Än finns det liv…

… i Kärra IBK division 2.

Jag hittar en del information på Kärras webplats rörande nedläggningen av deras herrlag och tyvärr verkar inte beslutet om nedläggning ske i samråd med alla medlemmar utan det har uppstått en tuff debatt i ämnet.

Bakgrunden är att styrelsen har beslutat sig för att lägga ner herrlaget och samtidigt är spelarna i herrlaget och ett antal andra klubbmedlemmar inte överens om att detta är en bra väg att gå. Spelarna och ett antal medlemmar har därför begärt ett extra årsmöte om frågan.

Jag ska inte vältra mig i klubbens bekymmer så värst mycket.
Styrelsen redogör på webplatsen varför de beslutat sig för att lägga ner laget och de som begärt ett extra årsmöte anser att styrelsen inte lagt alla kort på bordet rörande bokföring och styrelseprotokoll kring beslutet och de anser att styrelsen inte förankrat beslutet hos medlemmarna.

Tränare Johan Selindh verkar ha rapporterat till styrelsen om hur det fungerat inom laget och jag får nog säga att det han säger i frågan verkar stämma väl överens med det jag sett kring laget under ett par säsonger. Jag till och med skrev om det när dödsrunan publicerades. Spelarunderlaget har varit för litet. Vissa matcher har de, som jag sett det, fått tjata och övertala spelare till att spela och det är ju för dåligt helt enkelt.
Selindh skriver också väldigt tydligt hur det har fungerat kring träningar och matcher och det står ju helt klart att många prioriterat innebandyn på plats fyra-fem i tillvaron och då går det inte att bedriva en vettig lagverksamhet om man inte har en jättetrupp.

Intressant nog så verkar det också som att laget har avböjt att ta emot ett antal tänkbara spelare under inledningsskedet av säsongen och det är ju förödande för en liten klubb. Tyvärr är det väl också typiskt för dessa ”kompislag” som finns i serien.

Om jag tidigare varit kritisk mot divisionslagen så ska det ju ändå sägas att de fyller en jätteviktig funktion och att de vinner en stabilitet genom sin koppling till en större förening. Det andra ledet i min synpunkt kring divisionslagen har ju också hela tiden varit att de små klubbarna måste ta emot ungdomslirare på väg in i vuxenlivet för att fostra in dem i sina lag.
Visst, på kort sikt funkar det väl att ha sina kompisgäng som spelar under en sju-åtta år och blir äldre och äldre tillsammans men med åldern kommer ju oftast också hus, bilar, båtar, andra intressen och små saker som heter barn och familj och då kan det ju vara bra att ha sörjt för att klubben kan leva vidare.

Vidare har laget haft problem med ekonomin delvis pga ett alltför lågt spelarantal och delvis pga ett lågt engagemang att fånga in sponsorer.

Nu visar ju dock lagmedlemmarna hos Kärra IBK en kämpaglöd och det finns intresse för att driva laget vidare och då tycker jag absolut att klubben ska lyssna till detta. Uppenbarligen finns det ett spelarunderlag på Hisingen som det går att fånga upp om intresset finns hos spelarna i laget.

Självklart är det ju väldigt synd ifall Kärra IBK ska dras ur seriesystemet med tanke på att det ändå är en klubb med en ungdomssektion och då det finns ett rätt stort innebandyintresse ute på Hisingen. Herrmatcherna har följts av ett 60-70-tal människor och derbyt mot Backadalen drog t.ex. 333 personer vilket får anses som riktigt bra.

Det finns också mycket innebandykunnande som går att ta fasta på och föra vidare till yngre generationer.

Utöver det så är det ju bara trist att en såpass stor klubb ska lägga ner sitt representationslag.

Samtidigt så kan ju klubben inte riskera ungdomsverksamheten som är deras huvudsyfte.

Men finns det liv finns det hopp.
Kan de som önskar ha kvar laget presentera en spelartrupp som förbinder sig att flytta upp innebandyn på prioriteringslistan samtidigt som de hittar nya spelare och att spelarna drar in några nya sponsorer så borde ju inte klubben vara sämre än att de ändrar sig kring beslutet att lägga ner verksamheten.

****

En annan som det finns liv i ännu är Mika Packalén som nu ska träna Järfälla. Inte helt oväntat att han dyker upp som huvudtränare igen och nu alltså i AIKs samarbetsklubb Järfälla.

****

Pep Guardiola slutar hos FC Barcelona.

Inte helt oväntat med tanke på att han nu varit där i några år.
Det beror knappast på att klubben är missnöjd med honom.

Det lustiga i sammanhanget är att han nämns som Allegris ersättare i AC Milan.
Undrar om den långe är så sugen på att ha ”Filosofen” som coach igen?

Kanske kan ju Guardiola då också få det han saknade i Barca. Ett fyrtorn i mitten att sikta på.
Frågan är ifall Zlatan är så sugen på att bara få låna bollen de microsekunder som en säsong med inläggssumpare som Muntari kan bjuda på. Han väntade ju på bollar ifrån Alves länge nog nere i Barcelona.

****

Inga bröder Sedin i hockey-VM.
Att Daniel åkte på en hjärnskakning är ju bekant sedan tidigare men han kom ju tillbaks under slutspelet och att Henrik sympatiskadade sig någon gång där i slutet är ju lite märkligt. Nåja, hockey-VM blir ju aldrig lika stort som ett fotbolls-VM och hockeyn aldrig lika stor som fotbollen.

Nu ser det ju ändå ut att krylla av stjärnor under VM och det blir nog rätt skoj att titta på.

Kanske Erik ”Din jävla gris jag hatar dig” Karlsson ifrån nyss utslagna Ottawa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.


4 svar till Än finns det liv…

 1. Hans skriver:

  När det gäller kärras herrlag så är det nog mer så att har man inget juniorlag och spelare som man kan lyfta upp och utveckla så kommer man aldrig att kunna ha ett bra À-lag som håller i längden! Så är det bara! Lägger man dessutom ner À-laget så kommer dom yngre inte ha något att sträva mot och då byter man klubb eller byter sport. Sorgligt och inte bra för innebandyn!!

 2. Svensson skriver:

  Göteborgs Innebandyförbund fastställer serierna efter den 25:e maj som är sista dagen att anmäla ett lag till seriespel nästa säsong. Därför finns det inga lag som är utdragna ur seriespel. Finns ett driv så finns det ingen anledning att lägga ner en verksamhet. Göteborg behöver ett bra A-lag i varje stadsdel för stå sig i konkurrensen med handbollen och fotbollen. Det är snålt för innebandyn i många områden, i Frölunda, i Torslanda (heja Zenith), i centrum, i Kortedala/Bergsjön, i Angered och säkert på ett par platser till. Förstår man nyttan med att ha ett slagkraftigt herrlag på hemmaplan tror jag att man förstår hur de unga lirarna tänker. Om fotbollen och handbollen har bra verksamhet för A-laget så förstår ni själva hur ungdomarna ser på innebandyn om klubben saknar A-lag eller spelar i division 100.

  • Anders Johansson skriver:

   Absolut, finns det driv så ska man ta tillvara det och ett representationslag brukar vara ett bra draglok för en förening.

   //Anders

 3. Svensson skriver:

  Hoppas verkligen att alla föreningar inkl Kärra gör allt för att behålla sina lag i seriespel. Alla lag behövs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>