Uppstart säsongen 2012/2013!

Då var det dags igen! Efter att under de senaste veckorna fått ett antal förfrågningar om när jag ska börja skriva igen har jag nu tillräckligt med motivation för att köra igång på riktigt. Denna säsong har alla möjligheter i världen att bli extremt spännande ur hälsingesynpunkt eller vad sägs om två nya lag i D1an, ett renoverat Hudik/Björkberg i H1an, Bollnäs/Hertsjös föryngring och kamp tillbaka i H2an samt Söderhamns intressanta projekt i H3an? Allt detta kommer jag följa och givetvis bevakas även andra närliggande lag såsom H2ans Alfta, Njutånger och Håsta samt D3ans Bollnäs/Hertsjö. Och eftersom min bevakning av SDF-SM i Karlstad blev så uppskattad siktar jag på att göra någonting liknande under kommande säsong. Just nu är det svårt att säga exakt vad men någon idé dyker antagligen upp när säsongen kommit igång på riktigt. I övrigt siktar jag på att ha en kontaktperson inom varje lag som kan ge korta summeringar efter varje match och bidra med åsikter från ett spelarperspektiv. Kan ju bli lite roligare om ni får läsa annat än mina biblar av text hela tiden… I vilket fall tänkte jag starta upp årets skrivande med en serie inlägg om det mest intressanta som hänt under försäsongen. Först ut är:

H/B-herrarnas förvandling

Som de flesta vet har supertrion Jakob Jonsson (Mullsjö), Nicklas Forslöf (Team Thorén) och John Jonsson (Team Thorén) lämnat laget inför kommande säsong och den stora frågan alla ställer sig är då naturligtvis; Hur ersätter man alla de poäng (207 stycken från föregående säsong) som försvinner i och med dessa herrars uttåg? De båda svaren har hämtats från Bollnäs/Hertsjö och består av tvåvägscentern Dennis Bergman samt den sylvassa målskytten och före detta Schweiz-proffset Mikael Walfridsson. Personligen anser jag att denna förändring, blandat med det faktum att ungdomarna slussats in mer och mer, har potential att ta klubben till en ny nivå. I Bergman får man som sagt en tvåvägscenter som jobbar lika hårt i defensiven som han är skicklig på att skapa målchanser framåt. Självklart kommer han inte bjuda på lika många poäng/lika mycket show som Jacke men det defensiva slitet han står för kommer att vara guld värt, tro mig. Gällande Walfridsson räcker det med att presentera hans statistik från Nolia Cup (som H/B för övrigt vann) tidigare denna månad. Killen kliver in och hänger 16 mål totalt, varav 10 stycken under semi och final samtidigt som han dessutom avgör hela turneringen i sudden death. Finns inte mycket mer att säga än att Micke har hamnat i rätt omgivning och håller han sig skadefri kan jag sätta min högra arm på att han vinner H1ans skytteliga i år. I vilket fall är det största avbräcket enligt mig dock inte Jackes flytt, utan det faktum att förra årets briljanta keeper Nicklas Byrberg försvinner. Hans position ska täckas upp av antingen Mackan Eriksson, Nicklas Eriksson eller Fredrik Enberg och det känns en aning darrigt på förhand men förhoppningsvis har jag fel. Positivt är dock att både Johan Frisk (skada) och Mattias Karlsson (utlåning) är tillbaka, vilket utan tvekan kommer öka stabiliteten i truppen, samtidigt som 16-åriga stortalangen Filip Nilsson hämtats in från Bollnäs/Hertsjö. Avslutningsvis ska det bli också bli väldigt intressant att se hur mycket speltid talanger som till exempel Jesper Wiklund, Erik Ohlsson och Sebastian Blid kommer att få. Ett spännande H/B-år väntar, med andra ord!

Nästa gång…

…Bollnäs/Hertsjö herrarnas kamp tillbaka!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Adrian Persson

Sportfrälst kille på 19 år som bloggar för Innebandymagazinet om innebandyn i Hälsingland!
Det här inlägget postades i Uppstart och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>