Så spännande det kan bli

Ja förra helgen bjöd inte på några jätte skrällar, kul att Ö-viks lagen plockade hem 9 poäng till sin stad.

I västernorrlands 2 an så vart det så spännande som det kan bli både Hernösand o Sollefteå gjorde det bra med att hålla ned siffrorna mot Huddik o Söderhamn mest spännande måste det varit att se  Klockarberget-Krokom en match som svängde både hit o dit tills Klockarberget tillslut tog hand om poängen, hemma plan vägde nog över till Klockarbergets fördel.

Men allvarligt om vi skall höja nivån i distriktet så kan vi inte ha en serie som avgörs på fyra matcher, det är bättre att kapa antal lag , och att dessa får mötas flera gånger istället, så att det blir fler bra och viktiga matcher, och ger oss ett vinnande lag som är bättre förberedda på att spela på nästa nivå, då slipper vi jojo lag som går upp o åker ur direkt, titta bara på fjolårs segraren upp som en sol ner som en pannkaka.

Det är bara att inse att det för tillfället inte finns kvalitet i distriktet för att ha en så bred div 2 som vi har, många av lagen håller inte någon klass alls för att inte tala om div 3 där rena korpen nivån råder spring så spelar vi,många av lagen har svårt att slå mer än 3 pass när man går till anfall, allt bygger på att slå en långboll för att sedan springa och jaga på den eftersom att motsåndarna hamnar i knipa med bollen i egen zon. hur skall vi kunna få fram innebandy spelare ur den sörjan.

Nä kapa 2:an til 6-8 lag resten kan spela div 3 och förhoppningsvis så höjs kvaliten i den så att lagen blir tvungen att spela spelet innebandy och framför allt vill spela spelet, och alla som gillar bolltransport och långbollar kan prova på riktig bandy där är lyror och genomåkningar mycket viktig.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

SEVÄRT

Jag klassar vissa formationer eller spelare till sevärt, jag har konstaterat att Boänges,Signe i Söderhamn är sevärd kombination i veckan klarnade en till formation till att vara sevärd i mina ögon,

På torsdagen spelades en DM match mellan IBF och IBF U en match med given utgång men likafullt spännande U spelarna brukar alltid göra sitt yttersa för att ge A-laget en match och A-laget brukar alltid visa att man är A-laget, U hängde med ända till 16 e minuten då A-laget sätter 4-2 och sedan får ett PP som man utnyttjar snyggt, trots det knyter U näven och spelar 2-1 i mitten akten, starkt gjort och när man vart tajtare bakåt så orkade man inte komma till lika många farliga anfall det är alltid en balansgång, gasa eller bromsa U försökte olika modeller under matchen allt för träningen och utvecklingen. U lirade också på 15 pers medans A använde 9 därför var inte fötterna riktigt med i alla byten för U laget, men U får en ny chans i sista omgången i serien.

Nu till det sevärda, i IBF s A-lag snurrar firma Gustafsson,Gatugård o Nyman friskt varje byte i hela matchen, att stå som motståndare kändes som att vara ute och simma  och precis närman håller på att drunkna (säppa in mål ) så flyter man till ytan, för då har dom sprungit o bytt och man får andas i 1 minut ungefär, kombinationen med Carros driv o inställning Idas öppnande passningar och vårdande av boll samt Maja som hela tiden bryter mönstren med köksvägar och syrgasdragningar kul att se =sevärt eftersom att A laget bara var i anfall såg man inte om det fanns sevärda backar där, för det gjorde det i Ungdom rent defensivt så är Maria G helt klart sevärd ingen spelar så fysiskt som henne märkväl fysiskt inte fult. Ovanstående anfalls trio stod för 8 av målen.

Såg att Ankars vann lätt över Alnö som hade en utespelare i mål samt att Hernösand ger Söderhamn en match bara 4- 0 efter 2 perioder.

Blir jobbigt att reda ut tipsen efter helgen oj oj oj.//ME

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

JAHA

Då var denna intensiva innebandyhelg över jag slutade på 4 rätt av 6 helt ok tyckte också själv att jag låg hyffsat nära på resultaten.

Helgen börajade med Sundsvalls kross 25-0 ojoj, man skall veta att det inte är lätt att hålla fart och göra 25 mål i en match även om man är överlägsen.Brunflo fick sedan oväntat motstånd av IBF U lag på lördagen en match som U ägde till sista perioden då man vart straffad i kontingar av Brunflo som gillrade en fäll i passnings fickorna, något IBF U visste i teorin men inte hanterade i praktiken, men Brunflo fick kämpa hårt för poängen och Emsjö skriver på sin hemsida att detta var en bidragande orsak att man inte orka skaka Sundsvalls IBF på söndagen, en match som Sundsvall ägde spelmässigt men vart kontrollerad av en bra 2 2 1 box och grym keeper.

H-sand tog en sudden seger mot Sollefteå, så Sollefteås svit blev bara en match jag trodde på mer men H-sand ville annat, Alnö fick precis som jag tippad en tung resa till Krokom och fick återvända till kusten utan poäng.

IBF U hade en tung dag i Huddik precis som väntat, att åka ner till Håsta sportcenter och stå emot det tuffa spel som släpps på där kräver sitt, och U gjorde faktiskt en bra match men fick inget gratis och resultatet är fleramål missvisande, inget snack om att Huddik var storleken större och vann helt rättvist men dom var inte värd det resultat det blev.

Till nästa helg så tänkte jag att det är dags för den lilla läsar skaran som finns att få lägga ett tips, redaktionen har ordnat ett fint pris, det som gäller är match resultat spelbara matcher är div 2 västernorrland

Klockarberget – Krokom

Söderhamn-Hernösand

Sollefteå-Huddik

Ankarsvik-Alnö

Div 2 Västerbotten

Gullänget Kroksta-Umeåcity

ÖIB-Hammarängen

Div 1 norra

Umeåcity-ÖIB

Rätt tippade matcher vid flera rätt tippade matcher avgörs det på resultat tipsen.

Lycka till//ME

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

FAKTA OCH TIPS V6

Oj redan ett nytt inlägg…………………jajamän

Lite fakta kring  damer div 2 västernorrland

Om ni vill ha sällskap på läktaren skall ni åka till Huddik som har mest publik hemma, tycker ni att det är för långt dit kan ni söka upp en match som Sundsvalls IBF spelar för dom toppar total ligan. Vill ni se mål skall ni ska ni söka upp Huddik dom gör flest eller söka upp IBC Hernösand dom släpper in flest, i Söderhamn har 3 damer gjort 59 % av lagets alla mål= måste vara sevärt. Den enda herren som platsar i damserien är Jan Rikner i IBF(finns med i poängligan för serien).Vill ni se långa matcher skall ni titta på Alnö eller Krokom, de har flest suddenmatcher.

Inför helgens matcher tänkte jag ge mig på ett litet tips, för att se hur svår tippad serien är, en ganska intressant omgång med  3 svårtippade matcher

            Match                                    Tips                  Resultat              Real resultat

Sundsvalls IBF-Klockarberget          1                       16-2                       25-0

Sundsvalls IBF U-Brunflo                  1                       7-5                         4-7

Krokom-Alnö                                        1                       8-4                         7-4

Hernösand-Sollefteå                            2                       3-5                         5-4sd

Huddik-Sundsvalls IBF U                    1                      12-4                       14-4

Sundsvalls IBF-Brunflo                         1                        9-3                      5-2

Känns som 6 rätt//ME

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

NU KÖR VI IGEN

Vi gör ett nytt försök till att snurra igång bloggen, får nog skylla lite på innebandyn att man inte hunnit skrivit något, men jag har sett mycket innebandy då många timmar levs i hallarna.

Det är lite ljusare på västrnorrlands innebandy himmel när jag nu skriver ÖIB verkar stabilisera sig som mittenlag i 1:an och IBF har tagit upp jakten på S-hamn och Glada huddik, även om vägen är lång o krokig så visade man inte minst i helgen då man pulvridiserade Huddik på hemmaplan 3 linor som snurrade på bra, samtidigt blir det en annan sport för Huddik då deras energi blir avblåst av dommarna. I IBF producerades massor av klassmål kommer extra ihåg Ida o Mayas väggspel som slutade maskorna samt Johanna B s driv efter kanten och distinkta avslut i bortre gaveln.

Övriga resultat från helgen är inte särskilt förvånande då serien är tydligt delad i två halvor och skrällar från bottenlagen  i är oerhört sällsynt i denna serie, roligt dock att Sollefteå tog sina första 3 p och säkert inte dom sista i år heller.

Fick uppleva DSM i Kalstad på nära håll och se ett gäng unga tjejor från Västernorrland visa på både kvalitét och hjärta, egenskaper som tog laget till kvarten mot förhandsfavoriten Skåne, där tog det tyvär stopp men inte utan att Skåne kämpa på sitt tandkött för att reda ut matchen, en match som vi vann skotten i men tyvär förlorade med uddamålet, resultat 1-2 .

Vi hade också semifinalisterna Västerbotten i gruppen och visade även där att vi var stark och gjorde matchen oviss.

Med tanke på att laget innehöll 10 st 97 or, som har sitt år nästa år så ser det galet bra ut inför nästa år, allt utom semi är fiasko.

Laddar redan för nästa inlägg

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

NU KÖR VI.

Full fart framåt, lets go, ordning o reda.

Så tycker jag att innebandy skall vara, Magnus heter jag och är en del av daminnebandyn i västernorrland, precis som många andra ledare o fantastiska spelare, jag har varit engagerad i Sundsvalls IBF och tränat allt från flicklag till damlag  jobbat med distriktslag 94,95,96 samt under 5 år hållit utbildningar i Västernorrland,Jämtland o Hälsingland, så jag har varit riktigt lyckligt lottad med att få träffa mycket innebandyfolk och höra deras tankar o åsikter vilket är  mycket givande.

Eftersom att innebandyn fortfarande är relativt  ung så finns det mycket utrymme att utveckla sporten, vilket jag själv tycker är tjusningen med innebandyn, utvecklingen går i torpedfart t ex hur mycket kommer ett bra vollyspel innebära i framtiden, det som är framtiden måste vi börja träna nu för att hänga med, vissa distrikt är klart bättre än andra att anpassa sig och driva utvecklingen, jag hoppas och tror västernorrland kan bli ett sådant distrikt, men då krävs ett lag på dam o herr sidan på högsta nivå, samt att alla andra föreningar ser sin del i en sådan framgång genom att skola spelare så att dom kan användas till spel på högsta nivå m a o skrota tänket på att räkna segrar på ungdoms nivå utan fokusera på att utbilda o utveckla spelare, fokusera på prestation istället för resultat ingen kommer ihåg vem som vann f 14 serien 1996, det kommer naturligt en dag då resultat betyder allt upp eller ner flyttning vinna eller försvinna.

På tal om resultat så kan man säga att vi i västernorrland på damsidan börjar riktigt på botten, säsongen 2010/2011 måste vara den sämsta på många år ÖIB ner till div 1  o Sundsvalls flaggskepp Ankarsvik o Sundsvall IBF ner till div 2, och inte nog med det alla dessa lag har dessutom tappat onödigt mycket poäng i början på säsongen, jag hoppas att jag får avsluta året i dur för jag börjar milt sagt i moll,

I helgen samlas många talangfulla tjejer för distriktlagssamling F94 o F96 i Höglunda, det finns mycket spännig i år, kommer vi att göra det bättre i år än ifjol ? då togs det 6 pinnar på F15 o 0 pinnar på F 17, hoppas Jörgen siktar högt med båda lagen minst kvarten, i fjol gjorde en keeper född 97  succé bland alla 95 or i år är det en back född 98  från Ö-vik som är Jörgens fynd, blir kul  att följa.

Avlutar med att önska alla damlag i västernorrland lycka till i helgen matcher o möter ni varandra så får ni väl spela X.

Och som en tränare sa:- Va fan hur svårt kan det vara det är ju bara att skicka 26 hål in i ett mål.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar