Min sista blogg

Datumet är den 1a maj när detta publiceras, Mitt i Cup finalerna är slutspelade och säsongen har tagit slut. Med detta avslutar jag även mitt bloggande där dessa värdefulla timmar istället kommer läggas på min självständiga uppsats, timmar till skolarbeten som försvunnit alldeles för mycket de senaste åren till förmånen för den ideella innebandyn.

Något som har jag gett mig massvis med minnen, lärdomar, sorger men också som en trygghet i tillvaron sedan man var 5 år gammal. Tiden har gått och åren har börjat komma ikapp mitt intensiva leverne där man velat haft dubbelt så långa dygn för att hinna med allt, något som istället fått kompenserats med mindre sömn. Mängder med timmar har lagt på att tänka på andra än sig själv, människor som haft bekymmer på och utanför planen där jag naivt trott att jag kunnat hjälpa alla.

Denna skrift kan tydas i ett slags avsked och det är något jag faktiskt inte vet ännu. Det är mycket möjligt att jag står på planen/i båset/som domare redan till hösten men det kan också bli som så att det inte blir någon mer innebandy alternativt att det blir ett uppehåll på ett år eller mer. Med risk för att göra en Henrik Larsson så borde det kanske vara dags att på riktigt utvärdera plastbollens betydelse med tanke på det antalet timmar som läggs ned, timmar som kunnat lagts på resor, arbete, familj och förhållanden.

Hade min dröm varit att träna ett lag i SSL så hade det bästa varit att fortsätta med hundåren men det är inte sportsliga framgångar utan personliga möten som alltid lockat mig. Att få ta del av människors vardag både i Stockholm och i Sverige, något som alltid gjort att cuper varit det som legat mig närmast om hjärtat då det sociala spelet blivit som störst. Jag har aldrig varit den som går igång på att fundera över taktiska drag i timmar, däremot har jag brunnit för att försöka bringa lycka hos så många individer som möjligt.

Mina bästa minnen är verkligen inte de resultat som varit som mest framgångsrika utan det är alla upplevelserna utanför planen där jag fått äran att få skratta. Just vikten av lycka och skratt är någonting som jag brinner som mest för, jag tror det är överlägset viktigast för att nå framgång istället för enskilda träningspass. Att du tar dig tid att våga utmana dig själv även utanför planen i tanken att du som människa ska växa.

När nu många av mina gamla individer försvinner på spelar och ledarnivå så skapas ett tomrum till den energidepå som varit så viktig för att orka, jag har nämligen väldigt sällan haft lusten att göra någonting halvhjärtat vilket jag delvis fått göra den sista säsongen på grund av studier och arbete. Där killarna skulle ha fått mycket mer av den sociala biten har mitt mitt samvete varit frektvent dåligt och där jag nu är säker på att de hamnar bland många aktiva och duktiga tränare/ledare kommande säsong.

Det finns många unga hungriga tränare som ska och bör släppas fram. Personer i min närhet är Josefin Ulvhag, Teodor Nellvik, Christian Hägerström, Micke Wasell, Daniel Kölborn och Jonas Delshammar mfl som har unika egenskaper som jag hoppas de förädlar. De har dessutom en gemensam egenskap då de har ett hjärta av guld där de alltid bryr sig om medmänniskor och har nära till ett skratt även vid tunga perioder av livet.

Att från början ha tränat lag för min egna framgång till att numera träna för andras framgång är något som jag glatt sett växa fram hos mig, visserligen till bristerna av en decimerad vinnarskalle då jag numera även kan unna motståndare framgång till skillnad från början av tränarkarriären.

Vad göra istället?

Vad ska jag inte göra? Kunna hinna träffa kompisar, se fler kompisar tävla med innebandy eller annat, resa och träffa nya sorters människor, läsa mer litteratur, aktivera mig politiskt, bli stammis på ett fik eller en bar (med måttlig konsumtion), lära mig  flera språk, ge min familj tid, försöka hitta en kärlek för att skapa en egen familj, korta ned telefonkostnaderna, lära sig ett instrument, träna själv, arbeta volontärt, flytta till en annan stad… Ja det finns tusen saker som lockar och som känns som en större utmaning för närvarande.

Vi får se var jag hamnar, kanske står jag där som tränare med taktiktavlan i högsta hugg redan till hösten, kanske arbetar jag mer för att tjäna in pengar för drömresan att åka till Sydamerika ett halvår… Hjärtat är i alla fall i Järfälla där jag hoppas kunna hjälpa till på något sätt.

Om bloggen kommer tillbaka? Om Liverpool vinner ligan nästa år? Jag hoppas men oddsen är för närvarande inte speciellt goda…

Nu blir Falun avslutningen för oss senare i maj och fy helsike vad kul vi ska ha!!BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 13 kommentar

Summering av Mitt i Cupen dag 2

På söndagsmorgonen kom min gode vän Kölborn förbi för att låna en taktiktavla av mig. En laddad tränare som sedan begav sig till Eriksdalshallen där hans 96-grabbar skulle möta Ackers. Efter en stabil frukost begav jag mig i sällskap med Pilktingon bort och fick se en dramatisk match med ett manus som till och med James Cameron skulle kunna försöka köpa upp. Ett TT som inledde bäst men där de inte punkterade matchen i tid utan där Ackers kunde komma tillbaka med kapten Malmgren i spetsen. Straffavgörande och skrällen var fullbordad, Åkersberga har gjort ett formidalbelt slutspel och är bara att gratulera.

——————————————————————————-

Jag såg den första perioden av F97 finalen mellan Bele och Rotebro men insåg tidigt att Bele är alldeles för bra. Längden i anfallen där de lyckades hitta både bredd och djup gjorde att jag tryggt kunde vandra mot Skanstull och självklart hade de svartklädda vunnt med 3-0. Kapten Jansson och Bravo som bästa spelare hos segrarinnorna.

——————————————————————————–

HJ-finalen mellan Järfälla och Salem där våra grabbar äntligen skulle få vinna något. Efter att ha fallit precis på mållinjen tidigare under säsongen så kunde våra grabbar vinna rättvist mot ett Salem som har framtiden och ålder framför sig. Våra junisar är ungefär 1 år äldre och 10-15 kilo tyngre vilket gjorde att Salem maldes ned, men de lilaklädda ska vara nöjda med bedriften att ha tagit sig så långt.

Jag gläds med spelare och ledare i Järfälla som har blivit ett riktigt starkt och avslappnat gäng på slutet. Eftersom vi tränade ihop i slutet av slutspelet kunde jag tydligt märka hur glädjen växt ut och där de äntligen kunde spela ut. Det var bitvis strålande kombinationer i anfallszon där jag är fundersam över varför inte Granelli står hela matcherna då han har den klart bästa målvakten.

Inget av lagen vann klackmatchen…

Därefter spelade F 96 som jag kunde bara kunde se delar av eftersom vi hade egen samling. Av det jag såg så var det främst bredden på lagens numerär som blev avgörande. Med stadslagsspelare i bägge lagen blev det en jämn kamp men som jag tippat knep Älvsjö det längsta strået där jag tror att en bredare/friskare trupp var alldeles för avgörande. Kul för de blåklädda samtidigt som jag tycker synd om de trevliga Holmberg/KB från Bele.

——————————————————————————-

Jag har givetvis sett om vår final (Mange Eriksson var riktigt bra som kommentator) och tycker väl att vi är värda segern sett till hela matchen. I slutskedet har vi riktigt tur och får tacka Oskar samt stolparna för guldet men jag är glad att killarna kunde hitta variation i anfallsspelet. Många slet som ett djur och att killarna numera börjar fokusera allt mindre på domsluten tror jag hjälpte oss till en seger som jag unnat vårt kära lag.

Vi hade pratat igenom allting under träningarna tidigare i veckan vilket gjorde att lagets fokus lades till den interna fotbollsmatchen innan matchen började. Det var snygga målgester som stod på reportearen vilket fick killarna att glömma finalen inne i klassiska Eriksdalshallen. Jag har nog heller aldrig varit så glad att se Krono som efter slutsignalen…

Liksom i gårdagens blogg hade jag unnat genomtrevliga Tullinge att få dela på kakan men de ska vara nöjda med sin återväxt där många spelare säkerligen kommer bli en grundstomme i herrlaget framöver.

—————————————————————————-

Den sista matchen såg jag till dess att Täby gick upp till 5-2 ledning mot Duvbo. Med ett lag bestående av Waldenström och tvillingarna Lüppert kändes detta som en övermäktig för förlorarna och nykomlingarna i finalsammanhangen. De flesta av Täby spelarna har flera SM/Mitt i Cup guld vilket gjorde finalen lika ojämn som HJ tidigare under dagen.

Senare under söndagskvällen avslutade vi guldfirandet på Retro…

Jag vill tacka för alla jag träffat under helgen och för att ni har bjudit mig på många trevliga pratstunder. Idag märker jag av tomheten och det är nu jag inser hur sinnessjukt liv jag lever. Vad tusan ska jag nu göra av alla timmar på dygnet??

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Bilder från vår final

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

MITT I CUP GULD!!!

Först av allt vill jag bara tacka spelare och ledare i Tullinge som är extremt sportsliga, ett lag som genomför en strålande säsong och som var lika värda som vi att stå som segrare efter finalen. Stolpe stolpe ut och mitt humör hade kanske varit helt annorlunda. Ett Tullinge som alltid spelar fysiskt men ärligt och som jag hade unnat en framgång men där jag hoppas de förstår vilken stabil säsong de genomfört!

Jag kommer med ett längre inlägg imorgon för alldeles strax ska jag, Nellvik och Delshammar njuta av de dubbla gulden (HJ besegrade som sagt Salem) och njuta kvällen låååång. Tack till alla föräldrar, spelare och ledare som jag fått ta del av under säsongen som varit. Det är en ära att få träna killar av den här kalibern och jag unnar de den här framgången efter en strulig säsong.

Det bästa är att jag fått ta hem ett guld åt min modersklubb, Järfälla som alltid har störst del i mitt hjärta!

Ha en trevlig kväll!!

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentar

Då är första finaldagen av Mitt i avklarad, tack Nacka & Bele!

Äntligen var det dags för årets final och med mina brorsbarn äntrade vi hallen lagom till DJ-finalen startade. Jag hade därför missat 99-finalerna vars resultat var symptomatiskt mot mina tips där jag oftast prickar in flest rätt på tjejsidan. Kul att den minsta kusinen Ulvhag avgör sudden i derbyt mot Åkersberga.

Lika bra tippat hade jag inte i DJ-finalen där Huddinge vann välförtjänt. De spelade en rakare innebandy där de med hjälp av Mallan/Denise var bättre på att komma in i de centrala zonerna. I Täby hade fler 93or behövt kliva fram, istället var Linnea Almgren (f95) outstanding. Grattis tränare Carneteg/Delis som kunde avnjuta segerpizza på Verona över gatan.

——————————————————————————–
98-finalerna var liksom DJ-finalen inte heller speciellt spännande utan där segrarna spann vidare på Huddinge. Huddinge IK vann DJ och även Huddinge IKs 98-tjejer visade prov på kyla när de försvarade sin titel från ifjol. Trots ett tidigt underläge arbetade tjejerna metodiskt där tränare Rille gjort ett bra jobb med de rödklädda.

Killarnas som kommer från IBS var även de alldeles för överlägsna när även de försvarade sin seger från ifjol. Täby FC hade förtvivlat svårt att bräcka nollan med skotten utifrån, istället kunde segrarna revanschera sig från SM där Kasper Brody var bäst. Liksom Huddinges 96or besitter 98orna en tydlig spelidé vilket gör att laget oftast maler ned motståndet.

Den sista matchen blev också dagens höjdare där Nacka inledde med att utklassa alla tidigare klackar med deras flaggor, hejaklacksledare (Bruce/Mårten) och där även föräldrarna var med på att hoppa hoppa. Matchen var mellan 97-killarnas två suveräner, de regerande mästarna Bele och de regerande svenska mästarna Nacka.

Det blev en fantastisk match där Nacka mestadels var i ett resultatmässigt överläge men där ett spelskickligt Bele kom tillbaka gång på gång. Det mer fysiska Nacka vann på framförallt ett bättre målvaktsspel men jag tycker att det var Beles förstafemma som var det största utropstecknet! Axel Larsons spel var så pass bra att jag skulle kunna betala en hundralapp bara för att se han spela. Dagens playstation-spelare som kommer dominera SDF-SM kommande säsong, samarbetet med Özümagi var magiskt. Tack till bägge lagen som bjöd upp till show, ni var värda ännu mer publik!

——————————————————————————

För min egen del vågar jag inte utlova en offensiv imorgon när vi möter Tullinge 16.30, vår semifinal har ju fått kommentarer som ”tråkigare än statiska SSL” men jag hoppas vi vågar gasa på lite. Det ska bli otroligt kul i alla fall och jag ska göra allt för att slippa att ta emot en förnedrande tröja som silvermedaljörerna får. Jag har i alla fall fått tips på hur jag kan göra vid en eventuell time out…

———————————————————————————-

Till sist:

* Jag, Kölen, Sebbe Johansson och PV hade en speedshooting tävling där resultatet visar varför jag gjorde ett mål vid senaste inhoppet i SIL. 93 km/h gjorde att 97an Sebbe sköt 40 km/h bättre än mig, tack för det snorunge…:(

* Hargesson kan vara lugn för sina tjejers kondition. Deras löpning var fenomenal, däremot var geografin inte den bästa när de frågade om bussen gick till Skanstull…

* Tidigare talangfabriken Åkersberga verkar numera spotta fram domare istället. Usel på namn men jag gillar han som även tränar P95 o som alltid är trevlig.

* Josefin Ulvhag som kommentator. Tack och lov att tittarna slapp höra henne skrika ”kom iiiigeeeen nu Tääääby”…

* Min gode vän Kölen är verkligen laddad till deras 96-final imorgon. Deltagande i Stockholm Marathon var något han utlovade vid ett eventuellt guld…

* Legendaren Jocke Wiklund briljerar som marknadsförare för Assist…

* Mina spelare har under säsongen varit väldigt kritiska och ironiska mot daminnebandy. Föga förvånande satt Nicklas Ackefeldt, Ogge (på sin födelsedag!), Ordenes och Hållbro på läktaren under DJ-finalen…

Men glöm inte att det bara är innebandy vi håller på med. Titta här och öppna ögonen för vad som håller på att ske med vårt samhälle…

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Järfälla IBKs nya herrlagstränare!

Ikväll blev det officiellt med Järfällas nya herrlagstränare, två meriterade herrar som kommer att ha ett delat ledarskap. Två personer som beskrivs som en tränare respektive en matchcoach när deras styrkor ska beskrivas.

Mika Packalén

Josef Rosengren

Jag är helt slut efter ha lekt teater och Kalla Kriget hela dagen, bloggen kommer tillbaka imorgon kväll efter Brage – Bajen!

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tippning av Mitt i Cup Finalerna

Så tänkte jag tippa finalerna av Mitt i Cupen nu i helgen. Mina vinnare skrivs i fetstilt.

Lördag 28/4:
10.00 F99 Täby IS IBF – Åkersberga IBF
Täby mosade alla lagen i serien där värsta konkurrenten Bele inte tog sig till final. Åkersberga som hamnade mitten i serien vann visserligen en match lagen emellan (6-1) men jag tror att med en Ulvhag i laget så förlorar man inte.

11.30 P99 Älvsjö AIK – Åkersberga IBF
Två lag som bägge gått obesegrade genom sina serier men där jag får gå på mitt tips från laget jag sett mest genom åren. Älvsjö med sin finurliga 00a och sin gedigna kapten tror jag drar det längsta strået.

13.00 DJ19 Täby IS IBF – Huddinge IK
Huddinge vann ”kvartsfinalen” i SM vilket gör att de egentligen bör ses som favoriter, de vann även fjolårets final lagen emellan. Jag tror dock att ett Täby fyllt av revanschlusta tar hem segern i Eriksdalshallen men det kommer bli enormt jämnt.

15.00 P98 Täby FC – Huddinge IBS
Täby som tog sig till SM tidigare i våras medan storfavoriten Huddinge missade avancemang dit. Jag tror dock att Huddinges tydliga gameplan blir avgörande och att det får avsluta säsongen med en framgång. De vann väl  förra året också om jag inte minns fel?

16.30 F98 Täby IS IBF – Huddinge IK
Det blev lite av ett antiklimax för Huddinge i SM. Uddamålsförlusten i kvartsfinalen var inget som de duktiga tjejerna hade räknat med men jag tror att de regerande mästarna besitter mer rutin och mer kompetens på ledarsidan.

18.00 P97 Nacka Wallenstam IBK – Bele Barkarby IF
Ett möte där jag unnar bägge lagen framgång. Jag tror dock att Bele försvarar sin titel från fjolåret och att Nacka därmed får ”nöja” sig med SM-guldet. Det kommer dock bli extremt jämnt, en av de mest svårtippade matcherna och lagen spelade 2-2 senast.

Söndag 29/4:

10.00 P96 Tyresö Trollbäcken IBK – Åkersberga IBF
Min gode vän Kölborn måste som regerande mästare och SM-tvåa gå in som stora favoriter. Åkersberga vann serien ifjol men tog sig inte till final, efter en tung säsong med mycket skador/sjukdomar är laget på gång igen men jag tror att försvaret + målvakt är bättre hos TT.

11.30 F97 Bele Barkaby IF – Rotebro IS IBK
En fjärdeplats var inget som Hargessons duktiga tjejer var nöjda med efter årets SM. Revanschlustan lär vara enorm där de regerande mästarna besitter en större rutin och en större bredd där många av tjejerna spelat på en hög nivå i år. Miranda kommer få axla ett stort ansvar i Rotebro.

13.00 HJ19 Salems IF – Järfälla IBK
Inga kommentarer.

15.00 F96 Bele Barkarby IF – Älvsjö AIK
Bele vann guld ifjol, Älvsjö gjorde det året innan. Med skadan på Beles Jonna Wyrén tror jag att Jennersjö/Hellberg får axla ett alldeles för stort ansvar. Jag tror att det blir ett tronskifte i en match som är väldigt svårtippad.

16.30 P95 Järfälla IBK – FBI Tullinge
Inga kommentarer

18.00 F95 Duvbo IK – Täby IS IBF
Jag vet inte riktigt vilka av Täbys 95or som är med (exempelvis Hardmeier/Almgren) men även utan de så borde TIS ses som stora favoriter. De har vunnit de två senaste finalerna medan Duvbo är nya i sammanhanget.

Kommentatorerna till finalerna är följande. Ska man se mönstret borde Josefin Ulvhag ligga bra till att komma med i ledarstaben för F15 kommande säsong…

10.00 Flickor 99
1, Hermine Dahlerus 2, Magnus Jäderlund

Lördagen den 28/4-12

11.30 Pojkar 99
1, Hermine Dahlerus 2, Magnus Jäderlund

13.00 Damjuniorer
1, Magnus Eriksson 2, ?

15.00 Pojkar 98
1, Magnus Eriksson  2, ?

16.30 Flickor 98
1, Josefin Ulvhag 2, Tomas Davies

18.00 Pojkar 97
1, Josefin Ulvhag 2, Tomas Davies

Söndagen den 29/4-12

10.00 Pojkar 96
1, Otto Marand 2, Hanna Wiklund

11.30 Flickor 97
1, Otto Marand 2, Hanna Wiklund

13.00 Herrjuniorer
1, Fredrik Olsson 2, Mackan Berglund 

15.00 Flickor 96
1, Fredrik Olsson 2, Mackan Berglund
 
16.30 Pojkar 95
1, Magnus Eriksson 2, Erik Rydberg

18.00 Flickor 95
1, Magnus Eriksson 2, Erik Rydberg

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En vecka fylld med Chrusjtjov, Brezjnev & Gorbatjov

Tisdag kväll, världens händelse om USAs behandling av de svarta glimrar på min TV och jag är nyligen hemkommen från en typisk träning för oss. Med andra ord där humöret pendlar, där jargongen är rå och där det är mycket lek. Vissa lag gillar ett superseriöst upplägg inför en final, vi jagar tunnlar på tvåmålet…

Det är häftigt att se lagets utveckling under säsongen som varit. Under hösten var det ett knäpptyst gäng som sammanbitet genomförde träning utan minsta tendens till skratt och ironiska kommentarer. Några månader senare är käftarna inte tysta en sekund, laget har hittat den gyllene vägen mellan fokus och lallande vilket jag tror varit den störst bidragande orsaken till framgångarna i slutspelet. Det är inte längre på blodigt allvar, något som vi kommer ge sken av på söndag där  kapten Agge ska ha genomgång med sina golftalanger efter guldet i Junior-VM…

16.30 i Eriksdalshallen, kom gärna dit. Känns lyxigt att vi ska spela final på gatan där jag bor…

—————————————————————————————

Sedan jag fått hoppa in och vikarierat för min stora mentor så har veckans dagar gått åt till att hårdplugga historia. Den industriella revolutionen och Kalla Kriget är någonting som gör att jag numera drömmer om Chrusjtjov, Brezjnev och Gorbatjov. Ute i solskenet genomförde vi idag en föreläsning där Koreakriget, Kubakrisen och Vietnamkriget diskuterades, det gick en rysning i gruppen när jag berättade hur man ska gå tillväga för att få bort den beryktade napalmen.

Matte och natur i all ära, jag kommer aldrig känna en orgasm för matematiska tal likt Riksbankschefen Stefan Ingves men SO-ämnena är begripliga där de fyra ämnesområdena öppnar upp en stor mängd diskussioner och sätt att lära ut kring. Så långt från derivata och linjaler som man kan komma och där man knappast kan prata i 40 minuter om det påhittade landet Angarien när vi diskuterade källkritik…

————————————————————————————

Imorgon kommer jag med mina finaltips och självklart kommer jag tro på de två lagen från Järfälla. Till sist:

- Det ska bli väldigt intressant att se vad Mikael Hill kan göra med Mullsjö. En kompetent tränare som jag tror kommer genomföra en roligare innebandy än vad de spelat under årets säsong. Smålands distriktslag kommer tappa en tung pjäs om han slutar träna tjejerna.

- Lyssnade på en gedigen P3 dokumentär om rivningen av Klara kvarteren. Intressant att folk beklagade sig över rivningarna men sitter tysta när opersonliga caféer a la Waynes Coffee tillåts ta plats i Sveriges stadskärnor.

- Det har visserligen varit jobbigt med Barcelonas gnäll mot domslut men det skulle aldrig få mig att hoppas på ett vitklätt lag som varit Francos lag…

- Om Rasmus Enström går till Storvreta kommande säsong så ska jag aldrig mer skriva ett blogginlägg. Finns inte på världskartan att han överger sin radarpartner Carlström och sin flickvän som bägge förnyat sina kontrakt med dalalaget. Men så gillar jag inte Takida heller.

- Eller Hoffmaestro…

- Det känns inte riktigt rätt att Bajen har tre raka segrar. Som bajare ska man inte uppleva lycka utan det ska vara en evig ångest med ett lag som pendlar där gemenskapen stärks av dessa motgångar. Jag som brukar ringa min granne och beklaga mig över Bajens usla värvningar, vad nu göra när Lallet dominerar.

- Jag avskyr tidningarnas längtan efter NHL spelare. Jag vill att Rangers ska vinna Stanley Cup och skiter i om schampokillen vaktar Sveriges mål i ett mästerskap som spelas varje år med en ”expertkommentator” från Sigtuna som spottar ur sig floskler istället för att komma med taktiska idéer.

- Men självklart kommer jag vara svennig och kolla när det väl börjar. Leif Boork och Lasse Granqvist är ju i alla fall de som får mest tid.

- En stor tumme upp för Konsum som börjat ta in riktiga korvar från Taylor & Jones som huserar på Kungsholmen. Hade Uffe Svärd fått reda på denna pärla så hade han förlagt varje arbetspass i närheten av Hantverkargatan…

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Det börjar vankas final…

Självklart såg jag gårdagens SM-finaler (vilket min vän, tillika innebandynörd Kölborn inte fick). De flesta har ju lanserat sina tankar om detta och känner inte att det finns mer att tillägga än att dammatchen var tråkig (IKSU på tok för överlägsna) och Storvreta var mentalt större. Grattis till värdiga vinnare som har lyckats reda ut tuffa lägen i slutspelet, imponerande!

——————————————————————————————-

Kl 06.00 ringde klockan imorse då det vankades SIL i Midsommarkransen. Med en stor majoritet Strandljungs i laget förstärkt med en svikande tränare/fd spelare i Traktorn tog vi vara på de ljusa morgontimmarna. Eller ja, Trac tog väl vara på hela nattens timmar…

En förlust och en vinst där jag fick många förnedrande upplevelser:
Nr 1. 43-årige Micke Strandljung gör 7-8 mål mer än mig…
Nr 2. Trac har sovit 1 timme men vinner mer närkamper än mig…
Nr 3. Felix som jag tränade i Järfällas HJ förra året var överlägsen och fick känna mig betydligt äldre än mina 24 vårar.

———————————————————————————-

Till Sköndalshallen och semifinal mot TT. Känslosamt att vara tillbaka i hallen där jag en gång var assisterande tränare för Sköndals damer tillsammans med Geten (numera med i TTs ledarstab) och där vi förenades i en känslosam kram.

En match mellan två lag som känner varandra utan och innan vilket kom att märkas under en match som vi kom att vinna (en leftare avgjorde och infriade min profetia…). Jag som ständigt proklamerar i bloggen att innebandyn behöver få mer offensivt tänk får ta på mig min stora skamtröja för det var sannerligen ingen gladbandy något av lagen bjöd på. Det blev istället en statisk tillställning där fokus gick till att minimera riskerna mot uppställda försvar. Så förlåt till er i publiken att vi inte bjöd på mer show!

Det var i alla fall väldigt skönt att få vinna och uppleva en final igen, något jag inte fått göra med detta sköna gäng som blivit allt roligare ju längre säsongen lidit. Jag lider med TT som är ett väldigt kompetent lag och som är minst lika bra som oss, de får glädjas åt att de nådde längre i SM där de plockade hem en medalj!

Vi får nu rikta in oss på det ödmjuka Tullinge som kommer bli en tuff nöt att knäcka. De har besegrat oss bägge mötena säsongen som varit och kom tvåa i serien (vi kom femma) så det ska bli intressant att se de i rollen som favoriter. De hade i alla fall inga problem när de enkelt avfärdade Älvsjö så vi kommer behöver spela på vår maximala kapacitet för att ha en chans att bräcka agenterna från söderort.

——————————————————————————-

Efter matchen for vi till Hallonbergshallen (hej döden) där vi hann möta upp en snacksalig Nicke J (grattis Bele P 97) innan jag och Nellvik såg herr Kölborns 96or avancera till final. Vilka som skulle få möta TT stod mellan våra 96or och Åkersberga. En match som hade olika matchbilder med stundtals mycket hawaiispel i mittzon men där Ackers fortsätter på sina enorma vårform efter att ha petat in segermålet i sudden. Värdigt med duktiga kapten Malmgren som bästa spelare hos segrarna medan Norrman i Järfälla hade säsongens bästa insats med 3 (!) mål…

Avslutningsvis så vill jag bara gratulera vårt duktiga HJ-lag som avancerade till final efter en klar vinst mot Tullinge. Jag gläds med killarna men även med Uffe, Delshammar och Ingo som haft mycket motvind sett till resultaten under säsongen som varit. Nu ska det bli kul att få se de göra upp mot Salems irrationella lag nästa söndag…

Till sist, jag ska inte ha för höga tankar om mig som tippare… Jag lovar Fröken Petersen…

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentar

Bilder från Mitt i Cup-semin

Text kommer lite senare, lägger upp bilder från vår seger mot TT tidigare idag:

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentar