Diciplinerat Huddinge segrade

Första hemmamatchen i Hässelbyhallen för säsongen stod melllan Hawks och SSL-laget Huddinge IK. Karakteristiskt för de två första perioderna i matchen var att lagen tog ut varandra i spelet och det skapades inte så många chanser åt något håll. Hässelby med bollinnehav och Huddinge med tight försvar och kontringsspel.

Första perioden började helt i Hässelbys favör där man dikterade spelet och Huddinge låg lågt och avvaktade. Men i en spelvändning gör Huddinge 0-1 på en härlig individuell prestation. Efter det målet tar Huddinge över lite och Hässelby faller ner lite i banan och tar tag i sina positioner.

Andra perioden ser ut på samma sätt där bägge lagen är noga med sina positioner och det skapas inte så många klara chanser. Huddinge gör dock 0-2 på ett självmål. Sånt som händer ibland. En passning från kanten tar på ett klubbskaft och ställer Michele i målet. De chanser som skapas av Hässelby stoppas av Huddinges målvakt.

Tredje perioden blir den som bryter mönstret. Hässelby skapar tryck mot Huddinges mål, är giftigare i det offensiva spelet och börjar ta kampen över hela banan. Nära mål gång på gång. Huddinge ligger i sina positioner och tar vara på de chanser som uppstår. En brytning på mittplan skapar ett 3-1 läge och 0-3 var ett faktum. Snyggt avslut som var helt otagbart. Efter målet ökar Hässelby trycket och intensiteten i spelet. Men det dröjer innan reduceringen kommer. Tiden går och går. Men till slut så spricker Huddinges nolla efter en skön press av Hässelby prickskjuter Jennifer in 1-3 från slottet. Ännu mera tryck och 2-3 kommer någon minut senare genom Fia och hoppet börjar tändas för ett oavgjort resultat till slut. Bollen rullade, studsade och for runt Huddinges mål i slutet, men resultatet stod sig tiden ut.

Vi tackar den stora publiken för den sköna inramningen och vårt nya läktarfik som blev en supersuccé. Vi hoppas att alla vill följa oss under säsongen.

Till slut: Bägge lagen ligger i tuffa träningsperioder, man provar olika saker och det kan vara svaret för att spelet var lite låst. Det kommer att lossna inom några veckor när man släpper på i offensiven och benen känns lättare. Vi såg lite av det i tredje perioden och det ser mycket lovande ut.

Hässelby-Huddinge 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

1-3 Jennifer Stålhult – Fia Ununger

2-3 Fia Ununger – Linnea Eriksson

Fotograf av matchbilderna, ett tack till Inge.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Hässelby SK dam

Häng med Hawks damer på säsongens äventyr och jakten på en plats i finrummet
Det här inlägget postades i Matcher. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>