Först och främst så känns det både roligt och skönt att Henke T har skrivit på för att lira nästa säsong i Onyx. Jag tycker Henke kanske var den spelare som låg på högsta nivån i flest matcher under säsongen som var. I alla fall i dom matcherna som jag såg. Henke var den som tog tag i taktpinnen och drog igång tåget när det som bäst behövdes och fick igång resten av gänget. Producerar kanske inte lika mycket poäng som vi är vana med men bidrog med så mycket annat tycker jag. En bröstvärmare ifrån Henke när han sedan med ett leende på läpparna joggar hemåt, är helt klart värt entrépengen!

Rykten säger även att Linkan känner sig redo att kliva in i hetluften igen efter den efterhängsna skadan han drog på sig tidigt under förra säsongen. Och att han känner sig riktigt sugen också bådar gott inför denna säsong. För när Martin tycker att det är roligt och lira innebandy betyder det garanterat att vi kommer få se en rolig innebandy med många poäng ifrån Linkans klubba. Och han och Henke hittar ju varandra i sömnen så detta kan bli hur bra som helst.


Däremot ryktas det om att Kecke inte kommer att lira något under nästa säsong. Han har inte kritat på och kommer heller inte att göra det om ryktena stämmer. Visst har vi hört det förut, och sedan har ändå Kecke till allas glädje stått där med klubban i handen när väl säsongen dragit igång. Men nu verkar det som han har ledsnat av flera skäl. Jag ska givetvis försöka forska lite i det och återkommer om det kommer fram något. Om det nu är så att Kecke inte lirar så kommer det enligt mig bli ett tungt avbräck för Onyx. Keckes uppoffrande spel och hans sett och äga mittplan i defensiven kommer att bli svårt att ersätta, ser inte riktigt vem som ska kunna fylla det tomrummet i dagsläget. Jag hoppas i alla fall att vi återigen får se Kecke lira även under nästa säsong.

Jag har även hört att Marios skada kan vara värre än man först trodde. Enligt rykten så kan säsongen som kommer vara i farozonen och att det där med kanske inte blir något spel för Mario. Jag hoppas verkligen att det inte är så och att Mario kommer igång snart och kan vara med när försäsongen drar igång på fullt allvar. Mario är otroligt viktig för Onyx tycker jag, och det utav flera orsaker! Dels så är han en riktigt bra pådrivare som styr och hjälper sina medspelare på plan, framför allt dom yngre som får chansen att vara med i hetluften. Men framför allt har Mario ett extremt bra spelsinne och är den som överlägset mest levererar passningar och styr uppspelen ifrån sin backplats på ett imponerande sett. Visst blir det en och annan Indian i mellan åt, men det får man räkna med när man har lirare som Mario som spelar med små marginaler. Ibland blir det sol och ibland blir det pannkaka……, för mig funkar det alla fall, alla dagar i veckan.
Envisa rykten säger även att Mario kommer att bli huvudtränare för Onyx JuniorAllsvenska lag i år!!!

Jag vet även att sportchefen Lasse Malmqkvist varit i kontakt med en nygammal spelare under veckan som gått. Spelade i Onyx för ett par år sedan och har nog inte blivit sämre utan snarare tvärtom, skulle garanterat gå in och kriga om en av startplatserna är jag övertygad om. Men som Lasse redan sagt så är det många som slåss om spelare nu förtiden och innan något är helt klart så finns det ingen anledning att hoppas på för mycket. Återkommer om det händer något här……

Avslutningsvis så känner jag mig jävligt trött på folk som lovar saker och sedan inte levererar det man kommit överens om! Att man sedan är så feg att man kör strutsen och lossas som att det regnar, gör mig ännu mer förbannad! Det triggar igång saker hos mig som jag inte riktigt gillar…..

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Äntligen, får jag följa mitt kära Djurgårn även i innebandyn!!!

Mitt kära Djurgårn levererar även i innebandyn nu för tiden! Vilket ska bli riktigt roligt att följa nu under nästa säsong när man nu kommer att lira i Allsvenskan.

Först signar man upp supertränarn Magnus ”Binge” Jäderlund ifrån Storvreta för att verkligen visa att man menar allvar, och vad han kan vet vi ju alla..

Sedan följer det en drös med riktigt bra spelare som kritar på och satsningen för att ta klivet upp i SSL är ett faktum.

Hagert som under senare delen av förra säsongen spelade i Onyx signade på och kommer givetvis att bli en viktig kugge i detta lagbygge. Säkerheten själv i försvarsspelet men även en spelande back som garanterat kommer att leverera under året.

Micke Karlsson spelade inte alla matcher under förra säsongen men mäktade ändå med en hel del poäng i Caperiotäby. Nu räckte inte det utan laget åkte ut och Micke valde att skriva på för Djurgården istället. Kommer förmodligen att vara bättre tränad än på länge när väl serien drar igång, och då kan vi nog förvänta oss en hel del poäng ifrån Karlssons klubba.

Ifrån Balrog lyckades man få loss Patrik Sinerius. Denna Sinerius som spåddes en lysande framtid för några år sedan med spel i SSL både med AIK och Balrog har haft det lite tyngre dom senaste åren. Skador lär vara en anledningarna, men nu hoppas vi att han får en bra försäsong så kommer även han garanterat att leverera under säsongen.

Rasmus Bolander vet jag att Onyx var intresserade av och förde diskussioner med om eventuellt spel i Onyx. Nu valde Rasmus till slut ändå hårt satsande Djurgården och möjligheten till att få spela SSL nästkommande säsong kanske. En riktigt bra tvåvägscenter som defenitivt kommer att höja nivån i Djurgården under säsongen.

I dagarna gjorde man även klart med Sveriges kanske snabbaste innebandyspelare Kristoffer Svensson också. Kristoffer som förra säsongen spelade i Binges Storvreta fick inte jättemycket speltid då, får han det i Allsvenskan måntro? I vilket fall som helst så är jag övertygad om att Binge kommer att ge honom mängder att speltid i boxplayspelet i alla fall. Jaga och hugga som en kobra kommer att passa Kristoffer ypperligt i Allsvenskan…

Rutinerade och tidigare Västeråsspelaren Christian Matsson väljer även han att avsluta sitt spel i Caperiotäby för att vara med i satsningen i Djurgården istället. Här har Djurgården verkligen lyckats med en drömvärvning enligt mig. Landslagsmeriterade Matsson levererar vart än han spelar och kommer så även att göra i Djurgåren. Gör han mer poäng än poängmaskinen Micke Karlsson? Ja, varför inte…han kommer i alla fall se till så att publiken får valuta för entrépengen!!!

Vad kommer härnäst? För inte är det väl slutvärvat ännu för mitt kära Djurgårn?

Och precis som jag redan tagit upp så är krisen i Åby nu ett faktum. Spelare som Jonte och Strandberg väljer division 2 spel i Norrköping, Pettsson tar chansen i SSL och Linköping, Didrik Karlsson vänder hemmåt för spel i Solfjädern, Svec slutar och Wiberg letar ny klubb. Då spelar det ingen roll att man värvat rutinerade poängmasikner som Engberg och Lundqvist ifrån Finspång. Jag tror att Åby kommer att få det tungt säsongen som kommer…

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentar


Det blev Trosas damer för Ari till slut. Jag vet att han hade ett par olika allternativ till nästa säsong, men dom flesta hade precis som Trosauppdraget inneburit längre resor.
Länge såg det ut som Onyx juniorallsvenskalag var det hetaste allternativet för Ari, men där strandade det på andra bitar har jag förstått.

Jag tror att det kan bli riktigt bra för Trosas damer att få in Ari i laget. Och dom kommer garanterat inte förlora några matcher på att dom varit sämre tränade än motståndarlagen i alla fall! Ari var riktigt nöjd med uppbackningen runt laget och såg stora möjligheter att få forma laget som han vill.
Det ända som egentligen kanske saknades för tillfället var en asstränare, men även det kunde vara på gång. Jag dög tydligen inte… ;-)

Ska bli roligt och följa detta under året som kommer.


Läser på SOIBF att distriktslagsverksamheten återigen dras med ekonomiska problem. Det var redan på gång under min tid som tränare för HJ17 laget.
Första året så fick vi resurser till att förbereda oss på bästa sett både vad det gäller träningar och träningsmatcher inför SM, andra året märkte vi en enorm skillnad. Men trots det så lyckades vi ändå genomföra dom flesta av våra förberedelser, men det berodde det inte på uppbackningen ifrån förbundet.

En aning märkligt kan jag tycka att man i ett sådant stort förbund som ändå Södermanlands innebandyförbund är inte har råd att satsa på sina unga talanger. Det måste väl ändå ligga som en av dom största prioteringarna kan jag tycka. Antingen prioterar man fel eller så tar man inte ordentligt betalt av föreningarna.

Direkt efter mitt sista SM så framförde jag några enkla förslag till förbundet som defenitivt skulle underlätta för Distriktslagsverksamheten men framför allt för ledarna som skulle ta över efter oss.

# Lägg på en avgift på anmälningsavgiften ifrån samtliga lag. Spelar ingen roll om man anmäler spelare eller ej till distriktslaget. Det här är en fråga för hela Södermanlands innebandy.

Låt säga att man ifrån förbundet lägger på 100 kr/lag i anmälningsavgift vilket blir ungefär 5 kr per spelare under en hel säsong. Vet inte exakta siffran, men låt oss säga att det finns 300 lag i dom olika klasserna. Då har man när säsongen börjar runt 30.000 kr till dom olika distriktslagen.

# Varje förening som anmäler spelare till Distriktslagen måste även under säsongen avsetta 10 timmars träningstid av sin förenings tider till Distriktslagsverksamheten.

# Undersöka möjligheterna att få bidrag av SISU vid varje sammankomst/träning man har i dom olika Distriktslagen.

Det verkar som inget av förslagen var något och ha då man till nästa säsongs Distriktslagsverksamhet hoppas på att privatpersoner och företag ska dega 1000 kr i något som man kallar Tusenklubben.


Själv är jag lite halvseg för tillfället. Men det har sin naturliga förklaring i att jag är satt på sträng diet och en hel del långa promenader och mitt lilla träningsprogram för diskbråcket. Behöver få bort runt 10 kg ungefär innan jag törs anstränga ryggen för någon som helst belastning. Sedan hoppas jag att det ska funka att ge sig ut i löpspåret igen utan några bakslag

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Onyx värvar….

Då var det klart med lite nyförvärv till Onyx herrlag nästa säsong!

Lucas Öijvall:

Trots Lulles förnekande så blev det ändå precis som jag förutspådde. Lulle drar på sig den orange tröjan igen. Efter att ha fått tillbaka suget att lira innebandy igen så var enligt honom själv valet inte så svårt var han skulle spela i år. Antar att få lira i den nya arenan var en av dom bidragande orsakerna till att han kritade på?
Vi får hoppas att han får ha en bra försäsong och inte drabbas av några tråkiga skador. En vältränad Lulle fylld med självförtroende kommer att bli en publikfavorit som vanligt för många under den kommande säsongen.


Phille Gustavsson:

Phille hade jag i Gnesta under säsongen och jag tycker det ska bli riktigt roligt att få se honom vakta Onyxkassen under säsongen. För det kan jag lova att han är inte här för att nöta bänk, och jag kan redan här garantera att han kommer att komma till säsongstart som en av dom mest vältränade.
Phille är en målvakt som vinner matcher åt sitt lag, och har enligt mig utvecklats massor på senare år. Reaktionsnabb har han alltid varit men har på senare tid även blivit en mer spelande målvakt, som läser spelet och styr sina utespelare på ett föredömligt sett. Phille verkligen hatar att släppa in mål och förlora matcher, vilket få ses som bra egenskaper om man står i kassen….

Tvillingarna Olausson:

Lika bra att även här sätta ihop dessa lirare direkt. För även om båda är individuellt skickliga spelare som blir dom ett strå vassare när dom får spela ihop tycker jag. Jag hoppas att dom får till en riktigt bra försäsong och håller sig hela och inte drabbas av några olyckliga skador igen. För då kommer vi att bjudas på både fart och fläkt och förmodligen en hel del poäng ifrån dessa herrar. Ska bli oerhört roligt att få se ”The Twins” i den orange tröjan nere i nya hallen.

Jag vet att det kan vara några fler spelare på ingång till Onyx herrlag och då snackar vi spetsspelare i första hand. Återkommer med detta när väl kråkorna sitter på papperet!

Om det och vad jag tycker om Onyxupplagan 20014/15 återkommer jag om senare!

Annars verkar det lungt i innebandySörmland! Inte mycket av vikt har hänt så här långt den senaste tiden vad jag vet, men det lär det garanterat göra framöver……Antar att vi kommer få se en hel del både roliga och förvånande nyförvärv i många lag
Det ska bli riktigt spännande att få följa vad som händer i dom olika lagen, nyförvärv-spelarförluster osv…


Just ja…. tog en tripp till Skåne i helgen på 100 mil tur och retur. 9 st nya undulater fick jag visst med mig hem….

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tiden bara flyger iväg..

Pang bom… så har en vecka sprungit iväg och jag vet faktiskt inte riktigt vart den tog vägen. Ja hade tänk att kunna följa dels Distriktslags SM och få till lite kommentarer där men så blev det inte.


Däremot så har Ari som inte fick till någon tid att svara på mina frågor under själv SM:et lovat att återkomma med en liten sammanfattning om hela äventyret.


Sedan vet jag att det är lite på gång under senare delen av helgen för Onyx spotchef Lasse Malmqkvist som kommer att lämna Nyköping under söndagskvällen för att åka uppåt i landet. Om allt vill sig väl så kan det bli en del påskrivningar ifrån inte mindre än 4 nyförvärv! Återkommer med detta efter helgen…

Enligt rykten så råder det fullt kaos i Allsvenska Åby! Lagets så kallade *stars* hotar att lämna laget och enligt rykten har några av dom redan kritat på för Finspång, laget som ramlade ur Onyx serie i år! Tidigare har ju den tidigare Nykvarnspelaren Christoffer Svec flaggat för att han ledsnat helt på innebandyn och lägger klubban på hyllan! Jonas Wiberg kanske är sugen att dra på sig den orange tröjan igen?

Återkommer när jag fått mer info….


Och bara så alla vet, det är ingen lek det här med utställningsundulater….

Man ska inte bara få dom och sitta snyggt och le in i kameran, det gäller att ha koll på stamkorten också. Och med det blir det en del detektivarbeten.

Så här kan det se ut…….

Namn: Lady Ga Ga

Ring: SUH P 48 14 2

Kön: Hona

Färg: Grågrön Sprangle

Född: 15/11-2013 På Lidingö Stockholm (Janita)

Far: Isabell Sprangle Kobolt Ring: SUH L10-11-17 (Leif Linberg)
Mor: Grågrön Ring: DUK AV-13 (Lars Voss, Danmark)

Farfar: Isabell Grå Ring: SUH L10-09-06 (Leif Lindberg)
Farmor: Isabell Sprangle Ring: AZ 98 14-9 (Christian Back, Tyskland)

Farfarsfar: Isabell Grågrön Ring: DUK HC-05-58
Farfarsmor: Isabell Grågrön Ring: DUK AV-06-182 (Andresen, Voss, Danmark)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

X för Södermanlands HJ 17 lag i öppningsfihten!


Så där ja, då var Distriktslags SM igång på allvar. Jag har precis sett matchen i mellan Södermanland och Småland. Dom 2 lagen som jag förövrigt tippat båda ska ta sig vidare ifrån gruppen.
Och då passar väl ett resultat som 6-6 alldeles ypperligt för dom båda lagen. I en ganska svängig match så såg det länge ut som Småland skulle stå som segrare när matchen var över men i Sörmlandsledningen ville man annat. Efter att ha toppat upp laget i slutet så mäktade man med både reducering och kvittering på slutet.
Fast jag tycker nog att man startade en aning tveksamt och dom gånger man klev upp och satte press på Smålands backar så var ofta toppen alldeles för ensam och blev överspelad gång på gång.
Jag tycker att kedjan med Widuss, Neander och Rosander gjorde riktigt bra ifrån sig och försökte skapa något och var den enda femman som fick till lite längre anfall under matchen. Dom andra femmorna tycker jag nog att vi kan vänta oss mer utav i fortsättningen. Men förhoppningsvis var det bara premiärnerver som härjade runt…
Sedan får man nog se till att tighta till försvarsspelet en del och framför allt inte springa och drälla och tappa bollar på mittplan. Då blir det många jobbiga matcher framöver.

För övrigt så var detta nog den ända matchen jag kommer att betala för att se….urusel kameraman som det tog nästan 3 perioder för att kunna följa bollen pluss att det laggade titt som tätt gör att jag nog hoppar det om nu inte något av Sörmlandslagen tar sig långt i turneringen.

Annat och notera är väl att Stockholm redan kopplat greppet om grupp 1 med 2 raka vinster under dagens spel.

Topptippade Östergötland höll på och ställa till det regelt redan i första omgången då man i matchen mot Gästrikland låg under med 2-5 en bit in i sista perioden. Då matchade man på SSL spelaren Sigfridsson ordentligt och han tackade för förtroendet och klev in och hängde dit 2 kassar och assade till den tredje. Men 5-5 var nog inget resultat som Östergötland var nöjda med och i matchen efter gick man in och tog en fin skalp då man besegrade Uppland med uddamålet 6-5.

I grupp 3 så vann Halland den stentuffa uppningsmatchen emot Västerbotten med 3-2.

Tanken var att jag under dagen idag skulle ha skickat upp en intervjuv med damernas tränare Ari Ruhonen, men det verkar vara lite svårt med komunikationen ifrån skåneland. Vi får väl se om det kommer någon under kvällen….??

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Grupp 4 är även den tippad och klar!!!

Grupp 4:

Gotlands IBF
Smålands IBF
Södermanlands IBF
Västergötlands IBF


Då var det dags att ta sig egenom den sista gruppen i HJ 17:s spelprogram. Jag tror att jag gör det lätt för mig och helt enkelt plockar bort dom 2 lag som jag inte tror kommer att lyckas att ta sig vidare ifrån gruppen.
Först ut blir Gotland som traditionellt brukar få det svårt i SM. Man är helt enkelt ett alldels för litet distrikt. Och med kanske SM:ets yngsta trupp saknas det givetvis mängder av rutin och fysiskt spel, ingredienser som är nog så viktiga i ett SM som detta!
Jag tror att man kommer att få svårt att ta någon poäng alls faktiskt. 2011 hade vi i Södermanland även då Gotland i vår grupp och att vi fullkomligt bombaderade sönder deras keeper, som för övrigt var riktigt bra. Jag tror att vi lyckades skicka iväg över 60 skott på honom.

Andra laget att inte ta sig vidare blir Västergötland. Precis som en del andra lag har man alldeles för få spelare som spelat herrinnebandy på en högre nivå. Och om jag fattat saken rätt så har man precis innan SM fått ihop det slutgiltiga laget som ska slåss för dom Västgötsak färgerna. Och det är ett stort minus enligt mig. Nej, har kommer man att ta en seger och den emot Gotland, men sedan är det tack och hej!

Dom 2 lagen som då kommer att gå vidare ifrån gruppen blir då Småland som av många anses vara favorit i gruppen och ska kanske ska vara det i kraft av sin silverplats man lyckades bärga hem efter en förvisso sur torsk i ”Sudden” mot vinnarlaget Stockholm förra året.
Och man har ju faktiskt kvar ett flertal av dom som spelade den finalmatchen kryddat med ett gäng duktiga spelare med P-15 rutin. Att inte mindre än 4 spelare har fått känna på att spela SSL spel i år gör ju givetvis att Småland måste tas på största allvar. Jag skulle faktiskt bli oerhört förvånad om man inte spelar SM final även detta året.

Sista laget då att gå vidare ifrån alla grupper är då Södermaland. Ett Södermanland som jag redan nämt att jag själv har haft turen att få vara huvudansvarig för under båda säsongerna när SM spelades i Umeå.
Första året åkte vi ut i ”Sudden” emot även då vinnarlaget Stockholm. En viss Albin Sjögren klappade till med en chansvolley på backhand en bra bit ifrån mål och fick iväg en projektil som var omöjlig för Hedström i mål att ta.
Andra året åkte vi ut även då i ”Sudden”, denna gång mot ett hårt jobbande Småland. Trots markant övertag i sista perioden så lyckades vi inte få hål på motståndarmålisen som med hjälp av sitt försvar krigade till sig en förlängning.


Båda åren så tycker jag att vi hade 2 st riktigt bra första uppställningar. Och jag tror att man även i årets Sörmlänska distriktslag lyckats att få ihop det.
Visst kommer Gustav Widuss att bli oerhört viktig med sitt fysiska och hårt jobbande spel. I en träningsmatch vi i Gnesta spelade på försäsongen hade motståndarna IFK Mariefred lånat in just denna Widuss och han själv höll oss sysselsatte i 3 perioder kan jag lova!

Själv har jag 2 andra favoritspelare som det kommer att bli riktigt roligt att följa samt att få se på tv sändningen. Jojjo Ahlroth ifrån Nykvarn var ytterst nära att komma med redan för 2 år sedan när vi skulle ta ut laget. Jojjo är en spelare som jag förra omgången jag bloggade tippade skulle gå i storebror Walles fotspår och bli Södermanlands nästa export till SSL. Jag vidhåller fortfarande det.
Jojjo har en otrolig blick för spelet och jobbar kopiöst både i defensiven som i anfallet!
Min andra kandidat får bli en av mina adepter ifrån årets Gnestalag. Vi valde att använda Danne Johansson som forward under säsongen, men jag misstänker att han kommer att få spela på sin favoritposition på backen under detta SM. Inget dåligt val i och för sig då han dominerade där i juniorlaget. Oavsett var man sätter honom så är jag säker på att han kommer att göra avtryck i detta SM.

Så där då… det var det det. Då kan man luta sig tillbaka och vänta och se hur många rätt man lyckats pricka in!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dags för tippning av Grupp 3!

Grupp 3:

Dalarnas IBF
Hallands IBF
Hälsinglands IBF
Västerbottens IBF

<
Då var vi framme vid grupp 3 och den första gruppen med endast 4 lag vilket borde göra det enklare att tippa kan man tycka. Och även om jag ser mig hitta en storfavorit i gruppen samt även ett förmodat bottenlag så gör ju det inte lättare att tippa det andra laget som kommer att gå vidare till kvartsfinal.

Jag börjar med laget som jag inte tror tar sig vidare ifrån gruppen. När vi för några år sedan (2011) mötte Hälsingland i kvartsfinalen och vann med 11-5 så var den stora skillnaden att vi hade många fler spelare som redan hade provat på att spela seniorspel. Något som jag tyckte märktes framför allt i det fysiska spelet. Även om Jakob Jonsson nästan själv såg till att sysselsätta oss i 2 perioder så hade vi fler matchvinnare än motståndarna. Jag tror att det även i detta SM kommer vara en faktor som gör att Hälsingland inte går vidare.

Kvar att välja på blir då Dalarna, Halland och Västerbotten.

Dalarna brukar i regel alltid ha bra lag när det är dags för SM. Och möjligen har man det även i år, men jag tror att laget kommer falla på att man har ett alldeles för ungt lag och med allt för få spelare som provat på seniorspel på högre nivå för att ta sig vidare ifrån gruppen.
Visst har man spelare som Casper Backby ifrån Falun som provat på spel i super ligan och även en del rutin och skicklighet i Adam Kalén IBF Falun Ungdomslag. Men dom är tyvärr för Dalarnas del alldeles för ensamma och kanske kommer man kunna skaka Halland i andra omgången, men till avancemang räcker det inte…

Därmed så blir mitt tips att den ena laget som tar sig vidare ifrån Grupp 3 blir Halland.
Äntligen är dom tillbaka i fin rummet och får vara med och spela Distriktslags SM för HJ17 igen!
Visst, även Halland har ett orutinerat lag där ett flertal utav spelarna mest hållit till och spelat division 2 spel. Men det är ändå på seniornivå och allt vad det för med sig. Sedan tror jag att tidigare distriktslagstränaren (Östergötland) Jonte Håkansson, numera tränare för förra säsongens division 1 lag Warbergs IBF har drillat sina distriktslagsspelare ordentligt.
Visst kommer Hallands målvakt Tobias Jernsand bli oerhört viktig för att laget ska gå långt men jag tror ändå mer på att spelare som Oliver Welin Odeback och Anton Birgersson skjuter in sig direkt och ser till att hjälpa laget redan i öppningsmatchen mot topp tippade Västerbotten. Ett bra resultat med sig ifrån den matchen bådar gott för resten av turneringen.

1:a i gruppen utan någon egentlig konkurrens blir Västerbotten. Med en uppsjö av spelare ifrån RIG så står man sig alltid bra i SM för 17 åringar. Man har redan många spelare som får kliva in och ta ett större ansvar i tuffare matcher under seriens gång och verkligen måste visa vägen vecka efter vecka. Årets Västerbottenlag ser jämt ut över lag och jag kan inte direkt hitta någon spelare som kommer att sticka ut, utan jag tror att vi kan förvänta oss många olika poängmakare i detta lag under resans gång. Och att ha ett jämt lag när det är många täta matcher har alltid varit ett vinnande koncept! Jag tror Västerbotten går långt även detta år!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Silly Seasen!

Sticker i mellan med lite ”Silly Seasen”

För knappt har bollarna slutat rulla runt omkring i hallarna innan det är dags för dom härliga spekulationerna och vem som komer att spela var nästa säsong! Rykten far till höger och vänster och de ena efter det andra verkar hur underligt som helst. Ibland ligger det en del sanning i det andra gånger är det taget helt ur tomma luften!
Detta är givetvis lika roligt som att det kan vara sant eller osant! Så man får ta det med en nypa salt så att säga…..men några guldägg lär nog värpas i alla fall!

Här kommer ett nyinfångat!

Lulle tillbaks till ONYX?

Enligt vissa rykten som också säger säg ha säkra uppgifter, så ska Lucas Öijvall ha skrivit på för återvändning till ONYX igen! Vad som är sant eller inte låter jag vara osagt, men Lucas själv demiterar dom rykterna när jag kollar med honom och hävdar att ha inte är klar för ONYX!

Så vi får helt enkelt vänta och se vad som stämmer eller ej ;-)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Då så, då kör vi vidare md ytterliare en grupp! Jag hoppas att jag ska lyckas ta mig egenom både HJ och DJ:s grupper med. Men allt beror på tiden..

Grupp 2.

Gästriklands IBF
Göteborgs IBF
Upplands IBF
Västmanlands IBF
Östergötlands IBF


Då var vi framme vi den grupp som alla redan hunnit snackat och analyserat spaltmeter om. Jämnaste gruppen någonsin? Alla lag kan vinna gruppen?
Nja, jag tycker nog ändå att det återigen är 3 utav lagen som ligger snäppet över dom övriga 2. Jag börjar även denna grupp bakifrån.

Gästrikland tror jag kommer att få det tyngst i den här gruppen. Man ställs redan i första omgången mot ett av dom tippade topplagen i årets SM, Östergötland. Och i den matchen gäller det att hålla i hatten för där kommer det bombarderas ifrån motståndarlaget ifrån alla positioner på plan.
Timmar senare så är det dags för match mot Göteborg och även där tror jag man går poänglösa. Sedan är det i princip över för den här gången.

Det andra laget som jag tror kommer få det extra tungt är Västmanland. Man har i och för sig ett riktigt talangfullt lag med många framtidsspelare. Men jag tror det är ett år för tidigt för att detta lag rent fysiskt ska kunna mäta sig med dom andra lagen i gruppen. Men nästa SM, då lär övriga lag få se upp. Höjer redan nu ett varningens finger för Västmanlands HJ17 i SM 2015!


Då återstår 3 lag som alla givetvis kommer att bli superfarliga om dom går vidare till kvarstfinalen. Även om det nästan känns som att man kan ta fram tärningen och kasta här så väljer jag ändå att ta ställning till att det lag utav dessa 3 som inte lyckas att ta sig vidare ifrån gruppen är Uppland.
Båda åren som jag var med i SM så har Uppland visat upp ett imponerande spel med snabba kombinationer i anfallsspelet. Lägg därtill att nästan alla spelare var både stora och fysisk starka så förstår ni att det var tunga lag att möta för motståndarna. Årets lag tror jag kommer att sakna lite av detta fysiska spel och kraft, även om spelare som Anton Bergström och Aron Ohlsson båda fått prova på spel i Superligan med sitt Sirius!
Allt kommer att avgöras sent på fredagskvällen i matchen mot Göteborg, där jag tror att Göteborg står som segrare och tar en av dom 2 kvartsfinalplatserna.

Kvar blev nu dels Göteborg, ett lag som jag tror efter att ha mött Gästrikland och Västmanland i nämnd ordning i dom första fighterna går in med stort självförtroende i den för mig avgörande matchen emot Uppland.
Göteborgslaget har ett bra lag och flera av spelarna var med och tog silver i Karlstad för 2 år sedan.
Givetvis så kommer Partillemålvakten Erik Lennheimer bli en viktig post men även spelare som Jonathan Moen ifrån Allsvenska IBF Göteborg, Philip Bringestedt, Emil Joahnsson och poängkungen Albin Thurén. Alla dessa boys ifrån Pixbos division 1 lag kommer att bli oerhört viktiga med sin rutin ifrån spel i högre divisionerna.


Etta i gruppen och kanske även i hela SM tippar jag Östergötland. Detta Östergötland som för 2 år sedan vann P-15 i stor stil. Jag kommer även i håg när lagets 2 stora stjärnor Jacob Sigfridsson och Felix Lanver var med i Hj17 för 2 år sedan. Båda spelarna hade redan då stora roller i laget och speciellt Jacob spelade med stor pondus och ett härligt självförtroende. Felix vann poängligan för 15 åringar för 2 år sedan, jag tippar att han gör det även nu som 17 åring!
Andra spelare att hålla ögonen på är Marcus Karlsson som fått mycket förtroende i Linköpings utvecklingslag. RIG spelaren Felix Forslund kommer även han garanterat att göra väsen av sig under detta SM. Sist men defenitivt inte minst måste jag nämna lagets målvakt Rasmus Abrahamsen som med sin rutin kommer att vara tungan på vågen i dom heta matcherna!

Fortsättning följer…..

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar