Vem f-n är du?

. . . att säga vad som är rätt och fel?

Innan match går alla in i sin egen dvala för att ladda på sitt eget sätt inför kampen.

Blicken stålsätts och blir lite tom och ska helst gå igenom märg och ben och cement och stål innan den landar någonstans långt bort i fjärran. Ögonbrynen är lätt rynkade och minen allvarlig. Det är ju match gubevars.
Rörelserna ska vara stela, ryckiga och lite aggressiva i sin karaktär.

Att skämta innan match är som att ta lagkamratens väska, öppna den, och klossa rätt ner i stora facket mitt under samlingen.
Döden väntar då runt kröken. Det är ju match gubevars (Ja, den hade nog föranlett döden ändå… ;-)

Ju närmare matchen kommer desto mer går alla in i sig själva. Tystnaden lägger sig över de flesta och någon pluggar in sina lurar medan andra drar på bergsprängaren tills det inte går att föra ett samtal. Den som försöker prata möts av blickar som stirrar ner i golvet och på de egna fötterna. Lyckas någon fånga en annans blick så säger den ”håll käften för nu är det snart match”. Det är ju match gubevars.

Jag ägnade en stund åt att se på OS-krönikan ifrån Peking-OS där de visade en hel del av Michael Phelps och Usain Bolt.
Två av OS absolut största då och två av historiens allra främsta stjärnor alla tider.

Phelps berättade att han innan något av sina guldlopp hade fått ett sms av en kamrat som löd ”Hur många gånger ska jag behöva se ditt fula ansikte i TV?”.

Kan ni tänka er det i ovanstående omklädningsrum inför matchen?

Känns inte så va´?
Det är ju match gubevars.

Den andre killen, Usain Bolt, tävlar i en gren där allt avgörs inom tio sekunder. En dålig start och kvällen och kanske ett helt OS är förstört. En sån kille måste väl ändå FOKUSERA så in i h-vete inför sitt lopp, eller hur? Det är ju match gubevars.

Ni vet hur det brukar se ut.

Mhm, killen spexar och plojar som om han är på ett barnkalas och står på scenen inför födelsedagsbarnet.
Ser inte ut att vara mycket fokus över honom precis.

Därmed inte sagt att hoodluvan över huvudet och stålblicken ner i golvet behöver vara fel för det. Jag säger bara att det finns olika sätt att tackla det man står inför.

Så när Warberg gör 4-2 i början av andra och någon glatt säger ”Det här börjar ju bra” så ska du tänka på Usain Bolt och Michael Phelps och påminnas om att det finns fler än ett sätt att flå en katt på.

****

På tal om Warberg så hittade jag några klipp på Youtube där klubbens nye utvecklingsledare Oscar Lundin kör lite individuell skotträning med några prominenta adepter – lagkapten Jimmy Lindblom och Magnus Svensson.

Härligt nötande av skott och kul att de lägger upp bilderna så alla kan se att det krävs en del tid för att få till det.

Jag ser en grej med Jimmys avslut men det håller jag för mig själv så länge ;-)

****

OS på gång alltså.

Tydligen är det lättare att få tag på hotell än man kan ana.
Dels har den vanliga turismen delvis skrämts bort av rädsla för höga priser och trängsel och delvis vilar ju ett terrorhot över London så det gör att det fortfarande finns en hel del lediga hotellplatser.

Så har du gott om pengar och inte räds terrorister så går det att passa på…

****

Usain Bolt förresten.
Han har inte varit sig riktigt lik i år.
Visserligen satte han världsårsbästa i maj men sedan förlorade han Jamaicas uttagningar mot Yohan Blake och därefter har Bolt dragit sig ur tävlingar. Visst ser det väl lite ”stappligt” ut på bilderna ifrån Jamaicas uttagningstävlingar?

Vinnartiden blir 19.76 och den tiden hade ju Bolt joggat in på under Peking-OS.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.


23 svar till Vem f-n är du?

 1. Mikael Nilsson skriver:

  Och vem faen är du? Det här var bland det bästa jag läst på länge!!!

  Stämningen som du beskriver har jag stött på i olika omklädningsrum sedan jag var tio år. Efter varje match har jag känt att jag inte hört hemma i laget för att stämningen varit så isande kall. Antar att det är ännu kallare på elitnivå och jag hade inte platsat där.

  Skön sommar

  Mikael N

  • Anders Johansson skriver:

   Tråkigt att höra att du verkar ha haft det tufft med ditt idrottande Mikael.

   Jag måste nog säga att jag inte alls upplever stämningen som iskall hos Pixbo. Tvärtom. Däremot hör man ju ifrån olika håll och man har ju själv upplevt hur det kan vara.

   Phelps och Bolt tycker jag utgör en sån skön kontrast till ”kadaverdisciplinen” att jag ville ge två olika bilder.

   Olika bilder även av vilka knappar man kan trycka på. Många blir nog själva överraskade över reaktioner som de själva inte anar ska komma.

   Förväntar man sig ett ”Kom igen nu för helvete gubbar” och får höra något annat kan det ge sköna effekter ;-)

   Ha en skön sommar själv Mikael!

   //Anders

 2. Mikael Nilsson skriver:

  Ingen ko på isen på det sättet.
  Jag har trivts och har haft skitskoj men just under många matcher har jag känt den där iskylan.

  Skön blogg och skön sommar

 3. Björklund skriver:

  Kul med filmerna från WIC. Finns mycket att anmärka på Jimmys skott. Helt rätt att köra mycket extra träning på honom. Han ser inte ut som en naturlig skytt direkt, ser nästan obekvämt ut när han skjuter. Inte så konstigt att poängskörden blir skral då…

 4. Hoota skriver:

  Så dags att lära gamla hundar skjuta. Tio år för sent minst i Lindbloms fall. Svensson kommer att vara en jävel på att trampa vatten innan han skjuter.
  Nästa vecka kör de med huvudstående innan avslut.

  • Anders Johansson skriver:

   Hej Hoota!
   Jag håller faktiskt inte med dig om att det inte går att lära sig på gamla da’r.
   Med specialträning kan man komma riktigt långt. Speciellt om man har tränare som kan se vad som behöver göras och adepter som är kloka nog att ta till sig instruktionerna.

   Anade nästan att stegarna skulle få sig en släng. Att kombinera övningar på ett nytt sätt med olika metoder för att nå framgång ska bara ha beröm.

   Hela inlägget handlar ju om att se saker på olika sätt …

 5. Jimmie skriver:

  Varför skriver du om Warberg och dess spelare så ofta?
  Nästan varenda inlägg på slutet har ett stycke ”jag är mellan raderna bara avundsjuk” om nånting som hänt i WIC. Ibland överdrivet beröm, ibland försöker du vara rolig.
  ”Jag ser nåt i Jimmys skott, men det behåller jag för mig själv”. Kan vara det töntigaste jag läst på länge.
  Jag gillade din blogg förr, nu är det bara tråkigt att läsa.

  • Anders Johansson skriver:

   Hej Jimmie!
   Det är ju tråkigt att höra att du tappat tron på bloggen. Jag har valt vägen att inte låta bloggen ligga helt i träda under sommarmånaderna.
   Då det inte händer så mycket i Göteborg och klubbar som Frölunda så skriver jag något om klubbar där det händer något. WIC har varit stekheta på övergångssidan och väl värda att kommentera med bra värvningar.

   Oscar Lundin är pigg på att lägga upp material där han på ett positivt sätt försöker att förmedla innebandy. Sånt tycker jag ska uppmärksammas på ett positivt sätt. Just nu är Oscar hos WIC och då kommer det material därifrån.
   Jimmy Lindblom är en mycket skicklig back med alla egenskaper en back kan ha. Att jag skickar en liten passning till Oscar och du inte gillar den kan jag stå ut med.

   Jag är medveten om att det blir mycket ifrån elitklubbarna och ifrån Pixbo men jag försöker ändå att sprida på gracerna. Det är ju ändå inte ”Pixbo-bloggen”. Dessutom när det gäller WIC tycker jag nog att det är just nyförvärven jag skrivit om utom det sista nu med Lindblom/Svensson men det var mest för Lundins del.

   ”Överdrivet beröm”, ”Avundsjuka” och ”Försök till att vara rolig”… Bugar och bockar. Stort tack Jimmie. Trodde inte du kunde skilja det ena ifrån det andra. ;-)

   Hela inlägget handlar om att se saker på olika sätt och att bejaka olika vägar för att nå framgång.

   Jag säger inte ”vem fan är du…att tycka som du gör?” utan du får ju såklart ha din åsikt Jimmie. Vad skulle du vilja läsa om? När tyckte du bloggen var som bäst? (Säg nu inte ”När den var tyst” utan var gärna konstruktiv).

   Vad händer hos er i Frölunda och vad blir er framgångsfaktor kommande säsongen?

   //Anders

  • Vem fan är du skriver:

   Håller med om att det skrivs mycket om Warberg här men tycker att det skrivits mycket om andra elitlag också. På det sättet är det ju inte mest en blogg om innebandyn i Göteborg. Med tanke på var du är nu borde du kanske ha en blogg om elitinnebandyn istället.

   Ni på elitnivå är ju gärna lite artiga mot varandra och väldigt diplomatiska och det är ju du också. Det gör att alla bloggar på elitnivå blir något tråkiga. Jag tycker ändå att din blogg är helt ok. Den drivs inte av konflikter som så många andra bloggar och du har så gott som alltid intressanta vinklingar och texter. Det är å andra sidan alltid lockande att läsa hur andra grälar på bloggar. Primitivt men ändå sjukt lockande.

   Vem är jag?

 6. Jim Lindbom skriver:

  Jimmie, jag förstår inte vad du menar ska vara roligt med ”Jag ser en grej med Jimmys skott..” ? Det är ju väldigt harmlöst skrivet och knappast ett försök att vara rolig.

  Finn fem fel hade ju varit roligt eller elakt men som andra påpekat är elitbloggarna ”artiga” mot varandra.

 7. Träffande skriver:

  ”Lindbom” ha ha.Mitt i prick!!!

  • Zlatan då skriver:

   Warberg?
   Fattar ingenting.
   Jag tycker den här bloggen handlar väldigt mycket om Pixbo eller Zzzzzzlatan.

 8. Jimmy tycker om mig skriver:

  Jimmisarna håller ihop ;-)

 9. Avundas inte skriver:

  Intressant ”debatt”.

  Det har tydligen sitt pris att ha en populär blogg.
  Utan djupare funderingar går det att hoppa på bloggaren med anklagelser om både det ena och det andra.

  Jag måste ”försvara” Götefloorblogg som jag tycker är förbannat bra.
  Ok, alla inlägg om innebandyn på Göteborgs bakgård är inte så superintressanta då jag inte är bekant med spelarna det skrivs om men ändå tycker jag de ger mig en del.
  Jag för min del uppskattar det som skrivs om Superligan väldigt mycket och tycker att inläggen kompletterar annat som skrivs alldeles fantastiskt bra.

  Om något tycker jag det låter som att du ”Jimmie” är den som är avundsjuk med bakgrund av ditt koleriska påhopp. Jag lyckas inte hitta vare sig det överdrivna berömmet eller roligheterna du skriver om så de finns nog bara i ditt huvud.

  Sommarens stora snackisar har handlat om Tiitu, Sundstedt och klubbarna de gått till och likaså har mediebevakningen handlat om det. Häng med i svängarna så vet du också det.

  Njut av sommaren

  Oskar

  • Anders Johansson skriver:

   Tackar!
   Många kommentarer och jag besvarar inte er alla individuellt denna gång.

   Flera reagerar på Jimmies kommentar och jag kan tycka att han delvis skjuter över målet men samtidigt kan jag också hålla med om delar av det han tycker.

   Jag kan absolut hålla med om att det blivit mycket WIC och Storvreta och alldeles för lite Göteborg. Samtidigt har det knappt hänt någonting i Göteborg sedan i mars utöver det som skett på elitnivå. Visst kan jag låta bli att skriva men som jag sa tidigare så ville jag hålla liv i bloggen.

   Silly season kring t.ex. Frölunda, som jag gärna skrivit mer om, har varit väldigt stillsam. Jag har skrivit lite om det mesta som hänt men kanske inte så livfullt. Å andra sidan verkar en del tycka att bloggande om innebandy och gräsrotsinnebandy i synnerhet är totalt ointressant. Även om man själv är mitt i bloggen.

   Kanske är det helt enkelt så att bloggen blivit alltmer ”diplomatisk” och ”artig” med tiden och att den därmed inte skakar om så mycket.

   Jag kan också villigt erkänna att jag har svårt för att toksåga konkurrenter på elitnivå som jag vet gör bra jobb. Det är en sak att sitta utan klubb och kasta skit till höger och vänster utan tanke på allt hårt arbete som ligger bakom.
   Att få det till avundsjuka tycker jag dock är lite väl tufft.

   Nåväl, i och med att jag påbörjar min utlandssemester känns det som att jag gått året runt och kanske räcker det så.

   //Anders

   • Rasmus skriver:

    Jävla resencenter som ska klämma ut sina åsikter om allt överallt. Låt inte hatarna trycka ner dig Anders.

 10. Seriöst skriver:

  Kan inte komma på senaste gången den här bloggen sågade något lag eller någon spelare.

 11. Vem f-n är Jimmie? skriver:

  Killen verkar bra på marknadsföring

 12. Jimmie skriver:

  Herre min skapare! Tänk hur enkelt det var att få kreti och pleti att tända till!
  High five Anders ;)

  Jag kanske ska förtydliga mitt inlägg. Jag tycker ditt ibland överdrivna beröm mot Warberg tenderar att lukta avundsjuka. Ett klassiskt sätt att vira in vad man egentligen menar, med att säga precis tvärtemot!
  Men vad vet jag?
  Exempelvis hade du kunnat säga vad du ser i Jimmys skott, istället för att säga att du ser ”nåt”. Eller hade du trampat stackars Jimmy på tån då och sätter dig/Pixbo i dålig dager?

  Tycker din blogg är som bäst när du skriver om det du verkligen kan dvs innebandy i Göteborg. Rakt på, och utan bittra/avundsjuka undertoner mot konkurrenter.

  • Anders Johansson skriver:

   Ja, high five, lite meningsskiljaktigheter driver på åsikterna. Någon tyckte ju du skulle syssla med marknadsföring också ;-)

   Jag förstår hur du tänker men jag tycker inte jag varit överdrivet berömmande mot WIC. Värvningarna de gjort har varit av högsta rang och det kan ju ingen säga annat om. Jag känner inget ”tvärtomtänk” kring dessa eller WIC. Jag hade ju kunnat strunta i att kommentera dem eller silly season öht men som sagt så ville jag behålla farten lite. Hade samma gubbar gått till Tyresö hade jag skrivit om TT.
   Tiitu tror jag blir kul för hela SSL helt enkelt.

   Vi har ju själva värvat väldigt bra så jag tror inte någon känner någon avundsjuka gentemot WIC. Vi ställer ett kanonlag på benen och jag ser med tillförsikt fram emot säsongen. Även vi får tillbaks ett par killar ifrån skador och det går inte att säga annat än att det ser bra ut.

   När det gäller Lindbloms skott så var det mer en passning till Oscar än till Lindblom. Men jag förstår ju nu att det kanske lät lite surmagat fast jag skrev det med glimten i ögat. Är det ok ifall jag väljer att inte kommentera bilderna mer än så och om jag säger att jag kört med liknande övningar själv?
   Med diskussionen efteråt så skulle det nu kännas lite lustigt att gå in på konkreta detaljer…

   Att det kan låta avundsjukt och bittert när jag håller en ”artig” ton har jag faktiskt inte tänkt på. Hursomhelst så kommer det, i den mån jag bloggar, att handla väldigt lite om Pixbo och våra konkurrenter framöver.

   Det blir å andra sidan riktigt roligt att följa innebandyn i Göteborg och det är ju egentligen den jag bloggar om. SSL och Pixbo skriver jag ju mest om i brist på annat. Att följa er med mina gamla 93or i division 1 blir kul. Liksom det blir att följa IBF Göteborg med Agus och Ottosson och Pixbo i er division förstås. Partille kommer ju också att slåss i er serie tillsammans med några ytterligare bekantingar. Vidare har vi ju även Lindås med en del intressanta spelare. Sedan har vi ju Guldheden som går på i ullstrumporna kring den kommande säsongen ;-)

   Jag tar dock gärna emot tips, idéer, information om sånt som hänt och som händer.

   //Anders

 13. Vem f-n är Jimmie? skriver:

  Fred på bloggen igen men vad är det för fel på Lindbloms skott?

 14. Släpp det skriver:

  Det är mycket som är fel med Lindbloms skott.
  Släpp ämnet nu då det aldrig handlade om skottet.
  All respekt till Anders som bjuder oss på läsning av olika slag. Jag gillar det som fan. Kör bara Anders!

 15. Jimmie FIBK skriver:

  Hej Anders, inte läst din blogg så mycket under sommaren, men ser att du tror att det är jag som kommenterat ovan, det är det alltså inte,

  Grattis till segern i Czech open
  Mvh Jimmie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>