Då är första finaldagen av Mitt i avklarad, tack Nacka & Bele!

Äntligen var det dags för årets final och med mina brorsbarn äntrade vi hallen lagom till DJ-finalen startade. Jag hade därför missat 99-finalerna vars resultat var symptomatiskt mot mina tips där jag oftast prickar in flest rätt på tjejsidan. Kul att den minsta kusinen Ulvhag avgör sudden i derbyt mot Åkersberga.

Lika bra tippat hade jag inte i DJ-finalen där Huddinge vann välförtjänt. De spelade en rakare innebandy där de med hjälp av Mallan/Denise var bättre på att komma in i de centrala zonerna. I Täby hade fler 93or behövt kliva fram, istället var Linnea Almgren (f95) outstanding. Grattis tränare Carneteg/Delis som kunde avnjuta segerpizza på Verona över gatan.

——————————————————————————–
98-finalerna var liksom DJ-finalen inte heller speciellt spännande utan där segrarna spann vidare på Huddinge. Huddinge IK vann DJ och även Huddinge IKs 98-tjejer visade prov på kyla när de försvarade sin titel från ifjol. Trots ett tidigt underläge arbetade tjejerna metodiskt där tränare Rille gjort ett bra jobb med de rödklädda.

Killarnas som kommer från IBS var även de alldeles för överlägsna när även de försvarade sin seger från ifjol. Täby FC hade förtvivlat svårt att bräcka nollan med skotten utifrån, istället kunde segrarna revanschera sig från SM där Kasper Brody var bäst. Liksom Huddinges 96or besitter 98orna en tydlig spelidé vilket gör att laget oftast maler ned motståndet.

Den sista matchen blev också dagens höjdare där Nacka inledde med att utklassa alla tidigare klackar med deras flaggor, hejaklacksledare (Bruce/Mårten) och där även föräldrarna var med på att hoppa hoppa. Matchen var mellan 97-killarnas två suveräner, de regerande mästarna Bele och de regerande svenska mästarna Nacka.

Det blev en fantastisk match där Nacka mestadels var i ett resultatmässigt överläge men där ett spelskickligt Bele kom tillbaka gång på gång. Det mer fysiska Nacka vann på framförallt ett bättre målvaktsspel men jag tycker att det var Beles förstafemma som var det största utropstecknet! Axel Larsons spel var så pass bra att jag skulle kunna betala en hundralapp bara för att se han spela. Dagens playstation-spelare som kommer dominera SDF-SM kommande säsong, samarbetet med Özümagi var magiskt. Tack till bägge lagen som bjöd upp till show, ni var värda ännu mer publik!

——————————————————————————

För min egen del vågar jag inte utlova en offensiv imorgon när vi möter Tullinge 16.30, vår semifinal har ju fått kommentarer som ”tråkigare än statiska SSL” men jag hoppas vi vågar gasa på lite. Det ska bli otroligt kul i alla fall och jag ska göra allt för att slippa att ta emot en förnedrande tröja som silvermedaljörerna får. Jag har i alla fall fått tips på hur jag kan göra vid en eventuell time out…

———————————————————————————-

Till sist:

* Jag, Kölen, Sebbe Johansson och PV hade en speedshooting tävling där resultatet visar varför jag gjorde ett mål vid senaste inhoppet i SIL. 93 km/h gjorde att 97an Sebbe sköt 40 km/h bättre än mig, tack för det snorunge…:(

* Hargesson kan vara lugn för sina tjejers kondition. Deras löpning var fenomenal, däremot var geografin inte den bästa när de frågade om bussen gick till Skanstull…

* Tidigare talangfabriken Åkersberga verkar numera spotta fram domare istället. Usel på namn men jag gillar han som även tränar P95 o som alltid är trevlig.

* Josefin Ulvhag som kommentator. Tack och lov att tittarna slapp höra henne skrika ”kom iiiigeeeen nu Tääääby”…

* Min gode vän Kölen är verkligen laddad till deras 96-final imorgon. Deltagande i Stockholm Marathon var något han utlovade vid ett eventuellt guld…

* Legendaren Jocke Wiklund briljerar som marknadsförare för Assist…

* Mina spelare har under säsongen varit väldigt kritiska och ironiska mot daminnebandy. Föga förvånande satt Nicklas Ackefeldt, Ogge (på sin födelsedag!), Ordenes och Hållbro på läktaren under DJ-finalen…

Men glöm inte att det bara är innebandy vi håller på med. Titta här och öppna ögonen för vad som håller på att ske med vårt samhälle…

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>