Här är ALLA lagen i DM-slutspelet 2017

Nu är det klart vilka lag som gör upp om titeln ”bäst i Göteborg 2016/17″ 16 herrlag och 4 damlag kommer kämpa om den nya DM-bucklan som kommer delas ut vid 17-tiden på påskdagen den 16:e april.

Här är herrlagen:

Pixbo Wallenstam, Lindås, Lerum, Mölndal, Hisingskärra, Kärra, Frölunda, Backadalen, Älvstranden, Vinga, Zenith, Hovås, Guldheden, Lindome, Frölunda och IBF Göteborg.

Här är damlagen:

IBK Göteborg, Pixbo Wallenstam, Lindome, Lerum

Mer info om DM-slutspelet… Strax!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

DM-slutspelet 2017 i Göteborg på klassiskt vis!

DM-slutspelet i Göteborg kommer för första gången på närmare 25 år att avgöras med ett klassiskt slutspel. Under tre dagar kommer 16 herrlag i fyra grupper och 8 damlag i två grupper göra upp om titeln ”bäst i Göteborg”.

DM-slutspelet är den äldsta innebandyturneringen i Göteborg och var startskottet till att Göteborgs Innebandyförbund bildades i april 1985. Konceptet med att spela och genomföra ett slutspel under en helg på samma plats är kopierat från 1980-talet och 1990-talet. En tid när DM-slutspelet alltid var något alla spelare, ledare och domare i Göteborg såg fram emot.


En titt i backspegeln berättar att några av de mest klassiska DM-finalerna var den 1993 i ett fullsatt Frölunda Kulturhus när BK Dumle vann på straffar mot Pixbo Wallenstam IBK. Ett annan klassiker var såklart när Utby BK chockade alla och vann den första turneringen 1985 mot IBF Backadalen. Snacka om oväntad segrare premiärturneringen! (Backadalen förlorade finalen och Pixbo vann bronsmatchen)


Turneringen 2017 kommer ha klassisk speltid vilket betyder snabba rappa matcher över 2×20 minuter rullande tid. Det ger ett snabbt matchflöde och troligen större möjligheter till tajtare matcher och mer oviss turnering.

Det är Göteborgs Innebandyförbund tillsammans med Hisingskärra IBK som arrangerar turneringen i Kärra Sporthall och finalarenan Lillekärrshallen med plats för 600 åskådare. Tävlingskommittén ansåg att tiden var mogen för att gå tillbaka till ett tidigare lyckat arrangemang där spelare och ledare träffas under ett par dagar precis som förr i tiden. Innebandyns ursprung var turneringsspelandet där spelarna lärde känna varandra på ett helt annat sätt än idag när den enda fasta tävlingsformen som är kvar är seriespelet.

DM-slutspelet 2017 handlar det om att toppa formen till ett par dagar i april (14-16) och vara bäst när det gäller för att kunna koras ”Bäst i Göteborg 2017”.

Anmälan görs till Göteborgs Innebandyförbund via dm@gibf.se

Kostnad: 1 500 kronor

Först till kvarn!

Lottning till grupperna kommer göras så snart de deltagande lagen är fastställda. I herrturneringen kommer de fyra högst rankade lagen att seedas in i var sin grupp, på damsidan gäller de två högst rankande lagen.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Här görs anmälan till nygamla DM-slutspelet!

Det finns plats för 16 herrlag ( i fyra grupper) och 8 damlag ( i två grupper) för att spela DM-slutspelet 2017 i Göteborg.

Anmälan görs via mail till; dm@gibf.se

Vänligen notera att anmälan är bindande, och ska vara GIBF tillhanda senast fredagen den 24 Februari 2017.
Årets anmälningsavgift är 1.500kr/ lag.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dags att väcka liv i DM igen för dagens spelare!

Långt där inne finns massor av minnen, härliga innebandyminnen för livet under en ”sådan där helg” när många av stans bästa spelare möttes och träffades.

Det var dags nu, att väcka en gammal björn som sover. Att återinföra en tävling ur hur den moderna sporten innebandy uppstod i Göteborg (och egentligen över hela Sverige på 1980-talet).

DM-slutspelet var ett snyggt avslut efter seriespelet där spelare och lag möttes under 1, 2 eller 3 dagar för att göra upp i ”Göteborgsmästerskapet i innebandy”.

(Kopia på inbjudan till det andra DM-mästerskapet 1986, där Utby BK var regerande mästare)

Tidigare resultat eller serietillhörigheter spelade ingen roll. Det var nu som lag underifrån kunde utmana ”storebror” i samma närområde eller bara mäta sig med det bästa lagen. Och för de främsta lagen fick en möjlighet att visa att de trots allt är numret större.

Men kanske framförallt var det möjligheten att lära känna varandra lite mer som lockade mest. Som spelare fokuserade du på ditt egna lag under hela säsongen men nu kunde du tack vare de korta matcherna lätt få en bra överblick över väldigt många fler spelare (och lag) än under seriesäsongen. Högst troligt var det ändå det som lockade mest var att det fanns en tävling till att vinna eller gå lång i.

Ungefär 25-30 år senare är det säsongen 2016/17 och förstås lika aktuellt nu som då att få kollen på de bästa lagen och lirarna i stan. Nu när lagen är utspridda i egna hallar både i och utanför Göteborgs kommun är det omöjligt att följa med och se så många lag och spelare live.

När DM 2017 nu ska genomföras på klassiskt vis blir det ett enormt häftigt smörgåsbord att uppleva innebandy i supertempo med korta men intensiva matcher med rullande tid över två perioder.

DM-slutspelet 2017 handlar om att 16 herrlag (4 grupper) och 8 damlag (två grupper kommer spela gruppspel och sedan utslagningsslutspelet för att utse Göteborgs bästa lag 2016/17. Detta under tre dagar, fredag, lördag och söndag den 14-16 april 2017.

Först till kvarn är det med anmälan som skickas till dm@gibf.se

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar