InnebandyNEWS från Västergötland

InnebandyNEWS från Västergötlands alla hörn

Här nedan följer en del news från Västergötland.

Har ni andra tips, texter eller bara rykten att dela med er utav så tveka inte!

____________________________________________________

VARA IBK:

KLART MED NYA SENIORTRÄNARE!!!

UPPSTARTSTRÄNING OCH SPELARMÖTE PÅ SÖNDAG 27/5 KL 18.00 I ALLÉHALLEN!

Nu är det helt klart med nya tränare för A-laget och seniortruppen!

Vi hälsar huvudtränarna Pasi Heikkinen och Frederick Söderblom samt assisterande tränaren Stefan Blixt varmt välkomna till klubben.

____________________________________________________

************

BORÅS IBF THUNDERS:

Gabriel Svensson till Falkenberg

Gabbe Svensson lämnar alltså IBF pga att han flyttar med arbetet till Falkenberg. Ny klubb blir Falkebergs IBK som spelar i Halland div 2. Falkenberg hamnade på en 6:e plats säsongen som var.

Vi önskar Gabbe lycka till i sin nya förening.

______________________________________________________

************

FAGERHULT HABO IB:

Olofsson och Björnell förlänger med Fagerhult Habo IB

Fagerhult Habo IB kan presentera två mycket viktiga kontraktsförlängningar inför kommande säsongen då Erik Olofsson och Efraim Björnell nu har skrivit på nya kontrakt med föreningen där de tillbringat hela sina innebandykarriärer.

De båda spelarna har varit ett jagat byte av ett flertal SSL-föreningar, vilket inte är överraskande med deras senaste säsong i färskt minne. Tillsammans med Victor Lennartsson bildade de en av seriens absolut starkaste kedjor som gemensamt producerade över 120 poäng.

Trots uppvaktningarna så valde Olofsson och Björnell alltså att förlänga med moderföreningen:

-Jag känner att jag vill vara med och bidra när Fagerhult Habo tar ytterligare ett steg i utvecklingen mot en bättre nivå, säger Erik Olofsson. Jag trivs väldigt bra i laget och med tillvaron i övrigt och det var en starkt bidragande orsak till att det blev en fortsättning i min moderförening.

Även Efraim Björnell är inne på samma linje:

-Det känns rätt att fortsätta i föreningen. Det fanns lite olika alternativ men magkänslan fick avgöra till slut och nu hoppas jag att vi kan ta nästa steg och vara med högre upp i årets tabell.

Trots sin relativt unga ålder så är det här spelare som både vill och förväntas vara ledarfigurer i det lagbygge som är under uppbyggnad.

-Det ger oss ett lite annat läge inför den kommande säsongen när vi får behålla stommen och våra förgrundsfigurer i laget, säger Anders Fridh från föreningens Sportgrupp. Det är givetvis också glädjande när man hör att de här spelarna trivs och har ett stort hjärta för sin moderförening där de vill vara med och leda utvecklingen.

Källa: Pressmeddelande

_______________________________________________________

**********

BORÅS IBF THUNDERS:

Inför nya säsongen är föregående säsongs huvudcoach och tränare Martin Schamauch bortplockad.

Nytt tränarpar är Fredrik Wilhelmsson och Jens Flöe.

Föreningen tappar spelaren Christoffer Kirsch till Sandareds IBS.

_________________________________________________________

***********

IBK LOCKERUD MARIESTAD:

Enligt rykten gör det gällande att spelarna Niklas Skoglund, flyttar tillbaka till Borås, Johan Carlsson, Johan Bergstrand (Studier i Örebro), Hampus Svaneus (Karlstad Innebandy) samt Alexander Karlsson lämnar IBK Lockerud Mariestads herrlagstrupp.

_________________________________________________________

Wårgårda IBK letar ny tränare och coach

Wårgårda IBK ser sig om efter ny tränare sägs det och Martin Hälgh får ta klivet tillbaka till att vara ”arbetslös” tränare igen.

Enligt rykten har dock Martin Hälgh fått en seriös förfrågning från att bli Norsk elitserietränare, något intressant som han säkert funderar en del på i dagsläget.

______________________________________________________________________

*************

IBK Vänersborg DAM:

BEKA KLAR FÖR SIN 10:e RAKA SÄSONG I VÄNERSBORGSTRÖJAN

Förra årets skyttedrottning Negjimije Beka är klar för ännu en säsong i IBK Vänersborg. Beka har länge varit en publikfavorit i Idrottshuset med sin rappa och smarta spelstil, sin sprudlande glädje och sina snygga målgester. Har så klart fått en liten pratstund med en lilla stora liraren…

Kontraktet påskrivet för 10:e raka säsongen! Känner du dig aldrig mätt på innebandy?

B: -Nej det känns bara skönt. Jag tror aldrig att jag blir mätt på innebandy, tror att jag kommer spela så länge kroppen hänger med! Det är så fruktansvärt roligt och ännu roligare ju mer man utvecklas.

Vilken är din största motivationskälla?

B: -Jag kan inte annat än bli motiverad att spela, när vi går upp en division och få lira mot bättre lag, och att få spela med alla grymma tjejer i IBK Vänersborg!

Vad är det bästa med Dam Elit laget?

B: -Det bästa med Dam Elit är att vi är ett lag! Vi jobbar i med och motgång ihop. Vi har så jäkla kul ihop, det är ett grymt gäng!

Förra året vann du skytteligan i laget, är det viktigt för dig att göra mycket poäng?

Tror du att du kommer slå de 35 poäng du gjorde nästa säsong?

B: -Ja jag gjorde ju det! Ja det känns viktigt för mig och mitt självförtroende att jag gör en del poäng. Jag tror att jag kan slå 35 poäng denna säsongen om jag sätter alla mina lägen PÅ och i mål så klart!

Helt skadefri nu? Är handleden du opererade inför förra säsongen helt bra?

B: -Handen är inte helt bra men den är inte sämre heller. Jag kommer att tejpa och köra med handledsskydd och då är det nog inga problem!

Om du inte lirar innebandy eller jobbar, vad gör du då?

B: -När jag inte spelar eller jobbar… hmm. Då träffar jag vänner utanför innebandyn, umgås med familjen en del, och framförallt ser till att träffa och leka med alla mina små syskonbarn!

Beka har ju en egen liten fan-club av barn som ofta ses på läktarplats på hemmamatcher! Vi får hoppas att de växer upp och blir lika bitna av sporten som sin moster/faster! Då är framtiden säkrad! Lycka till kommande säsong Beka! Kör hårt på försäsongen, vi på läktaren älskar när du har fart under galoscherna, så att säga!

____________________________________________________________________

**********

SANDARED IBS:

FINNKAMPEN 2013 till Borås, Boråshallen

Lördagen den 2 februari 2013 kommer Finnkampen i innebandy, den årliga landskampen mellan Sverige och Finland, att gå av stapeln i Borås och Boråshallen. Detta meddelades i veckan av Svenska Innebandyförbundet. Ett besked som i sig innebär att Borås kan erbjuda alla besökare och boråsare innebandy i den absoluta världsklassen.

– Flera städer ansökte om värdskapet för Finnkampen 2013 men valet föll på Borås tack vare deras professionalism och det starka samarbetet mellan Borås Stad, BoråsBorås AB och Sandareds Innebandysällskap, säger Göran Harnesk, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.

Finnkampen pågår under en dag där herr- och damlandslagen samt U19 herrar och damer från respektive land drabbar samman. Vartannat år spelas landskamperna i Sverige och vartannat i Finland. 2011 gick Finnkampen i Karlskrona och drog ca 1 500 i publik. I Borås siktar man högre.

– Vi har en fin arena att tillhandahålla, Boråshallen, som tar upp till 2 800 besökare. Under Davis Cup förra året lyckades vi dra besökare från hela regionen. Till Finnkampen siktar vi på inget annat än fullsatt, säger Tommy Jingfors, Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad.

Sporten har ett starkt föreningsliv och engagemang i Boråsregionen med över 3 000 aktiva inom innebandyn. På Sandareds Innebandysällskap har man arrangerat större innebandyevenemang förr, bland annat Innebandyfesten.

– Inför Finnkampen 2013 har vi redan startat upp samarbete med flertalet av innebandyföreningarna i regionen. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, Innebandygymnasiet i Borås, Borås Stad, BoråsBorås AB och föreningarna är jag övertygad om att vi har ett gott underlag för att skapa en riktigt bra Finnkamp, säger Pasi Moisander ordförande i Sandareds Innebandysällskap.

Över 6 000 invånare i Borås är 1:a och 2:a generationens invandrare från Finland. Därmed stadens största invandrargrupp.

– Det skulle kännas extra roligt att kunna erbjuda dessa boråsare att få se Finska landslaget i innebandy möta Sverige i Borås. Vi hoppas skapa en riktig folkfest och härlig stämning för alla aktiva på planen och för alla i publiken i Boråshallen den 2 februari 2013, säger Frida Nilsson, projektledare BoråsBorås.

Borås och Borås Stad har under de senaste åren satsat för att bli en evenemangsstad av klass. Dels genom nyetableringar av idrotts- och evenemangsanläggningar, dels genom en organisation som tar emot, stöttar och driver igenom evenemang.

__________________________________________________________________

*************

Wirdelius till Fagerhult Habo IB

Fagerhult Habo IB stärker upp på målvaktsposten genom att värva Per Wirdelius som kommer från div I-degraderade Skövde IBF.

26-årige Per Wirdelius har Sandö IBK som moderklubb och efter spel i både Pixbo Wallenstam och Bräckan så har han de sex senaste säsongerna vaktat Skövdeburen. Framöver kommer han att ta upp kampen med Andreas Carlén om målvaktsplatsen i Fagerhult Habo i Allsvenskan södra.

**************

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Micael Svensson

Hans blogg http://blogg.innebandymagazinet.se/amazingvastergotland/ vann utmärkelsen Årets distriktsblogg i Innebandyns Blogg Awards 2013.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


27 svar till InnebandyNEWS från Västergötland

 1. Fredrik skriver:

  Silly season rykten från mig blir:
  Niklas Skoglund flyttar hem till Sandared igen och får med sig Johan Karlsson och Alexander Karlsson
  Christoffer Kirsh lämnar IBF för Sandared
  Ny tränare är på gång i Sandared men ännu inget klart
  Jonas Möller och Magnus Jansson spelar i Fristad Goif nästa säsong
  Folkesson tillbaka från Norge till Tranemo ibk
  Sköld och Ullman till Rångedala
  Kuus till Sandared ibs
  Kettil till Alingsås

 2. Ibf skriver:

  Nya tränare i Ibf blir Fredrik Wilemsson och Jens Flöe och Ronnie Johansson. Martin är inte kvar. Kim Johansson rydsboholm till Sandared ibs.

 3. Jonas skriver:

  Fagerhult värvar målvakten Wirdelius och backen Hiltman från Skövde. Lidköping värvar Granberg och Grufvisare från Vara. Anteryd hem till Fröjered igen.

  • Micael Svensson skriver:

   Wirdelius hade jag full koll på och Sara Anteryd likaså. Är verkligen Granberg och ”Gruvis” klara för Lidköping? (Skeptisk …hmmm..)
   VEM är Hiltman från Skövde, aldrig hört talas om faktiskt, eller är det så att du menar Simon Hultman?

 4. Danne skriver:

  massa boråsrykten finns det inget mer?

 5. David skriver:

  En liten mer önskelista än en ryktesdel och Silly season kanske:
  Lockerud IBK Damer: Sliter och tränar som aldrig för så damerna tar steget upp i innebandyeliten igen

  Vänersborgs Damer: Gör klart med några spelare från Bohus-Dalsland och IBK Lidköping och intar en 2:a plats i division 1

  Vara Ibk: Pasi och Stefan övertalar alla att stanna i Vara och får samtidigt flera spelare från Skara, Skövde och Tibro och vinner sedan division 2 serien i Västergötland

  Borås Ibf: Behåller sina namnkunniga spelare och får sedan tillskott utav 3 killar som börjar på högskolan med div 1 och allsvenska meriter. Detta ger laget en kvalplats till div 1

  Mullsjö Ais: Mullsjö gör en megasuccé säsong och de unga killarna visar upp grym innebandy. Mikael Hill tar laget till slutspel och där åker man ut i femte och sista matchen mot Dalen

  Fagerhult: Habokillarna överraskar allt och alla och vinner allsvenska södra och tar sig upp i SSL. Nu har ett område inom 15 min radie 3 lag i SSL 2013/2014, Jönköping, Mullsjö och Fagerhult. Det är fantastiskt.

  Alingsås: Med stenbäcken i spetsen , och Kettil från Sandared, vinner man div 1 och spelar säsongen 13/14 i allsvenskan. Man gör också klart med 2 starka tränarnamn från Göteborgsområdet.

  Rångedala: Med sin nya hall får man ett uppsving och vinner div 3, mathias sköld gör 103 poäng på 18 matcher.

  Boråsområdet: Får en ny arena med 4 hallar i och allt är frid och fröjd

  Fröjered DAM: Med Anteryd i spetsen ser det ut som man kan vinna sin serie och ta sig upp ett steg till is eriesystemen

  Distriktslaget Västergötland p17: Har både tur och skicklighet med sig på p17 då laget faktiskt vinner smguld. Man slår stockholm i finalen på straffar.

  Jajaja, kan detta slå in mån tro?

 6. Fredrik Wilhelmson skriver:

  Borås IBF kommer ju också spela i ny hall. :)

 7. Thern skriver:

  Ryktet om att Kim J skulle gå från Rydboholm till SIBS är felaktiga, han blir kvar som spelandetränare vilket jag är förbannat nöjd med ;)

  I övrigt ser man fram emot Västergötlands 12/13, en herrans massa duktigt innebandyfolk på plats!

  Grym blogg, keep it up!

  • Micael Svensson skriver:

   Tackar Thern för snälla ord om bloggen, och kul att du läser. Ja många rykten man hör är nog mest rykten, men kul folk engagerar sig och skriver här. Alltid roligt att läsa lite.
   Härligt att Kimmen hjälper dig som tränare, behövs lite understöd kan jag tro.
   Har du kollat ditt mail ännu om eventuella träningsmatcher där jag är inbokad som instruktör för olika lägerverksamheter.
   (Kolla gärna och återkom i mailform till mig, inte här tack ..hahahaha)

 8. David skriver:

  Hört lite att hessmer ska tillbaka till tranemo, har du eller någon annan koll på om det stämmer. Va fan ska han i så fall göra där i ärlighetens namn?

 9. fd. spelare skriver:

  kan bekrfäfta övergångar. dock inget släppt av klubbarna ännu. andreas granberg återvänder till lidköping han tar med sig aronsson. (pasi ej nöjd med detta enlingt min källa) ante johansson lämnar vbg för Partille. (dock ej 100%) Tobbe Andersson KLAR för lidköping. arad och broder amir tavakol tränar med sibs. coffe bergqvist klar för lidköping enligt hemsida. lillebror koski o kuuusss lämnar ibf för sibs. (99% säkert) Jörgner gör comeback, dock ej i ibf utan i sibs. Finne lämnar sibs, tillbaka till rsk. detta enlingt hemsida.

  • Micael Svensson skriver:

   Hejsan fd.spelare (Jeppe)! Kul med information utav dig och mycket bra sådan. Några övergångar känns ju riktigt konstiga och märkliga men kan säkerligen vara sanna. Ska bli kul att se vad som sker då jag i alla fall har hört 3-4 andra saker om spelare du nämnt. Men tack för kanoninfo och rolig sådan. Fortsätt gärna uppdatera. Trevlig EM kväll!

  • Fredrik Wilhelmson skriver:

   99% säkerhet för Kuus och Danne Koski är 100% felaktiga så du vet. =)

 10. David Karlsson skriver:

  Till min namne ”David” måste jag säga att du drömmer nog inte lite hehe med dina tips osv du överskattar västgötalagen så in i he….e men visst vore det kul om det hade blivit som du skrev hehe. Silly season heter det ju inte för inte…

 11. dingen skriver:

  Många rykten! Härligt med Silly=)

  Här får du FYRA KLARA övergångar!

  Tobias Andersson är klar för Lidköping.

  Micke Holm är klar för Skara.

  Henrik Kuusela klar för IBK Alingsås.

  Bröderna Tavokol klara för Sandared.

  Rykten!!

  Koski till Sibs, Olausson till Rångedala, Kirch till Sibs, Ekström slutar, Måns till Rångedala, Stenseker till Vara, Hälgh tar över Horsby, Puh slutar, Hessmer INTE hem till Tranemo, Vincent tränar med Ibk Alingsås, Carlsson/Bergqvist tränar Wårgårda, Granberg, Grufvisare, Aronsson väldigt nära Lidköping mm…. ;)

  Ha det!!!!

  • Micael Svensson skriver:

   SVAR till Dingen: Bra med lite silly season information. Kan dock GARANTERAT säga, och kanske göra dig besviken att: Winnie (SIBS) INTE tränar med IBK Alingsås utan troligen väljer Lillån IBK eller IBF Göteborg, Henrik Kuusela till IBK Alingsås = Inte ens en kontakt är tagen där , Måns (SIBS) flyttat till Stockholm, Hälgh flyttar till ett hus ngnstans mellan Kungälv och Stenungsund så inte troligt han tar över Horsby.

   • Coach Skara skriver:

    Och heller ingen Holm till Skara vad jag vet. Den listan skrev du nog på fyllan. Senaste jag hörde så stannar han i Lockerud.

 12. Fredrik skriver:

  Vilken tränare tar över Lockerud nu när Joel slutat?

 13. Silly skriver:

  Ingen som hade koll på att Lockeruds herrar har klart med ny tränare i Mickael Fredriksson från Karlskoga?

 14. Fredrik Wilhelmson skriver:

  Ja och återigen skriver jag att Kuusela inte ska någonstans.

 15. Västgöte skriver:

  Vänersborg tappar många spelare:
  Ante är klar för Brönderslev (hot-shots.dk)
  Rickard Högberg, Elfhög
  Joel Aspenström, Elfhög
  Nicklas Johansson, slutar troligtvis
  Fredrik Lindqvist, slutar troligtvis

 16. tobias skriver:

  Ante stannar i vänersborg till jul sen sticker han igen

  Vinne till ibf gbg

  Daniel andersson tränar sandared

  Sibs värvar målvakt från tt

  Kuus till rsk
  Ekström slutar
  Skoglund karlsson storken till sibs
  Pato till rångedala elr rydboholm
  Jonken lägger av
  Rowell till gif
  Finnskog till ibf

 17. Johan skriver:

  Klara Övergångar:
  Borås IBF – Olausson, Sköld och Wiberg klara för Rångedala. Stor Koski slutar, Svensson till Falkenberg. Johanesson slutar för fotbollen, Tränaren kickad, Pato lägger av.
  Lill Koski och Kuus stannar!, Finne kommer inte!, Apel går till sibs!,

  Sandareds IBS – Vincent ryktas på väg bort till ett Div1 lag, D. Lust Slutar pga skada, Mange Olofsson slutar pga skada, Ekström lägger av, Kettil klar för Alingsås, Måns flyttar iväg till stockholm, Apelqvist slutar, Finne läger av, Noam lägger av, TG inte helt klar, kan vara borta för operation, A. Lust går till GIF, Rowell lägger klubban på hyllan, Skövde danne går tillbaka till Skövde, Veztre lägger av, Micke Proofh står osäkert till kan lägga klubban på hyllan.

  Daniel Andersson blir tränare, Kell Guldberg blir matrialare, Enhörning gör comeback till innebandyn i ibs, Källgren blir assisterande tränare, TTs målvakt är klar, Öjerhed. Engbåge, Tim, Kevin p95 och Simon p95 skriver A-lags kontrakt, Johan Carlsson, Niklas Skoglung, Alex Karlsson är klara för sibs, Putte persson klar för sibs!

  • Micael Svensson skriver:

   Hmmmmm….. Inte mycket fakta som stämmer där va , en hel del som du plockat från ingenstans. Samtidigt så är det nog så också att några saker stämmer jättebra. Känns som du har bra koll på Sandared IBS dock så bör väl vara en Sibsare eller IBFare som skriver, dock mkt fakta angående Sandared som faktiskt också är helt felaktiga , likaså fakta om IBF……..hmmmmm

 18. Olof skriver:

  Olausson spelade väl enghav cup för ibf ändå? I Tibk är det inga på minuskontot, alexander Erlandsson från Halmstad på pluskontot, hoppas på 2 nyförvärv till inom kort.

  • Micael Svensson skriver:

   Erlandsson fint nyförvärv tillbaka till er, mycket underskattad spelare Olof tycker jag. Lycka till i serien, förväntar mig nästan serieseger nu, detta så i får hamna i ”rätt div 1 serie” 2013-2014.

 19. vem är jag? skriver:

  proohf bröderna tar med sig wallen och westre från sibs till ibf.

  Wiberg,Mosslund IBF + max från rångedala går till sibs där daniel andersson kommer träna.

  Kirsch skriver på för fristad tillsammans med krister gunnarsson.

  Pato skriver på för rångedala med sköld ullman, tobias gabrielsson och viktor petterson.

  Vincent stannar i sibs och finne lägger av

  martin kickad som tränare i ibf

  KETTIL till alingsås

  sibs värvar från göteborg.

  EKSTRÖM lägger av med innebandy

  själv lämnar jag sibs för spel i borås gif!

  Ha det hajj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>