Som Handen i handsken IBK Handen?

Tja, vad gör man inte för att hålla igång innebandysuget även under de varmare årstiderna?

Hammarby-Handen, IBK Handen eller vad de nu heter gör en nystart och kommer att kalla sig Haninge FBC.
Tydligen är satsningen mer inriktad mot ungdomsverksamheten. Har vi hört den förr?

Tycker att det börjar bli en melodi som vi kan nu.

Trenden som råder är helt klart att många klubbar vill satsa mer på ungdomsverksamheten och mindre på en stark seniorverksamhet.
För just Handen har väl kasten varit väldigt tvära de senaste säsongerna tycker jag det verkar som utan att vara sådär värst insatt mer än det som Innebandymagazinet skrivit om klubben.

Jag kan inte se några fel i att en klubb styr om skutan och riktar in sig tydligare mot andra målgrupper.

Jag tror de gör det väldigt klokt också som satsar på att ha med kommunnamnet och därmed stärker den lokala förankringen.

Tyvärr är detta ännu ett exempel på en klubb där det verkar råda både oreda och oenighet kring hur saker ska skötas och hur det har skötts. Nu vill man ”tvätta bort hårdrocksstämpeln” och kritik riktas mot att föreningen satsat hårt på sitt Allsvenska lag på bekostnad av ungdomsverksamheten. Därtill kommer det en historia om att tidigare klubbledare nu försöker locka med sig spelare till Huddinge och bland dessa spelare finns Patrik Andersson som verkar bli en mediehistoria varje sommar.

Sånt här är ju bara så j-la tråkigt. Usch!

Det sistnämnda med ett spelarkontrakt som sägs ha en förfalskad namnunderskrift är ju bara rent bedrägligt så det lär väl bli en rättssak men det övriga är inte heller helt roligt. Ok, det är väl bra att klubbar riktar sin energi åt något håll – elitsatsning eller ungdomsverksamhet eller någonting däremellan – men det måste väl gå att göra snyggt och med lite värdighet.

Alla klubbar har sin profil och sin själ. Lyckas man väl med sitt föreningsbygge så kommer det att leda till goda saker.
I bästa fall får man en genomströmning av medlemmar, unga spelare av båda kön, som fostras i klubben och får en positiv tid under de år de sysslar med innebandy. Förhoppningsvis så berikar klubben då dessa individer med massor av klokskap och roliga minnen och allt vad det kan vara. Några av dessa ungdomar blir kanske också så duktiga och långvariga i klubben att de kan föra ett representationslag högt upp i seriesystemet. Då kommer alla medlemmar att känna en stolthet över klubbtillhörigheten och en glädje över att få vara en del i det klubbygget. Det positiva kan t.ex. bli att fler ungdomar känner att de vill söka sig till föreningen för att man verkar må bra där och får med sig positiva saker. TILLSAMMANS kan sedan alla medlemmarna leva lyckliga i alla sina dagar. ;-)

Fint va´?

Ok, den som känner för det kan bygga vidare på mitt resonemang om positiva effekter av samverkan.
Själv bryter jag här för att ge mig ut i solen.

Ha det gött!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>