Stor seger för mig!!!

Var på ett sjukt roligt och intressant möte förra veckan!!! Men även sjukt upprörande. Jag blir så upprörd på den okunskap som finns bland elitinnebandyn i dag. Det här med försäsongsträning är ju min favorit (som ni kanske vet :P ) och det enligt mig bland den viktigaste tiden under säsongen. Det är här vi sätter grunden för säsongen. Här kan du bygga upp dina svagheter, stärka dina styrkor och förhindra att du skadar dig senare under säsongen. Sen är det ju självklart att man måste hålla i styrke/uthållighets/rörlighetsträningen under säsongen. Men här sätter vi ribban!!

Det är otroligt viktigt att INDIVIDUALISERA träningen trots att det är en lagsport vi håller på med. Målvakt, back, center eller forward. Ålder, kön, kroppsbyggnad, spelstil, styrkor, svagheter, osv. Så därför kan man inte slänga ut ett och samma schema till samtliga spelare. Individer i en lagsport är inte vana att träna själva och måste ofta piskas lite mer till att träna på egen hand. Många är inte heller vana att träna på gym utan frilansar lite. Helt idiotiskt om ni frågar mig. Individualisera, visa, lär ut….. Gör om – gör rätt!!!! Talanger, som fått det mesta gratis, är (som jag vet av egen erfarenhet) svåra att ha att göra med. De som är bra men har tränat sig dit är de bästa att ha att göra med. De är ofta de som kommer långt, de har huvudet, vilja och drivkraften.

Jag brukar tjata på Viktor att han ska träna för att…… Men kommer han inte på det själv spelar det ingen roll hur mycket jag tjatar. Man måste komma på det och vilja det själv för att det ska fungera. Igår följde han med mig på en spinning- och coreklass som jag hade. Han blev helt slut. Han kom på helt själv att han måste förbättra konditionen, styrkan och gå ner i vikt. Och SOM jag har tjatat, men nu har han kommit på det själv :D Yeah, en stor seger för mig!!!

Det gäller att börja i god tid så man kan skynda långsamt. Man kan inte komma på i augusti att det är dags att börja försäsongsträna.

Håller helt med Danne Bron-Sundbom i denna artikel, kunde inte ha sagt det bättre själv:
http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=109&aid=41853

Ta hjälp av någon som kan!! Det kan du vinna otroligt mycket på!!!
Utan en bra grund kan man inte bygga ett hus.
…. /Frida

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>