Fjollsporten innebandy

Hej alla starka!

Är för tillfället katastrofalt dålig på att uppdatera FelixOrden men ni som tror att bloggen är nerlagd har fel. Jag och bloggen kämpar på likt Hässelby som kämpar för sin överlevnad. Imorgon Väntar dock ett nytt bakslag för dem. Kom igen Hawks!!!

Läste en intervju med David Gillek på Magget som jag vill dela med mig av.

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=43632

Jag personligen tar Gilleks parti i den här frågan, Jag tycker innebandyn känns mesig och lite för snäll ibland. Sen tillhör även  jag dem som ofta gör småfula saker också men det tycker jag är charmigt med vår sport. Det måste finnas sånt också för att publiken ska lockas. Skönspel kommer alltid att finnas men utan kamp, tjafs, ordväxlingar och hårda dueller på planen så kommer innebandyn bli fjollförklarad. Den är en extremt fysiskt krävande sport att utöva på elitnivå så vi spelare är inte gjorda av glas direkt.

- Stek motståndarna i duellerna och ge verbala påhopp, Men efter matchen är det glömt. Det som händer på planen stannar på planen.

Hässelby borta imorgon då klockan 13, Vamos vamos!

Ha det bäst.

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Sena nätter tomma glas

Hola!

Ett litet tag sen sist men nu kör vi. Det återstår mindre och mindre av säsongen och motivationen är fortfarande något vi lag under toppstriden kämpar med. När man dock ser efter vilka matcher som återstår så är det inte så svårt. Speciellt lag som Hässelby, Nacka, Täby och Sundbyberg. Det blir alla tighta spännande matcher där vi ska göra allt för att tvåla dit dem och ta tre viktiga poäng.

Super bowl var tydligen rätt bra i år… Jag somnade efter ett tag tyvärr. Illa det!

Dom vet hur man marknadsför saker och ting alla fall. De skulle nog kunna få mig att titta på en damcricket match bara genom att göra bra pr! Jag är seriös.

Tänk den dagen som innebandyn kan ta efter jänkarnas sinnen gällande marknadsföring… Skulle bli bra tittarsiffror det.

Det får bli de avslutande orden. Sov, träna, ät och kör bara!

Må bäst alla.

# 19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Motivation

En toppmatch mot Huddinge såg länge ut att gå till sudden death men 18:59 sprack det… Huddinge får göra 6-5 och vi åker på en ny tung förlust. Man kan fråga vad vi i Farsta kan motiveras av nu när vi inte är kvar i DM och är en bra bit från serieseger?

Jo, It aint over until it’s over som Rocky sa. Vi har fortfarande moral i kropparna och spelar alla matcher med inställningen att vinna och klättra i tabellen. Framförallt så vill man ju inte att Huddinge skulle få med sig tre pinnar idag för att komma ett steg närmare seriesegern. Vi vill verkligen ställa till det för lagen som kan vinna. Skönt då att vi har Nacka kvar. Laget jag sist av alla unnar seriesegern. Ni kommer inte få den heller!

Ny träningsvecka och jobb på gång, det ser vi fram emot.

It aint over!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Life is a contactsport

Det har hänt lite sen sist!

Åkersberga hemma blev inte riktigt som vi hade tänkt oss kan man säga. Förlust med 5-7 mot Ackers som genomförde matchen bra. Det var ändå inte så att man såg tillbaka på matchen som att vi gjorde en dålig insats. Slitet var bra men kvalitén när vi väl fick lägen fanns inte alla gånger helt enkelt. Det var bara att gå vidare och ladda om för säsongens kanske viktigaste match. Handen, Hammarby/handen eller vad de heter nuförtiden…

Semifinal i DM var det alla fall. Bra med publik i lilla Sjöstadshallen och dem skapade en j*vla skön stämning. Tyvärr så blev det ett bakslag i huvudet här. Likt ett yxhugg i ryggen så vinner Bajen på straffar. Idrotten är verkligen fantastisk men kan vara så grym mot en ibland också. Det kändes verkligen tomt efter matchen, liksom riktigt svårt att acceptera att vi hade förlorat den. DM var över alla fall och nu återstår det ett gäng seriematcher kvar. Avslutningen på DM ska dock inte få påverka våra prestationer i de resterande matcherna i serien.

Vi ställs mot tuffast tänkbara motstånd i serien på söndag. Huddinge borta! En bra värdemätare för oss efter två raka förluster inom kort tid. Tufft är bara förnamnet, men som sagt, Idrotten kan vara fantastisk och grym mot en. Verkligen allt är möjligt!

Jag hoppas på att få skriva lite gladare inlägg framöver. Nu behöver vi vinna igen!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ackers at home

Tjuu!

Imorgon gästar Åkersberga Sjöstadshallen. De är ett lag som blandar och ger. Resultatmässigt är de starka men vi vann senast i deras borg så vi hoppas på en repris imorgon.

Riktigt kul och se att de ännu yngre spelarna i Farsta tar för sig bra. Efter hårt slit senaste tiden så har både Calle och Elliot tagit en plats i matchtruppen. Hårt jobb lönar sig grabbar!

Talang är ett fint ord asså, det gäller bara för innehavaren att inse vad ens talang är och göra någonting vettigt av den. Med andra ord, kasta inte bort din talang! Motgångar eller liknande störande faktorer är en naturlig prövning för individens inre styrka och sinne.

Lördagsinlägget blir dessvärre inte längre än så här. Jag är inte så vass bakom tangenterna just nu, det är jag medveten om men jag krigar på för att förbättra det!

13:00 i Sjöstaden imorgon. Välkommen in.

Sov gott!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Fystest och helgen

Yes då kör vi igen då!

Fystetst igår på Bosön ute på Lidingö. En grym anläggning som andas idrott rakt igenom, tyvärr var vi långt ifrån ensamma i hallen men testerna genomfördes dock utan problem.

Fystestet är upplagt på följande vis:

* 30 m sprint Stilla & i fart.
* Längdhopp med fast utgångsposition
* Coopertest
* Styrketest – 5 chins, 10 armhävningar och 15 knäböj endast med egen kroppsvikt. 5 reps på dessa ska göras inom loppet av 5 minuter.
* Brutalbänk

Många i laget ska vara nöjda med sina prestationer igår! Bra krigarinstinkt och fart.

Ett plus till Sasan som höll humöret uppe trots en total förlust resultatmässigt i grenarna mot mig. Utmana någon annan nästa gång…

Oroväckande dock att det verkar dyka upp lite skador så här i mitten av säsongen. Knän, ljumskar och lår som spökar för vissa. Kämpa!

Nu är det träning sen igen ikväll i nya farstahallen. Hoppas innerligt att seniorerna får en ny chans att revanschera sig i futsal efter att ha torskat tidigare.

Veckans höjdpunkt blir då matchen mot Hansa på söndag. Ett lag som behöver alla poäng de kan få med sig hem till Gotland för att hänga kvar i serien. Blir garanterat en sevärd match i Sjöstadshallen. Skönt med åter en hemmamatch!

En power nap väntar innan träningsdags, lyx.

God natt så länge!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Blod svett och tre poäng

Det blev en trevlig tillställning i Sjöstadshallen denna söndagseftermiddag. Tullinge stod som sagt för motståndet och gjorde vad de kunde. Kontra. Det räckte inte.

Resultatet skrevs till 5-2 och Tullinge får fortsätta kämpa på i botten.

Vi inledde bra med 2-0 men fick en dipp under andra perioden som resulterar i att Tullinge kvitterar. De gör rätt turliga mål men hade chans på fler. Tur att de var ineffektiva när möjligheterna gavs.

Sen är dom ju lika tjuriga som vanligt vilket gör vinsten ännu skönare!

Nu väntar ny träningsvecka och eventuellt nya möjligheter för seniorerna att vinna i fotbollen mot oss juniorer som  under 2012 varit obesegrade i matcherna. Kämpa gamlingar! Kämpa!

Må bäst!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Revanschdags!

Returmöte mot Tullinge kategori ”Stekhet” imorgon då serien vänder. Sist fick vi vandra därifrån med blytunga steg efter att ha förlorat premiären mot dem med typ 7-3. Kontringsstarka Tullinge som det har gått trögt för sen (endast skrapat ihop 9 pinnar) kämpar på i vid nedflyttningsstrecket medans vi jobbar på stenhårt för att fortsätta klättra i tabellen. Bättre placering än i fjol är vårt mål och då krävs det bara fortsatta vinster i kommande matcher helt enkelt.

13:00 i Sjöstadshallen är det dags. Stämningen i truppen är på topp och vi ser fram emot att ge publiken valuta för pengarna!

Imorgon blir det ett nytt inlägg med mina tankar och reflektioner efter matchen. Nu väntar uppladdningskväll med bra käk, Gladiatorerna, tv-spel och en bra sömn.

Vi snakkes!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Alive!

Det är inte jag som vill förmedla att jag överlevde nyårsfirandet utan att bloggen fortfarande lever. Jag har varit synnerligen bedrövlig de senaste dagarna då inläggen uteblivit. Jag vet inte om jag ska kalla det nyårslöfte men jag ska ge mig fan på att skriva bättre och mer i år…

Jag har trots dåliga uppdateringar fått feedback på bloggen som verkligen gett mig mer vilja att skriva oftare. Tack till er som gav mig era åsikter!

Nu efter jul och nyår så är man ju i fysisk toppform måste jag säga. Vi har spelat en träningsmatch mot Södertälje som vi vann med 13-6 efter en riktigt stark insats i 3:e perioden. Södertälje hade nog ätit för lite julmat då energibrunnen sinade ju längre matchen gick…

Nu vankas det träning imorgon igen, bra! Åh vad bra! Upp med farten igen så kommer det bli en trevlig tillställning mot Tullinge som väntar i nästa match då serien vänder. Revansch att utkräva sedan premiären mot dem gick åt skogen.

Må gott!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Merry Christmas

Från mig till er alla som läst Felixorden i Finland, Norge, Tyskland, Danmark, Thailand, Tyskland, USA, Japan, Kina, Malaysia, Sydkorea och Irland.

En riktigt God Jul!

#19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar