Där gick tåget

Vi börjar ana slutet på serierna och det börjar bli klart med upp- och nedflyttningar på olika nivåer.

I division 1 Västra Götaland så leder ju IBF Göteborg klart och ännu klarare blev det under helgen.
Efter att FBC Lerum föll mot Tvååkers IBK med 6-8 på bortaplan så är det nu åtta poäng upp till serieledningen och bara fem omgångar kvar. Tidigare kunde Lerum hoppas på lite hjälp och sedan själva slå IBF Göteborg men nu behövs det MYCKET hjälp OCH en seger mot serieledarna. Nej, nu är det kört för Lerum och tåget har gått för den här gången.

GRATTIS IBF GÖTEBORG! :-)

****
Ett annat Göteborgs-lag som fightas hårt men i andra änden av sin serie är Partille IBS.
I helgen fick de precis de önskade resultaten inför sin egen match mot Åby IBK. Bottenkollegorna Onyx och Landskrona spelade oavgjort samtidigt som Lindås slog Skoghall. Därmed kunde Partille placera sig i slagläge via en seger mot Åby.
Nu gick det inte vägen utan det slutade med en knapp förlust, 5-6 på bortaplan.
Karlander och Lundgren gav PIBS en tvåmålsledning och det trillade in ytterligare mål men i första periodpausen stod det 3-3.

I början av andra trampade Åby gaspedalen i botten från start och gjorde två mål på 35 sekunder och PIBS tog en time-out.
Det lugnade sedan ner sig lite och det dröjde nästan fem minuter tills Åby utökade ledningen igen.
Den här gången var det dock Partille som replikerade blixtsnabbt och gjorde 6-4 bara sju sekunder efter Åbys sjätte mål.

6.35 in i tredje perioden reducerade Björn Lindqvist till 6-5 så PIBS hade bra häng på Åby men några fler mål blev det inte.

Partille sliter på ända in i kaklet för att hänga kvar och nu finns det inga lätta matcher kvar utan bara knallhårt motstånd och det vet man om.

**
I toppen av serien ser det oförändrat ut.
Karlstad vinner.
Lindås vinner.
MEN…Karlstad vann denna gång efter sudden death vilket gör att Lindås, vid fortsatta segrar för båda lagen, kan ta hem det av egen kraft i mötet mot Karlstad den 17 mars.

Gamle Pixbokillen Oscar Nordin inledde och avslutade målskyttet för Lindås.
Första gången assisterades han av gamla Partillekilen Matthias Johansson och andra gången av gamla Björlandakillen Anders Hellgård.
Oscar har gjort en bra säsong och dessa två mål var hans mål nr 8 och 9 för säsongen.

Oscar Nordin

****

Hittar två intressanta saker på Kimmo Eskelinens blogg som avslutas med en liten önskan om hjälp ifrån ovan.

Det ena handlar om att Warbergs Jimmy Lindblom blev hånad ifrån läktaren under andra perioden i mötet med Pixbo och så skriver Eskelinen att det inte gick så bra för killen som hånade när han själv spelade i helgen.
Hmmm…jag tror mig ana vem Eskelinen syftar på men med tanke på flera av WIC-spelarnas agerande under matchen så tackar jag för läktarstödet.

Och den andra intressanta saken går faktiskt att koppla ihop med ovanstånde.
I slutskedet av matchen skadade sig Linus Andersson i armen.
Ja, rättare sagt så blev han skadad av Warbergs Henrik Olofsson.

Olofsson hade då under i stort sett hela matchen sprungit omkring och buffat och knuffat och huffat på allt han kom åt.
Med kort tid kvar blir han så frustrerad över att han blir avblåst precis när han ska skjuta, efter att ha fått bollen av vår spelare som släpper den när signalen går, att han rappar Andersson över armen. det hade kunnat sluta riktigt illa för Linus men nu gick det efter omständigheterna väl.

Nu kan jag läsa att Henrik Olofsson halkat på en isfläck och dragit två ligament i tummen.

Tråkigt för Henrik Olofsson och jag hoppas han snart är tillbaks.

Känns inte som att den däruppe är med Warberg just nu.

****
Veteranmötet i division 2 slutade med en seger för ålderherrarna Kärra IBK.
Hela 10-9 blev slutresultatet.

Kärra tog ledningen ca en kvart in i första perioden och sedan höll man den matchen ut.

Matchen i matchen mellan coacherna får därmed sägas ha vunnits av Johan Selindh.

Matchen i matchen mellan Kärras Carlstedt och Guldhedens Hofgren vanns dock av Hofgren med tre mål mot ett.

**
Pixbo Wallenstam IBF trummar också på och nu squashade man Sportlife Kungälv IBK med 9-1.
Det var inget snack om saken alltså. Första perioden slutade med endast 1-0 för Pixbo efter mål av John Hellman men i andra gjorde Pixbo fem mål med jämna fina mellanrum och man hade 8-0 när Sportlife gjorde sitt tröstmål med 4.30 kvar.

Tre mål och tre assist av John Hellman.

Sportlifes tröstmål gjordes av Daniel Johansson.

**

Kärras Johan Selindh har gjort nio poäng på fem matcher.
Henrik Delborn har gjort 18 poäng på elva matcher.

Kärra hade nog gått lite bättre i serien ifall fler kunnat delta mer frekvent i matchandet.

Läser på Guldhedens webplats att de inte är så nöjda med agerandet hos några Kärra-iter. Eftersom jag själv inte var på plats så säger jag ingenting om det.

Däremot vill jag kommentera en rad som ”Katten” skriver och det handlar om varför f d elitspelare blir skogstokiga mot domarna när de spelar längre ner i serierna. OBS! Nu säger jag inte att alla elitspelare blir tokiga eller att det nu var så i matchen här ovan utan jag bara uttalar mig fridfullt i allmänna ordalag.

Jag har ju nu ”nöjet” att döma elitspelare på träningarna och jag måste säga att det är en enorm skillnad på hanterandet av klubban i duellerna. På träningarna nu kan vi lira i femton minuter utan att det kommer ett slag (Ok, jag missar en del och släpper en del men ändå…). Jämför man det med en match i division två eller tre så smattrar det som runt en majbrasa i varje närkamp.

Om då domarna på lägre nivå är vana vid brasknattret och inte blåser så kan man ju förstå frustrationen som uppstår hos de som är vana vid aktiva domare.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.


2 svar till Där gick tåget

 1. Johan Selindh skriver:

  Som alltid, kul att du engagerar dig i göteborgsserierna. Lindås vs. Karlstad den 17/3 är, näst efter en eventuell femte och avgörande semifinal mellan Pixbo och Storvreta den hetaste matchen i Göteborg denna säsong!

  Underbart att slå Guldheden igår, det var en tät, lagom grinig match som aldrig riktigt exploderade. Men 19 mål är kul för publiken.

  Jag lirar i nödfall, fyra matcher har det blivit, den femte var två byten då vi var nio spelare borta mot Lerum. Räknas statistiskt, men inte mer. Hade jag lirat 22 matcher så hade vi sannolikt gjort fler mål, men också släppt fler bakåt… Delborn däremot, med honom på banan alla omgångar hade vi slutat topp 3.

  Apropå fd. elitspelare. Klart det är så, man är fostrad och van vid ett annat spel, svårare är det inte. Jag reagerar särskilt när jag ser brorsan spela i Lindås, jösses vad det smäller rent fysiskt men domarna accepterar. Slå får man också, men inte för jävligt. Detta skapar ett spel som är väldigt kul att se på, ett spel som domaren följer men inte förstör;-)

  Kämpa på // Johan.

 2. Sunshine skriver:

  Kan man säga att Warberg inte har tumme med han den där däruppe? ;-)

  Alla jag pratar med om innebandy pratar om din blogg och är rörande ense om att du ger den bästa läsningen på nätet och så många kan inte ha fel.

  Lycka till med Pixbo och blogga på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>