VIBFs målsättningar 2007-2010, Hur har det gått?

VIBFs målsättningar 2007-2010, Hur har det gått?

Har för skoj skull tagit fram en del saker som Västergötlands Innebandyförbund satt upp som mål att lyckas med under några år eller att utveckla, detta mellan åren 2007-2010.

Var faktiskt kul att sitta och se lite hur en del förbund tänkt samt uppnått sina mål när man tittade runt bland dessa lite och jämförde.

Ni läsare, främst från området där jag då kommer ifrån, Västergötland, får själva kommentera och bedöma vad ni anser. Vilka mål har uppnåtts och vilka inte, och framförallt HUR HAR MAN GÅTT VIDARE MED DE MÅL SOM INTE UPPNÅDDES?

Målsättningarna gällde som sagt mellan 2007-2010, så det kanske är dags att analysera dem rejält nu. Undra förresten vilka som skall sitta och göra detta?

VÄSTERGÖTLANDS INNEBANDYFÖRBUND

Verksamhetsidé

Västergötlands Innebandyförbunds verksamhetsidé är att, på ett effektivt sätt, administrera, utveckla och marknadsföra innebandyn i Västergötland. Verksamheten skall präglas av offensivt nytänkande och framåtanda.

Vision
Västergötland IBF skall ha en ledande position inom Svensk innebandy.

Målsättningar 2007-2010

Västergötlands IBF:s organisation skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde. Både ideellt arbetande och anställd personal ska uppleva arbetet inom Västergötlands IBF som utvecklande och stimulerande.

Västergötlands IBF ska höja domarkvalitén.

Västergötlands IBF skall bedriva ett bra utvecklingsprogram för talanger, ledare och förtroendevalda.

Västergötlands IBF skall öka antalet dam och flicklag i seriespel.

Västergötlands IBF skall jobba aktivt för att alla kommuner skall ha minst en innebandyförening.

Västergötlands IBF:s Distriktslag skall ta SM-guld.

Västergötlands IBF skall hjälpa föreningar att påverka kommuner att anpassa idrottshallar för innebandy vid nyproduktion och även i befintlig anläggning.

Västergötlands IBF skall ha flera lag i förbundsserierna.

Domarkommitens målsättningar

Mål för säsongen 2009-2010:  (Årets säsong som gått!)

DK skall ha minst 4 protokollförda möten.

DK skall genomföra distriktsdomarkurs.

DK skall genomföra två nybörjarkurser.

DK skall öka antalet domarobservationer.

DK skall genomföra en observatörsutbildning

DK skall närvara på SIBFs DK.s och VIBFs ordförandekonferens

DK skall anordna en träff med domarna mitt i säsongen.

DK skall vidareutbilda distriktets  Domarobservatörerna.

Målsättningar 2007-2010

DK skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde.

DK skall höja kvalitén på domarutbildningen.

DK skall öka antalet domare i distriktet.

DK skall jobba aktivt för att rekrytera fler kvinnliga domare.

DK skall ha flera domarpar i förbundsserierna.

DK skall rekryter oberoende domarobservatörer

Tävlingskommitens målsättningar 2007-2010:


TK skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde.

TK skall jobba för att få föreningarna att lämna in alla uppgifter i god tid.

TK skall öka antalet föreningsobservationer.

TK skall jobba för att öka antalet deltagande lag i senior DM.

TK skall jobba för att öka antalet dam och flicklag i seriespel.

TK skall jobba för att minska antalet sena utdragningar ur seriespelet.

TK skall utveckla en lathund till domarna vid bestraffning.

Som sagt HUR har det egentligen gått, VART FINNS SANNINGEN och VÅGAR NÅGON tycka till om den?

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Micael Svensson

Hans blogg http://blogg.innebandymagazinet.se/amazingvastergotland/ vann utmärkelsen Årets distriktsblogg i Innebandyns Blogg Awards 2013.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


11 svar till VIBFs målsättningar 2007-2010, Hur har det gått?

 1. Fredrik skriver:

  Jadu de som arbetat fram dessa punkter kan ju omöjligt vara kvar, detta då det mer eller mindre felat på de mesta i texten. Att förbundet vill vara ledande i innebandysverige som man kan antyda av texten lite vet man ju inte om man ska skratta eller gråta åt. Utvecklingen står ju fan stilla.

 2. David skriver:

  Åh herregud, menar de allvar? Varför ha målsättningar och sedan inte skriva hur man ska göra det, jag har för mig att jag läst samma målsättningar för 15 år sedan, det känns som det bara står där för det ska se bra ut. Vakna upp ur drömmen nu. Dam och flicklag har ju bara minskat i princip varje år t ex. Domare på förbundsnivå finns det väl bara Jonsson o Gustavsson från Lidköping förutom Jaeger och Sven men de är ju inte ett västgöta par de dömer ju med var sin kollega från andra ditrikt.

 3. Johan skriver:

  Kolla målsättningarna och som även david som skrev innan mig nämner inget har hänt med utveckling på damsidan och det är många punkter som inte tagit något steg alls. Vad göt man åt detta och finns det någon grupp som jobbar med det? Säger bara en sak och det är att Piff och Puff och Kalle Anka styrelsen inte håller innebandymått alls i vårt distrikt.

 4. Fredrik skriver:

  Punkterna man satt för domautvecklingen fungerar så där va. Resten verkar heller inte nått några större mål. Hur har man gått vidare är frågan, finns det något från 2010 och framåt?

 5. Robert A skriver:

  Läs detta er egen text och ta till er förbundet, det är fina ord men inga ord som ni använder verkar det som:
  Västergötlands Innebandyförbunds verksamhetsidé är att, på ett effektivt sätt, administrera, utveckla och marknadsföra innebandyn i Västergötland. Verksamheten skall präglas av offensivt nytänkande och framåtanda.

 6. Svensson skriver:

  Alla har väl snygga målsättningar som man sedan inte behöver ställas till svars för. Problemet är väl att det är svårt att få folk att jobba i distriktsförbunden. =långt ifrån verksamheten helt enkelt.

 7. Robert A skriver:

  Tror inte det är svårt att få folk i västergötland att jobba i förbundet här. Problemet ligger i att de inte tillåter folk som vill jobba att jobba där tror jag. Det är lite en klubb för inbördes beundran i mitt tycke. Jag själv och två andra personer, en tränare och en styrelseperson från mitt område har flera gånger velat vara med i förbundet på något sätt men inte ens fått ett svar på detta.

  • Micael Svensson skriver:

   Kan väl visserligen hålla med dig Robert A men tror också att det faktiskt inte heller är så lätt att finna folk till alla poster. Dock hade jag önskat att VIBF var lite mer öppna för att testa nya idéer och lyssna till nya tankar och projektsförslag, mycket sågas ofta och ibland vill man inte ens prova, så där har du faktiskt en poäng i vad du skriver.
   Men jag tror faktiskt också att det är mycket snack ute i klubbarna om vad man tycker om förbundet men när man väl har möjlighet att tycka till och tala om vad man känner och tycker så säger man inget.
   Enklare då att ”gnälla på hemmaplan” och sedan hålla tyst när exempelvis årsmötet hålles.

 8. Jonas skriver:

  Det står att man ska ha höjt domarstandarden vilken misslyckats totalt.Eller?Kan ingen besvara om någon punkt alls blivit bättre?Vibf som förbund vill inte framåt.

 9. Stefan Andersson skriver:

  Det är väl bara att se hur styrelsen i västergötland är formad och hur de olika grupperna ser ut. Inga direkta stabila innebandymänniskor där inte. In med lite nytt och våga tala om att mycket är fan kasst.

 10. Pekka skriver:

  Läser man igenom detta blir man inget annat än rent mörkrädd. Att man på en visionsplan för endast 3 år och till och med fram till nu kan ha misslyckats så totalt med det mesta är katastrof. Hur man går vidare vore klokt att tänka över men har dock ingen tro på att det ens finns någon plan nu mera. De svar man fått utan förbundets kansli senaste åren har mest bestått utav ord som omöjligt, fungerar inte, inte intressant eller finns ingen tid. Tycker man gräver sin egen grav då man inte jobbar mot klubbarna längre för en förbättring utan verkar faktiskt inte ens bry sig. Byt ut vår Kalle anka styrelse och våra motsträvare på kansliet.
  Står också för varje ord jag skrivit och tycker men önskar samtidigt svar från någon från förbundets om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>