Mediastrateg, Stiernspetz, highlights samt heder åt Salem P 95

Skola och träningar har inlett den här veckan där träningen i måndags var roligast. Det var som att kliva rakt in på en fritidsgård när spelare födda 93-96 tränade tillsammans, är det något vi kan i Järfälla så är det i alla fall att integrera verksamheten. Nyamko kan ringa oss om hon vill ha hjälp med integrationspolitiken…

Mest märkbart var ändå vad musik kan göra med våra träningar. Vissa är allergiska kring musik vid träningar, jag tycker det är något som bara gruppen kan avgöra. Oftast kan musiken öka intensiteten samtidigt som det blir lättare att våga öppna munnen, tänk bara på hur knäpptysta stadslagsträningarna kan vara… Det är som sagt bara hur jag fungerar och all respekt till de som tycker motsatsen.

I skolan har jag dels hunnit besöka Nordiska Museéts arkiv men framförallt valt ämne till vårens C-uppsats. Samisk religion där kvinnans roll åter får hamna i min uppsats. På tal om genus var det kul att jag hann träffa mor och far vid olika tillfällen idag. Lunch på ett ”fikaställe” med morsan medan jag och farsan käkade på Röde orm (lite mer sunkhak). Att vi dessutom såg på 112 – på liv och död stärkte vår manliga far & son tid…

Farsan är ju annars om Gustav i Svensson Svensson. När jag växte upp brukade vi alltid kika på tecknade serier innan skola/jobb, och det var ganska klart vem som skrattade högst.

bakomtuppen.blogg.se

Annars har ju den största innebandynyheten kretsat kring Sala Silverstaden och deras alkoholvanor. Kan man säga att Madde Backlund är motsatsen till en politiker när hon i Sveriges Radio säger att det ALLTID druckit under bortaresorna och att det inte är konstigt med det. Jag som inte ens vill dricka dagen före en match i division 5 har verkligen ingen förståelse hur alkohol kan vara så intressant på elitnivå.

Oftast brukar ju ord stå mot ord men när man själv erkänner alkoholintag så kan det omöjligt ses mellan fingrarna. Det ökar sanningen i de rykten man hörde redan under hösten om missämja i truppen och en avsaknad av en tydlig spelidé. Det här kan ju faktiskt vara det bästa som hänt Sala, nu kan de ju bygga ett LAG…

Till sist:

* Att Helsingborg skulle vinna mot Pixbo var knappast en överraskning men vilken överkörning. Mäkta imponerande!

* Än mer imponerande var Täbys vinst borta mot Salem. Att både Simon och Stiernspetz levererar är nog viktigare än den resultatmässigt stora segern då tvillingarna Nyholm tvingats axla väl mycket ansvar. Jag blir allt mer imponerad av Täby i år som många märkligt nog inte räknat in som en favorit till de ädlaste medaljerna, trots vinsten i Storvreta…

* Men Salem, nej så här stort ska ni inte förlora även om era spetsspelare varit sjuka/skadade.

* All heder åt Marcus och Lasse som tränare Salems P95 och som spelade oavgjort mot oss i helgen. När Ogges tejpade nummer ramlade av förbjöds han spela vidare även fast Salem klart och tydligt motsade sig domarens nogranna regelboksläsande. Tack till er som visar etik och moral!

* Viktiga värvningar i Karlsson/Englöw men borde inte killarna ha väntat innan de vet var Karlstad spelar kommande säsong?

* Marta, finns det verkligen ingen mer spännande spelare så förstår man varför damfotbollens intresse stagnerat. Bygg svenska profiler istället…

* Assad, hoppas din regim faller i bitar och att dina övertramp mot journalister drabbar dig hårt!!

* Sveriges hala vägar kändes ganska obetydliga efter pendeltågsolyckan i Buenos Aires…

* Kjellbris senaste highlights film från Team Thorengruppen. Missa dessutom inte tävlingen kring årets mål!

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


7 svar till Mediastrateg, Stiernspetz, highlights samt heder åt Salem P 95

 1. Anders igen skriver:

  Såg matchen i Rönninge igår. Täby fick Salem precis dit de ville och var ruggigt effektiva och fysiskt överlägsna. Bara F Nyholm på plan (J på sidan i overall) och tvillingarna Olsson tillbaka efter 1 års uppehåll.. Täby kan bli farliga resten av våren..

  • Björnovic skriver:

   Ja verkligen, deras gameplan börjar sitta starkt oss deras killar i år, jag tror inte Hagfors/Rönnby får en speciellt enkel resa. TFC kommer dessutom kunna glida utan något favoritskap, i alla fall mot Hagfors.

 2. knockeliknock skriver:

  Håller med om att Salas bortamatcher låter som om det tidigare varit rena sprifesterna. Det tror jag knappast det varit, men att det blir fel när ”stjärnorna” och tränarna dunkar på med alkohol så blir ju gruppen till slut avslöjad.

  Att frk. Backlund och Lunkan gått ut och erkänt att de druckit skall de ha en eloge för , då allt fokus ligger på dem ändå.

  Där emot vill jag nog mena att om man tagit en öl eller ett glas vin till maten så hade jag nog inte brytt mig om det.

  Att chefshycklaren nr 1 som i varje blogg skriver om sina fester med jobbet med, med innebandyn och planerar i månadsvis för en midsommar eller en random lördag får mig att le….

  Att världens överlägset bästa självälskare, och 15 års- coach tycker saker var väntat. Väntar i spänning på Kimmos blogg. Eller ännu hellre, Edberg. Då får vi en nyanserad åsikt antar jag.

  Hejja järfälla!

  • Björnovic skriver:

   Spritfester tycker jag inte att det låter som men jag har svårt att förstå varför man måste dricka en helg när man spelar match och om de nu gör det så är det märkligt hur osmidiga de var.

   Vill tränarna koppla av så kan de ju dricka någon öl på rummet men inte gå ut på krogen.

 3. partilleibs skriver:

  Hur mycket folk lirade lagen på? 2 femmor?

 4. Anders igen skriver:

  >Hur mycket folk lirade lagen på? 2 femmor?

  Pratar vi JAS-matchen mellan Salem och Täby så hade Salem ett par man borta (Lehti bl.a.) och körde på 2 femmor med lite avlastning, bl.a. en 96:a (Johan Olsson) på backplats. Täby hade alltså tvilling J Nyholm sjuk men tvillingarna Olsson i tjänst igen, 16 utespelare totalt tror jag, luftade alla, främst i 3:e.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>