Tre kval = Division 1

ÄNTLIGEN!

Eftersom det finns lag som drar sig ur division 1 ser Utriainen, Wallin, Backman, Henrik Johansson, Johnny Nilsson, Joel Ottgård och de andra grabbarna i Frölunda IBK ut att erbjudas en plats i division 1.

Det finns väl få lag som har kämpat och förtjänat den platsen så hårt som just Frölunda IBK som kvalat för avancemanget tre gånger på fyra år (?).

Så nu är det bara att börja mobilisera krafterna för nästa säsong.

om det stämmer . . . GRATTIS FRÖLUNDA IBK!

****

Det händer en hel del runtomkring i vår innebandyvärld just nu.

Gustaf Fritzell har skrivit på för Allsvenska IBF Göteborg och tar därmed ett steg ytterligare på utvecklingstrappan.
Enligt mig, och säkerligen många med mig, gör klubben ett riktigt klipp när de får över honom. Grattis IBF och lycka till i Allsvenskan Gustaf!

**

Lindås IBK verkar ha signat Emil Anderberg ifrån Guldhedens IK.
Här gör även Lindås ett fint klipp tycker jag. Emil har ett otroligt fint skott och kan han bara få rätt omgivning på den högre nivån så kommer han att hänga många bollar. Grattis Lindås och lycka till i Allsvenskan Emil!

****

Frontside Råda Portar lägger ner sin verksamhet hör jag också och det är ju en väldigt tråkig nyhet om det stämmer.
Under många år har klubben fungerat som en räddande flotte för spelare i Mölnlycke som önskat att ta ett annat spår än Pixbo Wallenstam eller att sluta.

****

En nyhet ifrån den stora innebandyvärlden är att Mattias Helgesson blir kvar hos Helsingborgs FC.
Den tidigare landslagsliraren presterade under säsongen 31 poäng på lika många matcher och kan än och orkar tydligen med ytterligare säsonger på elitnivå.

Det är ju inget annat att säga om dessa rävar än att de oftast blir riktigt vassa när det hettar till i matcherna eller när matcherna börjar gälla någonting.

Marcus Gullstrand som hunnit bli 29 år lägger dock av. En annan som lämnar klubben är ju Juha ”Ett fram och två bak” Kivilehto.
Två starka avbräck för Helsingborg som kommer att märkas och då är det ju viktigt att hålla kvar stabila spelare som Helgesson.

****

75 kraftfulla poäng har signat sig för Partille IBS i kampen om en återkomst till Allsvenskan.
Jag talar om FBC Lerums Mattias Ryberg.

****

Hos Guldhedens IK lär det för övrigt finnas ett guldkorn till målvakt i Robin Flood som provtränat och erbjudits en plats hos Allsvenska Balrog. Han vill dock inte lämna Göteborg har jag hört…

****

För ett antal veckor sedan skrev jag att Partilles Oscar Lundin enligt obekräftade uppgifter var på väg till Warberg och mitt under vårt brinnande slutspel så publicerade också PIBS nyheten om att Lundin lämnar klubben för att jobba med talangutveckling hos Warbergs IC.

Vi får önska Oscar lycka till med det nya uppdraget i den nya klubben.

**

När vi ändå är hos Partille kan jag berätta att Anders Nilsson och Mattias Ghansah blir de som ska leda klubben genom division 1 till Allsvenskan.

Vidare så är de unga supertalangerna Oskar Adler och Andreas Horseng-Amdell uttagna till breddläger för U19-landslaget.

****

Bayern München mot Chelsea i finalen av Chanmpions League alltså.
Något oväntat får man ju lov att säga men man ville ju ha lite överraskningar så det är inte mig emot.

Bayern München spelar ju i alla fall rätt underhållande fotboll.
Chelsea valde ju att backa ner i knäet på Cech så det är ju inte lika lätt att bedöma deras förmåga utifrån CL.
I engelska ligan har de dock inte varit sådär jätteövertygande.

Nu är de dock i final i världens finaste fotbollsturnering och det kan ingen ta ifrån dem.
Hela laget kommer ju nu inte att spela finalen utan det blir väl det som är kvar som spelar med tanke på alla kort och utvisningar på vägen. John Terry. . . snacka om en kille som har otur när han tänker…

****

Fortsätt gärna med att rapportera in fotbollsmeriterade innebandyspelare.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.


18 svar till Tre kval = Division 1

 1. Jonas skriver:

  Vilket lag ryktas dra sig ur när Frölunda får chansen?

 2. Henrik Johansson skriver:

  Randomlag. Inget i division 1 västra götaland men serierna är inte spikade i nuläget till nästa säsong, vilket gör att det inte är några problem att forma om serierna.

 3. Bosse skriver:

  Det ryktas att Ersboda drar sig ur pga ekonomiska problem.

 4. Jonas skriver:

  Ok. Om man pratar om att södra div 1 är en skåneserie då är absolut västra en göteborgsserie. Partille, Floda, Lerum, Pixbo, Sandö, Stenungsund, Alingsås, Frölunda finns alla inom ett par mil från Göteborg.

 5. Matte skriver:

  Grattis Frölunda

 6. Emil J skriver:

  Ska bli spännande att se om Nilsson får ordning på PIBS

 7. Thorbjörn Fred skriver:

  Tycker att det var ett konstigt val av Ulf Andersson att ta in Anders ”hunden” Nilsson då han har svårt att utveckla unga spelare. Synd att inte Koppen kunde stanna, hade varit ett mycket bättre val… Men men lycka till pib med hunden och hans gamla spelidé…

  • Anders Johansson skriver:

   Det finns alltid en massa åsikter om ledare och oftast bygger dessa åsikter på vad den som ropar högst tycker.
   Ibland är det resultaten som ropar högst också och då brukar det ofta inte spela någon roll vad ledaren sagt och gjort för dumheter eller bra saker på vägen.

   I många fall har det också en rätt stor betydelse vilken roll ledarna haft i ett lag och hur rollfördelningen sett ut.
   Vissa ledare passar, som du också antyder, bättre i vissa lag än i andra.

   Det jag dock tror stenhårt på är individens utveckling. Som ledare, och även spelare såklart, gäller det ju att hela tiden utveckla sig för att bli bättre. Jag tror inte det finns några andra som funderar lika mycket på utvecklingen av individer som idrottsledare gör. Oftast, inte alltid, men oftast innebär det också att man som ledare får anledning att fundera över sin egen utveckling och sig själv öht. Jag tror alltså på individens utveckling och då tror jag inte att man kan säga att något som gällt för några år sedan alltid behöver gälla för individen.

   Jag kan nästan ingenting om Anders Nilssons bakgrund och kan därför inte säga någonting om de spelare han haft kring sig och deras utveckling. Innebandyspelare är ju ofta rätt unga även på toppnivå och spelar man när man är över 30 så har man inte många årskamrater i serien. Ofta går man in i senioridrotten vid tidig ålder idag. De duktiga spelar i sina A-lag redan som 16-17-åringar då de fortfarande hör hemma i ungdomsserierna också. Alltså får man som A-lagsledare ofta hand om ett antal yngre talanger likväl som äldre.

   Där är ju skillnaden på att ha hand om ett helt ungdomslag jämfört med att ha hand om ett seniorlag med några yngre talanger enorm.
   Ofta blir ju seniorlagets resultat avgörande för hur bra man anses med utvecklingen av både det ena och det andra. Yngre spelare har ju oftast tuffare att ta plats i ett bottenlag och då kan det väl bli så att det anses att ledarna inte tar hand om de yngre.

   Men visst kan det ju vara så att en ledares retorik, kroppspåk, röstläge och kravställande m.m. gör att yngre spelare inte känner sig bekväma men oftast brukar det då även gälla att inte heller de äldre är bekväma.

   Men jag tror på att alla lär sig och jobbar med dessa saker hela tiden som ledare. . . och även spelare.

   När det gäller gamla spelideér så är det väl för jösse namn en av de saker som är roligast att jobba med som ledare.
   En spelidé som man vill testa kan förkastas ena veckan för att åter tas i bruk veckan därpå.
   Ok, förhoppningsvis är väl den första vändan mer genomtänkt och ges mer tid än så men ni fattar vad jag menar.
   Nya spelidéer kommer ju också till en hela tiden. Nilsson har ju t.ex. varit på ett annat ledaruppdrag det senaste och har säker fått massor med input därifrån.

   Jag var själv ny på elitnivå säsongen som gick och fick så mycket innebandyinput att jag kände mig som en fräsch nykläckt nyponros var och varannan dag. Därför har jag väldigt svårt att tro att andra stannar i utvecklingen.

   Ok, bara för att sätta ovanstående i sitt absolut rätta perspektiv. Ifall nu någon läser mellan raderna att det ligger något i att Anders Nilsson behöver utvecklas och att jag hört att han alltid kör en gammal spelidé o.s.v. så vill jag vara jättetydlig med att jag verkligen inte vet någonting om honom och inte hört ett negativt ord om honom annat än det som ”Thorbjörn Fred” uttrycker.

   Det är tråkigt med misslyckanden så jag önskar såklart Anders Nilsson och PIBS lycka till.

   Nu kommer de ju dock att konkurrera med Frölunda IBK och då måste jag ju säga att jag har något starkare sympatier för mina gamla adepter ;-)

   //Anders

 8. Thorbjörn Fred skriver:

  Ett tillägg…

  Jag tror att Hunden kommer att föra Pib till serieseger, han har vunnit serier förr. Med dom rutinerade spelarna i pib kommer det inte att bli några problem, men jag blir inte förvånad om det kommer in äldre spelare under säsongen som kommer att ersätta en ung spelare i laguppställningen.

 9. Tystnaden är så total skriver:

  Sedan Partille åkte ur allsvenskan har de blivit så tysta och kidsen som skrivit långa kontrakt blir bara mindre och mindre ju mindre speltid de får.

  Det hade varit bättre för partille att åka ur allsvenskan med sina egna spelare än att ta in gamla spelare som slutat och ändå åka ur.

  Många som blivit rånade på unga spelare tycker bara det är rätt åt partille att de åkte ur allsvenskan och samtidigt gav litet speltid till sina invärvade kids.
  Att satsningen på guld i junior-SM gick åt helvete är också rätt åt dem och det är urdåligt att åka med ett distriktslag till sm för klubblag och inte ta guld. Lycka till i halland för nu kommer Lundin dit för att värva sönder det distriktet också.

  • Anders Johansson skriver:

   Det var en rejäl råsop att dela ut mot Partille i nuläget.

   Jag ska inte göra mig till talesperson för klubben eftersom du berör just den punkten.

   Däremot kan jag för egen del säga att jag tycker det var väldigt synd att det inte gick bättre för Partille i Allsvenskan och i JAS. Distriktet behöver fler starka lag av flera anledningar och ju fler lag på hög nivå desto bättre topp och bredd får vi.
   Ja, förutsatt att man vill se toppinnebandy förstås.

   Ja, när det gäller JAS så gick det ju inte ens dåligt. Ett brons är riktigt jäkla bra!

   När det gäller yngre och äldre spelare så kommer jag att återkomma till den punkten i allmänna ordalag eftersom den verkar beröra många.

   //Anders

 10. Tystnaden är så total skriver:

  Klubben är tyst eftersom jag har rätt och de saknar svar!

 11. #7 skriver:

  Klubben har precis signat Ted Gustafsson, Kim Clemendtson och förlängt med Isak Net, 3 unga lovande spelare. Dom har värvat en rutinerad spelare, Ryberg. Flera äldre spelare lämnar. Rätta mig om jag har fel men har de inte gjorts plats för dessa yngre då?

  Har Pibs misslyckats med sitt J-lag?

  Silver och brons på två år tycker jag inte är något misslyckande. Lundin ska ha CRED!!!

 12. Tystnaden är så total skriver:

  Clemendtson och Gustafsson kom ju förra säsongen och Net säsongen innan.
  Det är tre spelare som klubben haft med sig en längre tid redan.

  Hur mycket speltid fick de under våren?

  Det är ju skillnad på att göra plats i laget och att sedan låta spelarna spela på riktigt jämfört med att ha dem på bänken eller i truppen.

  Silver och brons kan ju vara lyckat men är inte det ifall man värvat ihop ett stjärngalleri och sedan inte vinner. För mig verkar det som att de som Lundin haft med sig länge i Partille misslyckats och att de som ”lyckats” är de som inte varit i klubben så länge.

  • Anders Johansson skriver:

   Det var då ett märkligt resonerande kring Partilles juniorer. Jag trodde den debatten ebbat ut sedan länge.

   Visst har klubben att jobba med att föryngra men det har alla klubbar som vill driva verksamhet på lite längre sikt och på högre nivå.

   Ambitionsnivån förra säsongen var nog också att ge mycket speltid till de yngre killarna men vi vet ju hur det gick för Partille till slut. Trots att äldre spelare kom in och stöttade upp så åkte de ur. Konkurrensen i toppen är hård helt enkelt. Det ska även sägas att flera av konkurrenterna också förstärkte sina lag samtidigt som Partille gjorde det.

   En klubb måste få jobba med de medel som finns till buds även om det innebär att yngre killar får vänta lite på sin tur.

   När det gäller JAS-laget så var de nära final igen. Ingen kan ju begära att bara segraren ska vara den som lyckats.

   Även på JAS-nivå mötte Partille andra klubbar som samlat många talanger hos sig ifrån andra lag.

   Vi kan väl härmed sätta punkt i denna fråga. Säsongen är spelad och nästa säsong är det nya juniorer som ska lira.
   Alla gamla har nya mål i sikte… :-)

   //Anders

 13. #7 skriver:

  Jovisst siktade dom på guld men är det då ett misslyckande att plocka både silver och brons på 2 år? Nja jag tycker nog att det är en riktigt bra prestation och allt annat än ett misslyckande. Känns som lite för mycket avundsjuka…

 14. Tystnaden är så total skriver:

  . ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>