Hur SKA man träna??

Jag får mail om hur man ska träna för att bli så bra innebandyspelare som möjligt. Det är otroligt svårt att svara på hur man SKA träna eftersom det är högst individuellt. Det viktigaste är att man utgår från sig själv. Vad är dina styrkor och svagheter, vad behöver du förbättra. Vissa egenskaper är svårare än andra att bygga upp. Att sedan träna på rätt sätt är också otroligt viktigt!! Det är viktigt att bygga från grunden i början. Med t.ex. längre intervaller och muskelstyrka (och större muskler för de som behöver det) och ju närmare säsongen man kommer fokusera mer på uthålligstyrka, explosivitet, kortare intervaller, riktningsförändringar, osv.

Fokusera på ben (framförallt baksidalår), mage och rygg. Kör styrka ungefär 2 gånger i veckan och sen löpning (om det fungerar för dig) 2 gånger i veckan med fokus på intervaller. Detta är ju högst individuellt. Sen kan man lägga in något annat pass som t.ex. yoga för de som behöver bli smidigare.

Utgå från dig själv. Var är du nu? Var vill du komma? Vad är realistiskt? Chansa inte, ta hjälp av någon som kan!!!! Kvalitet är så mycket viktigare än kvantitet. Tränar du på fel sätt eller ensidigt så är risken stor att du skadar dig.

En vän lyckades fånga mej och pappa (linslusarna :P ) på bild från SM-finalen :D

Nu blir det kika lite hockey innan det är dags att sova….. /Frida

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Fys. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>