Rasmus Enström ger känslor som Zlatan

Visserligen saknar jag stavar men mina morgonpromenader börjar få mig att likna en gubbe mer och mer för varje dag som går. Sjöstaden runt följt av morgonkaffe på Lisas Café och detta fick till följd att jag fick låna gamla U-19 (83ornas gyllene era) kaptenen Stefan Ålanders Vespa i hoppet om att ungdomen ska komma tillbaka men nej då.

Gled till Liljeholmen där Don mötte upp med sin stora bil. Den store Don som är +-50 år inledde med en ytterst mogen diskussion kring Fifa och vilka lag som är skönast att lira. Kändes väldigt moget när vi for längs den hårt trafikerade Essingeleden på väg upp till ett Falun där Don jr, tillika min vän Abbes Storvreta skulle gästa Falun.

Efter de många soliga cuperna i maj så har Falun fått en stor plats i mitt hjärta, nu var jag för första gången i mitt liv på plats under en herrlagsmatch. Och vilken skillnad det är gentemot att komma till en hall i Stockholm. Det kryllade av funktionärer, restaurangen var full, det var proppat med åskådare med både vanliga åskådare och lokala innebandykändisar, exempelvis ”spelarfruarna” Lindgren. Musiken dånar genom de dyra högtalarna och det bjöds på rullstolsinnebandy i pausen där nr 6 showade till publikens förtjusning. Jag var väl mest stolt som hamnade bredvid Jenny Kallur och den hetlevrade Andreas Olsson på läktaren…

Det var en match vars inledning var synonym med utgången av denna nagelbitare. Adam Fernqvist självmål var bland det märkligaste självmål jag sett (bara japanen från Hockey-VM som bräcker detta). När stackars Fernqvist var nära på att göra ytterligare ett självmål väntade bänken inför tredje perioden där ersättaren Tomth inleder med en indianare och mål i baken. Det är sånt som händer men jag tror det satte griller i huvudet för resten av matchen.

Varför jag tyckte detta var synonymt berodde på att jag tyckte Falun var det klart bättre laget. Medan Vreta kändes tröga och statiska så var Falun aktiva i sina hot där de gärna kom in i A & B-zonen för att låna Peter Svenssons begrepp. En finurlighet och variation i uppspelsfasen där det dels ingår enormt med platsbyten men där även forwards arbetar smart med höjder och tempoväxling. Att stundtals möta vid mitten för att snabbt rycka i djupled skapade problem för Vretas backar. På tal om löpstyrka är jag imponerad av Carlström som rör sig konstant, jag är även imponerad av Ciya Hayo vars backchecking är av högsta klass.

Den som också arbetar strålande i hemjobbet är Rasmus Enström, en spelare som lovordats men som väcker förhoppningar varje gång han äntrar planen. När Zlatan slog igenom fylldes jag alltid av en förväntan kring vad denna trollkarl skulle hitta på och samma känsla fyller min kropp när Enström får bollen. Med sin låga tyngdpunkt, förmåga att hitta kliniska diagonaler, kroppskontroll och teknik så är detta en person som jag skulle kunna betala för att se.  Han, Rudd (vilken kyla vid målet!) och Carlström bli en mardröm i Superligan för många år framöver, kanske kan de ta hem guldet redan i år?

Vreta är rutinerade och har sin förstafemma som håller högsta klass men jag tycker att Faluns andrakedja är bättre. Det är lite mycket betonghandleder och jag känner mig lite tveksam till om Vretas förstafemma kommer orka hålla upp laget genom resterande matchserien när de får så lite boll vilket en sån som Stenberg blir lidande av. Det ska icke glömmas bort att Vreta spelade på bortaplan och att det lär bli en annan matchbild på måndag i en match som jag ska se om vi inte har träning.

Summa summarum en väldigt tät, intensiv, rolig match mellan två lag som i mina ögon spelar den moraliska finalen.

Imorgon vankas Långfredag och jag ska fira detta med att se Djurgården ta emot IKSU. Jag vill också tipsa er som har tid att ta er ut till Tullingehallen när Tullinges damer tar emot Endre Ungdom i kvalet till division, 13.30.

Till sist vill jag citera Winstons Churchills replik mot den tyske utrikesministern Ribbentrop under deras samtal inför andra världskriget där den välkammade tysken berättade att Italien skulle stödja Axelmakterna under ett kommande krig. Churchill log och sa:
”Well, that’s sound fair to us, we needed to have them at the last war…”

Godnatt!

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>