Bergsäkert

Tjahapp, då sitter man med de sista administrativa förberedelserna inför våra cuper i Prag och Chur och medan man inväntar en del telefonsamtal för att kunna sy ihop allt så kan man ju göra ett litet blogginlägg. Jag menar, det är ju inte så att man längtar ut i gråvädret precis så att det finns såna sköna grejer att pyssla med. Annat var det på Capri …

20120807-233055.jpg

Jag har roat mig med att kika lite på ifall det hänt något runtomkring innebandyn i Göteborg och lite har det faktiskt hänt.
Ja, det kan ju ha hänt hur mycket som helst och ni får gärna skicka in lite fina tips om saker och ting till champagneguld@gmail.com

En sak som jag snappat upp är i alla fall att IBF Göteborg vann semesterturneringen Enghav Cup.
I kvartsfinalen tog man en fin skalp när man slog SSL-laget CaperioTäby med 2-1. Jag kan inte Täbys trupp utan och innan men där fanns bl.a. Ramsin, Uhrwäder, Edlund, Hagberg och Mikael Karlsson m.fl. Sedan ska jag ju erkänna att Täby i semestertider inte låter som världens mest fruktade motståndare. Det handlar nog väldigt mycket om just semesterlir och inget annat.

Det förtar dock inte IBF Göteborgs prestation genom cupen för man fortsatte att vinna.
I semifinalen mot Alingsås var det helt jämnt i drygt 22 minuter då turneringens poängkung, Sandro Agus, kvitterade till 3-3.
Därefter fick IBF övertaget i poängprotokollet och man vann till slut med 7-4.
Två mål och ett assist av nygamla förvärvet Axel Wallin.

Finalen vann IBF Göteborg över Finspångs IBK med 5-2.
Första målet gjordes av IBFs nyförvärv ifrån FBC Lerum, Mikael Harrysson.
Sedan gjorde Finspång mål genom Sebastian Håkansson med SSL-rutin ifrån spel med IBK Dalen.

Efter det var det några gamla IBF-rävar som satte bollarna i nät – Christoffer Bogg, Magnus Mårtensson och Joakim Örneflo.
Bogg inleder sin, vad jag förstått, sista säsong fint.

Turneringens Allstar team presenterade ett antal Göteborgsbekantingar. Såhär såg laget ut;
Mv Peter Morero IBF Göteborg
HB Johan Andersson IBK Alingsås
VB Axel Wallin IBF Göteborg
C Oscar Norman Caperiotäby FC
HF Alessandro Agus IBF Göteborg
VF Petteri Lukkonen Marstrand IBK

Turneringens poängkung blev alltså Allesandro Agus den spjuvern ;-)

Stort GRATTIS till IBF Göteborg till en fin säsongsinledning eller en skön semesterseger eller vad man ska kalla det.
Innebandy är alltid roligt och man vill alltid vinna och att vinna i innebandy är det roligaste som finns.

****
Ok, sedan har jag också snappat upp att Högsbo AIK tappar sin målkung ifrån förra säsongen – Jonas Berg – som går till moderklubben Floda IBK för att, antar jag, testa på spel i division 1.

Jonas är en skön vagabond och bohem med en egen stil och efter ett par säsongers uppvärmning hos Högsbo kan han nog vara redo för spel på högre nivå.
Jonas är en rightskytt som jag använde på alla positioner utom mellan stolparna och han spelar innebandy med en cool distans och laidback stil där han gärna testar lite nya moves. ”Laidback” ska dock inte misstas för slöhet eller svagt engagemang. Precis som alla Högsboiter jobbar Jonas hårt för laget.

Det går inte att säga annat än att Floda gjort en Bergsäker värvning :-)

****
Ute i Mölnlycke har Pixbo återigen drabbat samman med Redbergslids IK i vårt utbyte mellan idrotter och atleter.

Denna gång handlade det om PixbOS när lagen möttes i sjukamp.

Läs mer om vem som var snabbast och hur fort det gick på Pixbos webplats där Coach Jansson roligt berättar om eventet.

****

Guldhedens IK kör på med sina rapporter om division 2 och det tycker jag är riktigt skoj även om det ibland kan bli lite väl vasst.

De skriver initierat om många spelare och lag och det är ett berömvärt engagemang bakom alltihop.

Att sedan skribenterna ger alla chansen att ge dem på nöten under säsongen måste ju vara en fin drivkraft för de som inte gillar det som skrivs.

”Finnarna” hos Marstrand t.ex. lär ju vara lite taggade när de möter Guldheden.

Guldheden skriver också en del om att många uppdaterar sina webplatser dåligt. Jag håller med om det och tycker förstås det är synd. Samtidigt ska någon göra det ”jobbet” också och det kostar sin tid. Det är ju inte heller alla som vill ”sticka ut hakan” och uttrycka något då saker och ting gärna misstolkas så att det ges möjlighet att dela ut svinhugg.

Läser också att Guldheden vilar sig i form inför seriestarten och det är ju däremot mindre smickrande för serien.

Tyvärr är det väl också så att många lag kan klara sig igenom spel i division 2-4 utan några större åthävor. Själv gillar jag att lag som förberett sig och jobbat för framgången vinner.
Sedan vet vi ju också att försäsongsträning på lägre nivå sällan är vare sig korrekt upplagd eller korrekt genomförd och såklart inte genomförs i tillräcklig mängd för att utgöra någon större skillnad.

Fler borde upptäcka att man kan göra roliga saker till sin försäsongsträning för att hålla igång åtminstone något.
Spela tennis, simma och cykla som omväxling. Spela fotboll och ruscha hela tiden efter bollen som om du ligger under med ett mål och det är trettio sekunder kvar av matchen. Skitjobbigt men också mer givande och roligare än gamla åttan när andan faller på. . . eller att träningen bedrivs utan satsning.

****

Ok, lite annat också.

OS i London pågår. Några reflektioner.

I Italiensk TV kunde man följa OS i tolv kanaler. På samtliga visade de bara sånt med italiensk anknytning. . . och lite Usain Bolt. Jävvvlarrr vad fäktning och kanotslalom man fått se…

… inte en blågul i rutan på hela tiden de gånger man slog på apparaten.

Kina leder väl medaljligan ännu?
Tyvärr är jag inte imponerad. Kina är ju hur stort som helst och ska ju såklart vinna mycket men det luktar lite väl mycket sköldpaddsblod över deras snabba framgångar. Dessutom sammanfaller Kinas framgångar med DDRs fall…

Svenska brottare fortsätter att beklaga sig över domslut. Är det likadant över hela världen att alla brottare som förlorar känner sig bortdömda?

Ukhov tog guld i höjdhopp. Innan tävlingarna letade han sitt tävlingslinne som en dåre inför världens TV-kameror.
Samme Ukhov är killen som gjorde skandal för ett antal år sedan genom att tävla berusad. Ja, rättare sagt FÖRSÖKTE han tävla berusad. Han vinglade fram till ribban och la sig på madrassen under den…

****
Ulf Brunnberg är förtvivlad och har sålt sin sista båt. 1 juni 2010 sänktes gränsen för sjöfylleri till 0,2 promille.
Tydligen kan Brunnberg inte vara på sjön eller umgås utan att vara packad.

Läs gärna artikeln och följ länken i Affärsvärlden och byt ut ”båt” mot ”bil”.

Jag kan själv tycka att det må vara hårda regler kring sjöfylleriet men finns det inga vassare argument än att man har roligare med alkohol?

Och det vet ju alla att en seglare aldrig tar mer än precis en liten liten öl till maten när han ska segla en fin lördagskväll med 25 grader i luften… ;-)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.


3 svar till Bergsäkert

 1. Julius skriver:

  Är bilden tagen med blått filter?

  Du är alltid sådär positiv kring alla lag du skriver om. Är det på riktigt eftersom till exempel IBF Göteborg nästa säsong kan tävla mot er?
  När du skriver upp era konkurrenter gör du ju dem en tjänst genom att ge dem uppmärksamhet.
  Annars gillar jag din blogg jättemycket men du är inte särskilt elak.
  Det skulle vara skoj att läsa om vem du tycker är stans fulaste spelare eller sämste och vad du tycker om domare och andra tränarkollegor.
  Varför skriver du plötsligt om Ulf Brunnberg och om sjöfylleri?
  Innebandy om superligan och allsvenskan och allt därunder är ju helt rätt men sedan kommer det något om sjöfylla bara sådär. Roligt skrivet men lite ur ingenstans.

  En annan sak som skulle vara rolig att läsa om är vilka konflikter som kan uppstå i ett elitlag och hur ni löser dem?

  Julle

  • Anders Johansson skriver:

   Hej Julius!
   Nix, bilden är inte manipulerad på något vis. Fint, eller hur?

   Positiv.
   Ja, vad ska jag säga om det? Självklart är jag inte alltid positiv men jag ser ingen anledning till att klämma ur mig negativ galla till höger och vänster hela tiden. Ibland kan det vara bra att fundera över hur det varit att gå i någon annans skor innan man blir negativ.
   Det är lätt att sätta sig till doms över andra och kritisera men svårare att komma med konstruktiva förslag själv.

   Angående konkurrenter och positiva skriverier hoppas jag ju att jag inte är alltför flat men ser inget problem kring den uppmärksamhet de får. Vi i Pixbo fick väldigt mycket uppmärksamhet i olika media förra säsongen och lite kan jag bjuda på. Jag bloggade också långt innan jag kom till Pixbo och gör egentligen detsamma som jag gjort. Möjligen något mjukare med tanke på klubben jag nu också representerar men detsamma gällde när jag var hos Högsbo. Våldsamma och utåtagerande spelare har alltid fått avhyvlingar av mig men det är väl det. ;-)

   Fulaste spelaren nuförtiden vet jag inte så mycket om. Utvisningsligan kan jag ju ta upp men den säger ju inte allt. ”Sämste”… nej, jag mobbar inte.

   Domare har jag lugnat ner mig kring. De gör ett hårt arbete och så länge de är ”människor” i dialogen så förtjänar de ingen kritik ifrån mig.

   Angående tränarkollegor så kan man ju ha olika åsikter om coachningen och annat men jag säger hellre något positivt om något en coach lyckats med gentemot den som inte lyckades. Man har heller inte all info om coachförutsättningarna.

   Jag jobbar ju nu med två kanonkillar i David Jansson och Joacim Bernvid och deras insatser ser jag ju på nog nära håll för att bedöma. Dock tror jag inte arbetsmiljön skulle gagnas av ”Veckans coachbetyg” på bloggen efter varje match. Ja, iofs, gick det ju strålande förra säsongen men det kanske inte alltid gör det. Tycker jag något kan göras annorlunda framför jag det till vederbörande direkt och inte via andra kanaler.

   Brunnberg kom sig av ett inslag i morgon-TV där en satiriker och imitatör gjorde sig till talesperson för kändisar som vill dricka på sjön. Jag trodde det var ett humorinslag först. Ämnet roade mig den da’n. Så måste det få vara i en blogg. Jag gillar själv att läsa krönikor och annat som är lite omväxlande och fria i ramarna.

   Självklart kan ett lag bli fundersamt över vad en ”bloggskojare” skriver om det som händer inom laget. Jag har gett några inblickar i elitidrotten och visat sådant som jag tror kan intressera andra. Att hänga ut medlemmar i teamet skulle jag dock aldrig drömma om att göra. Det skulle jag inte ens göra ifall de tjänade 120 miljoner om året och jag tyckte att de borde tåla lite offentlig kritik som en del fotbollstränare och spelare tycker.

   Säkerligen skulle det locka läsare att skriva med ADHD-pedalen nedtryckt men så sugen på uppmärksamhet är jag inte :-)

   Ok, långt svar men också en del att klara ut ;-)
   //Anders

 2. Eddie skriver:

  Härlig bild, tagen från Villa San Michele?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>