Värvningschocken och rumplekar

Pojkar, pojkar, pojkar . . . här kommer en dubbelmoralist till.

Ja, inte här alltså. Men nog finns det mycket av dubbelmoral kring oss… och när jag tänker efter så står jag nog för mycket dubbelmoral själv. Det är svårare än man tror att stå fast för en linje som undviker den fällan. Såna med Aspergers syndrom brukar vara riktigt bra på sånt. Nåväl, det är i alla fall inte alla som har tillgång till en stor redaktion och ett gäng journalister för att föra ut den dubbelmoralen och basunera ut den som något fruktansvärt hemskt.

Johan Wiland är proffs i FC Köpenhamn och landslagsspelare i EM just nu och precis just nu förbereder han sig för att spela match någonstans i Kiev. Just nu hudflängs han också i media för att han deltagit som måltavla med naken rumpa i en tävling med landslaget.
Det är han och Allbäck som hamnat mest i fokus. Jag kan förstå att många tycker att det är märkligt att en ledare är med på en sådan här aktivitet men att den ”utsatte” och ”mobbade” Johan Wiland ska behöva straffas igen tycker jag känns orättvist.
Ungefär som att han själv hittat på en egen ursäkt för att få dra ner byxorna inför allmänheten och agera måltavla.

Äh, hela grejen är bara en enormt uppförstorad historia och nästa mästerskap håller svenska landslaget till bakom murar där ingen jävla nyfiken journalist kan komma åt spelarna eftersom allt de gör ska fingranskas och dubbelmoraliseras över så till den milda grad att de till slut ska agera som robotar.

Det är lustigt hur journalister förväntar sig att få bra svar på sina frågor och gärna lite kreativa utläggningar när de samtidigt sågar det spelarna gör eller hänger ut dem på ett ojuste sätt.

Vinklingen på ”rumpleken” hade mycket väl kunnat vara att svenska landslaget är på lekhumör och visar att de är ett väl sammansvetsat gäng som kan släppa loss. Istället kom det att handla om hur moraliskt förkastligt deras beteende var.
Wiland och Allbäck förväntades be om ursäkt dessutom.

Äh, fy fan. Jag hade bett alla dra åt skogen och Expressen hade jag bojkottat om jag var landslagsspelare.

**

Då tycker jag det var värre när hela laget blev avklätt mot Ukraina.

**

Såg en rubrik som skrev i samband med lottningen till EM.
”Sverige fick en riktigt hygglig lottning” … Jo, tjena.

England må ju ha misslyckats i ett antal turneringar men det är fortfarande ett land med bra mycket mer kvalitet än det svenska.
Frankrike å sin sida kryllar av världsstjärnor som spelar på absolut toppnivå på klubbnivå – Malouda, Nasri, Koscielny, Benzema, Abidal, Diarra och Ribery för att ta några.
I Sverige må vi vara världens mittpunkt men ute i den stora vida världen är Ukraina på ungefär samma nivå som vi i anseende.
Vi såg ju hur det gick också.

Vi har Zlatan Ibrahimovic och en lovande Rasmus Elm och en hyfsad Källström samt en bra men skadad Elmander. Resten är inte mer kända eller bättre än t.ex. Mathieu Debuchy, Mammadou Sakho, Oleksandr Kucher, Leighton Baines eller Jordan Henderson.

Nu kryllar tidningarna av tips och idéer om hur Sverige ska slå England.
Ja, det vete f-n hur det ska gå till för jag har en känsla av att landslaget ägnat sig åt helt fel saker under den tid de har förberett sig inför mästerskapet. Jämför med Morten Olsens Danmark som ser ut att ha en väldigt tydlig idé om hur de ska spela och spelarna ser trygga ut i det de gör. Vi har inför turneringen och i matchen mot Ukraina sett helt borta ut.
Ärligt talat.

Helt borta.

- Vi har ingen koll på hörnor eller defensiva frisparkar.
- Alla bollar ser ut att behöva gå igenom Zlatan.
- Mittfältarna duger inte utan där sätter vi in en elektrisk Toivonen istället.
- Vår andre-forward är lika elektriske Rosenberg som vi dessutom försöker använda som target-player.
- Vi slår tusen långbollar till fåglarna utan att någon ser ut att reagera.

Några botemedel finns det ju och nu ska JAG hjälpa Hamrén lite ;-) (Vad gör man inte med stiltje på innebandysidan… )
Enligt ovanstående då.
- Ja, man får ju hoppas att rumplekarna föregått av nötande av agerandet vid fasta situationer.
- Spelarna måste ta ett större eget initiativ. Källström och Anders Svensson ska spela på innermittfältet och därifrån styra spelet.
Någon får gå in och ge Källström en rejäl feting innan match så han blir förbannad.
- Elm får gå ut på kanten och om han inte vågar något så kan vi sätta in Bajrami där för det är en kille som brinner för att lyckas.
- Elmander får proppas med smärtstillande och så får han spela på topp. Rosenberg är en kille som fått ut absolut max av en sommars målskytte i Allsvenskan. Fy fasen vad lyckad den säsongen var för honom. STORT GRATTIS GRABBEN! Jag skulle ha sagt ”köp en lott” men du har redan vunnit på livets lotteri.
- När Mellberg eller Granqvist slår första långbollen så bör någon ropa in dem till sidlinjen och först ge vederbörande en rejäl körare i mellangärdet och sedan sätta megafonen i örat och vråla ”SPELA KORTA BOLLAR TILL DE SOM KAN PASSA BOLLEN TILL RÄTT ADRESS!”
- Till sist så vill jag se mer av Wilhelmsson.

Märkligt att Sverige gick ifrån att vara ett av världens mest organiserade landslag med ett superdefensivt tänk till att bli ett av världens mest kaotiska landslag med ett superoffensivt tänk. Gick det inte att behålla organisationen i backlinjen samtidigt som de övriga blev mer offensiva?

Men det är klart…. med tanke på att Mellberg var uppe vid vänsterstolpen hos Ukraina ett par gånger sist så har han väl inte tid att fundera på defensiven också… ;-)

****

Tero Tiitu verkar hamna hos Warberg till slut och det förvånar ju inte ett smack med tanke på att WIC jobbat på honom så länge.
Blir kul att se vad den killen är för en på banan. Det lilla man sett av honom i landslaget är ju inte mycket.
Att han sedan inte blir så rolig att tas med är en helt annan femma.

Att Warberg samtidigt säger sig inte ha råd med Wallgren ifrån Dalen tyder också på att de lägger ”All in” på Tiitu.

Kul för Dalen ifall Wallgren blir kvar där. De behöver något positivt att hålla sig i däruppe i Umeå.

Undrar om inte Canerstam blir lite sugen på att spela en säsong till ändå nu när Tiitu kommer… ;-)

****

Det var dock inte ovanstående som var ”värvningsschocken” utan den kommer på lägre nivå och gäller lokalt i Göteborg.
Det är Guldhedens IK som har fått in ett gäng spelare ifrån Lindome IBK.
Var och en för sig är väl inte alla spelare såna som skrämmer livet ur motståndarna men det är ändå en kvartett spelare som byter klubb och går rakt in till en seriekonkurrent på samma nivå.

Spelarna som går till Guldheden heter – Mikael Brandin, Niklas Bengtsson, Jens Glimmefelt och Linus Josefsson.
Två backar och två forwards. Niklas Bengtsson är den som sticker ut mest med sina 55 poäng förra säsongen och han är väl den spelare som möjligen kan ge motståndarna lite hicka.

Det är inte omöjligt att Guldheden har ytterligare nyförvärv på gång ifrån Lindome.

På tal om Guldhedens IK så har de en omröstning om årets snyggaste Guldheds-mål på sin webplats.
Kika in hos Guldhedens IK och gå in via rubriken ”Årets snyggaste mål” och titta och rösta sedan under ”Veckans fråga”.

****

Harry Redknapp sågade Sverige i förra veckan och han må ha haft rätt men det är ju inte så att hans egna britter imponerat desto mer. Hade jag varit en av 70 miljoner britter så hade jag varit rätt besviken på det de lyckas ställa på benen.

Vad gäller Redknapp så är det väl karma att han igår fick kicken ifrån Tottenham.
Han såg för djävla trött ut de sista 30 omgångarna av PL.

****

Engelsmännen sägs förresten ha läst in Zlatan genom specialstudier.
Bravo!
Det är det många lag som gjort.
Det brukar sluta med att de ställer fyra gubbar extremt nära Zlatan.

****
Britterna kommer att vara vassa ikväll.
Lustig ska tampas mot en hypervass Ashley Young och Mellberg med Danny Wellbeck eller Andy Carroll.
Den sistnämnde kan ju nicka och det är ju, som bekant, inte vårt mittförsvars starkaste gren.
Wellbeck är snabb i fötterna och det är ju, som bekant, inte vårt mittförsvars starkaste gren.

Nej, nu hoppas jag på att vi vågar utmana ifrån kanterna och nyttja att de kommer att ha mycket folk i mitten runt Zlatan.

Tyvärr är jag rädd att britterna kommer att parkera runt Zlatan och att spelet blir fastlåst i någon slags triangel back-Zlatan-mittfältare-back-kantmittfältare-Zlatan-back och sedan en hög och lång panikboll mot våra forwards som får se bollen bortnickad eller glida över sidlinjen.

Bakom toppgubbarna har britterna Steven Gerrard som är dubbelt så bra som det bästa vi kan få fram på mittfältet.

Försvaren är som natt och dag. Tyvärr.

Får vi oavgjort gör vi det bra.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.


2 svar till Värvningschocken och rumplekar

 1. Mikael skriver:

  Tja … du har massor utav poänger men samtidigt så verkar det som att de engelska spelarna återigen underskattar oss, det enda som egentligen skrämmer mig är att Roy bankat in något i skallen och att det bara är ett spel för gallerierna samt att de ”okända” spelarna har mer att bevisa och kommer att göra det istället för ”stjärnspelarna” som tror att allt kommer att gå automatiskt.

  • Anders Johansson skriver:

   Du har nog rätt i att engelsmännen kommer att vara mer taggade den här gången än någonsin förr. Hodgson har i intervjuer låtsats vara ovetande om Sverige och han kommer säkert att göra sitt för att peppa alla.
   Vid det här laget är Zlatan lika bra som Messi och Anders Svensson en nordisk variant av Riquelme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>