Helgsummering – herrar

SSL:
Pixbos storseger mot Warberg samt TTs seger mot Umeå lägger grunden till en rafflande avslutning i kampen om slutspelsplatserna. Linköping är kanske inte så jätteintressanta men att de och TT ligger före Warberg och AIK var det nog få som trodde inför säsongen. Warberg är dock närmare men visst vore det fräscht med ett slutspel med nya ansikten.
Nämnda Linköping körde över ett Mullsjö som fortfarande är inblandad i bottenstriden där Umeå och Sirius ligger. Uppsala-laget som förlorade mot Dalen verkar inte få till effekter av tränarbytet längre.
AIKs imponerande vinst i sudden borta mot Falun var imponerande men det var Jönköping som var omgångens utropstecken. Återigen besegrar de Täby och förbättrar sitt läge i seriens nedre region. Täby ligger i och skvalpar på plats fyra, de lär varken förbättra eller försämra den placeringen vilket innebär parkettfördel i åtminstone kvartsfinalerna.

Allsvenskan Norra
Ur min subjektiva synvinkel var det trist att Thorengruppen blev laget som eventuellt skulle kunna gå om suveränen Granlo, trist eftersom det var Järfälla de besegrade med hela 10-5. Spänningen för västerbottningarna försvann ändå när Granlo krossade ett FBC Uppsala som faller mer och mer. Grattis till er i Medelpad, nästa år får ni njuta av innebandy i högsta ligan!
När det kommer till botten så förlorar jumbon Hagunda borta mot Mora och är i praktiken ute ur Allsvenskan. Imponerande med Mora som gått som tåget med Kimmy Dalbjer vid rodret.
Nästjumbon Älvsjö är också väldigt nära en degradering när ett formstarkt Handen körde över de under lördagen.
Men en ny positionsförändring kom ändå att ske i botten sedan Gävle vunnit derbyt mot Alba och bytt plats. Nu får vi kanske se Albas taxichaufförer i division 1 kommande år.
Balrog och Duvbo spelar med all sannolikhet i Allsvenskan även nästa år där de tryggt guppar i mitten, hemmalaget från Botkyrka vann i sudden när lagen möttes under fredagskvällen.

Allsvenskan Södra:
Jonas Gatu räddade Lindås hopp om att kunna passera Karlstad när hans mål tvingade fram en sudden death. Visby var alltså på besök i Karlstad och det var en tuff uppgift där två poäng ändå får anses godkänt för hemmalaget.
Lindås mötte det andra värmländska laget Skoghall som befinner sig på nästjumbo-plats. Det blev en tight match men tre inkasserade poäng.
Jumbo är Partille som förlorar borta mot nykomlingen Åby med 6-5 och det börjar se mörkt ut för Göteborgarna.
Närmast att klara kontraktet är Landskrona som mötte Onyx som ligger precis på rätt sida om nedflyttningsstrecket. De skånska gästerna ledde med 4-1 men fick till slut nöja sig med en poäng efter 6-6.
Växjö ligger trea men kommer aldrig klara av att passera lagen ovan. De vann dock mot Fagerhult och gör det som krävs. Malmö tar två poäng efter sudden vinst mot Östra och säkrar därmed ett förnyat kontrakt vilket nykomlingen bör vara nöjda med.

Herrar division 1 norra Norrland:
En ganska avslagen serie där serieledarna Sandåkern återigen vinner, nu mot ett Gamla Stan som verkligen hade behövt poäng för att lämna nedflyttningspositionen. På nedflyttning huserar jumbon Sundsvall City som förlorar mot Hudik samt Gimonäs/Umeå som faktiskt besegrar Jemtland men det är för långt upp till lagen på rätt sida.
Kiruna och Ö-vik är lagen som ligger närmast att falla ned på fel sida i tabellen och bägge lagen förlorade mot topplag, RIG respektive Skellefteå.
Ersboda vinner borta mot Piteå i en match som inte betyder något för lagen i mitten.

Herrar division 1 södra Norrland:
Trots att man besitter en offensiv kraft som Christian Mattson så förlorar seriens tvåa Västerås Ungdom i sudden mot Runsten trots en favör av hemmaplan. Detta gör att man tappar poäng till serieledarna MIK Västerås som besegrar Surahammar i seriefinalen, en förlust som gör att de svartgula faller till tredje plats. Det mesta talar för MIK med fem omgångar kvar, de har jumbon Bollnäs att möta kommande omgång…
Bollnäs klarade dock att få med sig en poäng mot Aston även om de var än närmare tre poäng innan gästerna kvitterade i matchen sista minut.
Nästjumbon Storvreta Ungdom kvitterade dock i sista minuten mot gästande Hagfors, men det blev förlust i sudden.
Det var bara bottenlaget Uppsala IBK som vann, mot ett Hedemora som i allra högsta grad blir inblandad i bottenstriden nu.  Något som även gäller Lesjöfors som fick stryk mot Falun Ungdom.

Herrar division 1 mellersta Svealand:
Serieledarna Örebro mot jumbon Karlskoga gav ett resultat som placeringarna förutsade. Fortsatt serieledning med två poäng där jagande Lillån besegrar ett Torshälla som troligtvis får spela sörmländsk division 2 innebandy kommande säsong.
Nästjumbon Tranemo förlorar i sudden mot Kumla.
I övrigt är det väl bara Söderköping som kan bli ikapp jagad av lagen bakifrån, de förlorar med 9-8 mot fyran Södertälje. Ett Rockets som legat högre upp i tabellen men där de på senare tid blivit omsprungna av ett Nykvarn som åter vinner, nu mot Finspång.
Linköping Ungdom besegrar Westervik i slaget om mitten.

Herrar division 1 östra Svealand
Det blir inte som man tänkt sig. Inför omgången låg Nacka tre poäng bakom serieledarna Huddinge när de hade en tuff bortamatch mot Åkersberga att ta sig an. I en målrik tillställning kan dock hemmalaget Ackers vinna och dessutom passera gästerna i tabellen.
Samtidigt är Huddinge på väg mot en förlust mot Värmdö men Joel Sunds kvittering i slutminuten fixar fram en sudden death som serieledarna vinner.
Tre poäng förvandlades till en för Värmdö som verkligen hade behövt de för att komma bort från nedflyttningen som de verkligen är inblandade i för närvarande.
Hässelby var tidigare det laget som var närmast men med ett förvärv i Joel Weiss så lyckas äntligen Hawks bryta sin dystra svit när man imponerande besegrar Farsta.
Sumpan har dock lämnat de diskussionerna efter en uddamålsseger mot jumbon Hansa Hoburg.
De två lagen som kan lämna fel sida nedflyttningsstrecket är unga Tullinge och lite äldre Bollstanäs de yngre hade hemmamatch när lagen möttes under helgen. Tre poäng var på väg till hemmalaget men 19.59 tvingar BSK fram en kvittering och sudden. Även om gästerna förlorar där så måste de anses mest nöjda med resultatet.
Täby krossar Kungsängen i ett mittenmöte.

innebandy.se

Herrar division 1 västra Götaland:
Grattis Göteborg. Missar ni avancemanget till Allsvenskan så lovar jag att springa naken Ringvägen runt. Efter vinst mot Stenungsund så kunde serieledarna bara njuta vid Lerums förlust mot bottenlaget Tvååker. En skräll och en toppstrid som därmed anses klar.  Lerum är faktiskt nära att bli omsprungna av Alingsås som besegrar Floda.
Bottenlaget levererade under helgen, exempelvis besegrar Sjöstad ett Arvika som därmed också de blir indragna i en tät strid kring strecket.
Nästjumbon Billingsfors besegrar jumbon Tygriket.
Lidköping besegrar Skövde.

Herrar division 1 södra Götaland:
Engelholms utklassning av Munka/Ljungby gjorde bara att bägge lagen numera med all sannolikhet kan räknas bort från avancemang till kommande säsong. Närmast är Kalmarstaden som vann den heta seriefinalen mot Slätafly med hela 9-1, bägge lagen ligger numera på samma poäng där kustlaget leder med bättre målskillnad.
Palmstaden ligger trea och vinner borta mot Sävsjö vilket måste anses vara meriterande.
Höllviken besegrar jumbon Hovslätt och säkrar ett nytt kontrakt. Lika säkert med nytt kontrakt är det inte för Carlshamn och Lönsboda, bägge lagen möttes med gästande Lönsboda som segrare.
De lagen som ligger under och jagar möttes även de, det blev vinst för Karlskrona mot Röke i sudden death.

Herrar division 2:
Nu kan vi räkna bort Lidingö från förnyat kontrakt.  Svårast tänkbara motstånd mot serieledarna Salem blev till en förlust och det blir att göra om nästa år. Tråkigt för Lidingö är en sund förening.
Hetaste mötet gick av stapeln ute i norrort när Rosersberg besegrar Grimsta i derbyt och på samma gång skaffar häng på tvåan Vallentuna som var spellediga i helgen.
Högalid och Bele har haft en dålig form med en bottenstrid onödigt nära. En sen upphämtning av gästande Bele räddar 7-7 vilket inget av lagen bör vara nöjda med.
Hammarbyhöjden ligger kvar på kvalplats efter förlust mot formstarka Vendelsö, ett lag som lämnade kvalplats var dock Jakobsberg som börjat komma igång allt mer. Vinsten mot Tyresö var välbehövlig.

HJ19 div 1:
Hetaste mötet var derbyt mellan serieledarna Täby och gästerna Åkersberga.  7-7 var ett resultat som gästerna måste ha varit väldigt nöjda med, något även vårt juniorlag från Järfälla lär vara nöjda med då det nu bara skiljer en poäng lagen emellan (Järfälla har en match mer spelad). Järfälla som ledde med 6-0 efter två perioder mot Huddinge men som till slut blev 6-5. Förlorarna hade stärkt upp laget med allt de kunde då de för närvarande inte ligger på slutspelsplats.
De tappade den placeringen eftersom Handen besegrar Nacka och Tullinge jumbon Hässelby.
Älvsjö förlorar mot TT och degraderingen ser väldigt nära ut.

P96:
Min gode vän Kölborn och hans TT leder fortfarande serien efter vinst mot nästjumbon Älvsjö som kan räkna med degradering inför kommande säsong. Tvåa i serien är Huddinge som besegrar jumbon Bele med hela 7-2. Järfälla var också inblandad i toppstriden men förlorar hemma mot Råsunda, något segrarna lär vara nöjda med i kampen om slutspel.
Vendelsö har gått bort sig med sin helplanspress och förlorar allt mer. Nu blir de dessutom passerade av Salem efter att ha förlorat mot de.
Täby vinner prestigemötet mot Åkersberga, ett Ackers som för närvarande missar slutspel men som bara har tre poäng upp till fjärde plats.

P97:
Derby, serieledarna mot jumbon, hemmaplan och allt talade för Bele inför matchen i Björkeby. 9-1 och favoriterna höll för trycket där en fortsatt serieledning lägger en bra grund för serievinst och en gynnsam slutspelslottning.
Tvåan Nacka vann som sagt mot Farsta och hamnar som sämst tvåa i serien. Fyran AIK får bara med sig oavgjort mot bottenlaget Huddinge. Oavgjort blev det även i mittens möte mellan Täby FC och Jakobsberg.

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


12 svar till Helgsummering – herrar

 1. Christian skriver:

  Hade du sett matchen i lördags så skulle du nog förstå att VI inte var/är nöjda med 7-7.

  • Björnovic skriver:

   Inget av lagen kan väl ha varit nöjda med oavgjort när bägge lagen aspirerar på toppstriden?

   • Christian skriver:

    Självfallet inte, men som matchen avslutades känns det som att Täby var mer nöjda än oss. Inget lag spelar för oavgjort! Tappa 7-5 ledning på 2 otroligt billiga utv. Sista 5min.. Känns sådär!! Annars en rätt så intressant avslutning på serien..

 2. Anders skriver:

  P96: Precis, vi är mycket nöjda med segern mot Spiders igår. En seger till så lär det bli slutspel. Tror även Älvsjö har chans att grejja kontraktet. De har Ackers i sista omgången..

 3. Björnovic skriver:

  Men de ligger sex poäng efter?

 4. greger skriver:

  haha vi har varit borträknade i ett halvår…bara bryta ihop å komma igen : )) men vi torska inte mot salem…vi torska mot khan brothers…de bär salem på sina axlar…

 5. Anders skriver:

  P96: Jo, men Ackers har svår bortamatch mot Huddinge nästa omgång, Älvsjö får det troligen lättare hemma mot Bele och sedan Ackers-Älvsjö i sista omgånen.. 6p is nuthin’.. :)

 6. salemsif skriver:

  Jag tror inte Markus bär så mycket på sina axlar nu när nyckelbenet precis läkt….. Ja, Khanarna var inblandade i 6 kassar, 5 av dem i PP. Således kan man säga att Lidingö skapade förlusten själva. Annars gjorde Salem ingen bra match, men det räckte för att vinna.

 7. Anders igen skriver:

  Det verkar som om Täby grävt fram tvillingarna Olsson igen till JAS-åttondelen i kväll mot Salem.. Kan bli intressant.. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>