InnebandyNEWS från Västergötland

InnebandyNEWS från Västergötland

Då var det dags att dela med sig lite utav olika artiklar gällande innebandynyheter i Västergötland.

*************


SILLY SEASON Information från IBK Lidköping:

Silly season

Vi pratar lite med Jonas Antonsson ang ev nyförvärv. En aktuell fråga då IBK Lidköping hade en tunn trupp förra säsongen:

-Vi har kontaktat en del föreningar och vi ska fortsätta med spelarkontakter.

-I nuläget är Andreas Granberg, Adam Grufvisare, Anton Mellegård, Joel Flensén, Jonas Aronsson, Tobias Bergstrand och Jacob Jildenäs intressanta för vår del. Om de är intresserade själva lär vi få reda på så småningom.
Det finns fler namn men de återkommer vi till, säger Jonas.

_____________________________________________________________

************

Mullsjö behåller stortalangen

Stortalangen och ungdomslandslagsspelaren Emil Kihlblom har i dagarna kritat på ett rykande färskt tvåårskontrakt med Hide-a-lite Mullsjö.
- Detta var en viktig pusselbit för oss, inte minst för framtiden, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell.

Emil Kihlblom är en av Sveriges största talanger, och har den gångna säsongen visat prov på sin kvalitet så väl i Mullsjö som i U19-landslaget. Och tack vare sin fina säsong har han nu kunnat skriva på ett tvåårskontrakt med Mullsjö.
- De spelare vi har som är födda 1994 är stommen i våran framtida satsning. Än så länge har de såklart mycket att lära innan de kan bära ett SSL-lag på sina axlar men trots deras ringa ålder är de en bra bit på vägen, vilket inte minst märks i statistiken från föregående säsong, säger sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande.

17-årige Emil Kihlblom stod den här säsongen för 15 poäng på 20 matcher i superligan och var en av fem spelare som nominerades till Stadium Rookie Awards, nu hoppas man att utvecklingskurvan kommer att fortsätta peka uppåt kommande säsong.
- Vi är övertygade om att Emils utveckling kommer fortsätta. Gör den dessutom det i bara hälften så snabb takt som det sista året kommer han bli en framtida storstjärna i Hide-a-lite Mullsjö och kanske även i hela Superligan. Jag är väldigt nöjd just nu för Hide-a-lite Mullsjö AIS har aldrig legat såhär långt fram i kontraktsskrivningen av spelare och tränare, nya som gamla, någonsin.


________________________________________________________________________________

*************

Sara Anteryd flyttar hem till Fröjered

Fröjered i damernas Division 1 Södra tappar skyttedrottningen Angelica Högberg till Jönköpings IK. Motsatt väg går en annan poängdrottning, Sara Anteryd, som kommer att spela i moderklubben Fröjered kommande säsong.
- Jag vet inte vad klubben vill, men vill de upp vill jag upp, säger Sara Anteryd till vastgotabladet.se.

Sara Anteryd hann med att spela åtta matcher för Jönköping i Elitserien förra säsongen innan hennes graviditet satte stopp för fortsatt spel. Sara väntar barn vilken dag som helst och kommer därför inte att kunna vara med från starten av säsongen.

- Försäsongen satte i gång i måndags, så det kan bli lite körigt att vara med från början. Men till seriestart ska det inte vara några problem, säger Sara Anteryd.

Förutom Sara Anteryd så har Fröjereds IF presenterat ytterligare två värvningar. Det är backen Amanda Bergström och forwarden Hanna Vik som båda ansluter från div I-degraderade Östra SK i Jönköping.

Källa: vastgotabladet.se

______________________________________________________________________________

*************

Rångedala IK Innebandy förstärker sin Div 3 trupp med en storskytt:

Mathias Sköld kommer att spela i Rångedala IK 2012/13! Mathias kommer att spela i tröja nr 78, detta nr har han haft länge och har det även taturerat på sina vader. Borås FF, Borås IBF, Rångedala IK, IBK 7-H och Borås IBF är föreningarna han spelat i och i den ordningen. Mathias är en pålitlig poängmaskin och har alltid så varit + att han är en ”go gubbe”. Varmt välkommen till klubben!

Viktor Andersson kommer inte vara med kommande säsong då han skall studera i Åre. Lycka till med studierna och välkommen tillbaka efter avslutad studietid.

Johan Källberg får ge upp sin målvakts karriär p g a utslitna knän, klubben hoppas Johan klarar av att spela någon match som utespelare i Reservlaget. Om det inte blir spel Johan så är du alltid välkommen på matcher som åskådare och lagfesterna som ”go gubbe”.

______________________________________________________________________________

*************

Hämtat från: Alingsås Tidning

Nytt namn klart för IBK

INNEBANDY:

IBK Alingsås fortsätter att bygga ett starkt lag inför nästa säsong. På torsdagskvällen bestämde sig Patric Kettil, senast från Sandared, att skriva på för Alingsåsklubben.

– Det känns riktigt bra att han valde Alingsås. Han är en bra tvåvägsspelare och blir en viktig kugge för oss, säger Johan Hjalmarsson, sportchef i IBK.

Patric Kettil var aktuell för Alingsås redan inför förra säsongen, men valde då att köra vidare i Sandared. Där har han i vinter svarat för 67 poäng på 19 matcher i division II.

– Då har han ändå spelat både back och center, så han är en komplett spelare. Dessutom är han 28 år så han tillför en hel del rutin också, säger Johan Hjalmarsson, som kan ha ytterligare ett par spelare på gång.

– Det är två till som är aktuella, men det är inget som är klart än.

Alingsås Tidning: JONAS MÖKANDER

______________________________________________________________________________________

*************

Wirdelius till Fagerhult Habo IB

Fagerhult Habo IB stärker upp på målvaktsposten genom att värva Per Wirdelius som kommer från div I-degraderade Skövde IBF.

26-årige Per Wirdelius har Sandö IBK som moderklubb och efter spel i både Pixbo Wallenstam och Bräckan så har han de sex senaste säsongerna vaktat Skövdeburen. Framöver kommer han att ta upp kampen med Andreas Carlén om målvaktsplatsen i Fagerhult Habo i Allsvenskan södra.

/Innebandysajten

______________________________________________________________________________

*************

Johan Ivarsson är en fd ”Öxabäckson” vilken har fina meriter också som tränare för bland annat Jönköping IK och Pixbo Wallenstam IBK.

Östra förlänger med Johan Ivarsson

Östra har förlängt kontraktet med tränaren Johan Ivarsson som tog över Östras herrlag inför förra säsongen ledde laget till en imponerande 5:e plats i debutsäsongen i Allsvenskan.
- Vi tog stora steg framåt och det ska bli kul att fortsätta jobba med killarna, säger Johan Ivarsson.

Johan Ivarsson hade en väldigt stor del i Östras framgångar förra säsongen. Nu har Östra förlängt kontraktet med den meriterade tränare och så här säger klubben om kontraktsförlängningen.

- Vi tog in Johan förra året för att få en tränare som kunde ta hand om och utveckla det offensiva spel den tidigare tränaren Andreas Svensson byggt upp. Detta ska vi fortsätta med i år då det enligt oss är sättet man ska spela innebandy på och framförallt så är det den bästa vägen att utveckla den enskilda spelaren. Hela truppen var överens om att vi ville ha kvar Johan så de känns väldigt positivt att kontraktet nu är klart.

Ivarsson själv ser fram emot den nya säsongen.

- Vi tog stora steg framåt och det ska bli kul att fortsätta jobba med killarna.

Han ser även att de finns en ljus framtid för laget. Speciellt då vi har en hel del väldigt talangfulla 95:or och 96:or på väg upp.

- Östra har många unga killar som kommer underifrån och det känns inspirerande att försöka utveckla dem till elitspelare.

Då Johan Samuelsson lämnar posten som assisterande tränare så hoppas Östra snart göra klart med ersättare där. Dessutom har Östra även någon lucka kvar i truppen som de hoppas kunna fylla på om läge ges.

Källa: Pressmeddelande

/Innebandysajten

______________________________________________________________________________

*************

Sebastian Ottosson är en innebandyspelare av härlig klass, vilken ursprungligen kommer från Skövde i Västergötland.

Göteborg lånar från Pixbo

IBF Göteborg lånar två spelare från Pixbo Wallenstam under kommande säsong. Det är backen Sebastian Ottosson och centern/forwarden Alessandro Agus som förstärker nykomlingen i Allsvenskan södra.
- Vi är mycket glada och stolta över dessa ”värvningar”. Att få in spelare med rutin och speltid från SSL är oerhört mycket värt. Även om vi har betydligt äldre spelare som spelat länge så har vi ingen spelare i nuläget med den rutinen från spel på högsta nivå som Sandro och Sebastian, säger Martin Björklund, sportchef i IBF Göteborg.

IBF Göteborg och Pixbo Wallenstam har under en längre tid haft planer på ett utökat samarbete. Redan i julas var diskussionerna uppe, men då klaffade inte allt.

-Tillsammans med Pixbo har vi byggt upp en vision för framtiden, en vision som förhoppningsvis kommer gynna både oss, Pixbo och innebandyn i Göteborgstrakten. Vi är mycket glada över den dialog vi fört med Pixbo, inledningsvis kommer vi att låna två spelare från Pixbo men i förlängningen hoppas vi på att det ska bli ombytta roller. Vi har en klar målsättning som innebär att vi vill leverera spelare och ledare till SSL, kommenterar Göteborgs sportchef Martin Björklund.

Sebastian Ottosson och Sandro Agus ansluter alltså till IBF Göteborg på lån under säsongen 2012/2013. Sebastian är en stor, spelskicklig back med ett bra skott och Sandro är en liten och kvick forward/center med känsliga handleder.

-Sebastian Ottosson är i sina bästa stunder redan en av Sveriges 25 bästa backar. Tyvärr har han haft lite svårt att nå upp till sin fulla kapacitet över längre perioder än så länge, men jag är övertygad om att en den roll han kommer få hos oss, i en mer förlåtande miljö, kommer göra att ”Skövde” återigen tar stora steg i sin utveckling. Det skulle förvåna mig oerhört mycket om inte Sebastian Ottosson har dragit på sig en landslagströja inom 4 säsonger, säger Göteborgs tränare Fredrik Oredsson.

- Sandro är en av de klokaste spelarna som jag någonsin har arbetat med. Både vid sidan av planen och i den spelmässiga förståelsen. Fantastiska handleder, bra spelsinne och även en riktigt bra fysik numera. Den offensiva innebandyn vi vill spela kommer passa artisten Sandro som ”handen i handsken” och vi ska även utveckla hans spel utan boll till absolut toppklass. Kort och gott, en spelare som har alla förutsättningar att vara ett av de stora affischnamnen i SSL framöver, avslutar Oredsson.

Källa: Pressmeddelande

______________________________________________________________________________

*************


Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Micael Svensson

Hans blogg http://blogg.innebandymagazinet.se/amazingvastergotland/ vann utmärkelsen Årets distriktsblogg i Innebandyns Blogg Awards 2013.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


13 svar till InnebandyNEWS från Västergötland

 1. Fredrik Wilhelmson skriver:

  Gabriel Svensson lämnar Borås IBF för spel i Falkenbergs IBK.

 2. Jonas skriver:

  Enligt information från källor så lämnar Nicke Skoglund och Johan Carlsson Lockerud samt att även Johan Bergstrand (Bulan) flyttar där ifrån. Fast en del klubbar verkar också irriterade på samma förening då de ringer runt till unga killar i distriktet och erbjuder dem saker. (Sven Frick)

  • Micael Svensson skriver:

   Intressant information Jonas. Kanske vill Niklas och Johan ut på lite ”nya äventyr”, speciellt om flera namnkunniga spelare också lämnar IBK Lockerud Mariestad till kommande säsong. Tycker också båda har kvalitéer för spel i div 1 också. Även jag har också tyvärr fått reda på att det rings runt i distriktet, men tror inte bara det är IBK Lockerud Mariestad som ringer just nu under ”värvningsperioden”, lär vara fler. Sedan kan man tycka vad man vill när det är killar som fortfarande går i skolan man ringer till, dock anser jag att vi inte ska hänga ut någon med namn här på bloggen, för tror som sagt att det är fler än namnet du skrev som ringer runt.

 3. David skriver:

  Fler nyheter är i så fall också följande
  1) Tränare Joakim A lämnar SIBS
  2) Tränare Joel lämnar Lockerud
  3) Tränare Hälg lämnar Wårgårga
  4) Tränare Martin lämnar Borås Ibf

  5) Tranemo får hem spelare från Norge
  6) SIBS värvar Kirch och Kuus från Ibf
  7) Pasi distriktstränaren tar över Vara Ibk
  8 ) Sköld, bröderna Kilpiläinen och Ullman går till Rångedala
  9) Målvakts Vincent lämnar SIBS
  10) Alingsås värvar Kettil och förlänger med Stenbäcken

  11) Ante kommer tillbaka till Vänersborg
  12) Lidköping värvar Grufvisare och Granberg samt Flensen från Vara

  • Micael Svensson skriver:

   Grymma fakta, du var allt rejält uppdaterad om vad som sker i Västergötland David. Tack för mycket bra information.

  • Fredrik Wilhelmson skriver:

   Att Kuus skulle lämna IBF är en nyhet för mig isåfall. Har jag absolut inte hört något om.

 4. Mikael M skriver:

  Kul att få lite uppdateringar om vad som sker i vårt distrikt. Bra att du skriver lite om detta Svensson. Trevlig sommar!

 5. bulan skriver:

  Man måste älska Silly Season, inte sant? :)

  Rykten hit och rykten dit, en del av det som skrivits är sant och medan vissa inte alls stämmer. Men det är ju det som är charmen med silly.. Uppdatera gärna så ofta som möjligt Svensson!

  • Micael Svensson skriver:

   Ja visst är det lite härligt Bulan! Enligt rykten ska du till Örebro, och är det så önskar jag självklart STORT LYCKA till oavsett om det blir Allsvenskan och Lillån IBK eller div 1 och Örebro. Kriga på!

 6. Ibf skriver:

  Kuus till Sibs, Skoglund till Sibs, Kim J till Sibs, Gabbe S till Falkenberg, Kettil till Asås, vinne till Ibf Göteborg, Bergqvist till lockerud, Arad till Sibs, Jonken till Ibf, Egga till Ibf, Sköld Ullman och Jörgner till Rik, Rudan profstränare i Shweitz, Appelqvist slutar

  • Micael Svensson skriver:

   Tackar även för all info där även om det var flera saker jag innan hade rätt bra koll på faktiskt. Men Rudqvist (Daniel ?) blir proffstränare i landet Schweiz (stavas så här förresten), det vet jag inte om jag tror på. Appelqvist slutar tycker jag är synd, han fick bra ordning på Sandared IBS spel faktiskt, men kan ju vara många skäl som ligger bakom att man slutar och andra sidan, familj är en utav dem.

 7. fd. spelare skriver:

  Pasi har värvat Vårgårdas lagkapten Stenseker. Arad har tränat med Sib och verkar skriva på. Bergqvist ryktas till lidköping, vbg och sib. målvakten krantz från skara e klar för Vårgårda.

 8. Krantz skriver:

  fd. Spelare vart har du fått dom uppgifterna från? Jag e absolut inte klar för Wårgårda :P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>