än vad han visade under föregående säsong och det är bara en tidsfråga när hela ”ketschupeffekten” släpper. Tror att det är en spelare som vi kommer få se i Allsvenskan eller SSL inom några år.

Bild: Bilden hämtad från Vara IBKs hemsida. Johan Ottersten till höger och sportchef  Tony Almcrantz till vänster.

Lockerud Mariestad , på herrsidan, har tappat några riktigt starka kort som Karl Pontén (Craftstaden), Albin Lundell (Fagerhult Habo IB), Alfred Johansson (IBK Alingsås), Emil Zettergren (IBK Lidköping), och det ser också ut som att laget även får svårt att behålla Fritz Svensson , Joel Frölin och Adrian Östman.

Tunga tapp som blir mycket svåra att ersätta . Speciellt tror jag att de poäng som Karl Pontén och Albin Lundell gjorde föregående säsong blir svårt att få någon annan att kliva in och göra.

Dock är värvningen utav Anton Olofsson från FBC Lerum en riktigt bra värvning och i denne spelare så får Lockerud en riktigt bra positionsspelare och en spelfördelare.

Men med så mycket som 8-9 spelartapp så kan det bli en tuff säsong för Lockerud, men där jag tror man behöver sätta ett lagbygge utöver det vanliga och lyckas man med detta så kan det mycket väl nå en kvalplats, detta i så fall med ett välstrukturerat och väldigt strikt försvarsspel samt sedan bra spelvändningsspel framåt med fart i. Tycker att det jag sett utav tränare Mickel Fredriksson så besitter han också många bra saker att ta fram när det väl gäller och verkar stark på att bygga ett fungerande lag. Där finns en del i att laget faktiskt kan lyckas bra ändå, även om man tappat många starka spelarnamn.

Att man fått behålla Isak Stöckel tror jag även det kommer att betyda att laget kan ta några fler poäng än man annars kanske inte hade gjort. En spelare som jag tror gör sin sista säsong i Lockerud, sedan blir det spel i någon SSL klubb tror jag, möjligen Allsvenskan.

Men tycker att Isak redan nu har mycket som krävs för att vara med i ett SSL lag och jag hoppas verkligen han tar chansen nästa gång den kommer igen.

Även unga och duktiga Eddie Nissen Sandberg är en spelare som kan blomma ut på allvar kommande säsong. Visst så var han redan stark 2015-2016 med sin 19 mål men tror det kan bli ännu fler denna säsong. Och det är en otroligt rolig spelare att se i Lockerudströjan. Han ger verkligen max av sig själv hela tiden.

Där får vi avsluta denna första text och så får vi alla hoppas på att det denna säsong kommer hänga i med att det fylls på med ny text oftare, detta så ni läsare kan få både tycka till, kommentera, läsa och fundera.

Väl mött till en ny härlig innebandysäsong!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fristad GOIF skrällde och tog GULD

Fristad GOIF skrällde i turneringen Göteborg Cup och vann hela turneringen, detta efter att man bland annat slagit ut lag som Åkersberga IBF, Pixbo Wallenstam IBK, Hässelby Hawks, IBK Göteborg , Endre med flera. En mycket stor skräll är ett faktum och att laget faktiskt vann hela turneringen var lika troligt från början som att Leicester segrade i Premiere League denna säsong. Men de grönvita tjejerna kan också överraska och ta fram alla sina styrkor (och lite till) när det behövs som mest, och då blir det faktiskt så bra som det blev under Kristi Himelsfärdshelgen i Göteborg.


Med spel i alldeles för varma innebandyhallar, många matcher, tufft motstånd, studtals för lite vätskeintag samt trötta kroppar så formade ändå Fristad GOIFs damseniorer om de så kallade negativa punkterna till i stället en rolig helg, skratt och glädje, kämpaglöd och skratt, maxad prestation och massor utav lek. Detta var ett vapen på väg mot fina resultat, en gemenskap och ett upplägg som i samverkan med taktiska lösningar och direktiv faktiskt tog laget hela vägen till segerbucklan.

Segrare på damsidan i Göteborg Cup 2016, de orden smakar bättre än någon annan mat som serverades under helgen i Göteborg.
Ett minne för livet infriades förmodligen också och ett härligt resultat som gör eko ute i innebandySverige.
För det var väl som en person uttryckte sig där i hallen (Från Stockholm):
”-Vikka ä de där gröna då, de ser ju fan vassa ut”.

Att Fristad GOIF står som segrare i Göteborg Cup på Damsidan är fantastiskt och ett bra riktmärke för föreningen som nu under några säsonger verkligen försökt , på ett rejält sätt, bygga på en flick och damutvecklingsverksamhet som ska ge resultat på sikt. Och det har redan börjat att blomstra.

Segertruppen som deltog i Göteborg Cup 2016, och spelade hem det åtrovärda priset:
Nathalie Örn , Sofia Blixt
Rosalie Persson, Anna Jogeland, Sanna Widing, Clara Borgare, Sara Claesson
Jessica Ljungqvist, Caroline Brandt, Emelie Lövqvist, Moa Gregorson
Isabelle Danielson, Alexandra Rysell Johansson, Emelie Selinder, Johanna Avelin

Efter ett otroligt starkt genomfört gruppspel, där faktiskt inte en enda förlust eller tappad poäng fanns på schemat, så fortsatte laget bara med att fullständigt demolera sig fram och lägga det ena efter andra starka laget bakom sig i matchprotokollet. Lag som IBK Göteborg, Endre IF, Ryds SK, Sandö IBK, Åkersberga IBK (Lag 2), Hässelby IBK, Pixbo Wallenstam IBK och Åkersberga IBK (Lag 1, Allsvenskan) fick samtliga se sig besegrade utav grönvita Fristad GOIF under turneringen och laget i grönt hade när turneringen var färdigspelad ett mäktigt facit på 8 vunnan matcher utav 8 möjliga , endast 2 insläppta mål och 24 gjorda mål, ett otrolgt starkt facit som också ger ännu större förvåning med tanke på motståndet man tog sig an under turneringen.
Ett styrkebesked utan dess like med andra ord!

De spelare som deltog under Göteborg Cup och som representerade de grönvita färgerna under turneringsspelet anno 2016 gjorde det med en fantastisk inställning och vilja och man visade verkligen upp sina bästa innebandysidor, detta samlade under en och samma helg. En solskenshelg i Göteborg och Lundbystrandhallarna 5/5 – 8/5.

Tränarna sammanfattar turneringen kort:

- En turnering som betyder mycket eftersom det åter är ett bevis på att på det sätt vi arbetar med flick och damutvecklingsprojektet i Fristad ger stort resultat. Att vi kunde genomföra turneringen så bra som vi gjorde handlar både om glädje, underbar gemenskap, kloka innebandyspelare, att vi använde oss utav rätt taktik genom de olika matcherna och att vi faktiskt orkade ta oss igenom alla matcher på ett maxat sätt med hög inställning och vilja, detta trots otroligt tryckande värme i hallarna.

Laget följdes också flitigt utav massor utav grönvita supportrar genom turneringen och man hade säkert runt 30-40 personer som stöttade laget under varenda match man spelade. Detta gav så klart också laget lite extra energi och styrka.

Matchfakta från Göteborg Cup 2016:

Gruppspelet , Grupp A:

Fristad GOIF – IBK Göteborg 2-0

Skottstatistik: 7-7

1-0 Johanna Avelin assist Isabelle Danielson
2-0 Alexandra Rysell Johansson assist Isabelle Danielson

Player of the game (”Matchens Superman”): Anna Jogeland
*****
Sandö IBK – Fristad GOIF 0-3

Skottstatistik: 2-8

0-1 Alexandra Rysell Johansson assist Isabelle Danielson
0-2 Carro Brandt assist Sanna Widing
0-3 Emelie Selinder assist Carro Brandt

Player of the game (”En underbar tropisk blandning”): Gick till hela laget för en mycket väl genomförd insats där även det spelmässiga var en del som drog massor utav applåder till sig från läktaren. Stark laginsats och spelinsats!
*****

Fristad GOIF – Ryds SK 2-0

Skottstatistik: 5-3

1-0 Sara Claesson assist -
2-0 Sara Claesson assist Sanna Widing

Player of the game (”Matchens PowerGirl”): Sara Claesson
*****

Fristad GOIF – Endre IF Visby 4-1

Skottstatistik: 9-6

1-0 Jessica Ljungqvist assist Sara Claesson
2-1 Emelie Selinder assist -
3-1 Sara Claesson assist Nathalie Örn
4-1 Sara Claesson assist Nathalie Örn

Player of the game (Matchens ”Surast för motståndarna att hon spelade med oss priset”): Alexandra Rysell Johansson
*****

Fristad GOIF – Hässelby Hawks IBK 7-0

Skottstatistik: 12-3

Värt att notera: Täckta avslut i egen zon = 8 stycken

1-0 Isabelle Danielson assist Rosalie Persson
2-0 Emelie Selinder assist Jessica Ljungqvist
3-0 Alexandra Rysell Johansson assist -
4-0 Sara Claesson assist Emelie Selinder
5-0 Alexandra Rysell Johansson assist Isabelle Danielson
6-0 Carro Brandt assist Isabelle Danielson
7-0 Johanna Avelin assist Emelie Selinder

Player of the game (”Damernas egen lördagsgodispåse”): Isabelle Danielson
*****

Kvartsfinal

Fristad GOIF – Åkersberga IBF (Lag 2) 2-0

Periodsiffror: 0-0, 2-0
Skottstatistik: 8-8

1-0 Jessica Ljungqvist assist Sara Claesson
2-0 Johanna Avelin assist Emelie Selinder

Player of the game (”Matchens Monster”): Nathalie Örn
*****

Semifinal

Pixbo Wallenstam IBK – Fristad GOIF 1-2

Periodsiffror: 0-0, 1-2
Skottstatistik: 8-7

Värt att notera: Täckta skott i egen zon = 13 stycken (!!!)

1-1 Emelie Selinder assist Jessica Ljungqvist
1-2 Johanna Avelin assist Sara Claesson

Player of the game (Matchens ”Once you start on the field to rock and pop, you can´t stop”): Jessica Ljungqvist
*****

FINAL, Göteborg Cup 2016

Fristad GOIF – Åkersberga IBF (Lag 1, Allsvenskan) 2-0

Periodsiffror: 0-0, 2-0
Skottstatistik: 7-8

1-0 Alexandra Rysell Johansson assist Jessica Ljungqvist
2-0 Carro Brandt assist -

Player of the game (”Best of the best award”): Jessica Ljungqvist

” Vi är stolta Fristad från Borås ”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Champions Cup 2016: Boråshallen väntar

Champions Cup 2016 avgörs i Sverige, Borås 30 september – 2 oktober 2016 Boråshallen

Pressmeddelande

Champions Cup 2016 avgörs i Sverige, Borås 30 september - 2 oktober 2016 Boråshallen

Champions Cup är innebandy på absolut högsta nivå med världens bästa klubblag för både damer och herrar. Turneringen kommer 2016 att spelas 30 september till 2 oktober i Boråshallen.

Champions Cup är årligen återkommande och spelas i Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz. Att både damer och herrar spelar samma turnering samtidigt gör innebandyn unik. Senast turneringen spelades i Sverige var 2012 då Dalen stod som arrangör i Umeå.

Nu blir det Borås tur.

– Vi är stolta att på nytt få arrangera en prestigefylld internationell tävling av högsta klass i Sverige och ser fram emot att tillsammans med Borås välkomna världens bästa klubblag för damer och herrar. Vi har goda erfarenheter från Borås som arrangör och känner oss trygga med att vi tillsammans levererar ett bra Champions Cup i Boråshallen, säger Tomas Engholm, ordförande för Svensk Innebandy.

Champions Cup 2015 avgörs i Mlada Boreslav, Tjeckien och Sverige representeras där av KAIS Mora (dam) och IBF Falun (herr). En delegation från Svensk Innebandy, Borås och arrangörsföreningen Fristad GoIF samt innebandygymnasiet i Borås finns på plats för att ta över stafettpinnen och evenemanget inför 2016.

– Senast vi välkomnade ett stort innebandyevenemang till Borås var Finnkampen 2013, då bjöd vi på en riktig innebandyfest. Champions Cup passar oss storleksmässigt perfekt då vi både har arenan och organisationen att ta emot och stötta upp. Vi har ambitionen att leverera den bästa turneringen någonsin, säger Ulf Olsson kommunstyrelsens ordförande i Borås Stad.

Turneringen spelas med direktutslagning. Kvartsfinaler under fredagen, semifinaler under lördagen och finaler samt placeringsmatcher under söndagen. I turneringen deltar sex damlag och sex herrlag. Lagen kvalificeras enligt följande:

  • Mästarlagen från Finland, Schweiz, Sverige och Tjeckien (4 lag)
  • Vinnare av Euro Floorball Cup (1 lag)
  • Ett extra lag från arrangerande land (1 lag)

____________________________________________________________________

Världens bästa innebandyspelare kommer till Borås. Nu är det nämligen klart att sportens motsvarighet till Champions league avgörs i stan.

Borås har knappast gjort sig känd som någon innebandystad. Då staden inte har något har elitlag på varken herr- eller damsidan återfinns Borås lagsportsliga framgångar främst i basket och kanske framför allt fotbollen.

Men i dag meddelade det svenska innebandyförbundet att världens största klubbturnering Champions cup nästa år avgörs i Borås och Boråshallen.

– Det är jättekul att Borås har fått ett sådant här arrangemang, säger Magnus Bergenholt, ordförande i Fristad Goif som kommer att agera som lokal arrangör. Vi ser det som en jättemöjlighet att låta alla innebandyintresserade i Borås och Västsverige att få uppleva det här matcherna.

Totalt tolv av Europas bästa lag, sex herr- och sex damlag, kommer att göra upp om titeln i sportens motsvarighet till Champions league.

Magnus Nilsson är arrangemangsansvarig för det svenska innebandyförbundet. Han framhåller bland annat Borås närhet till internationell flygplats, starks föreningsliv och tidigare vana som värdstad till varför valet föll som det gjorde.

– Vi kom till ett beslut där vi tyckte att Borås vore det optimala valet.

Tommy Jingfors är chef på Fritids- och folkhälsoförvaltningen:

– Det som är så bra med innebandy är att det är damer och herrar samtidigt, säger han. Den här turneringen har just damer och herrar på samma gång. Det tycker vi är ett skolexempel på hur man gör en tävling intressant för alla.

Tävlingen kommer att äga rum i Boråshallen rum mellan 30 september och 2 oktober hösten 2016 där arrangören Fristad Goif även kommer att ha innebandygymnasiet på Sven Eriksongymnasiet till sin hjälp.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Säsongsutmärkelser i Västergötland

Då var det dags att dela ut säsongens priser på den där galan som vi tyvärr inte har i Västergötland ännu, men vem vet vad som kan dyka upp i framtiden. Västgötagalan i Innebandy kanske är på väg och närmare än vi tror!


Säsongens priser är redo att delas ut, eller vad säger ni?
Mina förslag är följande:
Skriv gärna era egna förslag eller kommentarer på de som jag ger priserna till eller om ni har andra ni vill lyfta fram.

*Årets Västgötaledare Herr: Mikael Hill, Mullsjö AIS , SSL
-Återigen visat att han kan leda ett lag mot starka resultat och vara med och forma de lag han leder till en grupp som faktiskt slåss på allvar mot de allra bästa.

*Årets Västgötaledare Dam: Andreas Thern, Pixbo Dam, SSL
-Första säsongen i Pixbo som assisterande i SSL gav ett styrkebesked direkt. Det lugn som behövdes i ledarbåset för Pixbos SSL Dam för att ta sig till SM Final kom via Andreas Thern.

*Årets Västgötadrottning: Maria Olsson, Tvåstad KIK, Div 2
-Besitter ett spelregister som vilken toppspelare i Div 1 eller Allsvenskan bara kan drömma om. Har fantastiska innebandykvalitéer och ledde sitt Tvåstad till serieseger.


*Årets Västgötakung: Kasper Hedlund, Mullsjö AIS , SSL
-Har vart med på absoluta toppnivån länge nu men denna säsong verkligen visat upp ett stort spelregister.

*Årets Upcoming Star:Klara  Loneberg
-Ung tjej född 1999 som redan visat stora kvalitéer på hög innebandynivå. Satte nytt poängrekord på flicksidan för distriktslaget i Västergötland under årets SM och ledde ensam laget stundtals mot segrar.

*Årets Upcoming Star:William  Strömfeldt, Vara IBK, Div 2
-En ung spelare som har ett innebandyspel i sig som redan hör hemma i Allsvenskan eller toppen av division 1. Är väldigt övertygad att vi ser honom i SSL i framtiden, frågan är bara när och var.

*Årets Mål: Christian Olausson, Borås IBF, Div 1
-Ja vad ska man säga om nummer 44 i Borås. Fortsätter år ut och år in att leverera mål som man inte borde kunna göra. Har ni missat skottet bakom ryggen med 1 sekund kvar av perioden i hemmamatchen mot Barnarp så är det dags att gå in på innebandymagazinet och njuta.

*Årets styrkebesked utanför gränsen: Johan ”Bulan” Bergstrand, Team Thorengruppen, Allsvenskan
-Tog sig upp i SSL med Team Thorengruppen och Lockerudskillen har fått otroligt goda beskrivningar på sig som spelare och person under säsongen från innebandyn i norr. Stark spelare med stor arbetsmoral!

*Årets Domare: Iza Hedendahl
-Visat att det går att slå sig fram som tjej, och gjort det med bravur under årets säsong. Växt i sitt domarskap och har både en stark dialog med så väl spelare som ledare samt en tydlighet och en följsamhet. En tjej som vi önskar får döma några riktigt stora matcher om några år.
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentar

En västgöte spelade till sig en plats i SSL 2016-2017

Vi gratulerar en ödmjuk och trevlig västgötakille till platsen i SSL 2016-2017. En spelare som har fått känna på ett spel på en högre nivå men som har anpassat sig riktigt bra och absolut inte gjort bort sig under sina framträdanden. Ger alltid 100% och mycket populär bland sina medspelare.

Spelaren beskrivs utav några före detta lagkompisar genom åren på följande sätt:

”Jobbar stenhårt, lagspelare, väldigt disciplinerad i försvar som om Joels piska fortfarande slog i ryggen på honom.  Även näsa för mål, mkt kassar runt slottet iaf när vi spelade ihop”   (N.Skoglund)

”Det som alltid imponerat mig mest hos honom är hjärtat han har för laget han spelar i. Han är som en egen lagmaskin och man vet att man alltid får ut 110% av grabben. Jag är övertygad att med han med sin spelintelligens och styrka kommer att fixa SSL på ett helt fantastik sätt.”    (J.Bergström)

”Han är en ödmjuk kille som brinner för innebandy, han är en stark två vägs spelare som är stark fysiskt och har en fruktad titt fint. ”    (H.Svenaeus)

Spelaren som beskrivs ovan och som vi stort, S T O R T, gratulerar till att ha spelat till sig en SSL plats säsong 2016-2017, med Team Thorengruppen, är Johan ”Bulan” Bergstrand.Berätta vem är Johan Bergstrand och hur hamnade du i Team Thorengruppen, vilka du spelade till dig en SSL plats till kommande säsong?

-Jag är ursprungligen ifrån Mariestad och har alltid representerat IBK Lockerud Mariestad, men sedan flyttade jag till Umeå för att plugga och på den vägen så hamnade jag till sist i TTG.

Vad anser du är skillnad mellan div 1 och Allsvenskan?

-Det är klart att det är skillnad, allt går mycket snabbare och man blir straffad direkt på de misstag man gör.

BILD: Johan Bergstrand i IBK Lockerud Mariestadströjan innan han hamnade i Team Thorengruppen.

Varför spelar ni i SSL kommande säsong, var vad grundnycklarna?

-Vi var seriens bästa lag, vi vann serien klart och sedan vann vi även kvalet. Jag tycker att det är rättvist att vi är i SSL. Vi har jobbat som ett lag hela säsongen och ingen har fallit ur ramen. Vi är i SSL för att vi gjorde det tillsammans som ett lag och för att alla kunde tänka sig att offra allt dör att detta skulle gå vägen.

Får vi se Johan Bergstrand i spel i SSL 2016-2017?

-SSL vore såklart superkul att testa på och jag är villig att, och sugen på, att lägga ner den tid som krävs. Sedan så vet man aldrig vad som kan hända såklart. Men just nu ska vi bara njuta en tid.

Vi gratulerar Johan till platsen i SSL och håller med att Team Thorengruppen var väl värda denna plats! Vi önskar också Johan stort lycka till med sitt framtida innebandyspel!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Alingsåsområdet tog sig ett steg till

Alingsåsområdet har på många sätt tagit sig ett steg till denna säsong som passerat. Framför allt tänker jag på avancemangen för Wårgårda IBK till herrarnas division 2 samt då också IBK Alingsås starka avancemang till Allsvenskan.

Att Västergötland åter fått ett lag till i Allsvenskan känns väldigt bra och nu börjar säkert bygget för kommande säsong redan att växlas upp. Tror i för sig att man redan jobbat lite i skymundan under säsongen som passerade, detta då allt annat än ett avancemang hade setts som ett misslyckande, detta med tanke på spelarmaterialet man förfogade över. Det man måste göra nu är att finna 1-2 tränare/coachlösningar till Allsvenska laget, och dessa bör redan finnas på plats och ta sig an laget i god tid under våren. Nu gäller det att inte denna gång finna någon ”lokal förmåga” utan nu måste verkligen kunskap och kraft och en coach in som kan förvandla laget till ett kvalitativt Allsvenskt innebandylag hittas. Steget mellan division 1 och Allsvenskan är nämligen rejält stor och man måste starta bygget redan nu.

Ryktet säger också att IBK Alingsås tappar Johan Anderson och Mikael Anderson och att kanske även Rikard Stenbäcken inte följer med IBK Alingsås upp i seriesystemet. Hur det blir med den saken får tiden utvisa men svaret blir då att utan dessa tre spelare så blir det svårt att hänga kvar i Allsvenskan. Då måste man finna 3 spelare som går in i en starttia och det är inte det enklaste, samt att man även behöver få in några spelare som på sikt under en säsong kan växa in i den ”Allsvenska kostymen”.

Unnar verkligen spelare som målvakten ”Väggen” Kristian Kjell, backen Linus Sagré, forwarden Patrik Sernelid, backen Johan Andersson (inte att förväxla med ”Super-Johan” Anderson) samt Rasmus Gabrielii och Kevin Keijsner att få ta detta kliv upp en serie. Spelarna har fötts med IBK Alingsåströjan på kroppen och fått uppleva många år i föreningen. Att de nu får vara med och föra upp sitt IBK Alingsås i Allsvenskan känns bara som härlig glädje, äkta glädje!

Wårgårda IBK är ett annat lag som jag faktiskt såg på plats när de spelade till sig en plats i division 2 kommande säsong. En match som inte var direkt någon match som går till historien som en bra innebandymatch. Den innehöll mest massa långbollar, oadresserade passningar, skott på allt och överallt ifrån (till och med från egna planhalvorna) men visst fanns det också saker som var bra i matchen. Det är ändå mycket som Wårgårda IBK behöver förändra om de inte ska ramla ur division 2 serien direkt, men tror att de faktiskt kan få till detta bra. De kanske också fyller på med några intressanta innebandynamn för att forma till truppen ännu mer, vilket jag tror kommer vara viktigt. Kul faktiskt för herrarna Henrik Carlsson och Christoffer Bergqvist, tränarna vilka själva verkat i klubben under många år som spelare, att de nu får föra upp sin förening till division 2 igen. Hoppas killarna blir kvar för att kunna försöka bygga upp laget även till ett division 2 lag.

Så grattis Wårgårda IBK till platsen i division 2 kommande säsong. Var faktiskt härligt att se den publikinramning som ändå var i hallen, och jag tror att intresset inte blir mindre av att gå upp en division. Verkar klart finnas ett publikintresse för innebandyn i Vårgårda och jag hoppas publiken även är med 2016-2017.

FOTO: Rasmus Tynander. Vilken själv har en mycket trevlig sida att följa, full med bra bilder och goda inslag från innebandyn och handbollens värld! www.rasmustynander.se


Vi får också hoppas att spelaren Kevin Keijsner , nummer 86 i IBK Alingsås, nu på allvar får visa vad han går för på den Allsvenska nivån. Tycker att Kevin faktiskt när han kom tillbaka efter en tids spel i Ragazzi bara växte mer och mer. Perioden i Ragazzi gjorde Kevin gott och tror han där fick smak på innebandyn rejält igen på en högre nivå. Han behövde väl helt enkelt bara ett kort break, ett gött gäng som Ragazzi runt sig ett tag, få leka lite i division 2 och sedan var all innebandyglädje för högre prestationer pånyttfödda igen.

Kevin Keijsner levererade verkligen i slutfasen av serien och under kvalspelet.

En annan som levererade när han kom till IBK Alingsås var så klart också Johan Anderson. Johan , en innebandyprofil utan dess like, drog som sista innebandyspel (om man får tro det alla säger) på sig moderklubbens tröja och var faktiskt den bidragande orsaken till att faktiskt IBK Alingsås tog sig till Allsvenskan. Men vilken innebandy han levererat och gett publiken som sett matcherna i Stadsskogshallen under de matcher han deltog. Johan var inte bara en fantastisk spelare för IBK Alingsås utan bidrog också med coachning, energi och tror jag också en höjning utav varumärket IBK Alingsås under våren. Om han inte spelar i Allsvenskan kommande säsong så önskar jag han bara all välgång i framtiden och att jobbet som innebandyinstruktör fortsätter, detta så han kan fortsätta att utveckla unga innebandyspelare på ett positivt sätt.

Frågan är också om det bara är dessa lag som tagit sig ett steg till i seriesystemen till kommande säsong. Kan nog också vara så att IBK Alingsås Damlag faktiskt spelar division 1 (Som det nu mera kommer att heta) innebandy redan 2016-2017 också. Men den strukturen i hur det kommer se ut är inte helt satt ännu så vi får vänta och se.

FBC Hjälmared var också ett lag från Alingsåsområdet som fick ta sig ett steg upp i seriesystemen. Laget segrade i herrarnas Division 4 Västergötland, i en tight kamp om vilka 2 som skulle ta platserna om uppflyttning.

Tror ändå att FBC Hjälmared kan lyckas bra i division 3, få lite spelare från Alingsås och kanske någon ytterligare och att man kan bli ett stabilt division 3 lag. Kul att ”Hjälmaredsgänget” kliver upp en division och får möta lite bättre motstånd.

Ragazzi, får vi heller inte glömma som visserligen inte tog sig upp någon division men som visade att det finns kvalité för att gäcka alla lag, ja verkligen alla, i division 2. Ett lag som erbjuder sin publik ”festlig innebandy” och där allt verkligen kan hända från match till match. Så man får heller inte missa att se detta gäng några matcher kommande säsong!

Så vill man se innebandy kommande säsong och bor i Alingsåsområdet så är chansen stor att kunna få se flera matcher under en och samma helg, detta då det kommer att fyllas på rejält med matcher i hallarna under hösten 2016 och våren 2017!

Ett drömscenarion hade väl vart en ”innebandyfest i Estrad” där man under en och samma innebandydag hade kunnat gå runt bland olika små ”innebandytält” i ytorna på entréplanensamt sedan kunnat se en match med både Ragazzi, en med Wårgårda IBK, en med IBK Alingsås Dam och en med IBK Alingsås herr. Kanske något för någon att ta tag i? Ett innebandyprojekt med andra ord. Tänk en heldag med innebandy i Estrad, vilken underbar reklam för sporten!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Grattis Vänersborg och IBK Alingsås till högre seriespel 2016-2017

Att det är kvalspel där ute i vårt distrikt har väl knappast någon missat, detta oavsett vad man tycker om lagen som kvalspelar, kvalspelat.

Att storfavoriterna till respektive serieseger och avancemang IBK Vänersborg, herr division 2, och IBK Alingsås, herr division 1, också spelade till sig en kvalplats är inget som hade gett några större odds på när säsongen startade. Även om det står matcher kvar på spel så vågar man väl ändå säga grattis till båda lagen. Allt annat än att IBK Alingsås spelar i Allsvenskan 2016-2017 och IBK Vänersborg i division 1 vore en skräll och ett underbetyg.

Så även om det återstår matcher, och det skall som det heter ”alltid spelas om det”, så är det glasklart att dessa två lag tar sig vidare till högre seriespel kommande säsong. Något som vi skall vara stolta över i Västergötland, för det är aldrig fel att få upp lag från vårt distrikt i seriesystemen.  Framförallt IBK Alingsås, vilka faktiskt på håret tog en kvalplats denna säsong, men det lag som de flesta innan säsongen trodde skulle vinna serien. Det finns en klar satsning där, det har man sett i värvningar med mera. Så vore faktiskt trevligt med lite allsvenska matcher i Alingsåsområdet nästa säsong.

Så även om Partille, vilka faktiskt lyckades vinna serien, tar in spelare som Daniel Dahl och Anders Hellgård i dagens kamp i Partillebohallen så kommer det inte räcka till 2 segrar under helgen. Vill mycket till om laget skall slå åt just nu otroligt starka IBK Alingsås. Johan Andersson kommer leda laget till seger igen. Han har vart så pass viktig att kvalplatsen nog inte ens hade infriats om han inte kommit till spel i Alingsås denna säsong. Men en glädje för alla var det så klart att denna härliga innebandyspelare drog på sig sin modersklubbtröja och hjälpte klubben till sin kvalplats, och nu då avancemang.

Så de som säger att Partille skall ses som favoriter och inneha ett favoritskap på sig har nog inte förstått sig på vilken trupp IBK Alingsås har, hur de satsat och de skall faktisk vara laget som tar sig till Allsvenskan från denna division 1 serie, allt annat är i underkant faktiskt.

Vi önskar båda lagen lycka till i kvällen match, och att det bjuds på en bra innebandy under helgen (om det nu går till 3 matcher), men vi får alla i Västergötland se till att hålla tummarna för IBK Alingsås i kväll!

Att IBK Vänersborg skall missa att spela i division 1 kommande säsong finns inte heller. Laget fullkomligt krossade sitt motstånd i match 1 , på bortaplanen dess utom. Nu får man bjuda sin hemmapublik på en urladdning tror jag på hemmaplan och tror att det blir en härlig innebandydag i Idrottens hus i Vänersborg i helgen. Att man heller inte tar ”upptrissade kvalpriser” på 100:- skall ses som en extra fin gest utav föreningen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Dags för Sandared och Alingsås att ta ett steg till

Då drar kvalfinalen mellan Partille IBS och IBK Alingsås från Västergötland igång till helgen. Kul att vi faktisk har ett Västgötalag som är där och åter slåss för en plats i Allsvenskan. Känns som vi skulle behöva ett lag till på den nivån från vårt distrikt, och för mig gör det ju inget om det är herrlaget från området där jag själv bor i. Kul att faktiskt staden Alingsås åter igen skulle kunna få bjudas på lite innebandy från den näst högsta serien i Sverige, var några år sedan nu.

För Sandareds IBS skull blir det kvalspel upp till division 1, en division där vi redan har Borås IBF från samma stad. Men visst vore det trevligt om även Sandared, vilka har överraskat rejält i sin serie denna säsong kunde ta ett kliv ytterligare. Fast det kommer bli otroligt svårt då motståndet är utav enormt stark innebandyklass.

Att Sandared ändå får denna match tror jag egentligen bara föreningen och laget ser som en extra bonus för säsongen, det var inget man hade räknat in alls. Men nu är man ändå här och då kan man lika gärna trissa upp det lite, ge det lite extra chans och faktiskt ta det lilla halmstrå som finns, vilket jag också är helt säker på att Sandared också kommer försöka att göra.

Sandared kommer att få se till att man har ett grymt genomtänkt och felfritt försvarsspel i matchen mot Linköping och sedan gå på mycket snabba spelomställningar och kontringar. Det kommer också krävas en hel del avslut med mycket kamp framför motståndarnas kasse. Faller alla bitarna på plats runt dessa små taktiska delar så kan faktiskt Sandareds IBS spela till sig ett bra resultat redan på lördag.

Är också säker på att Sandared har kartlagt sitt motstånd lite mer än vad Linköping har kartlagt Sandared. Laget man möter har inte förlorat en enda match i sin serie denna säsong och kanske är det just det som också kan bli ett ”vinstvapen”. Linköping har ju aldrig riktigt på allvar testats hur de reagerar i motgång.

IBK Alingsås har flyttat sin match från Stadsskogshallen, en hall där det faktiskt brukar vara mycket folk på matcherna i, och förlagt matchen i Estrad Arena, handbollsklubben i stadens hemmahall.

Frågan är bara om man kan fylla den så mycket så att det verkligen känns bra och att det kommer att bli en festlig stämning. Är lite skeptisk till att en läktarstämning kommer att infria sig, men hoppas ändå att spelarna på planen känner en god stämning genom att spela i fantastiska Estrad.

Sista Alingsås spelade i Estrad var i kvalet mot FBC Lerum, men då var det helt annorlunda, för då var det bortalaget FBC Lerum som bjöd på läktarstämningen och feststämningen i hallen. Lerumsfolket är kända för att få fart på läktarna, det är inte Alingsåsfolket eller Partillepubliken tyvärr. Hoppas dock att jag har fel och att det blir lite tryck i hallen. Detta borde faktiskt publiken bjuda spelarna på denna gång.

Så har man inte ropat, klappat och låtit sig höras i Stadsskogshallen under säsongen så är det dags nu och visa att man faktiskt ”lever”!

Vad tror vi om matchen då? Den kan nog sluta hur som helst nu när Johan Andersson under vårdelen drog på sig Alingsåströjan. Tror faktiskt inte ens IBK Alingsås nått kvalspel utan Johan i truppen.

Med Johan Andersson, broder Mikael Andersson, Rikard Stenbäcken, en skjutglad Anderberg och en storspelande Kristian Kjell mellan stolparna, ja det kan utan tvekan leda till seger och ett ypperligt utgångsläge i jakten på en Allsvensk plats 2016-2017.

I Estrad vinner man enkelt och sedan tar man troligen en utav bortamatcherna, så Allsvenskt spel 2016-2017 tror i alla fall jag på.

Så förgyll gärna påsken med lite innebandy, säsongen är ännu inte över i Västergötland. Det är nu vi kan stå upp för våra lag som fortfarande spelar och försöka att hjälpa dem att ta sig ett steg till.

Trevlig innebandypåsk!


Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentar

Kvaltider och tankar från Västgötar i hetluften

Det är kvaltider och slutspelstider och många Västgötar är i hetluften på olika sätt. Vi har talat med några utav dem.

Jonathan Larsson, målvakt i SSL laget Mullsjö AIS med moderklubb Borås IBF Thunders, Linus Sagré back i IBK Alingsås och även en av hjälptränarna i gruppen (spelande tränare) samt Daniel Andersson huvudtränare i Sandareds IBS.

Hejsan Jonathan Larsson, nu mera målvakt i SSL laget Mullsjö AIS, hur går dina känslor i slutspelet, där ni ställts mot storfavoriten och förra årets mästare Falun Innebandy.

-Ett slutspel är så klart riktigt kul. Vi i laget tror på oss själva och det spelar ingen roll att det är Falun vi möter. Tror vi fått andra att ta oss på större allvar nu efter den inledningen av kvalet vi gjort.

Hur ser du då på era chanser att faktiskt ta er vidare till semifinalen, eller kanske hela vägen till Tele 2 Arena?

-Tror faktiskt att våra chanser är mycket goda och Falun trodde nog på en lite enklare uppgift än den de fått nu. Vi har visat många där ute som trodde att vi skulle åka ut snabbt att vi faktiskt kan gå hela vägen om allt stämmer.


Hur märker man skillnad i truppen på att det är slutspel nu kontra seriespelet?

- Det är så klart stor skillnad. Täta matcher, massa extra laddade spelare och härlig vinnarenergi i gruppen. Sedan går nästan alla in i ”sin egen bubbla” också för att fokusera lite extra.

Linus Sagré och hans IBK Alingsås segrade i första matchen i kvalspelet mot Allsvenskan, detta i en tight tillställning mot Pixbo Wallenstam Div 1. Visst var IBK Alingsås det bättre laget under period 1 och 2 men Pixbo kom tillbaka starkt och störde verkligen storfavoriten till avancemang till Allsvenskan från sin division 1 serie.

Vi börjar med att fråga dig Linus om vad du tycker om kvalupplägget och att till och med det lag som vinner serien faktisk skall ingå i ett kvalspel?

-För det första så tycker jag att det är fel att ett lag som vinner en serie skall behöva kvala, de skall få en direktuppflyttningsplats så klart. Kvalspel kan i så fall det bli för lag 2 och 3 eller lag 2-5. Kvalupplägget är annars bra och det gör serien intressant mycket längre. Tycker dock att man borde få spela varannan match, alltså det lag som kommer högre upp i tabellen får först hemmamatch, sedan blir det bortamatch och sedan kan man avgöra hemma om det går till avgörande. Men kvalspelen gör att serien hålls vid liv lite längre och varje match betyder lite mer hela tiden.

Märker du någon skillnad i er trupp nu när det är Allsvenskt kvalspel som gäller?

-Jag tycker humöret har påverkats positivt. Det är klart bättre. Man släpper lite mer på ”jag” och fokuserar mer på ”lag”. På nåt sätt blir det en liten nytändning. Inställningen är ruskigt taggad och laddad! Alla är spelsugna, laddade och väntar på att få komma loss på lördag igen. Sedan har vi tuff konkurrens på alla platser så det gäller att visa upp sig på träningarna.

Daniel Andersson, huvudtränare i Sandareds IBS, vars lag kvalspelar upp till division 1 får faktisk kvalspela som tränare för andra året i rad. Föregående säsong så var Daniel en utav de ledare i IBF Göteborg , Allsvenskan, som tog sig hela vägen till en slutkvalmatch mot Karlstad, men dock förlorade. Nu har han överraskat igen med att vara delaktig i att ytterligare ett lag tagit sig till kvalspel.

Ni överraskade rejält med Sandared IBS och du får spela kvalspel även denna säsong. Hur är känslan i och med detta?

-Kvalplatsen är en bonus för oss. Jag hade inte räknat med att hamna här i år utan jobbar långsiktigt med att utveckla laget. Men vi har haft en bra utveckling under våren. Det är en fantastisk känsla i truppen just nu. Just nu så repeterar vi vissa moment som har pratat om denna säsong. Så att spelarna känner sig trygga i det vi gör.

Kvalspel är ju alltid kul, men vad säger du om att segraren i serien också får kvalspela för att försöka ta sig upp en division?

-Helt fel att man som seriesegrare skall behöva kvalspela för att gå upp. Vinner man en serie skall man flyttas upp direkt detta utan att behöva kvalspela.

Hur går det för Sandareds IBS i kvalspelet?

-Vi möter ett riktigt bra lag som har gått obesegrade genom sin serie men vi ska göra våra 2 bästa matcher i kvalspelet för denna säsong. Så får vi se hur långt det räcker.


Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar