Följ SDF-SM LIVE!

Tänkte knåpa ihop ett samlingsinlägg för samtliga matcher som jag kommer att liverapportera nere i Helsingborg. Förhoppningsvis kommer tekniken att flyta på utan strul men det vet man ju aldrig…

Torsdag 10e april 2014, 11:30, Södermanlands IBF – Hälsinglands IBF, DJ17 Gruppspel

Torsdag 10e april 2014, 16:45, Hälsinglands IBF – Dalarnas IBF, HJ17 Gruppspel

Torsdag 10e april 2014, 18:30, Västmanlands IBF – Hälsinglands IBF, DJ17 Gruppspel

Fredag 11e april 2014, 11:30, Hälsinglands IBF – Västerbottens IBF, HJ17 Gruppspel

Fredag 11e april 2014, 16:45, Hälsinglands IBF – Hallands IBF, HJ17 Gruppspel

Fredag 11e april 2014, 18:30, Hälsinglands IBF – Skånes IBF, DJ17 Gruppspel

Vid eventuellt slutspel för något av lagen kommer ytterligare matcher att tillkomma, se nu till att sprid detta till alla som kan tänka sig vara intresserade!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Live, SDF-SM i Helsingborg | Lämna en kommentar

Vår enda träningsmatch spelad

Under gårdagen spelades vår första – och som det ser ut just nu, enda – träningsmatch då vi hoppade i bilarna och tog oss till Testebo Arena för att möta Gästrikland. Förutom Filip Nilsson (lirade SM-final och tog guld med sitt RIG Umeå i JAS-slutspelet), Filip Hägglund, Jocke Dahlberg och Joel Stockhaus (samtliga sjuka av vad jag erfarit) var samtliga på plats och sugna på att göra ett bra avtryck inför själva huvudturneringen. Själv hade jag alla problem i världen med alltifrån internet till liverapporteringsprogrammet och folk som klev på min laddningssladd men till slut löste det sig och matchrapporten – minut för minut – kan ni hitta länk till i föregående inlägg här på bloggen.

I vilket fall kom vi till start med Anton Jonsson i kassen uppenbart nog då Joel var sjuk. Annars hade de antagligen fått 30 minuter var utan att ha kollat med coach. Förstalinen bestod av Viktor Wallin och Linus Bergman på backen med Oskar Fahlberg, Jonte Sondell och Simon Larsson framåt. I andra lirade Henke Pettersson och Fredrik Marsch tillsammans, med tvillingarna Rasmus och Anton Arvidsson samt Jonas Larsson framför sig. Och slutligen bildade Eric West och Anton Bergsten backpar bakom Albin Engman, Victor Garnäs och Noah Borvall. Tre fulla femmor alltså som vi sedan gick runt på i stort sett hela matchen förutom de avslutande 2-3 minuterna.

Eftersom ni har matchrapporten i det tidigare inlägget behöver jag inte gå in så mycket på vad som hände utan hoppar direkt till en analys. Först och främst ska det sägas att 1-6 verkligen inte speglade matchen då vår skärpa framför mål inte var den vassaste samtidigt som Gästrikland fick två väldigt enkla mål på slutet då koncentrationen gått ned på våra killar och presspelet skulle testas. Man kunde i vilket fall se att uppspelen kommer fungera mot de flesta lag som backar hem så länge vi har tempo och fart i det vi gör. Stundtals fick vi riktigt bra snurr på motståndarna i just den fasen men den sista lilla touchen för att få en riktigt vass målchans fanns inte riktigt där. 100% koncentration och fokus i det som görs på planen är nyckeln. Väl nere i offensiv zon fanns det tendenser till riktigt bra, kreativt lir från samtliga linor men som sagt saknades det där lilla sista. Lite fler avslut skulle jag personligen önska då det ofta blir en passning för mycket men samtidigt är det lätt att säga efteråt när man sett att passen inte gått fram. Defensivt sätt blev det i min mening bättre ju längre matchen gick och trots att det ibland var lite stirrigt i det uppställda försvarsspelet kommer jag inte ihåg att Gästrikland gjorde ett enda mål när de hade ”tryck”, så att säga. Istället kom deras kassar på kontring och efter slarv i anfallsspelet/omställningarna från vår sida och i distriktslagssammanhang smäller det ofta direkt i sådana lägen. Några grejer vi säkerligen kommer jobba på till veckan med andra ord. Kugglöpningar, anfallspositioner och så vidare blir livsviktigt när vi väl är nere i Helsingborg. I övrigt hade vi en 100%-ig box om jag inte minns helt fel medan vårt powerplay var 50%-igt efter att Simon hittat Jonas som stänkte upp vårt enda mål i nättaket med minuten kvar.

Dagens Japp gick till Jonas Larsson som slet fantastiskt både offensivt och defensivt samtidigt som han äntligen drog iväg ett skott där på slutet. Välförtjänt i min mening. Nästa träning är på fredag i Bollnäs och sedan styr skutan till Hudiksvall på söndag för träning under tjejernas heldag på Holmen, det ser vi framemot!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i SDF-SM i Helsingborg | Lämna en kommentar

LIVE 30/3: Hälsingland – Gästrikland, 12:30!

Hälsingland – Gästrikland, 1-6.
Matchrapport: http://t.co/ZZiYZKwD4N

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i SDF-SM i Helsingborg | Lämna en kommentar

SDF-SM – Spelomgång två!

Vid halv åtta-tiden var det så dags för killarna att ta sig ett Örebro som tidigare under dagen krigat till sig en 4-2-seger mot Gästrikland efter en jämn tillställning. Med upphaussade Olle Åhman i spetsen skulle de verkligen komma att bli en tuff nöt att knäcka för de gröna. Första perioden var dock jämn målmässigt trots ett enormt skottövertag för örebroarna. 0-0 och ett av skotten att döma stabilt målvaktsspel fick Hälsingland ta med sig in i den första periodpausen men sedan var det tydligen slut på det roliga. Efter tre snabba mål i mitten av den andra perioden kändes matchen avgjord och när även det fjärde kom – 11 sekunder in i den avslutande perioden – var det tack och godnatt. Örebro hann gå upp till hela 0-6 innan Andreas Rohdin tryckte dit det första av killarnas två tröstmål. Det andra kom vid ställningen 1-8 (Jungfrukusten-samarbete där en av mina halvjobbiga 9D-elever ( ;) ) Linus Karlsson hittade Victor Hanold) och den kassen skulle även visa sig vara matchens sista. 2-8 alltså och drömmen om avancemang är över men som sagt finns det så mycket mer att spela för och det hoppas jag grabbarna också förstår. Att visa upp sig och kriga för sitt distrikt ska vara motivation nog men duger inte det kan ni ju alltid leta upp någon snygg brud på läktaren och spela för henne, höhö. Se till att ladda riktigt och kör hårt nästa match, boys! (Ett tips är att träna PP i korridoren under natten, funkade för oss i P95!)

För tjejerna och deras coacher Anders Sundwall (som för övrigt hittade 5-6 olika vägar från Scandic till Helsingborg Arena i fjol, sjukt), Lars Norin och Anton Frisk väntade en i mina ögon direkt avgörande match om de skulle ha någon chans till avancemang. Även här stod Örebro för motståndet och de var också i desperat behov av en seger efter eftermiddagens 7-2-torsk mot Stockholm. De första 10 minuterna var mållösa men sedan fick vi bekräftat att det är något med Hälsinglands tjejer och snabba mål den här turneringen. Först gjorde H/Bs Frida Sallander 1-0 assisterad av Ida Olofsson och bara 12 sekunder senare var det dags för ett – i alla fall för mig – klassiskt tvillingsamarbete då Frida Hellgren hittade fram till Clara som satte dit 2-0. Efter den målkavalkaden lugnade det hela ner sig och man fick vänta till den andra perioden var 5 minuter gammal innan 3-0-målet kom och denna gång var det Melina Sundström som fick nätet att rycka till, återigen stod Frida Hellgren för assisten. 00ornas kväll verkade det som och inte blev det mindre tydligt när Ida Olofsson 8 minuter senare gjorde 4-0 och punkterade matchen, assisterad av Amanda Niclasson. Visserligen hann Örebro med att reducera till 4-1 precis innan den andra perioden tog slut men den riktiga nerven hann nog inte riktigt dyka upp då 4-2-målet kom med bara 58 sekunder kvar av matchen. En stabil seger med andra ord och inte jinxades den sönder av att jag skrev ”punkterade matchen” med 10 minuter kvar,  skönt för mig. Såhär långt är jag riktigt imponerad av de resultat tjejerna presterat och nu gäller det att bibehålla det positiva inför de kommande matcherna. Stockholm och Gästrikland är två tunga distrikt men ingenting är omöjligt när det gäller innebandy i allmänhet och SDF-SM i synnerhet. Tror ni mig inte kan ni gå in på min Facebook och kolla Hälsingland – Värmland 12-11 från P17-SM 2011. En seger av två möjliga bör räcka för avancemang, jag håller tummarna!

Fortsättning följer…

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Allmänna summeringar!, SDF-SM i Umeå | Lämna en kommentar

SDF-SM – Spelomgång ett!

Ja, jag vet att jag varit en lat jävel som inte orkat/haft motivationen till att skriva någonting alls under höstsäsongen men ska försöka bättra mig nu under våren. I vilket fall kan jag inte undgå att skriva några rader om den innebandyturnering som verkligen cementerade sporten som nummer ett för mig, nämligen SDF-SM för P- och F15.

Under dagen har både hälsingetjejerna och killarna gått in i turneringen med blandad framgång. Först ut var P15 ledda av Jörgen Thyr, Lars Paalo och Roger Edh som tog sig an Värmland, ett distrikt som har för vana att endast ta med spelare med ”åldern inne” och således stod ett gäng spelsugna 15-åringar på andra sidan när matchen drog igång. Med lirare som Sebastian Degeryd, Albin Englöw, Jesper Karlsson med flera har värmlänningarna på senare år plockat fram flera riktigt bra lirare och årets motsvarighet verkar vara Jesper Colling som jag själv aldrig sett lira men bara hört bra saker om. Anyway så fick de gröna en kanonstart då Bollnäs/Hertsjös Oliver Thyr och Emil Olnils – med den sistnämnde som  målskytt – samarbetade fram till 1-0 redan efter drygt 50 sekunder. Tyvärr lyckades Värmland vända till 1-2 innan perioden var över men 2 1/2 minut in i andra kvitterade Håstas talangfulla lilla 99a Pelle Hedlund som petar in mål även på den ”stora scenen” så att säga. Assisten kom från klubbkompisen André Mickelsson. Ytterligare 2 minuter senare var det dock dags för Värmland att hitta nätet igen och 2-3 var alltså ställningen in i den tredje och avslutande perioden. Paussnacket lär i alla fall varit rätt okej då det endast dröjde 16 sekunder innan Pelle Hedlund återigen kvitterade, denna gång assisterad av Jungfrukustens Andreas Rohdin. När grabbarna sedan fick PP kände jag själv framför skärmen att en skräll bara kröp närmre och närmre men Värmland lyckades reda ut boxen och svarade med att utnyttja PP-läget när Hälsingland i sin tur drog på sig en utvisning direkt efter. Antagligen firades det lite väl mycket av Philip Dixelius som smart nog drog på sig en 2+10a i samband med målet. Tyvärr kunde inte de gröna utnyttja detta utan istället avgjorde Värmland med lite mindre än 4 minuter kvar av matchen. 3-5 får ändå ses som ett starkt resultat av de kraftigt nederlagstippade hälsingarna och jag hoppas de tar med sig det i resten av turneringen, bra jobbat grabbar!

Tjejerna då? Jo, även de var nederlagstippade, inte bara mot eftermiddagens motståndare Västerbotten utan i gruppen överhuvudtaget. Spelet verkade till en början väldigt tajt och jämnt med två målvakter som spikade igen fullständigt första 15. Plus till försvarsspelet och Söderhamns Mimmi Lang-Jinnefalk med andra ord. 0-0 in i första periodpausen och antagligen en känsla av att de verkligen var med i matchen. Andra perran inleddes dock lite olyckligt då Västerbotten fick en straff som de lyckades förvalta men som tur var kom Hälsinglands svar snabbare än Liverpool tappade serieledningen i Premier League. 8 sekunder tog det för Ida Wallin att kvittera, assisterad av Amanda Niclasson, båda Hudik/Björkberg. Psykologiskt viktigt mål är väl det minsta man kan säga. 1-1 stod sig sedan perioden ut och även här lär paussnacket varit skapligt bra då det endast tog 57 sekunder för Alma Sundwall att ta vara på Lang-Jinnefalks kast och sätta dit ledningsmålet. Sundwall som tillsammans med H/B-kompisarna Sandra Norin och Ida Wallin förresten gör sitt 4e SM om jag inte räknat helt fel, imponerande. 5 minuter senare var det i vilket fall dags igen då Bollnäs/Hertsjös Clara Hellgren fick slå in det superviktiga 3-1-målet. Clara som tillsammans med sin tvillingsyster – och där snackar vi enäggstvilling deluxe – Frida imponerat stort på mig de matcher jag sett i år. Värt att nämna är att de bara är 13 år (född 00), precis som H/Bs Ida Olofsson och Melina Sundström. För att inte sväva iväg för mycket så lyckades Västerbotten reducera med 5 minuter kvar men de gröna stod emot pressen, höll ut och säkrade en väldigt meriterande seger. Kan tänka mig att det var ungefär lika spännande för publiken som när jag satt och fick 4 1/2 hjärtattacker när 96-tjejerna spöade Småland för 2 år sedan. Tjejerna visar alltså att de är att räkna med i turneringen och jag ser redan framemot att följa nästa match via liverapporteringen. Återkommer senare under kvällen med några fler ord och kanske till och med någon intervju!

UPPDATERAT:

‘Hälsingland skrällde: ”Tippade sist”

Nervös premiär mot hemmafavoriten Västerbotten. Då klev Alma Sundwall in och sköt segermålet för Hälsingland.

- Jag tycker vi hade matchen hela tiden, säger Sundwall till Innebandymagazinet.se.

En jämn match från början till slut, men Hälsingland var något hetare när målchanserna uppstod samtidigt som målvakten Mimmi Lang-Jinnefalk spikade igen kassen. Vassast framåt var Alma Sundwall som gjorde det avgörande 2-1-målet.

- Det här hade vi inte trott, vi var typ tippade att komma sist, säger en glad Sundwall efter matchen som helt klart kunde vara nöjd med sin insats.

- Det var nervöst men jag är jättenöjd.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Allmänna summeringar!, SDF-SM i Umeå | Lämna en kommentar

Ett år med Bollnäs/Hertsjö – Del 1

Eftersom jag valt att fokusera en del av bloggandet på mitt eget lirande och i förlängningen även min klubbs dito vore det väl passande med en kort truppgenomgång. Några korta ord om varje spelare för att se vilka som tagit sig an utmaningen att leda det ”nya” Bollnäs/Hertsjö, helt enkelt. Efter att under de senaste två åren ha tappat profiler som Joel Högberg, Dennis Bergman, Mikael Walfridsson, Jens Ohlin och Fredrik Nilsson bör detta av naturliga skäl bli ett krävande år men känslan just nu består snarare av förväntan och vi går in i den här säsongen helt respektlösa.
(Följande lirare är de som jag själv vet är 100% klara och ingick i den första Div.2-trupp som togs ut.)

Målvakter:

Pontus Östlin, född 1994.
- Nyförvärv från Alfta som gör comeback i B/H-tröjan (eller ja, målvaktsstället). Stabil förstakeeper för indianerna under deras lyckosamma säsong i fjol, under vilken han även tog ett par rejäla kliv utvecklingsmässigt.
Anton Jonsson, född 1996.
- Mannen, myten, legenden, EPA-föraren. Blandar sylvassa reflexer med ännu vassare kommentarer. Gjorde det riktigt bra när Fredrik Nilsson blev skadad under fjolåret och kommer behöva dra ett tungt lass i JAS-laget. Har för övrigt en speciell träningskeps, bara så ni vet liksom.
Kurt Jernberg, född 1963.
- Över 30 år äldre än båda sina kollegor men tro på fan att Kurre håller än. Började stå i mål som 39 (?)-åring men har en fysik utöver det vanliga. Okonventionell målvaktsstil men kan stundtals leverera bland de sjukare sidledsförflyttningar jag sett. Missar i stort sett aldrig en träning.

Backar:

Albin Tällberg, född 1995.
- Vår egen ghetto-boy är fortfarande bara 17 år (sanslöst viktigt) men är trots det en av lagets absolut mest rutinerade lirare. Kylig som få och med en grym spelförståelse levererar han match efter match, trots att hans kära tröja nummer 19 mystiskt försvunnit. För övrigt en av få som kan bemästra Salmings aero-blad.
Jonas Larsson, född 1997.
- Stort genombrott i fjol då han skolades om från forward till back och spelade som han aldrig gjort något annat. Snabb, taktiskt smart och lägg därtill ett bra skott så finns det inte så mycket att klaga på. Möjligtvis att hårbandet ligger lite snett ibland men det får vi lösa.
Linus Bergman, född 1996.
- Hinken eller Stocken, välj själva. Skön lirare som med den äran får ta åt sig titeln lagets pajas. Myser runt på banan med en kyla och teknik som passar perfekt in i vårat spelsystem. Tar ofta rätt löpningar och är överhuvudtaget ruskigt stabil, förutom på lagfesterna då.
Jesper Persson-Hägg, född 1992.
- Hemvändare som under den första delen av förra säsongen provade på lyckan i då allsvenska Gävle GIK. Relativt komplett som innebandyspelare men det som under alla år stuckit ut är väl ändå dragskottet. Viktigt powerplayspelare som även bidrar med den rutin som många andra backar saknar.
Markus Ljusberg, född 1988.
- Tjuuus tog i fjol steget från plojlir i divison 4 till att satsa på riktigt och skötte sig alldeles utmärkt. Fördelar spelet på ett bra sätt och har sina främsta styrkor i defensiven, även om det då och då blir en del kassar serverade av Johannes Sigvardsson. Bra med hammaren kan man också konstatera (internt).
Ola Tällberg, född 1981.
- Nyförvärv från Alfta som är bland de sjukaste jag sett på att täcka skott. Börjar komma in i taktiken mer och mer för varje träning som går och kommer i sinom tid att bli väldigt nyttig.
Eric West, född 1996.
- Byggare Bob! Har tagit stora kliv utvecklingsmässigt det senaste året och gör det bra oavsett om han placeras som topp eller back. Har fått en vana att sneaka in sjuka direktpass från sarghörnet dessutom. Annars mest känd för att ha dribblat in Tomas Sandberg i vårt bås under DM i april.

Centrar/Forwards

Johannes Sigvardsson, född 1985.
- Vår lagkapten och mannen med innebandy-Sveriges skummaste spelstil. Snudd på omöjlig att ta bollen av med sina snurrar och levererar dessutom en hel del poäng. Spelsinnet är det heller inget fel på och oavsett vem han spelar med kan den personen räkna med x antal lägen per match.
Simon Sigvardsson, född 1989.
- Frälsaren kallad efter 5 mål i 8-7-segern mot Storvreta Ungdom i fjol och förhoppningsvis fortsätter han på det spåret. Snabb, stark och med ett sinne för mål som samtliga Landafors SKs motståndare kan berätta om. Kommer utan tvekan bli ytterst viktigt i år.
Victor Garnäs, född 1997.
- Kanske den som utvecklats mest under de senaste månaderna och har nu börjat ta för sig rejält på träningarna. Snabb, teknisk och med en skön attityd kliver Virre in helt orädd och han blir definitivt någon att hålla koll på i år.
Simon Wennstig, född 1994.
- Har tillsammans med Calle Hedlund hittat ett samarbeta som bland andra Jonathan Andersson & co från Storvreta Ungdom fick smaka på under förra säsongen. Läskigt bra på att hitta igenom med genomskärare och kan säkerligen ta både ett och två kliv poängmässigt i år.
Calle Hedlund, född 1995.
- Hockeyspelaren som valde rätt väg för två år sedan har nu utvecklats till en riktigt vass innebandylirare. Som sagt gjuten att lira med Simon Wennstig och även Golf-Calle kommer kunna ta flera steg poängmässigt. Taktiskt drillad och vet precis vad han ska göra, guld att ha i laget.
Anton Högberg, född 1991.
- Har efter ett hackigt fjolår valt att satsa igen och kommer bidra med rejäl fart och en till dimension i kontringsspelet. I övrigt riktigt bra att ha i det defensiva jobbet och med lite jobb kommer förhoppningsvis taktiken sitta där till fullo när serien drar igång.
Johan Larsson, född 1987.
- Ännu ett nyförvärv från Alfta som ska bli riktigt intressant att se under den här säsongen. Tryckte under förra säsongen in 27 poäng och kommer självklart vara en rejäl tillgång. Rightare och med en bra spelförståelse dessutom, kan bli bra det här.
Emmanuel Edlund, född 1973.
- Spelande tränare ytterligare ett år vad det verkar. Bidrar givetvis med viktig rutin och erfarenhet. För att inte tala om att han höjer snittåldern med ungefär 20 år. Skämt åsido blev det en hel del poäng i fjol och trots åldern + en hel del skador finns det en i grund och botten riktigt bra spelare där.
Anton Arvidsson, född 1997.
- Piff & Puff-tvilling nummer 11. Smart lirare som tillsammans med brorsan överraskade hela föreningen förra året med att spela seniorinnebandy som de inte gjort något annat. Teknisk, målfarlig och med en zorrofint som är användbar i många olika situationer. Inte lika bra på att glömma saker som brorsan men snudd på.
Rasmus Arvidsson, född 1997.
- Piff & Puff-tvilling nummer 12. Smart lirare som tillsammans med brorsan överraskade hela föreningen förra året med att spela seniorinnebandy som de inte gjort något annat. Även han teknisk och blandat med en iskall spelstil är han framspelaren av de båda. Synd bara att man måste agera farsa åt grabben när han oavbrutet glömmer sin tröja men så är det…
Patrik Kyller, född 1987.
- Kom från Fortum inför förra säsongen och gjorde en alldeles utmärkt debutsäsong. 37 poäng i ett lag som vaknade efter juluppehållet är riktigt vasst och förhoppningsvis håller formen i sig in i denna säsong. Snabb, stark och riktigt jävlig att möta när han sätter press. Balsamfanatiker dessutom, sjukt.

Sen ska jag själv in där på backen också men vänsterstolpsfisk är det enda ord ni behöver veta om mig. Nytt inlägg på g om någon dag!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Ett år med Bollnäs/Hertsjö | Lämna en kommentar

Uppstart säsongen 2013/2014

Folk har tjatat och jag själv har varit sugen på att ta upp bloggen igen men av någon anledning har jag aldrig tagit mig den nödvändiga tiden. Men det ska förhoppningsvis ändras nu och som uppstart för den kommande säsongen tänkte jag beskriva vilket upplägg jag tänkt mig samt vilka projekt som är på gång. I övrigt finns det väl inte så mycket att säga förutom att jag den här gången lovar att hänga i och skriva betydligt mer än under fjolåret.

Först och främst är mitt mål att på något sätt åka med hälsingelagsbussen ner till Helsingborg och – precis som i Karlstad för två år sedan – liverapportera så många av de grönas matcher som möjligt. För er som inte var med redan då blev det hela väldigt lyckat och uppskattat, främst bland de anhöriga som inte kunde vara på plats men också bland spelarna som i efterhand läste referaten. All den positiva responsen gör mig riktigt sugen på att göra om hela grejen i Helsingborg och utan att lova någonting ska jag göra allt för att det ska gå igenom. Kontakter har jag gott om och en viss Jens Persson bör ju kunna styra upp det där tycker man. I annat fall finns ju tåg och boende bör inte bli några problem överhuvudtaget så det löser sig skulle jag tro! Ser gärna att jag får med mig en side-kick som kan komma med några expertutlåtanden likt Calle Bergner (och till viss del firma Larsson/Wallin) gjorde i Karlstad, haha. Tyvärr är vår egen EPA-förare Anton Jonsson antagligen upptagen med att spela men några ”Grabbar, gör vi fler mål än dem så vinner vi” lär han kunna droppa ändå. Just nu lutar det åt direktskottsgurun Calle Tangfelt om han fortfarande är sugen, annars är det bara att visa intresse så får vi se hur det blir. Återkommer givetvis med mer info kring det här.

Det var alltså säsongens morot eller vad ni vill kalla det men hur kommer skrivandet se ut under säsongen i sig? Jo, jag har funderat på att göra det till en lite mer personligt baserad blogg och således fokusera mer på det lag jag har bäst koll på, det vill säga Bollnäs/Hertsjö IBFs herrar. Alltifrån matchanalyser och intervjuer till egna tankar kring det som händer runt laget kommer dyka upp och förhoppningsvis kommer det leda till en liten roligare läsning. Ni får helt enkelt följa ett av distriktets yngsta och mest intressanta lagbyggen på djupet under hela säsongen, med start redan lite senare i eftermiddag om jag hinner.

I övrigt kommer jag självklart ge er uppdateringar och korta texter om vad som händer i och kring de andra hälsingska lagen. Jacke Jonssons comeback i H/B, Alftas första år i H1an, nystarten för damlagen som föll handlöst ur D1an samt Håstas intressanta värvningar är bara några av de ämnen som känns heta i år och fler kommer säkerligen dyka upp med tiden. Till sist har än fler ungdomar tagit chansen och flyttat till större klubbar och dessa samt de som redan är därute ska jag även försöka följa så noggrannt som möjligt. Då syftar jag såklart främst på RIG:arna Olofsson/Elving/Frisk/Ström/Nilsson, KAIS Moras Bergsten/Wiklund, Sundsvalls Allgulander samt IBF Falun-lirarna Olsson/Härdin/Edlund/Hajo. Har jag missat någon är det bara att hojta till!

Annars hade jag väl inte så mycket mer att säga, håll koll för nya uppdateringar kommer inom kort!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Uppstart | Etiketter , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Historiska dagar för Bocken!

Dags att mobilblogga lite till härifrån Skåne; denna gång från Malmö Arenas ena kortsida. Just nu tryckte Rönnby in 3-2 på IKSU och vi hälsingar ser fram emot att se Hassan Hajo äntra planen om någon timme. Om vi ska blicka tillbaka lite till gårdagen började den på ett alldeles fantastiskt sätt då vi killar klev in i måstematchen mot Norrbotten och levererade en stabil 5-0-seger. Trots trötta ben och lite sömn lyckades alla knäppa på lyset till matchstart och vad jag vet var det här första gången någonsin ett hälsingelag hållit nollan i distriktslags-SM, stort! En lagseger i dess rätta bemärkelse och samtliga femmor stod för en klockren insats, främst defensivt där Victor Brandt för övrigt storspelade. I och med vinsten skulle allt komma att avgöras under kvällen då Småland väntade. Seger betydde avancemang medan alla övriga resultat skulle placera oss på tredje plats i gruppen. Men först och främst skulle tjejerna fixa sitt avancemang, vilket de också gjorde efter en någorlunda komfortabel 3-2-match mot Östergötland. Jag hann bara med att se de första två perioderna men denna gång var det helt klart lagkapten Isabella Ström som ledde vägen och när sedan Ida Rönn höll emot bra i målet löste sig det hela. En andraplats i gruppen blev det alltså, vilket betydde kvartsfinal 08:00 på lördagen mot hemmanationen Danmark i Helsingborg Arena A. Dagen avslutades alltså med HJ17 mot Småland där seger som sagt var ett måste. Efter en rejäl kämpainsats där flera av oss drogs med skador slutade det tyvärr med en 5-9-torsk. Spelmässigt står vi dock upp riktigt bra och det har kännetecknat samtliga matcher den här veckan. Utan tvekan ett stort fall framåt från Karlstad 2011 och vi lämnar turneringen med en bra känsla trots allt. Personligen har jag spelat min sista match med Bocken, vilket fortfarande lämnar kvar en känsla av tomhet då man de senaste 2 1/2 åren alltid sett fram emot att spela distriktslags-SM. Men som Coach Jens sa efter matchen är detta slutet på något och början på något nytt, sjukt roligt har det varit!

Vidare till lördagens kvartsfinal för DJ17 mot Skåne. Efter en synnerligen jämn förstaperiod med ett antal heta chanser åt båda håll gick vi till paus med ett oavgjort resultat både på planen och läktaren. Väl i andra började det dock hända saker och Skåne fick in både 1- och 2-0 innan Lina Elving spelade fram Alva Olofsson till Hälsinglands reducering efter en riktigt läcker solorusch av Stina Allgulander. Tyvärr fick de röda in ännu ett mål rätt snabbt och inför tredje var ställningen 1-3. Sista 20 blev ett ställningskrig med omställningar åt båda håll men det var Hälsingland som gjorde periodens första mål när Elving stänkte dit ett lågt skott efter en tilltrasslad situation. Sedan fick vi i publiken sjukt nog även jubla åt en kvittering då Agnes Wiklund levererade en helt fantastisk genomskärare till Elving som bara hade att stöta in sitt andra mål och tredje poäng för matchen. Återigen oavgjort på planen alltså men i läktarkampen hade pendeln svängt och danskarna fick se sig fullständigt pulvriserade. Efter en nervös avslutning där Skåne missade öppet mål blev det till slut förlängning där Isabella Ström avgjorde efter att ribban räddat de gröna bara minuter tidigare. Eufori både på planen och läktaren och det första laget från Hälsingland som tagit sig till semifinal i DSM var ett faktum. Även här var det en riktig laginsats men RIG:arna, Agnes W, Stina och Jennifer ska ha extra cred. Återkommer imorgon, lär ha lite fokus på det som händer här nere på planen också!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i SDF-SM i Helsingborg | Lämna en kommentar

Morgonblogg fredag

En vinst och en torsk. Så ser läget ut för både DJ17 och HJ17 i Hälsingland efter första speldagen av SDF-SM och chansen till kvartsfinal finns absolut kvar för båda lagen. Tjejerna vann komfortabelt mot Västernorrland och var nära att skaka gruppfavoriterna Uppland medan killarna fick ge sig mot Göteborg efter en bra kamp och sedan vinna utan problem mot Gotland trots stundtals lite okoncentrerat spel. Torsdagens främsta spelare finner vi i Filip Nilsson och Victor Brandt för HJ17 medan Elsa Frisk och Agnes Wiklund levererade rejält den match jag såg (Uppland). Även Ida Rönn och Jesper Wiklund bör nämnas; Ida för sin sinnessjuka räddning mot Uppland och Jesper för en av de finare volleypassen turneringen skådat hittills. Just nu sitter vi i bussen på väg till match mot Norrbotten – Calle T har ny klubba och Benaouda är vaken, nu jävlar kör vi!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i SDF-SM i Helsingborg | Lämna en kommentar

Sammanfattning av SDF-SM, torsdag!

Dag 1 av SDF-SM i Umeå!

Jag hade från början tänkt att på något sätt ta mig upp till Umeå för att följa händelserna på plats men det blev omöjligt av diverse olika anledningar och således får ni nöja er med några korta sammanfattningar, dag för dag. Runt klockan 05:20 på torsdagsmorgonen satte sig våra P- och F-15-lirare i bussen för att avverka den oändligt långa resan upp till innebandyns huvudstad Umeå. Det ska sägas att vi hade en betydligt behagligare tid för avresa när vi skulle upp för HJ17-SM i fjol och det var jobbigt nog, så jag har full förståelse för trötta ben och sinnen i de respektive lagens första matcher. Angående lagen har jag en skaplig koll på de båda trupperna och man får nog helt enkelt inse att det här är ett år då varken pojk- eller flicklag kommer att ta sig vidare. Om vi börjar med P15-truppen har den visserligen sina toppar i talangfulle Oskar Fahlberg, de små spelgenierna Albin Engman och Rasmus Arvidsson samt två riktigt duktiga backar i Henning Bergner och Jonas Larsson men i övrigt ser det rätt blekt ut om jag ska vara ärlig. Jag fick höra att deras ledare gått ut och sagt att detta är det bästa P15-lag Hälsingland tagit fram under de senaste åren och förutom att ett sådant uttalande är helt felaktigt sätter det en onödig press på killarna. Men talangen finns där, absolut, och jag hoppas verkligen att de inser vilken erfarenhet en sådan här turnering ger och bara njuter av att spela, oavsett ställningen i matcherna. F15-truppen å andra sidan har snarare sitt problem i att snittåldern ligger runt 13,5 år (!). Den välbehövliga rutinen av att spela viktiga matcher finns kanske inte riktigt där och har man hela 13 debutanter i truppen är det förståeligt att inte heller DSM-erfarenheten är stor. Dock anar jag en ljus framtid för samtliga i truppen, somliga mer än andra givetvis, och precis som för killarna gäller det att ta vara på chansen och lära sig så mycket som möjligt. De mest namnkunniga spelarna i F15-laget är Sofia Härdin, Agnes Edlund, Jennifer Schilke, Alma Sundwall och Sandra Norin som alla lirat kontinuerligt i D1an denna säsong. Samtliga fem var med i fjol och ni som följde min resa till Karlstad kommer ihåg att särskilt Schilke utmärkte sig som en stöttespelare redan då. I övrigt fick vi en rekordshållerska den sekund Ida Olofsson klev in på planen och gjorde sitt första byte mot Jämtland/Härjedalen tidigare idag. Hon är nämligen den första spelare född på 00-talet som deltar i SDF-SM, vilket är riktigt stort! Innebandytalangen går sannerligen i familjen då hennes storasyster är Alva Olofsson, en av Hälsinglands bästa spelare på tjejsidan de senaste åren både i F15 och DJ17 som sedan i höstas studerar i Umeå och spelar i RIG. Avslutningsvis vill jag även nämna målvakten Mimmi Lang-Jinnefalk som gör sin första hela säsong som innebandyspelare och redan får vara med om ett DSM. Även här har vi en innebandyfamilj då storasyster Moa Lang-Jinnefalk varit med i tre DSM-turneringar och för tillfället spelar i D1an.
Totalt spelade våra gröna gäng två matcher vardera under denna första dag, med blandade resultat. Killarna inledde med en knapp 2-1-förlust mot Halland för att sedan tvålas dit rejält av Gästrikland med 9-2. Tjejerna lyckades vinna deras öppningsmatch mot Jämtland/Härjedalen med 4-3 efter en jämn historia men på kvällen tog det tvärstopp då Skåne lyckades ta en stabil 7-3-seger. Målskyttar för P15 var Albin Engman x2 och Fredrik Nilsson medan F15s diton var Sandra Norin x3, Agnes Edlund x2, Alma Sundwall och Ida Wallin. Efter respektive lags första match tog sig Albin Engman och Sofia Härdin tid att svara på några frågor, något som ni kan se nedan.


Albin Engman, här i Jungfrukustens tröja.

Hur var det att kliva in i en SM-turnering för första gången?
- Det var självklart nervöst först i början men sedan släppte det och mitt spel flöt på bra.

Det blev tyvärr förlust mot Halland, hur såg matchbilden ut?
- Jag tyckte vi spelade och stog upp bra mot Halland. Det var väldigt jämt och vi hade väldigt många chanser i slutet men vi lyckades tyvärr inte få in bollen.

Sen måste jag ju också fråga hur målet gick till, berätta!
- Det var på kontring, jag sprang in bakom deras backar och fick ett pass som ledde till ett friläge som jag tryckte dit.

Hur ser du på kommande match, mot Gästrikland?
- Jag tror det kommer bli väldigt tufft mot Gästrikland då vi vet att de har en hel del duktiga spelare från Aston som har ett riktigt bra P97-lag.


Sofia Härdin (längst till höger) under fjolårets turnering.

Du var en del av det DJ17-lag som förra säsongen var uppe i just Umeå, hur är känslan nu jämfört med då?
- Det är självklart en aning nervöst, det är det alltid innan match oavsett vad. Men å andra sidan är det inte alls lika nervöst och spänt som det var i fjol med F17.

Det blev seger mot Jämtland/Härjedalen i första matchen, hur såg matchbilden ut? Speglade den slutresultatet?
- Första perioden hade vi matchen men i början av andra gick vi ner oss och kom in i deras tempo. I tredje så slappnade vi av en aning eftersom vi ledde med 4-1 och då kom J/H nästan ikapp. Men jag har hört av folk på läktaren att vi var det klart bästa laget och vi hade likagärna kunnat vunnit med 6-1 som 4-3.

Er snittålder är väldigt låg, märktes det på planen tyckte du?
- Precis som jag var väl alla andra nervösa till en början men det var ingenting som märktes av när matchen väl startat.

Hur ser du på kvällens match mot Skåne, ett distrikt som tippats högt av många?
- Jag förväntar mig en match med högt tempo och hårda närkamper. Även många bollskickliga tjejer som alltid i ett distrikt som Skåne.

Det var allt för den här dagen, återkommer med största sannolikhet imorgon!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i SDF-SM i Umeå | Etiketter , , , , , , , , | Lämna en kommentar