Summering av Mitt i Cupen dag 2

På söndagsmorgonen kom min gode vän Kölborn förbi för att låna en taktiktavla av mig. En laddad tränare som sedan begav sig till Eriksdalshallen där hans 96-grabbar skulle möta Ackers. Efter en stabil frukost begav jag mig i sällskap med Pilktingon bort och fick se en dramatisk match med ett manus som till och med James Cameron skulle kunna försöka köpa upp. Ett TT som inledde bäst men där de inte punkterade matchen i tid utan där Ackers kunde komma tillbaka med kapten Malmgren i spetsen. Straffavgörande och skrällen var fullbordad, Åkersberga har gjort ett formidalbelt slutspel och är bara att gratulera.

——————————————————————————-

Jag såg den första perioden av F97 finalen mellan Bele och Rotebro men insåg tidigt att Bele är alldeles för bra. Längden i anfallen där de lyckades hitta både bredd och djup gjorde att jag tryggt kunde vandra mot Skanstull och självklart hade de svartklädda vunnt med 3-0. Kapten Jansson och Bravo som bästa spelare hos segrarinnorna.

——————————————————————————–

HJ-finalen mellan Järfälla och Salem där våra grabbar äntligen skulle få vinna något. Efter att ha fallit precis på mållinjen tidigare under säsongen så kunde våra grabbar vinna rättvist mot ett Salem som har framtiden och ålder framför sig. Våra junisar är ungefär 1 år äldre och 10-15 kilo tyngre vilket gjorde att Salem maldes ned, men de lilaklädda ska vara nöjda med bedriften att ha tagit sig så långt.

Jag gläds med spelare och ledare i Järfälla som har blivit ett riktigt starkt och avslappnat gäng på slutet. Eftersom vi tränade ihop i slutet av slutspelet kunde jag tydligt märka hur glädjen växt ut och där de äntligen kunde spela ut. Det var bitvis strålande kombinationer i anfallszon där jag är fundersam över varför inte Granelli står hela matcherna då han har den klart bästa målvakten.

Inget av lagen vann klackmatchen…

Därefter spelade F 96 som jag kunde bara kunde se delar av eftersom vi hade egen samling. Av det jag såg så var det främst bredden på lagens numerär som blev avgörande. Med stadslagsspelare i bägge lagen blev det en jämn kamp men som jag tippat knep Älvsjö det längsta strået där jag tror att en bredare/friskare trupp var alldeles för avgörande. Kul för de blåklädda samtidigt som jag tycker synd om de trevliga Holmberg/KB från Bele.

——————————————————————————-

Jag har givetvis sett om vår final (Mange Eriksson var riktigt bra som kommentator) och tycker väl att vi är värda segern sett till hela matchen. I slutskedet har vi riktigt tur och får tacka Oskar samt stolparna för guldet men jag är glad att killarna kunde hitta variation i anfallsspelet. Många slet som ett djur och att killarna numera börjar fokusera allt mindre på domsluten tror jag hjälpte oss till en seger som jag unnat vårt kära lag.

Vi hade pratat igenom allting under träningarna tidigare i veckan vilket gjorde att lagets fokus lades till den interna fotbollsmatchen innan matchen började. Det var snygga målgester som stod på reportearen vilket fick killarna att glömma finalen inne i klassiska Eriksdalshallen. Jag har nog heller aldrig varit så glad att se Krono som efter slutsignalen…

Liksom i gårdagens blogg hade jag unnat genomtrevliga Tullinge att få dela på kakan men de ska vara nöjda med sin återväxt där många spelare säkerligen kommer bli en grundstomme i herrlaget framöver.

—————————————————————————-

Den sista matchen såg jag till dess att Täby gick upp till 5-2 ledning mot Duvbo. Med ett lag bestående av Waldenström och tvillingarna Lüppert kändes detta som en övermäktig för förlorarna och nykomlingarna i finalsammanhangen. De flesta av Täby spelarna har flera SM/Mitt i Cup guld vilket gjorde finalen lika ojämn som HJ tidigare under dagen.

Senare under söndagskvällen avslutade vi guldfirandet på Retro…

Jag vill tacka för alla jag träffat under helgen och för att ni har bjudit mig på många trevliga pratstunder. Idag märker jag av tomheten och det är nu jag inser hur sinnessjukt liv jag lever. Vad tusan ska jag nu göra av alla timmar på dygnet??

BK/Ulvhag

Björnovic

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


2 svar till Summering av Mitt i Cupen dag 2

  1. Hållbro Sr. skriver:

    Stort tack till alla ledare och spelare för en säsong som verkligen har varit en berg & dal bana!!
    En hel del besvikelser och frustrationer under en säsong som till sist fick ett lyckligt slut som hag tycker alla inblandade verkligen förtjänar; ledare, spelare, klubben och sist men inte minst alla trevliga föräldrar som vi lärt känna under den här säsongen!!

    Ser redan fram mot nästa år och nya kvällar ”i en hall nära dig”!!

    Stort tack till alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>