VästgötaNEWS från alla Sveriges hörn

Västgötanews från alla Sveriges hörn:

_________________________________________________

Åsa ”Kotten” Karlsson kommer från Mariestad:

Klart med ny förbundskapten för U19-dam

Åsa ”Kotten” Karlsson blir ny förbundskapten för damernas U19-landslag. Hon efterträder därmed Marcus Holm som i helgen avslutade sin sejour med ett VM-brons.

Åsa Karlsson, med sju SM-guld som spelare och en hel del framgångar som ledare, börjar formellt sitt uppdrag som förbundskapten 1 augusti och håller ett breddläger på Bosön i början av september.

– Det känns fantastiskt roligt, det är ett riktigt hedersuppdrag, säger Åsa Karlsson om utnämningen.

Åsa Karlsson var med och startade upp U19-verksamheten genom att, för över tio år sedan, assistera Kristina Landgren Carestam. Sedan dess har ”Kotten” varit såväl assisterande förbundskapten för damlandslaget som huvudansvarig för damlag i både elitserien och division I.

– Det ska bli spännande att arbeta med unga och duktiga spelare. Jag vill att U19-landslaget ska kunna spela på olika sätt och jag vill utveckla spelet med boll med ännu mer rörelse, säger Åsa Karlsson som skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag är mycket glad över att Åsa har valt att hoppa på det här uppdraget. Hon har helt rätt profil för att fortsätta utveckla landslagsverksamheten för U19-dam. Hon har en gedigen erfarenhet både som tidigare landslagsspelare och ledare. Dessutom är hon van att utveckla individer i den här åldern i och med sitt arbete som NIU-instruktör, säger Emil Persson, Utvecklings- och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.

_____________________________________________________________

Michael Keinänen kommer från början från Boråsområdet i Västergötland:

Keinänen till Lillån IBK

Innebandysajten kan nu avslöja att IBF Örebros succétränare Michael Keinänen väljer att lämna Örebro Innebandy för att tillsammans med Anders Granlund träna Lillån i Allsvenskan kommande säsong.

Keinänen kom till IBF Örebro inför säsongen 11/12. Säsongen blev en succé där man slutade på en andra plats i H1MS och också tog hem Juniorallsvenskan. Men Keinänen väljer nu att ta ett steg upp i seriesystemet och gå till lokalkonkurrenten Lillån IBK.

/ Innebandysajten

________________________________________________________

Peter Runnestig kommer från början från Västergötland och Fagerhult Habo IB:

Peter Runnestig till Warberg!
Peter Runnestig har skrivit på ett 3-års kontrakt med Warberg IC.

Det är självklart med stor glädje som Warberg kan presentera Peter Runnestig som nyförvärv.

Peter som för många är känd för sina zorrokonster har gjort över 200 SSL matcher och en bit över 200 poäng på dessa matcher. Det är med andra ord en rutinerad herre som till hösten drar på sig vår blå tröja med nummer 44 på ryggen.

______________________________________________________________________

Mikael Hill har verkat som tränare i Västgötaområdet med bland annat Fagerhult Habo IB och IBK Lockerud Mariestad Dam på meritlistan:

Mikael Hill ny huvudtränare i Mullsjö

Hide-a-lite Mullsjös nya ledarstab är spikad. Meriterade Mikael Hill blir ny huvudtränare och backas upp av Andreas Elf och Emil Lindkvist.
- Jag är förväntansfull. Det är en kul utmaning där jag känner en stor potential att utveckla laget ytterligare, säger Mikael Hill.

Mullsjös nye huvudtränare kommer senast från IBK Lockerud Mariestads damer, men Mikael Hill har bland annat tidigare tränat JIK, Fagerhult och inte minst jobbat som innebandyinstruktör på Mullsjögymnasiet i fem års tid.

- Jag känner klubben väl och har en bra överblick på laget, säger han om MAIS.

Siktar uppåt i tabellen
- Lagets profil lockade. För mig handlar det inte mest om att det stod SSL på seriebeteckningen utan att det är spännande att få utveckla de unga spelarna, förklarar Hill sitt val.

Mullsjö inledde föregående säsong under förväntan. Men formen vände sedan tvärt under mitten av densamma och man placerade sig sedan på en tolfteplats.

- Jag kommer tillsammans med Andreas Elf och Emil Lindkvist jobba stenhårt för att utveckla laget och vi siktar uppåt i tabellen, säger Hill.

Källa: Pressmeddelande

/Innebandysajten

_______________________________________________________________________

Backtalang åter i IBK Alingsås

Inlagd: 20 april 2012, kl 13:37

Backtalang åter i IBK Alingsås

Det pågår ett rekryteringsarbete för fullt i IBK Alingsås och flera

spelare har besökt förenings så kallade ”try-outs träningar”.

En utav de som deltagit under dessa träningspass är

Jonathan ”Lill-Jonte” Andersson, vilken så sent som hösten och

våren 2009-2010 spelade med IBK Alingsås i div 2.

Nu är Jonathan Andersson klar för IBK Alingsås igen, och

det är med glädje föreningen hälsar honom välkommen tillbaka

_____________________________________________________________________________________

Marco Juuska kommer från början från Tygriketområdet i Västergötland och har bland annat lett distriktets distriktslag till fina framgångar:

Örebro förstärker på ledarsidan

IBF Örebro förstärker sin ledarsida med en rutinerad tränare. Marco Juuska kommer att ingå i ledarstaben kommande säsong efter att Michael Keinänen valt att lämna.

Så här skriver IBF Örebro på sin hemsida:
Örebro Innebandy ser Västgöten Marco Juuska som en viktig förstärkning i organisationen med sina tunga meriter som tränare på innebandyns högsta nivå. Förutom poster i flera Allsvenska lag, var han även aktuell i SSL för några år sedan. Bland hans meriter finns SM guld med Västergötlands Herrjuniorer 2000/01 och SM silver med Pixbos Herrjuniorer 1996/97.

Lokalt känner vi igen Marco från tränarbåset i Axberg och Örebro SK.
Han är även välutbildad, med i stort sätt alla tränarutbildningar på sin cv, inklusive elitutbildning.

Juuska ger även en kommentar själv:
- En av mina starka sidor är att kunna tillföra motivation och få alla att dra åt samma håll, speciellt unga spelare, samt genom one-on-one samtal och kontakt, att få ut det bästa av varje spelare, säger Marco.

Källa: IBF Örebros hemsida

/ Innebandysajten

______________________________________________________________________________

Hittade målet i för-VM

2012-04-30 INNEBANDY:

Johan Anderson är tillbaka i det svenska landslaget.

I helgen svarade Alingsåskillen bland annat för ett mål i för-VM i Bern, Schweiz.

Anderson svarade för en mycket bra säsong i Superligan med sitt Jönköping, och slutade på tredje plats i den totala poängligan.

Mycket tack vare den prestationen har han fått chansen i blågult två gånger om under våren.

I helgens för-VM hittade Anderson stod 31-åringen för ett mål, och det kom mot Tjeckien på lördagen. Johans mål i 7–6-vinsten betydde 2–0.

Utöver fullträffen svarade Johan för en målgivande passning i mötet med Tjeckien.

Sverige vann för övrigt alla sina matcher i turneringen. Utöver Tjeckienmatchen besegrade svenskarna Finland med 10–3 och Schweiz med 5–3.

I gruppfinalen mot Finland var Johan Anderson bänkad.

VM spelas i just Schweiz i december 2012.

Återstår att se om förbundskapten Jan-Erik Vaara väljer att ta med Johan Anderson från Alingsås.

Alingsås Tidning

_________________________________________________________

Vi tackar Peder!

2012-05-01 15:54

Peder Granberg slutar som A-lagstränare.

Peder har tackat nej till en fortsättning som A-lagstränare i klubben. Comebacken i Vara IBK blev bara ettårig och styrelsen tackar Peder för en mycket god insats och stort engagemang under säsongen!

Varaibk.se

____________________________________________________________

Rikard Stenbäcken vilken spelade i IBK Alingsås, och blev poängkung säsongen 2011-2012 kommer att stanna i Alingsåslaget ytterligare en säsong. Herr Stenbäcken kommer från början från Fagerhult Habo IB.

IBK Alingsås är mycket glada att kunna presentera att man gjort klart med Rikard Stenbäcken ytterligare en säsong.

Rikard var under den gångna säsongen lagets poängkung och är en viktig pusselbit för IBK Alingsås målsättning att vara med och kriga om topplaceringarna i div 1 västra götaland.

IBK Alingsås assisterande tränare Peter Olsson säger följande om Rikards förlängning med IBK

- Vi är extremt lättade och oerhört stolta över att Rikard valde att stanna hos oss. Det betyder mycket och visar att IBK är ett gott gäng där han gillar och där han har en roll han trivs med. Rikard har visat sig vara minst lika viktig vid sidan av planen och är ett föredöme för hela truppen och minst lika viktig som person som spelare. Att han stannar betyder mycket för alla i laget som fått en kick av hans medverkan och vi nu kan bygga laget vidare utifrån detta! Jag och Pelle tog tidigare beslutet om att stanna ett år till och därför känns det såklart extra skönt att få klart med våra nyckelspelare. Rikard och Kristian Kjell i målet har ju varit våra mest värdefulla spelare under säsongen som gick!

- Att behålla en spelare som gjort flest mål i hela serien ger oss en enorm respekt och vi får behålla ett affischnamn som drar publik. Rikard verkar klara av att göra mål oavsett serie och omgivning så vi får bara hoppas att han kommer upp i samma nivå även nästa säsong. Trots pendling till Alingsås håller han alltid hög nivå och är alltid bäst när det gäller på matcherna vilket vittnar om en proffsig inställning till det han gör. Stenbäcken är den spelartyp alla vill ha i sitt lag, en spelare som kan göra mål på ingenting och som sprider positiv stämning runt sig, en kanonkille helt enkelt.

-Nu hoppas vi också att det kan bli lättare att knyta an ytterligare några spelare i och med Stenbäckens underskrift.
____________________________________________________________________

Fagerhult Habo IB News:

Truppen tar form!

Arbetet med det Allsvenska laget inför säsongen 2012/2013 pågår för fullt och pusselbitarna börjar nu falla på plats.

Först ut bland spelarna att förlänga sitt kontrakt är backen Samuel Olsson som är revanschsugen då han fick den nyss avslutade säsongen sönderryckt av flera längre sjukdomsperioder.

-Klart att säsongen kändes lite halvdan då jag missade en hel del men jag känner desto större sug efter den kommande säsongen i stället, säger Samuel.

”Samme” har förutom sin tid i Fagerhult Habo även hunnit med att representera Jönköpings IK i SSL, och har även den här våren varit eftertraktad bland föreningarna i Jönköpingsregionen.

 • Vi är mycket nöjda med Sammes påskrift, säger Anders Fridh från FHIB´s Sportgrupp. Han har en oerhört hög lägstanivå och är stark i både det offensiva och det defensiva spelet. Vi höjer lagets nivå med honom på planen, det har vi sett under året som gått. Att han dessutom är mycket uppskattad som person gör honom än viktigare för gruppen, avslutar Fridh.

www.fagerhulthaboib.se

____________________________________________________________________

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Micael Svensson

Hans blogg http://blogg.innebandymagazinet.se/amazingvastergotland/ vann utmärkelsen Årets distriktsblogg i Innebandyns Blogg Awards 2013.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


14 svar till VästgötaNEWS från alla Sveriges hörn

 1. Stefan skriver:

  Keinänen tränare i allsvenskan, ja jäklar där ser man vad man missar. Juska bor i Örebro med,visste jag inte heller. Kul med lite notiser tackar för det Svensson.

  • Micael Svensson skriver:

   Keinänen har gjort det riktigt bra och har under säsongen som passerade både ett JAS GULD och en fin andraplats i Div 1, där för övrigt avancemang till Allsvenskan hängde på sista matchen. Så han ska ha all kred han kan få! Marco Juuska håller jag fortfarande som en utav de bästa coacherna och tränarna vi haft i Västergötland genom tiderna.

 2. Jonas skriver:

  Hill måste väl vara den mest överskattade tränaren i Västergötland, va fan ska han göra i Mullsjö. Nu åker dem ur garanterat. Mullsjö ner i Allsvenskan grattis .

  • Fredde skriver:

   Haha, vad grundar du det på Jonas?

  • Micael Svensson skriver:

   Kul att du både tänker och tycker Jonas, men om man ska lägga den kritiken får man nog berätta också varför och vad som vart så dåligt. Alla har ju oftast ett tyckande om någon men då får man komma med mer ”svar på tal” anser jag än att bara tycka att någon är överskattad. Jag har bara hört gott om Hill så jag kan faktiskt inte uttala mig alls, känner till hans ledarstruktur och träningsupplägg alldeles för lite för det.

 3. Niklas skriver:

  Många intressanta små texter här. Kan du inte typ göra en blogg om exempelvis div 2 och sedan en om div 1 och div 3 samt damer. Där du skriver lite om varje sak som skett i de serierna. Tror jag många hade tyckt vart skitintressant.

  • Micael Svensson skriver:

   Hejsan Niklas! Låter som en intressant bloggtext att få till. Kanske kan vara något när seriespelandet närmar sig i höst. Tack för förslaget och tipset!

 4. Jonas skriver:

  Fredde säg vag Hill gjort som är så bra då nämn några saker.Vet mer än du tror hur han är som tränare tror jag och jag vet vad jag tycker.Tror detta blir Mais undergång.

  • Fredde skriver:

   Ber om ursäkt har helt missat att du svarat. Vad har han inte gjort? Han har byggt upp Mullsjögymnasiet (tillsammans med Johan Ivarsson) där han vart en stor del av utvecklingen av spelare som idag spelar regelbundet i ssl och flera stycken som spelat u19. (Anton Lindqvist, Kevin Lundgren, Alexander Bergström för att nämna några. Sen så tog han väl JIK till semifinal ett år. Där har han tagit hand om och format talanger till det dom är idag (Henrik Olofsson, Adam brobakken, David Gillek, till viss del även Daniel calebsson och andreas Elf) jag har själv haft honom som tränare och den pondusen och viljan han har är det ingen tränare i Sverige som har. Han är en perfektionist i minsta detalj och det är precis det Mullsjö behöver. Varför skulle Mullsjö tappa på det?

   • Micael Svensson skriver:

    Kan bara hålla med dig i det du skriver Fredde och tror ibland att en del som skriver inlägg har någon ”tagg i sidan” på vissa personer och inte helt faktiskt har kunskap bakom sig vad personerna i fråga har gjort för vår sport. Det sker ofta där ute i innebandyvärlden, tyvärr för ofta! Bra att du tryckte på med ännu mer information, det lär tysta en del tyckare.

 5. Christian skriver:

  Är Miche Keinänen kapabel till att träna och coacha ett allsvenskt innebandylag. Det tycker inte jag i alla fall. Men lycka till.

  • Micael Svensson skriver:

   Till Christian: Frågan man kan vända på och ställa i stället är väl att det kan väl ingen veta på förhand egentligen. Med de han lyckats med i Örebro seniortrupp och med JAS-laget så måste jag nog ändå säga att han till och med är en utav de största överraskningstränarna i hela Sverige denna säsong som passerade. Han gjorde ett jättearbete och med JAS-laget så spelade han en underhållande och fantastiskt offensiv och kul innebandy med sina ungtuppar. Tror och hoppas ”Miche” lyckas i Lillån i Allsvenskan och önskar han stort lycka till!

 6. Daniel R skriver:

  Varför slutar Peder Granberg i Vara, vet du något om detta?

  • Micael Svensson skriver:

   Till Daniel R: Kan tyvärr inte svara på detta. Har mina aningar dock men bättre inte säga något alls känner jag då inget är säkert. Förslag = Ring och kolla (hahahaha)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>