Måste kolla in ”de nya”

Jag gillar att ha koll på de som spelar i AIK. Alltså, inte någon stalker-koll, men vill gärna veta vart de spelat innan, vad de är bäst på och vad de utmanas av. Det tar några matcher och ett antal träningar för att få lite ”kött på benen”. Måste ta mig till Solnahallen några träningstider för att lära mig mer.

Många kanske skulle bli förvånade, men jag är rätt blyg. Jag älskar att prata innebandy, men har svårt att starta ett samtal. Iaf när jag vet att den andra personen är mycket bättre än jag ;)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tjänstefel?

Hej! Jag kunde inte hålla mig och min gamla inloggning fungerar fortfarande, så här är jag igen. Rosie vid tangenterna alltså.

I lördags tog jag med mig svärmor till Uppsala för en annorlunda dag. Lunch i Saluhallen, shopping och sen innebandy. Inte annorlunda för mig kanske, men för henne. 72 år och första gången hon ser en innebandymatch live!

Vi kom 5 min sent tyvärr, då vi hade problem med att hitta en parkeringsplats. Frågade om plats på AIK:s sida och när vi väl kommer dit, var vi inte många. Totalt sett var det 840 (något sånt) i hallen och ganska bra tryck från Sirius supportrar.

Första perioden var väl sådär. Det kändes inte som om AIK hade vaknat och Sirius hade spelet. I andra var det ett helt annat AIK som klev på plan. Spelade bra, hittade varandra för det mesta och det var rolig innebandy. I tredje började det fula spelet från båda lagen.. Jag är så trött på sånt! Jag sätter mig inte och åker till Uppsala, betalar 150 kr för att se personer kasta sig som om de hade fått en rak höger 5 sek efter motspelaren rört vid honom. Men… för att plocka ur det positiva så såg spelet riktigt bra ut från AIK:s sida under olika perioder.

Nu till min topic. När jag börjar kolla in femmorna, så ser jag Kevin Björkström och Johan Berg på BACKEN! Björkström är en av de bästa spelarna jag sett på en innebandyplan och hans fart framåt har varit en av glädjeämnerna varje match tidigare. Så spelar han back?! Skapligt irriterad försöker jag förklara för svärmor varför det är tjänstefel från tränarens sida och att man önskar att man kunde få sig 5 min med honom.

Men så börjar jag förstå. Om du har en person som Björkström på backen, så är han så snabb att han reder ut de mest farliga situationer. Samma sak med Berg. Kanske har de en fördel då de vet exakt hur anfallarna tänker? Hur som helst så fick jag lov att tänka om och det är inte det lättaste :)   När jag sen diskuterade detta hemma, så kom pojkvännen med en rätt rolig kommentar: Ja, jag har ju inte sett din tränarlicens, så när du har den i handen kan vi börja diskutera detta på riktigt!

;)

Over and out!

/rosie

Ps. På matcherna så tar jag bilder och lägger upp på instagram under namnet Gnagarborgen. Ds.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Slut på säsongen och tack för mig!

Då var det slutspelat för AIK och detta blir mitt sista inlägg. Det har varit en omöjlighet att hålla koll på laget, blogga och hinna med allt annat som ska göras. För att ha en bra blogg, så måste det finnas engagemang och tid. Och jag har tappat lusten och tiden finns inte. Det finns många anledningar till att jag inte känner för att skriva mer, men framförallt, det kanske finns någon annan som har både tiden och orken att hålla igång?

Så jag säger bara tack för mig! Det var roligt så länge det varade och vi får hålla tummarna att AIK går till slutspel nästa år istället!

ha de gott och ta hand om varandra! /Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Intervju: Alex Kjellbris

Jag ville ställa lite frågor till Alex Kjellbris och här kommer de och svaren! Tack Alex för att du tog dig tid och lycka till i kvällens match!

Du var verkligen ”on fire” i söndagens match mot Falun! Sitter känslan fortfarande i och vad tar du med dig från den matchen?

  1. Ja det var en riktigt rolig match att spela, Jag kände mig pigg och hade bra fart under fötterna. Känslan sitter fortfarande kvar i både mig och hela laget, vi hade en bra träning i måndags som vi tar med oss till ikväll. 

Ett av din mål var att spela i första femman och det ser onekligen väldigt bra ut för fortsatt spel där, har du ändrat dina mål för denna säsongen?

2. Nu har jag spelat där en match, och målet framåt är att fortsätta prestera det jag kan för laget och förhoppningsvis så räcker det till fortsatt speltid. 

Ny tränare i ledarstaben och han verkar ha kommit in med mycket energi. Tror att han kommer påverka dig och ditt spel, och i så fall hur?

3. Johan ser mer till individen än helheten i spelet och det påverkar mig positivt tycker jag. Han kan kliva in och ändra små saker som händer på planen och hur jag kan göra det annorlunda för att få ut mer av olika situationer. Han sitter på mycket rutin så det är bara att ta till sig. 

Hur är stämningen i truppen just nu?

4. Stämningen är givetvis jättebra efter söndagens match, jag hoppas vi kan ställa om nu inför ikväll och göra en ännu bättre match.

Om du får välja helt fritt, vilka skulle du vilja spela med i din drömfemma?

5. Jag trivs jättebra i den femman jag spelar i nu, men om jag ska välja lite annat så skulle nog slänga ihop en klassisk U19 femma med Kevin Lieback Asp, Emil Johansson, Alexander Rudd och Albin Sjögren.  

**

Om du vill ha intervjuer med någon speciell person i AIK eller har bra frågor, så skriv till mig så försöker jag lösa det!

mvh Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentar

Vinden har vänt!

Var du inte i Gnagarborgen i söndags, gjorde du fel val. Det var den bästa matchen på mycket länge! Att AIK krossar Falun med 11-3 och farten och spelglädjen var enorm! Kjellbris gör 4 mål och Jirebeck 3. Vi får hoppas att detta var ketchupeffekten! Först går det inte alls.. Stolpe ut i flera matcher och nu, nu har det släppt! Det är vad jag och andra gnagare vill hoppas och tro på. Vi får se hur det ser ut i nästa match på onsdag.

http://www.dt.se/innebandy/superligan-herr/rena-rama-raset kan man läsa om att Brottman säger att det är 7 spelare i Falun som är uttagna till VM-truppen och att det nu kan vara kört för vissa. Jag tror nog inte att man ska vara så hård. Det var en match som Falun klappade igenom totalt. De är fortfarande ett av de lag som jag tror kommer slåss om semifinalplatserna. Antagligen kommer de vara i final. En match förändrar inte detta. Men självklart är jag glad att det skedde mot AIK.

Som vanligt är det inte bara målskyttarna som ska ha beröm i AIK. Åman i målet hade inte tid att snacka med domarna, utan fick lägga all energi på att hålla bollen borta! ;) Hans spel i 3:e perioden är så bra att han inte på något sätt borde vara hotad av Rehn i VM. Matchen är en ren laginsatts och STORT GRATTIS TILL LAGET!!

Nu ser vi fram emot morgondagens match och vi tar oss till hallen för en till dag med lycka och många mål!

mvh Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Delete på alla kommentarer..

Jag har fått en del kommentarer under åren jag har bloggat. Tyvärr har jag varit tvungen att ta bort varenda kommentar, för det hade slunkit in ungefär en 13.ooo spam kommentarer! Jag satt i en timme en dag och försökte delete:a alla, men hade bara fått bort några hundra… Så alla fick tas bort i ett svep! Så kan det gå!

Inför ikväll. Match mot Mora. AIK ska vinna denna matchen, men jag vet inte hur det ser ut i truppen inför kvällen. Visst är det väl landslagsmatch? Eller är jag helt ute och cyklar? ;) Jag har inte hunnit med innebandynyheter på ett tag. Det har varit mycket fokus på egen träning och släktbesök! Jag ska vara helt ärlig och säga, att jag inte är helt hundra på att jag hinner gå på matchen ikväll ens. Fast jag vill… Så jag kommer nog försöka! ;) Hur som helst, det behövs mer folk till Gnagarborgen! Hjälp AIK till vinst! Senaste matchen var det ett jäkla gnäll på läktaren… Se till att heja på killarna istället, då får vi hoppas att det får mer tändvätska.

Hur som.. Det har inte gått så bra för AIK fram tills nu.. Så växla upp ett snäpp och kör!!

mvh Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Nollade!

Jag har i flera dagar försökt att hitta positiva delar från matchen i söndags. Det har inte varit lätt. Jag satt och rapporterade till min pojkvän om hur det gick i innebandyn, samtidigt som han messade om hur det gick i fotbollen. När jag kom hem och hade rapporterat slutresultatet, så sa han: Du har väl aldrig varit på en match där AIK inte gjort mål?! Nej det har jag verkligen inte. Det är en annorlunda känsla. En känsla av förtvivlan skulle jag säga!

På väg hem från hallen pratade jag och Micke Fasth om matchen. Vi var båda överrens om att Helsingborg gjorde ett suveränt jobb och att de verkligen offrade sig för laget! Stort grattis till en välförtjänt vinst! I AIK är det en del saker som saknas. Ja i denna matchen var det ju mål ;) Men det var spelet också. Istället för att göra ”säkra pass”, tyckte man att det var lämpligt att skicka bollen bakom ryggen mm. Fungerar det inte de 3 första gångerna, så kanske det är bättre att köra ”säkra pass”.

Åman.. Jag ett stort fan! Men jag tycker det är lite onödigt med snacket!

Men  nu ska vi inte vara sånna! :)

Jag vill lyfta fram Lorendahl. Jag är sjukt imponerad av Henrik! 40 år ung och så mycket glädje i spelet! Mot Höllviken var det en ren fröjd att se honom spela! Lite mer sammanbiten mot Helsingborg, men det förstå man ju. TACK, för att du ställer upp för AIK!

Nu får vi blicka frammåt. Det kan bara bli bättre!! :D

mvh Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

What happens in Hedemora…

Hej på er!

Nej, jag har inte flyttat utomlands och jag har inte glömt bort bloggen. Det är bara så extremt svårt att skriva något när det har gått dåligt för ”sitt” lag. Efter att AIK förlorade i Järfällahallen, gick luften ur. Helt och hållet. Men vet ni vad? Nu är jag tillbaka! Jag tror det iaf ;) Om jag inte får sparken haha.

Idag sitter jag, mitt i natten, i härliga Hedemora. Det finns inte mycket man kan hitta på här. Äta, sova, träna, jobba och göra barn. Typ. ;) Men det är väl helt underbart! När jag är i Stockholm så kan jag hata stressen. Att åka in till stan med tunnelbanan (som tar 9 minuter) gör att man nästan får ett sammanbrott. Man måste stå på rätt sida i rulltrappan, man små springer hela tiden och gud förbjude dig att att du råkar tappa något så att du stoppar bakomvarande. Nu är det inte riktigt så illa.. men man stressar. I Hedemora känns det som att inget har hänt de senaste 10 åren. Och det är så jäkla skönt. När man kommer in i första rondellen svänger man till vänster. Man kollar om Hemköp står kvar, på Lappens står det alltid någon raggarbil, man åker över några väg-gupp och sen så är man i ”stan”. När man kommer upp för den lilla backen och svänger till vänster, även i den rondellen, kommer man till delen jag kalla Raggar-rundan. En lång gata med affärer, kiosker, restauranger och en bokaffär. Banker har de också. Nu kanske du tror att jag försöker göra narr av stan. Det gör jag verkligen inte! För det precis när jag åker just denna väg, på väg till min bror som är bosatt i stan, som stressen rinner av. Allt skitgörat som man hade på jobbet, bråket med pojkvännen eller idioten som körde i 80 istället för 100 nyss, allt det har ingen betydelse. Man är ”hemma” fast att man är borta.

Imorgon är det då match mellan FALUN och AIK. I vasahallen. Jag har hängt i den hallen ganska många gånger. Senast var nog för att se plastbrorsans dotter spela match. Det är tydligen ett jippo runt dagen då ”DE STORA” kommer till stan. Det var ju inte många som trodde mig när jag sa att jag skulle till Hedemora för att se AIK spela. ;) Men här är jag och jag är grymt nyfiken på att se hur det går för AIK. Hur spelar FALUN nu, kommer AIK sätta sina femmor bättre än tidigare matcher och vilket lag kommer att vinna? Många frågor är det och det ska bli galet skoj att kolla! För nu är det äntligen dags att starta igång årets serie!! Ja… seriestarten, den riktiga får vi vänta på ett tag till. Än så länge får vi hålla tillgodo med alla träningsmatcher.. men visst känner ni också det där pirret? :D

Jag kommer inte gissa just nu hur det kommer gå för AIK i serien i år, men jag hoppas ju som vanligt att det blir slutspel. Och tillsist final!

2014/2015 here we come!!!

Sov gott! /Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Jakobsbergs sporthall

Det är inte samma sak som i Solnahallen. Men idag spelar det ingen roll. Vinst är det enda som räknas oavsett om vi spelar här, i solnahallen eller någon annanstans i landet. Vi måste vinna och hur nervös och jobbigt jag än tycker detta är, så ska jag njuta allt jag kan! Det kan vara sista matchen jag ser AIK spela denna säsong!

Kom igen killar, ta chansen!!

Nytt inlägg kommer ikväll eller imorgon…

Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Inför match 6 av 7

Jag skulle verkligen vilja veta vad som sägs innanför omklädningsrummets väggar nu. AIK måste vinna 2 matcher på raken för att ta sig till Malmö. Storvreta måste inte vinna imorgon mot AIK och har ändå chans att ta sig till Malmö. Om AIK vinner imorgon, kommer det bli en tuff match i Storvreta sen. Har ni sett vilka spelare i AIK som har lyft sig enormt i slutspelet? Det finns några som jag måste nämna. Kevin Liebeck Asp. HERREGUD! Det är hans  slutspel och hans bästa säsong, enligt mig. Igår kändes det som om vissa inte vågade ta avslut och la bollen till Kevin baraför att han skulle ta få ta besluten. Visst, nu är han vad är det nu det heter, haken, kroken, hooken siste man bla bla, ni förstår vad jag menar. Han styr spelet, men igår kändes det som om att självklara lägen för forwards passades tillbaka. Alexander Egebrant. Gör vissa saker helt i onödan, får många utvisningar, men är helt galet grym och tar många hårda smällar (och delar ut en hel del). Kevin Björkström. Herregud vilken kille. Jag vet inte hur vi har klarat oss utan honom innan. Iof.. det har vi ju inte heller gjort. ;) På VARJE MATCH har jag hört folk på läktaren som pratar positivt om honom. Inte ett ont ord. Snabb framåt, snabb bakåt, har ett otroligt spelsinne och vi ska vara extremt glada att han valde AIK!

Så nu är frågan. Är viljan att vinna större än rädslan att förlora? Imorgon vet vi.

mvh Rosie

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar