Baksmälla men festen fortsätter

Ok, fortfarande händer inte mycket innebandymässigt och jag levererar lite fotboll under tiden och jag hoppas mina trogna tycker det är ok med den omväxlingen.

Tidig sorti ur fotbolls-EM men ni som har läst det jag skrivit om fotbollen tidigare vet ju att jag var rätt pessimistisk ifrån början.

Erik Hamrén verkar vara en go gubbe men tillsammans med Marcus Allbäck har han totalt misslyckats med att få ihop de basala delarna i lagbygget. Ok, bitvis får man ju ändå säga att Sverige spelat en roligare fotboll än vi gjort på säkert tio år förutom med några få undantag. 5-0 på Bulgarien var ju t.ex. rätt skoj och vi slog Spanien i någon kvalmatch där just Allbäck nätade men annars har det varit blekt.

Det man kan kräkas åt nu är ju de självgoda britterna som på förhand sågat oss och högst upp med fogsvansen i näven har nu Alan Shearer stått. Det är så man får krypningar i kroppen. Men trösten kommer när britterna förlorar mot Ukraina och åker ur turneringen med buller och bång.

Nu var det dock inte mot britterna vi åkte ur den här turneringen utan det var allra mest grundat i matchen mot Ukraina.
Där körde Hamrén en klassisk sätta-sig-själv-på-piedestal-coachning och laborerade runt så det stod härliga till.
Tyvärr misslyckades hans chansning kapitalt och istället för att hamna på en piedestal så sjönk han ner i träsket som en tränare som är charmig och dansant men också väldigt egotrippad och begränsad i sitt taktiska kunnande.
Han tänkte så mycket på att Blochin i Ukraina skulle tänka på vad han tänkte och att han då skulle tänka annorlunda att han till slut tappade bort hur han tänkte egentligen och då blev det också väldigt fel.

Rosenberg på topp i startmatchen av EM. Det är ju så man tar sig för pannan. Killen håller som allra högst division 1-klass.
Visst, han har spelat proffsfotboll länge men han har nött mycket bänk i sina dagar och inte utvecklats för fem öre de senaste fem åren. Här verkar ju Hamrén han chansat grovt med Elmander i truppen.

Det är väl kanske här som vårt EM egentligen förstördes när Elmander och Guidetti skadades för vi har inga bra ersättare.
Toivonen som är det närmsta alternativet till ersättare placerades på mittfältet och det gick rakt ut i lingonskogen med det försöket.

Försvaret har ju sett bedrövligt ut mot både Island och Serbien innan turneringen och inte blev det bättre mot vare sig Ukraina eller England. Mittförsvaret har ju inte kunnat tima några inlägg och sedan missade vi små saker som när Lustig tappade stolpen för att han ”kände sig offensiv”. Yep, historiens mest ”offensiva” 30 centimeter.

När sedan Elm och Källström underpresterade på mitten så var det ju godnatt.

Mot England hade Hamrén vaknat och ställde upp med rätt gubbar men då står istället Isaksson och sover när Walcott skjuter. Ett av historiens märkligare mål. En målvakt som står nästan mitt i målet och vevar med armarna som att han tappar balansen när bollen singlar in verkligen precis mitt i nät. Har aldrig sett ett så svagt målvaktsingripande någonsin. Det ska vara Tommy Salo mot Vitryssland då men det är i nivå med det.

Sedan gjorde Welbeck ett riktigt snyggt klackmål och det var inte mycket att säga om. Grymt snyggt.

I den här matchen överglänste Roy Hodgson sin kollega Hamrén så det skrek om det.
Snyggt inmatchade Andy Carroll, två meter nickspecialist, kom in som ett brev på posten och satte också 1-0 enligt plan.
Sedan kom snabbe Walcott in och sprang rätt igenom vårt trögfotade försvar strax efter att han lobbat in kvitteringen till 2-2.

Hamrén grillas just nu för matchningen i EM och han vill vara tydlig med att ta ansvaret ifrån spelarna. Det gör han helt rätt i.
Det är inte Rosenbergs fel att han blir uttagen trots att han egentligen hör hemma på en helt annan nivå. Det är inte Toivonens fel att han placeras på yttermittfältet. Det är inte heller Elmanders fel att han blev skadad. Det ÄR dock Hamréns ansvar att trimma ihop försvaret så de kan få bort inlägg mer än i 50 % av fallen.

Men men… jag tycker Hamrén är rolig att lyssna till och han en del lustigheter för sig. Hans engelska är ju bara för sorglig. Jeeezus skämsvarning. I Danmark tog han ”brontsch”. Sedan har han lite svårt med prepositionerna kring landslaget. ”Mellberg har varit bäst PÅ landslaget” – Ojdå, brukar han vara där tänker man ju. Tolererar Zlatan verkligen det?
När han så äntligen får använda ”På” så säger han ”i landlagsnivå”…. Nåväl.

Nu när Mellberg pensioneras som spelare kanske han kan hjälpa Hamrén med försvarsbiten för får man till det så tror jag på Hamrén när han säger att vi har något på gång.

EM rullar vidare och vinnarna kommer inte att heta Sverige men inte heller England.

Frankrike har sett vassa ut och naturligtvis Tyskland. Spanien var också riktigt bra senast men mötte ju också ”brottar-Irland”.
Italien har bitvis också sett bra ut men de är ju så otroligt ojämna att de inte kan hålla ihop spelet en hel match.

**
Ett av EMs roligaste ögonblick är ju det här när domaren fäller en irländare.

Domaren blåser inte av matchen och av det jag förstått av de jag snackat med så gör han helt rätt.
Han är ett ”dött föremål” på banan och då ska man inte blåsa av även om bollen studsar på honom och i mål.

****

Förresten. Fotbolls-landslaget stänger nu sina träningar efter ”mobbingdebatten” kring rumplekarna.
Media ser det som en hämnd mot pressen.

Jepp, det var väntat.

****

En annan sak som var kul att se under matchen mot britterna igår var hur Zlatan pulvriserade John Terry och kvaddade Glen Johnson och vem mer det nu var ute vid sidlinjerna. Särskilt Terry blev som en liten hundvalp. Great!

****

Ok, lite innebandy också.

Lindås hemsida har vaknat till liv och det ska de ha cred för.
Här presenteras ett antal nyförvärv.

Hos Landvetter Wings har två nya killar dykt upp ifrån Partille IBS – Johan Jonasson och Jonas Feldt.
Där får Landvetter in två riktigt starka gubbar.

**’*

AIK Innebandy är verkligen i omvandling.
11 nya gubbar plus ny tränare in och nio gubbar ut.

****

I Grekland finns en politiker som heter Alexis Tsipras.
Han är maktkåt och en fullkomlig grek-idiot.

Han vill att Grekland ska bryta sig loss ifrån EU:s lånapaket och bryta de avtal som finns med övriga Europa.
Enligt honom ska Grekland inte betala tillbaks lån eller betala räntor på lånen.

Grekerna ska stå själva och de som är ansvariga ska stå för notan. De ansvariga i det här fallet är de som suttit vid makten tidigare.

Själv utlovar Tsipras höjda minimilöner, återställda pensioner, höjda ersättningar till arbetslösa och att sjukhusen ska komma igång igen. Löften som låter kanonbra och det är klart att befolkningen måste få sjukvård t.ex. och det är löften som kan leda till valseger.
Däremot så undrar man ju hur det hela hänger ihop.

Tänker Tsipras bara strunta i att återbetala de lånepaket som grekerna fått och sedan använda pengarna till att infria sina löften?

Ok, på det har han ju faktiskt en god chans att vinna valet och grekerna kanske t.o.m. lyckas med att löftena infrias och då är ju allt frid och fröjd i Grekland. . . en stund. För det första kommer ju grekernas vägran till att betala tillbaks lånen att försätta övriga Europa i en riktigt djup kris. För det andra har de lånepaket som Europa skjutit till tidigare inte räckt mer än ett halvår.
Alltså bygger grekerna hoppet på att få igång en turism som kommer att bli lidande då övriga omgivningen befinner sig i kris och efter några månader så kommer grekerna att stå utan medel och utan någon omgivning att be om hjälp av.

Starkt jobbat svettlurkar.

Å andra sidan så måste väl egentligen övriga Europa ha sett Grekland som en osäker fordran i mååååånga år.
Någon har väl suttit och känt till att de inte betalar in några avgifter eller skatter.

När grekerna nu vill se sig som lurade och förda bakom ljuset så är det en enorm teater de spelar upp.
Grekerna känner till att man i övriga Europa betalar skatter och avgifter. De känner till att pensionsåldern i andra länder är betydligt högre än den varit i Grekland. De känner till att de fuskar med det mesta och att de inte betalar för det de bör betala för vad gäller allmännyttan.
Så nu när de vill flytta över allt ansvar på ett fåtal politiker och därmed slippa att stå för notan så är det bara ännu ett utslag av deras lurendrejeri som de ägnar sig åt. Ett folk som lärt sig att det går att bluffa sig fram i alla situationer tror såklart att det funkar på alla nivåer och Tsipras är ett bevis för det.

Håll därför tummarna för att tillräckligt många greker ska inse att Tsipras väg inte är rätt väg för vare sig dem eller Europa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.


5 svar till Baksmälla men festen fortsätter

 1. Fresh news skriver:

  ”Snyggt inmatchade Caroll” var ju inte så svår att räkna ut och den skrev du ju själv om innan matchen. Hur tror du det går för er i år och hur känns det att ha blivit petad? Vad jag har hört så kan du knappt något om innebandy och har bara hand om administration.

  Har du andra som hjälper dig att blogga om innebandyn eftersom du trots allt verkar kunna skriva om sporten och bloggen är ju outstanding bäst.

  • Anders Johansson skriver:

   Hoppsan hoppsan. Det räcker med att vända ryggen till någon ”sekund” så kommer rallarsvingarna farande.
   Men ok, jag ska bemöta dig trots att du inte skriver i ditt eget namn. Lite roligt tycker jag ju ändå att det är. Faktiskt.

   Att förstå är att förlåta allt var det någon som sa. En annan sa att insikten om sin okunskap är är ett bra steg mot kunskap ;-)

   Först och främst så har jag absolut inte ”petats” utan snarare jobbat på att få in en andreman till David och det vet några tillfrågade och de i klubben inblandade. Nu ägnar jag mig åt det jag var tänkt att göra ifrån början bara och är supernöjd med det.

   ”Beware of false knowledge it is more dangerous than ignorance” G B Shaw

   Det verkar vara ett spännande ämne detta så jag får nog ta och återkomma till det snart.

   //Talangen ;-)

 2. Insatt skriver:

  Den som påstår att Anders inte kan något om innebandy luktar skunk och avundsjuka.
  Den feedback jag fått har alltid berikat mig och gett mig något och han är ett perfekt komplement till David och inte bara en administratör.

  Puss o kram

 3. Patrik Jansson skriver:

  Intressant att det flyter upp kritik mitt i ett inlägg som handlar nästan enbart om fotboll. Håller med Insatt om att det stinker om en sån kommentar.

  Kommer det från någon med egna tränarambitioner?

  Snygg replik av Bloggmaestro!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>