Bugg i systemet!!

Försäsongen är i full gång. Antingen älskar man det eller så hatar man det. Det gäller att planera ordentligt så att man är där man vill vara när säsongen drar igång. Utgå från målet och planera därifrån, till där du är idag. Har man skött sina kort rätt så behöver man sen under säsongen bara underhålla det man har tränat upp genom att träna styrka och kondition 1 gång i veckan. Många glömmer bort att just underhålla. Då är allt slit förjäves och man står där i december och är lite ”otränad” som i maj. Det är ju inte i september man ska vara som bäst tränad utan februari-april. Därför är det otroligt viktigt att underhålla träningen under säsongen!!!

En bugg i systemet under försäsongen, som man inte har tid med och inte har räknat in i planeringen, är sjukdomar. Det är otroligt frustrerande när man blir stoppad av en förkylning mitt under en viktig period. Det gäller att lyssna på kroppen. Är jag bara sliten pga all träning eller håller jag på att bli sjuk? Är du sliten kanske det är bättre att ta en lugn löprunda än att gå in och kötta på gymmet/tokköra intervaller. Håller du däremot på att bli sjuk så var försiktig. Det kan vara svårt att avgöra vad som är på G. Testa en promenad eller lätt jogg, men tryck på lite och se hur kroppen reagerar på det. Ät näringsrik och bra mat, drick mycket vatten samt sov!!!! Ibland kan det vara smartare att vila, våga det. Det kan man vinna på, sjukdomen kanske bara håller i en vecka då istället för fler om man inte är försiktig. Så våga – men lyssna!!!

Vad är bada utan en hoppbild :P

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>