Det börjar vankas final…

Självklart såg jag gårdagens SM-finaler (vilket min vän, tillika innebandynörd Kölborn inte fick). De flesta har ju lanserat sina tankar om detta och känner inte att det finns mer att tillägga än att dammatchen var tråkig (IKSU på tok för överlägsna) och Storvreta var mentalt större. Grattis till värdiga vinnare som har lyckats reda ut tuffa lägen i slutspelet, imponerande!

——————————————————————————————-

Kl 06.00 ringde klockan imorse då det vankades SIL i Midsommarkransen. Med en stor majoritet Strandljungs i laget förstärkt med en svikande tränare/fd spelare i Traktorn tog vi vara på de ljusa morgontimmarna. Eller ja, Trac tog väl vara på hela nattens timmar…

En förlust och en vinst där jag fick många förnedrande upplevelser:
Nr 1. 43-årige Micke Strandljung gör 7-8 mål mer än mig…
Nr 2. Trac har sovit 1 timme men vinner mer närkamper än mig…
Nr 3. Felix som jag tränade i Järfällas HJ förra året var överlägsen och fick känna mig betydligt äldre än mina 24 vårar.

———————————————————————————-

Till Sköndalshallen och semifinal mot TT. Känslosamt att vara tillbaka i hallen där jag en gång var assisterande tränare för Sköndals damer tillsammans med Geten (numera med i TTs ledarstab) och där vi förenades i en känslosam kram.

En match mellan två lag som känner varandra utan och innan vilket kom att märkas under en match som vi kom att vinna (en leftare avgjorde och infriade min profetia…). Jag som ständigt proklamerar i bloggen att innebandyn behöver få mer offensivt tänk får ta på mig min stora skamtröja för det var sannerligen ingen gladbandy något av lagen bjöd på. Det blev istället en statisk tillställning där fokus gick till att minimera riskerna mot uppställda försvar. Så förlåt till er i publiken att vi inte bjöd på mer show!

Det var i alla fall väldigt skönt att få vinna och uppleva en final igen, något jag inte fått göra med detta sköna gäng som blivit allt roligare ju längre säsongen lidit. Jag lider med TT som är ett väldigt kompetent lag och som är minst lika bra som oss, de får glädjas åt att de nådde längre i SM där de plockade hem en medalj!

Vi får nu rikta in oss på det ödmjuka Tullinge som kommer bli en tuff nöt att knäcka. De har besegrat oss bägge mötena säsongen som varit och kom tvåa i serien (vi kom femma) så det ska bli intressant att se de i rollen som favoriter. De hade i alla fall inga problem när de enkelt avfärdade Älvsjö så vi kommer behöver spela på vår maximala kapacitet för att ha en chans att bräcka agenterna från söderort.

——————————————————————————-

Efter matchen for vi till Hallonbergshallen (hej döden) där vi hann möta upp en snacksalig Nicke J (grattis Bele P 97) innan jag och Nellvik såg herr Kölborns 96or avancera till final. Vilka som skulle få möta TT stod mellan våra 96or och Åkersberga. En match som hade olika matchbilder med stundtals mycket hawaiispel i mittzon men där Ackers fortsätter på sina enorma vårform efter att ha petat in segermålet i sudden. Värdigt med duktiga kapten Malmgren som bästa spelare hos segrarna medan Norrman i Järfälla hade säsongens bästa insats med 3 (!) mål…

Avslutningsvis så vill jag bara gratulera vårt duktiga HJ-lag som avancerade till final efter en klar vinst mot Tullinge. Jag gläds med killarna men även med Uffe, Delshammar och Ingo som haft mycket motvind sett till resultaten under säsongen som varit. Nu ska det bli kul att få se de göra upp mot Salems irrationella lag nästa söndag…

Till sist, jag ska inte ha för höga tankar om mig som tippare… Jag lovar Fröken Petersen…

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


9 svar till Det börjar vankas final…

 1. Micke S skriver:

  Tjooo B!
  Underbart att sammanstråla med sådana passionerade plast älskare som du & Trac utvalda söndags morgnar (gäspning)

 2. Björnovic skriver:

  Det var nog vi som var trötta medan familjen Strandljung gick upp o käkade gröt vid 05.00;) O sedan försöker ge sken av att man inte tältat utanför hallen hela natten;)

 3. Micke S skriver:

  Va…… gör inte alla plast älskare d ;-)
  Men du… att ungdomens entusiasm (Felix & Kasper) samt eliten (Trac) och åldern/erfarenheten (Jag ;-) ) fick ”glänsa” denna gång gör alltså att du avkrävs en chans till revanch :-) Du `e välkommen i tältet inför nästa fight :-)

  Att hålla sig till sin förändrade (mot standard) game plan och spela duktigt disciplinerat måste väll också vara en slags show tänker jag!
  Ni vann o e absolut värda en plats i finalen :-)
  STORT lycka till från The Strandljungs ;-)

 4. trac skriver:

  haha eliten? man tackar men jag skulle säga att felix är eliten nu.

  skönt att vi fick vinna andra matchen iaf, nästa gång ska jag prova Strandljungska gröten…

 5. ove skägget älvsjö skriver:

  snart får man snöra på sig skorna hör jag.

 6. trac skriver:

  haha ja han äter upp alla själv tror jag.

  ove, du tar min plats alla dagar i veckan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>