Från världsbäst till sämst

För ett par veckor sedan var jag på väg att skriva ett inlägg med rubriken ”Bäst i världen” men det blev aldrig av. Pixbo hade just vunnit serien, inte överlägset, men ändå med en övertygande målskillnadsmarginal gentemot den lika klara tvåan Falun. Spelet i grundserien var bitvis det bästa vi sett på flera år och Östholm, Malmström och de andra öste i mål på mål och livet lekte.

Sedan började slutspelet mot FC Helsingborg och det mesta började knacka i spelet och det som fick mig att tänka mig min rubrik tedde sig rätt avlägset. Skåningarna vann första matchen och bröt därmed Pixbos mentala vinnarmur och det blev som en omvänd humleeffekt där humlan, FC Helsingborg, förstod att de faktiskt kan flyga. Pixbo insåg exakt samtidigt samma sak, f-a-a-n humlan flyger.

Helsingborgs segermedicin var stenhårt arbete, Linus Nordgren och Jonathan Paulsson i kassen samt vissa taktiska förändringar av Magnus Anderberg. Enskilt största faktorn var nog ändå Paulssons målvaktsspel.

Sedan ska det sägas också att Helsingborg är ett bra lag. Nordgren, Kukkola, Moilanen och Jäskeläinen är riktigt bra och matchar de starkaste korten hos Pixbo väl.

Efter sex matcher stod det klart att det blev det absolut sämsta resultatet det kunde bli. Pixbo utslaget och finaldrömmarna bortsvepta för den här säsongen.

Otroligt trist för alla i och omkring laget såklart och extra tråkigt för de som nu lämnar såsom t.ex. David Jansson. David drar nu vidare till ett nytt förbundskaptensuppdrag och ett nytt utlandsäventyr i ett par säsonger innan det åter blir ett nytt kapitel i livet. Om det då blir Göteborg och Pixbo vet han nog inte ens själv till 100 % idag. Klubben och han själv vill nog detta till största del men det går ju inte att veta hur läget är om två år. Nya tränare ska till nu med allt vad det betyder av kontraktsskapande och det finns nog säkert också en och annan klubb som redan nu funderar över att värva in Mr Jansson efter hans Schweiz-sejour.

Pixbo rasade såklart inte ifrån världsbäst till sämst men resultatet var absolut sämst. Usch vad trist.

****

Det har ju hänt en hel del annat också.
Jesper Sankell höll nästan på egen hand på att slå ut det Mullsjö som han en gång i tiden älskade så.

Kvartsfinalserien kom att präglas av revanschlusta och hämndbegär där Sankell inte visade några som helst varma känslor för moderklubben och inte heller Mullsjö-publiken sparade på krutet gentemot sin gamle talang. Sankell blev bespottad under spelet och firade stort framför Mullsjö-klacken när han gjorde mål och så höll det på.

Det känns inte heller som att det var en slump att Sankell sänktes av innebandyns riksbuse David Gillek när han återigen drog en no-brainer med en armbåge i ansiktet på växjö-liraren.

Vad ska man säga om Gillek egentligen?
Det finns ju mycket man skulle kunna säga men jag stannar där. Gilleks agerande både på banan och i intervjuer i olika medier är talande i sig.

Sämst inom innebandyn 2014/2015.

****

I Göteborg har vi också haft ett kvaldrama till Superligan mellan Lindås och IBF Göteborg där till slut IBF Göteborg tog sig vidare till fortsatt kvalspel mot Karlstad. Det lär ha varit jämna matcher där IBF Göteborg vann det avgörande mötet solklart. Siffrorna stannade vid 9-5 men efter halva sista perioden ledde IBF Göteborg med 9-1.

Göteborg har sedan hunnit med att förlora första mötet mot Karlstad IBF men det var ett jämnt möte där värmlänningarna kvitterade till 3-3 några minuter in i tredje innan de till slut vann med 6-3.

Vi håller fortsatt tummarna för Göteborg.

****

Mölndals IBF har också stått för ett stordåd genom att ta sig till division 1 genom kvalspel mot Vänersborg. Mölndal vann första mötet med 5-2 och tog ett rejält strupgrepp om Vänersborg. Märkligt nog så svarade Vänersborg med att racka ner på Mölndals spel genom att kalla det för ”brunkarspel”.

Själv har jag inte sett Mölndal spela och det är mycket möjligt att de spelar ett yvigt och finesslöst spel men det är ju precis det som är kul med sporten att olikheterna möts och möter krafterna. Uppenbarligen räckte inte Vänersborgs spel till för att slå Mölndal och då blir det bara fånigt att snacka ned det andra lagets spel.

Grattis Mölndal !

****

Burås IK kliver upp ifrån division 3.

Där kan vi snacka om ett hårt arbetande kollektiv.

Grattis!

****

Dingle vann division 4 och avancerar till 3:an. Grattis grattis!

Här hamnade Högsbo AIK sist i serien och klubben har det oerhört tungt som det ser ut.
Trist för klubben som fortfarande består av några gamla bekanta även om det känns som att navelsträngen klipptes för ett bra tag sedan.

****

Mika Kohonen får till sist lämna Storvreta och det är inte helt oväntat. Han har inte riktigt kommit upp i nivå sedan hans skadebekymmer började för ett par säsonger sedan.

Mika Kohonen kommer ju alltid att vara Mika Kohonen och en spelare som kan göra stora insatser för vilken klubb som helst men han kommer också med en prislapp och det gäller att motsvara den och det har inte Kohonen gjort det senaste.

Forsman vann sitt första SM-guld med Kohonen som bärande spelare och det måste ha burit honom emot att bryta men det är ändå rätt beslut. Att sedan en del lagkamrater inte förstår att klubben släpper honom är ju inte mer än väntat. Klart att kompisarna ska hålla på varandra.

Forsman måste ju ändå anses ha misslyckats totalt med Storvreta den här säsongen. De såg totalt geistlösa och fantasilösa ut sista tredjedelen av säsongen och jag är ärligt talat förvånad över att Storvreta behåller Forsman.

****
För övrigt kommer lag som vill hålla mycket boll i innebandy alltid att förlora med passiva eller alltför tillåtande domare.

****

Om jag inledde med herrarnas uttåg så är det ju desto roligare att skriva om Pixbos damer som spelar helt jämnt med Kais Mora i semifinalen och dessutom tog en väldigt övertygande seger senast. Julia Larsson, Sara Hedin och de andra bara öser på. Bara att gratulera och fortsätta hålla tummarna.

Jonas Eliasson orsakade lite rabalder inför kvartsfinalerna mot Djurgården när han tyckte det var ett svaghetstecken av Djurgården att ta in ”tanter” på 38 och 40 i laget.

Jag klandrar inte Jonas för hårt för det. Han har väl bara inte hört att 40 är det nya 20 ;-)

****

Falun rullar på mot en ny final och ett nytt guld.

Den rosa matchtröjan har ju förresten egenskapen att den blir mer och mer matchad ju längre matcherna går …

Mot SM-guldet

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Innebandy. Bokmärk permalänken.


4 svar till Från världsbäst till sämst

 1. Urban Jansson skriver:

  Pixbo skulle valt Warberg i kvartsfinalen, då hade dom vunnit. Fast David Jansson ville väl hellre åka buss lite längre….

  • Anders Johansson skriver:

   Det är ju mycket möjligt att Warberg hade varit en bättre motståndare men det får vi aldrig veta. Pixbo upplevde att matcherna mot Fc Helsingborg under säsongen var lättare och det avgjorde valet. Pixbo spelade två hyfsat jämna matcher mot Warberg där första mötet stod endast 7-6 till Pixbo med 6 min kvar och där Warberg ledde det andra mötet med 3-0 innan Pixbo vände.

   David hade, precis som alla andra, helst spelat sju kvartsfinaler på hemmaplan om så varit möjligt. Nu var ovanstående skälet till valet.
   Dessutom är valet av motstånd något som laget gör tillsammans via en omröstning som är vägledande på ett mer demokratiskt sätt än folkomröstningar annars är i Göteborg ;-)

 2. Tomas skriver:

  Inget nytt här.

  Det känns som att Innebandygöteborg tagit över som bloggen som gäller.
  Trist.

  • Anders Johansson skriver:

   Ja, absolut, och definitivt inte mig emot Tomas. Innebandyn i Göteborg förtjänar all uppmärksamhet den kan få så det är bara att heja på killarna bakom bloggen :-)

   //Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>