Ny säsong på ingång, 2012-2013

Ny säsong 2012-2013 på ingång

Ny säsong är på ingång, och många är redan ute och löper i spåren, sandtagen, backarna eller på löparbanorna.

En del har också förstått att just kortdistanslöpningen, accelerationsträningen samt de explosiva delarna nu är riktigt viktiga att lägga extra krut på.

Mycket snabbhetsträning på schemat hos många, vilket jag tycker är helt rätt.

Om vi blickar tillbaka lite , innan vi stänger dörren för 2011-2012, så kunde vi konstatera följande:

**************

Sandared IBS Black Hawks och IBK Lockerud Mariestad missade chansen att ta sig upp i div 1, detta efter att det också mer eller mindre förnedrats utav sina motståndare.

Det skiljde faktiskt en eller till och med två klasser stundtals mellan lagen, det kan nog alla intyga som såg matcherna.

Båda ovan nämnda lag tappar nu flera tongivande spelare och får det förmodligen rätt tufft i årets div 2 Västgötaserie.

Men man vet aldrig vad som sker i denna Västgötaserie.

Rydboholms SK fick tyvärr lämna div 2 efter det att inget lag tagit sig upp i div 1, och att Tranemo IBK, Skövde IB och IBK Tygriket 99 samtidigt ramlade ur div 1 i stället.

Lite synd kan man väl tycka om Tranemo IBK egentligen, detta då laget tog chansen på en friplats i div 1 (HELT RÄTT , i mitt tycke), men hamnade i en serie med långa resor och svåra bortamatcher.

Man kan ju fråga sig hur svårt det egentligen hade vart att ändrat plats mellan något långresta lag i Västra och flyttat till Tranemo IBKs serie i stället?

Väldigt svårt verkade det ändå som, eller var man inte villig att lägga lite extra tid på detta?

Jag tror att Tranemo IBK nämligen hade klarat sig kvar i Div 1 Västra serien.

*************

IBK Vänersborg DAM krossade allt och alla och tog sig upp ett kliv i seriesystemet, HELT RÄTT och vi önskar dem STORT LYCKA TILL!

*************

IBK Alingsås klarade att som nykomling i Div 1 kampa i serietoppen, vilket i för sig var väntat från många håll, men att de ett tag var med och slogs om seriesegern i början var klart överraskande.

Nu blev det en fin tredjeplats till slut, vilket så klart också är mer än klart godkänt.

Laget får nu tillsammans med Partille IB och IBK Lidköping dra på sig förhandstippade seriesegerhatten, detta enligt de tränare som fått tippa serien på ”serietränarträffen” i Stockholm.

*************

ÅRETS SPELARE

Blev på damsidan, inte helt oväntat, efter en fantastisk säsong, Angelica Högberg från Fröjered Innebandy.

På herrsidan blev det Sebastian Palmqvist, Hide-a-lite Mullsjö AIS ,vilken hade klart mer kamp utav andra duktiga spelare om denna åtråvärda titel.

Frågan är dock ställd av många och så av mig också faktiskt:

VEM eller VILKA tar ut detta pris och hur går det till? Borde ju vara en så kallad ”jurygrupp” på ett 8-10 tal stycken.

Varför inte låta denna grupp också ta ut ÅRETS LAG kommande säsonger, 1 målvakt och 10 utespelare, på dam och herrsidan.

Och sedan kanske man skulle köra en INNEBANDYFEST på ny ort varje säsongsavslutning, och då dela ut lite priser samt äta gott ihop och må bra, alla lag tillsammans, som anmäler sig så klart.

Ett kul förslag tycker jag för framtiden?

*************

DISTRIKTSLAGEN VÄSTERGÖTLAND

Inte heller denna gång lyckades vårt kära distrikt ta sig hela vägen med segertåget in till sista station.

Tycker ändå att ledarna verkar ha gjort ett gott arbete och det enda man hört som var lite negativt var väl egentligen när flera föräldrar och tränare hörde av sig till mig gällande att en utav ledarna (som jag väljer att inte tala om namnet på) under en träning gick runt och visade texten om som jag skrev här på Amazing Västergötland om att det var många ledare från Norr med.

Lite märkligt beteende enligt mig, måste väl vara bättre att visa att man är en duktig ledare än att försöka angripa andra. Framförallt då texten jag skrev var en sammanställning utav vad MÅNGA tyckte i Västergötlands distrikt, och INTE en text som jag själv bara lagt in med eget tycke som grund. Och ingen kunde väl heller blunda för att det var mycket ”norrfolk” i ledarstabarna heller. STRANGE STRANGE STRANGE …

Fast kul att en del ledare och föräldrar faktiskt hörde av sig och berättade vad de tyckte om detta tilltag och att ledaren hade gjort bort sig.

Det kändes ju ändå ganska bra.

Nu tycker jag dock vi alla ska STÖTTA VARANDRA och faktiskt skapa lite bra distriktslagsstämning igen, detta för att understödja de ledare som arbetar.

Vi behöver verkligen snart nå lite fina resultat igen.

Frågan jag ställer mig här är:

NÄR vill Västergötland satsa på att arrangera distriktslags SM på hemmaplan. Intresse finns ju och orter som kan arrangera finns, eller vad sägs om:

Skövde med alla sina hallar på lagom avstånd

Alingsås med en stor arena och flera andra fullmåttshallar i staden

Borås med 7-8 stora fullmåttshallar och många publikplatser inom 10-15 minuters radie

= Kanske något för förbundet att fundera på?

*************

Tror vi nöjer oss så här med första texten , detta så vi kan fylla på med ytterligare lite innan augusti månad tar vid och vi ska fylla ut med nya texter om säsongen 2012-2013.

Må väl där ute i gröngräset …..

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Micael Svensson

Hans blogg http://blogg.innebandymagazinet.se/amazingvastergotland/ vann utmärkelsen Årets distriktsblogg i Innebandyns Blogg Awards 2013.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


15 svar till Ny säsong på ingång, 2012-2013

 1. Jonas skriver:

  Håller med dig om distriktslagssm det hade vart jättekul att ha fått ha i västergötland. Mitt tips är Borås.
  Vad är det för en clown i distriktslaget som håller på med textvisningar till föräldrar, hahahaha, pinsammaste jag hört. Häng ut han för fan, en sån fjant.
  Tippar segrare i div 2 denna säsong, blir Tranemos pack.

 2. Adam skriver:

  Pasi kan det inte vart som sysslade med sådana idiotisaker utan borde vart den där halvdana huvudtränaren de satt in neddamma namn som grymme Ivarsson ifrån Jönköping. Han ingår väl i klubben för inbördes beundran hehehehe hohohoho. 
  Sebastian till årets spelare var helt rätt anser jag!

 3. P skriver:

  Rykten säger Finnskog till ibf, Apelqvist till Alingsås, Sohlström till IBF Göteborg, Niklas Skoglund till Sandared, tygrikets målvakt till Göteborg, några spelare i Alingsås lämnar för studier på annan ort, gabbe S till Falkenberg, Linus Sagre till Lindås, johan Bergstrand till Örebro, Sveaneus till Karlstad, kirch till Sandared, Appelqvist slutar som tränare i Sandared, Joel och Johan får sparken i lockerud, Pasi blir ny tränare i Vara, Folkesdon och D Magnusson tillbaka till Tranemo.

  • Micael Svensson skriver:

   Härligt att du är engagerad, du som kallas P. Många rykten kan jag dock dementera och ge dig väldigt säkra svar på, som exempelvis att Linus Sagré ska till Lindås IBK. Där är svaret NEJ, han blir kvar i IBK Alingsås. Distriktslagstränaren Pasi Heikkinen har tagit över rodret i Vara IBK, där har du helt rätt. Niklas Skoglund flyttar visserligen hem till Borås igen, men inget klart vart han ska spela tror jag. Fortsätt gärna att lägg in lite rykten här och där när du tror du fått tag på lite mer heta news.

 4. Filip skriver:

  Bra att du uppmärksammar damerna lite också och gratulerar Red Lions.
  Angelica var klart värd sitt pris, Sebastian kan diskuteras.
  När kommer du tippa serierna i Västergötland? Förväntar mig tippning av samtliga.
  Fortsatt bra sommar Svensson!

 5. David skriver:

  Dags att skriva om den kommande nya säsongen i stället tycker jag. Eller hur? Det händer mycket som någon borde skriva lite extra om, så sätt igång nu bara väntar på säsongsinformation om 2012/2013.

 6. Roger K skriver:

  Lite roligt tycker jag att man tycker att det är ”fel” på distriktets ledare då vi i föreningarna är ansvariga för ungdomarnas utbildning! Jag har killar födda 00/01 och man blir rädd för hur viktigt man tycker det är att vinna istället för att lära killarna spela bollen på marken och använda HELA laget i anfall och försvar istället så slår man mkt långa och höga bolla så fort man får tillfälle och efter det så hör man ledare skrika bra spelat hmm vi har en filosofi att höga långa bollar kan vi lära oss senare för det är lättare att lära sig. Så mer utbildning i föreningarna behövs

  • Micael Svensson skriver:

   TILL ROGER: Håller HELT KLART med dig om det du skriver, och kan säga efter att gjort lagobservationer på ungdomsnivå förra säsongen att det inte bara förekommer på P00/01 nivå.
   Du har HELT RÄTT att man borde ha så kallade FÖRENINGSUTVECKLARE i förbundet som åker ut och jobbar mot föreningarna mer. Det har jag lagt på förslag i 2 år faktiskt nu men inte fått gensvar för ännu faktiskt.
   Hade själv kunnat tänka mig att göra detta i Västergötland, kostnadsfritt.
   (Redan 8-10 klubbar har fått föreläsningar i detta i Västergötland/Göteborgs distrikt)
   Fortsatt trevlig sommar Roger och lycka till kommande säsong!

 7. Fredrik Wilhelmson skriver:

  Och jag får väl dementera rykten om Apel. Pratade med honom senast igår och då var inte Alingsås ett lag som hade hört av sig.

 8. Fredrik Wilhelmson skriver:

  Nu dödar vi en del av ryktena! Mikael och Mattias Proohf är klara för Borås IBF och även Rikard Vestre-Larsson är klar för Borås IBF!

 9. B.A skriver:

  Halna har värvat friskt under sommaren.
  Alexander Karlsson (Lockerud)
  Jonas Boberg (Comback)
  Johan Andersson ( Banarps ) Halna som moderklubb

  Rykten in: J. Hante (Lockerud)

 10. Fredrik W skriver:

  Jakob Wallén klar för Borås IBF.

 11. Oredsson skriver:

  En del rykten kanske kan bli klarhet på http://www.laget.se/IBFGOTEBORG gällande Vincent och Robert ”Sälen” Nilsson. Kör hårt micael! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>