Hetaste liraren i världen

Ok, då är det ute i den stora vida världen att Johan Samuelsson kan vara aktuell för Pixbo.

Helt apropå så tycker jag inte ni ska missa Göteborgsvarvet idag. Här är mitt eget Göteborgs-varv denna lördagsförmiddag.

Ok, åter till Samuelsson.
Innebandymagazinet arrangerar till och med en OMRÖSTNING om vilken klubb som ska vara bäst.
He he…det finns så mycket tok här i världen alltså.

Jag tror ju egentligen inte det finns någon klubb som skulle tacka nej till Johans tjänster och han står inför ett angenämt val.

Såhär skriver Innebandymagazinet om tre av de aktuella klubbarna;
” GRANLO BK
Talar för: Granlo är Johans moderklubb och i laget återfinns redan pappa Gunnar Samuelsson (Sportkommittén), brorsan Anton Samuelsson (center) och även numera bästa kompisen Robin Nilsberth.
Talar emot: Granlo är nykomlingar och kommer antagligen inte att vara med och konkurrera om medaljerna kommande säsong. Går det knackigt för laget resultatmässigt så kan även landslagsplatsen bli hotad.

STORVRETA IBK
Talar för: Storvreta har visat att man är en klubb som vet hur man vinner SM-guld, något som Johan Samuelsson ännu saknar. Chansen att bli svensk mästare måste vara lockande.
Talar emot: Konkurrensen på centerpositionen i Storvreta är stenhård. Att kliva in och flytta på ikoner som Mika Kohonen och Joel Kanebjörk är inte det lättaste. Blir det Storvreta får Samuelsson vänja sig vid att inte vara den självklara stjärnan.

PIXBO WALLENSTAM IBK
Talar för: Pixbo har redan presenterat en rad fina nyförvärv, bland annat i Henrik Quist. Göteborgslaget gör en ordentlig satsning och detta kan vara något som kan locka Samuelsson. Gamla polaren Marin Östholm återfinns för närvarande i Göteborgslaget.
Talar emot: Prisskåpet har de senaste åren stått tomt i Pixbo, och det är sällan en nysatsning ger resultat direkt. Dessutom är det en lång flytt att göra från Umeå till Göteborg.”

Tja, det är inget lätt val Johan står inför.
Utöver dessa tre klubbar är väl även Warberg, Helsingborg och de andra SSL-klubbarna sugna på landslagets främste center.

Hade han frågat mig hade dock valet varit enkelt.

Självfallet vill jag stärka bilden av Pixbo som ett bra val och jag tycker att maggets rader om valet går att komplettera.

Om valet blir att flytta hem till Sundsvall och Granlo så är det ju inte mycket att säga om det.
Då är det ju inte så mycket innebandyn som styr det valet utan främst det sociala i att ha närheten till familj och många gamla vänner. Ja, ok, nu ska jag ju inte vara elak mot Granlo på det viset men skulle de vinna SM de närmaste åren så har de väl gjort det fantastiskt.

När det gäller maggets rader om vad som talar emot Pixbo så tycker jag att det går att slå hål på dem rätt rejält.
Ja, till att börja med tycker jag ju inte att det som talar för är fel men det går ju att hitta fler fördelar.
Göteborg är ju en plats där människor lever sitt liv i Göteborg jämfört med Uppsala där extremt många har sitt liv i Stockholm eller i sina hemstäder ifall de studerar. Nu är det ju ingen idé att alla som INTE har det så i Uppsala hör av sig med bevis om motsatsen för det är ju såklart många men att det är väldigt många stockholmare och studenter i Uppsala är ju ingen hemlighet. Det kan ju förvisso vara jättetrevligt men för egen del tycker jag det känns som att de uppsalingar man träffar alltid är på väg någonstans. Rastlöst.

Att det är en lång flytt mellan Umeå och Göteborg är ju en rätt lustig nackdel.
Ehh…det finns väl fortfarande flyttfirmor?
Dessutom är Göteborgare löjligt förtjusta i norrlänningar ;-)

Att prisskåpet har stått tomt de senaste åren tycker jag är lite hårt sagt om ett lag som tagit två brons i SM de senaste två åren.

När det gäller raden om att nysatsningar sällan ger resultat direkt så kanske det är så. Men nu är det ju inte så att Pixbos nysatsning började igår. Klubben har redan en av de yngsta SSL-trupperna och kanske landets främste tränare som jobbat med laget i en säsong.

Alltså är nysatsningen inte så ruskigt ny och laget inte så oprisat heller.

Att sedan Pixbo har stått för en otroligt rolig innebandy den senaste säsongen tror jag också att de flesta innebandykännare i landet är väldigt överens om.

Lite kuriosa ifrån en annan del av vår värld finns att hämta i fotbollen.
I helgen har hårdsatsande Manchester City chansen att spela hem ligan. Många skulle säga att satsningen är rätt ny och att den startade rejält ungefär 2009 då Mancini tog över som manager och nu ser de alltså ut att vinna.

Lite annan fotbollskuriosa är att José Mourinho brukar vinna serien sitt andra år i de klubbar han kommer till.
I Porto vann han ligan sitt andra år.
Med Chelsea vann han direkt.
Med Inter vann han Champions league sitt andra år och nu vinner han La Liga sitt andra år i Real Madrid.

***

Nåväl, Johan Samuelsson står, som sagt, inför ett svårt men angenämt val.
Alla tre klubbarna är fina klubbar.
Alla tre städerna har sina fördelar.

Själv flyttade jag till Göteborg för drygt 20 år sedan och jag har inte ångrat mig och jag har dessutom min närmaste släkt i Sundsvall. ;-)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.


2 svar till Hetaste liraren i världen

  1. Joakim D skriver:

    Samuelsson har redan träffat Storvreta så ni får skynda er om ni ska få in honom.

    Det är ju bara för er att bjuda in honom och hosta upp stålarna så har ni SM-guldet som i en ask. Väljer han Storvreta så blir det väl de som vinner SM-guldet men efter studentlivet är Uppsala rena öknen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>