Att nå Gud, ett Mourinho-uttalande samt övriga AW-tankar…

Det var i princip omöjligt att hitta Usama Bin Laden, Saddam Hussein med mera. Lika svårt är det att få livstecken från en storhet som Gud. När jag nu ska få tag i min före detta handledare så känner jag mig som en medlem av CIA som desperat försöker etablera en kontakt, även 70-talister måste ha upptäckt en mobiltelefon även om inte Bengt Alsterlind har lanserat detta fenomen. Jag ska nämligen få äran att vikariera för honom kommande vecka och jag ska nog trycka upp lite finska flaggor på ett visst skrivbord…

En fruktansvärt tråkigt väder har skrämt vår befolkning i den kära huvudstaden och jag blev nästan lika skrämd när jag träffade min kompis Marty igår. Nyligen tillbaka från Asien lyckades han och jag under dryga fyra timmar samtala så pass högt att 6-7 personer slank in i samtalet. Det mest anmärkningsvärda var en civilpolis, en alkad bohem i Hökarängen samt en irriterad gubbe som muttrade över de nyrika ryssarnas etablering på den globala världsmarknaden.

Mindre roligt var när jag upptäckte att jag blivit underkänd på en del av den senaste hemtentan. Jag som trodde jag skulle slippa läsa mer om Muhammed får ägna den närmaste tiden till 250 sidor engelska om denna mytomspunne person. Skulle ha läst i eftermiddag men så kom denna bibel ned i min brevlåda. Djupa texter utan överdrivet med bilder, allt som inte är årets blogg…

En fenomenal innebandyhelg toppat med ett El Clasico gör att vädret knappast påverkar ens humör. Min subjektiva höjdpunkt blir mötet mot seriesegrarna och SM-trean Tyresö/Trollbäcken i en match där vi för en gångs skull inte får ses som favoriter. Två lag som känner varandra väldigt väl på och utanför planen där min favorit hos motståndarna är Lukas Johansson, en kille som alltid är rapp i käften men med glimten i ögat.

Det känns skönt att vi inte kommer kunna komma med några bortförklaringar. Matchen startar i lagom tid (11.00), vi kommer få en lång uppvärmning på planen, vi kommer ha bra domare (smööör jag vet), vi har fått möjlighet att träna ensamma samt i ett högre tempo med HJ-elit. Skulle kunna fortsätta rabbla upp argument och det känns tryggt för nu har vi tränare gjort vårt bästa i förberedelserna. Förlorar vi så tar jag på mig skulden för jag har lagt upp en gameplan och då tar jag också på mig ansvaret om det går mindre bra vilket jag dock inte tror på.

Något säger mig i alla fall att det kommer avgöras i sudden och att det är en leftskytt som avgör… =)

Se också väldigt gärna övriga av våra Järfälla lag. Eller ja, vårt HJ ska ju spela i Sigtuna…

—————————————————————————————-

Till sist:

* Det finns alltid en lösning på att komma på bra humör när vädret suger. Man sätter på Empire state of mind som släpptes senast jag var i New York och som är framröstad som bästa NY-låten genom tiderna. Till och med poliserna känns sexiga där…

* Det var ytterst nära att jag skulle fara till Oslo idag som har ett fantastiskt uteliv. Det hade varit intressant att på plats känna av atmosfären i den norska huvudstaden med de lika vänligt varma kvinnorna som lika iskalla Breivik. Det är imponerande och hedervärt att ingen dödat denna person som är mer känslokall än Timothy McVeigh.

* En helt annan nivå på världsfrånvaro stod Moderaternas Arkelsten för. Mycket kan de försöka luras med men att de var avgörande för allmän rösträtt i Sverige var väl lite väl magstarkt fröken partisekreterare…

* Det mest tragikomiska var ändå på SVTs debatt där ”bloggerskan” Hanna Widerstedt förnedrade sig själv. När ingen gick i hennes fälla blev hennes svordomar och vulgära vokabulär något av det mest pinsamma på länge. All publicitet är inte bra publicitet…

* Lövfen är väl bästa exemplet, tiga är guld…

* Daniel Nannskog kommer göra det fantastiskt bra i SVT.

* SVTs nya serie där de ska följa polisen i Malmö är en balansakt på en väldigt slak lina. Ett stort ansvar för en makt som kan mata rasistiska svenskar med än mer fördomar likt Fox News…

* Kul med Krono som årets tränare, klart att denna trevliga person skulle ha priset då han lyckades smeka slutspelsstrecket och komma före ett annat lag från huvudstaden som innehar en rad spelade med landslagsmeriter.

* Hur kunde inte Viktor Bylund komma med till U-19 truppen?? Har för övrigt sett för få av utespelarna för att kunna säga om RI… U-19 truppen var rätt.

Nu blir det en svalkande (nåja) afterwork borta på Medis underbara krogar. Ha en trevlig fredagskväll!

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


7 svar till Att nå Gud, ett Mourinho-uttalande samt övriga AW-tankar…

 1. Mikael skriver:

  Tjena på dig! Jag har en känsla/förhoppning att en svart tröjad rightare avgör i en grymt välspelad och spännande match som tar sig till sudden. Lycka till men inte för mycket:-)

 2. Harge skriver:

  Vilken subtil liten sågning av ”årets blogg”.. :-)

 3. Micke skriver:

  Jag garderar mig nog! Vi har en hel del rightare! :-)

 4. Micke skriver:

  En hel del information på blogg vinnaren!
  Minst 2 rader max 3….? :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>