Inför Mullsjö AIS

Efter uppehållet startade vi med match mot Skövde på bortaplan. En derbymatch där vi segrade med slutsiffrorna 2-6. Matchen igenom tycker jag att vi gjorde en okej insats, lyckades täppa igen, detta stort tack vare den för dagen storspelande Daniel Shahbazi som vaktade vår kasse, och samtidigt producera. Målen gjordes av Kim Hintsala, Sven Johansson, Andreas Blom, Pontus Thorsell och Farshid Muhiti.

Denna helg gästar serieledarna Mullsjö AIS Vadsbohallen. Ett mycket spelskickligt och tekniskt lag som spelar en snabb innebandy. Vi har mött de flesta av spelarna i andra sammanhang och har bra koll på de flesta. Ett lag som vi tycker är roligt att möta och spela mot. Ingen press nödvändigt, vi kan bara gå ut där, ha kul, och kämpa för att vinna poäng.

Jag lovar publiken en underhållande och sevärd tillställning som man absolut inte får missa.

Jag önskar Mullsjö välkomna till Vadsbohallen!

Taggningen har börjat.
// Andreas

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vinst mot Borås

Gårdagens match mot Borås slutade 6-5 till vår favör. Uppvärmningen innan matchen kändes ofokuserad, men när startsignalen väl ljöd så trappades den upp. I första perioden styrde vi det mesta av spelet och hade mycket skott på mål. Men deras storspelande målvakt täppte igen och det var tack vare honom som vi gick i pausvila med utan något målgjort. Istället var det Borås som lyckades ta ledningen med 0-1, efter ett av få anfall som de fick i första.
I periodpausen tyckte våra coacher att vi stressade för mycket efter deras ledningsmål. De sade att mål gör man, och att vi skulle ta det lugnt och börja rulla boll igen, innan vi gick ut för en händelserik andraperiod.

Minuten in i andra sätter vi sedan 1-1, men under 5-4 överläge för Borås replikerar de till 1-2, och de är ännu en gång vid ledning. Något minut därefter gör vi 2-2, men senare gör Borås 2-3. Vi gör 3-3, och tar sedan ledningen för första gången i matchen, 4-3, vilket ser ut att kunna stå sig perioden ut. Men 19.59 lyckas Borås förargligt sätta 4-4, en kalldusch.

I omklädningsrummet var vi givetvis besvikna över antalet mål vi släppt in, och den hjälp som vi inte gav Simon i mål. Vårt mål inför tredje var att hålla nollan resten av matchen, spela vårt spel, och försöka sätta några snabbt för att sedan stänga matchen.

Tredje perioden började bra, genom vårt andra powerplay i matchen lyckas vi göra 5-4. Kort därefter gör vi även 6-4, och går upp i en tvåmålsledning tidigt, som vi hade tänkt oss att det bästa scenariot skulle se ut.
Minuten senare gör dock Borås 6-5 och sista perioden blir en nervös historia. Med 2 minuter kvar av matchen tar Borås time-out och kort därefter tar de ut målvakten. Men vi lyckas hålla undan och vinner matchen.

Våra mål gjordes av : Jerker Frick 2, Fritz Svensson 2, Andreas Blom 2.

Ska man se matchen som helhet, tycker jag ändå att det var starkt av oss att vinna matchen när vi lika gärna kunde ha grämt ner oss över flytet Borås hade i matchen, och deras snabba svar på våra mål. Försvarsspelet kan väl justeras och förbättras, men nånting som jag tyckte vi lyckades rätt bra med var våra powerplay där vi gjorde mål i två av tre. Spelet kan väl justeras där också men det är ändå målen som räknas.

Nästa match spelas inte förrän om tre veckor, då vi ställs mot Skövde, så nära derby som vi kan komma i den här serien. Där har vi något att tagga inför under de kommande veckorna. Nu ska jag cykla iväg till träning. Ha det gött!

//Andreas

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Seger i Falköping

Resultatet rann iväg i helgens match mot Falköping. Slutresultatet blev 4-17 (1-6, 3-4, 0-7).
Efter en ofokuserad uppvärmning där vi, enligt våra lagledare, spelade nonchalant var det dags för matchstart. Men först skulle Falköping ha ett intro, vilket jag tyckte gjorde att inställningen förbättrades och man ville förnedra dem inför sin hemmapublik.

Första perioden börjar bra, och efter 10 minuters spel leder vi matchen med 0-5 (Målen fördelade mellan Andreas Blom, Oscar Möller, Rasmus Johansson och Isak Stöckel) . Detta trots ett nervöst försvarsspel. Och Falköping skulle få en reducering till 1-5, med fem minuter kvar att spela.
Men innan perioden är över hinner vi utöka vår ledning till 1-6 genom Fredrik Bäckman.

Inför andra perioden snackade vi om att få upp bolltempot, och inte falla ner i deras spel. Men när andra började misslyckades vi med det. Sven Johansson lyckades ändå göra 1-7, men kort därefter gör Falköping 2-7, och Ivarsson tar time-out.
En synbart besviken Coach som krävde mer av oss, och ville se oss rulla bollen och skapa spel, att vi inte skulle göra allt själva utan rulla bollen som ett lag och få tillbaka rullet.

Efter att ha kört på tre kedjor gick vi nu ner till två ett tag bara för att få upp bolltempot. Detta gjorde faktiskt att bolltempot förbättrades och nio minuter efter time-outen hade vi utökat vår ledning till 2-9 genom Jerker Frick och Andreas Blom.
Cirka en minut efter det sista målet lyckas Falköping reducera till 3-9, och senare gör de även 4-9 i powerplay. Minuten innan vi går till matchens sista pausvila lyckas vi göra 4-10.

I omklädningsrummet gick tankar till att hitta tillbaka – alla var överens om att vi inte hade gjort några direkt bra perioder spelmässigt. Försvarsspelet kändes fortfarande lika nervöst som i första.
Att inte göra allting själva och spela som ett lag var fortfarande det vi skulle ta med oss in i tredje.

Och i tredje perioden spelade vi bättre än vad vi gjorde i andra. Efter 44 sekunder gjorde  vi 4-11 genom Fredrik Bäckman, och senare även 4-12 genom Oscar Persson.
Senare fortsatte vi med vårt spel, lyckades göra 4-13 i powerplay och målkalaset fortsatte ända till 4-17. Vilket också blev slutresultatet.
Målen under matchen igenom fördelades mellan Fredrik Bäckman, Jerker Frick, Andreas Blom, Oscar Persson, Isak Stöckel, Oscar Möller, Sven Johansson och Rasmus Johansson.

Statistiskt sett en klart godkänd match, prestationsmässigt tyckte jag också att det var godkänd. Att fortsätta ånga på och inte slappna av vid 4-10 tyckte jag var bra gjort. Vad vi behöver tänka på till nästa veckas match mot Borås är att bli säkra i positionsspelet i försvaret.
Nämnas ska att även vårt A-lag vann borta mot Skara i helgen med 7-8. Imorgon, måndag blir det ett möte innan veckans träningar sätts igång. Vi hörs sen när Boråsmatchen närmar sig.

Ha det gött tills dess!
Andreas

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Victorious

Hej igen! Det har varit mycket den här veckan så har inte kunnat tagit mig tid och skriva förrän nu.

I alla fall, söndagens match mot Floda slutade med en 5-3 vinst till oss.
Första perioden började relativt försiktigt från vår sida, våra coacher (Ivarsson och Bulan) tyckte att vi skulle backa hem och låta dem föra spelet. Sagt och gjort. Ju längre första perioden gick ju tryggare blev man och man vågade pressa lite då och då. Men mestadels av spelet och chanserna hade Floda och som till slut fick utdelning. 0-1 ledningen står sig perioden ut.
I omklädningsrummet pratade vi mesta dels om att skjuta mer, och rörelsen. Och det blev skillnad. I andra perioden som var något bökigare än första (fult spel),  går vi från 0-1 till 4-1 ledning, målen gjorda av: Andreas Blom, Rasmus Johansson, Jerker Frick och Fredrik Bäckman. Vi spelar riktigt bra innebandy. Vi vågar och visar ingen respekt för våra motståndare. Detta var klart sett vår bästa period i matchen. 4-1 ledningen står sig in i tredje perioden. Under pausvilan lade våra coacher tyngden på att inte få någon onödig utvisning emot oss, vi skulle hålla oss kalla och inte bry oss om domaren överhuvudtaget.

I tredje faller vi tillbaka lite till spelet vi spelade i första, troligtvis mest på grund av rädslan att tappa ledningen och därav matchen. Till slut gör Floda 4-2, med 12 minuter kvar att spela, och visst blir vi lite mer osäkra, men håller ändå undan ifrån fler Flodamål fram till att Jerker Frick lyckas göra sitt andra mål i matchen, i slutminuten, i tom kasse. 10 sekunder kvar av matchen sätter Floda 5-3 men närmare kommer inte Floda och vi tar våra första tre poäng i den här JAS-serien. En riktigt skön känsla.

På lördag väntar Falköping, borta. Ett lag som vi inte heller har så jättebra koll på. Hört att de ska ha en bra målvakt. Vi får helt enkelt åka ner och se hur det går. Jag skriver vidare så snart som möjligt!

Ha det bra tills dess!
Andreas

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Förlust i Lerum

Man kan inte känna sig annat än besviken denna Söndagseftermiddag. Gårdagens match mot Lerum gick inte som vi hade tänkt oss.

Vi åkte ner till Lerum med två kedjor och en reserv. De första bytena gick bra, men sedan, ca fem minuter in i första perioden, smäller Sven axeln i en ”bomställning” under en närkamp och blir liggande. Matchen skjuts upp och Sven lämnar hallen i en ambulans med vad vi misstänkte var ett brutet nyckelben. Dock ska det nämnas att det visade sig inte vara brutet. Det var däremot en rejäl smäll, när han är tillbaka vet jag inte.
Efter olyckan fick vi skifta runt lite i laget, backen Rasmus Thorsell, även kallad ”Räkan”, fick flytta upp till centerpositionen, och Fredrik Svenaeus, född -96, fick hoppa in på backpositionen.

När matchen sen väl drog igång igen spelade vi bra och vi skapade chanser. Men sista fem minuterna blev vårt spel sämre, de lyckades spela sig igenom vår höga press, våra uppspel låste sig och vi fokuserade på fel saker. Detta utnyttjade Lerum och i periodpausen ledde hemmalaget med 3-0.
Inför nästa period skulle vi möta bättre i mitten, med bättre V-löpningar så att vi kunde göra våra uppspel.
Men även i andra hade vi stora problem med att få upp bollen och hålla kvar den i deras planhalva, och vi fortsatte att fokusera på helt fel saker. Lerum försvarade sig bra, och spelade sig ur vår press. De ägde spelet mer och mer, och ledde med hela 6-0, innan Jerker Frick reducerar till 6-1, assisterad av Fritz Svensson. Detta resultat stod sig perioden ut.

I omklädningsrummet inför tredje pratade vi om att få in mer rörelse för att kunna spela upp bollen, och bli mer fysiska, ta för oss mer.

Detta lyckades vi bra med, i kombination med att Lerum kände sig bekväma och vår beslutsamhet i att göra en bra sistaperiod började vi tredje med att göra 6-2, ännu en gång genom Jerker Frick, assisterad av Pontus Thorsell, och 6-3, som jag själv fick göra, assisterad av Rasmus Thorsell. Med tre mål upp, och 14 minuter kvar att spela kände man en gnutta hopp tändas. Men när Lerum kort därefter gör 7-3 kändes det så långt borta. Lerum hinner även göra 8-3, och vi två utvisningar, innan matchen är slut och nederlaget är ett faktum.

Säsongen kunde ha börjat bättre, men det är ingen idé att gräva ner sig i något man inte kan göra annorlunda, utan istället blicka framåt mot nästa helgs hemmamatch mot Floda, och självklart ser man fram emot en ny hård träningsvecka i Vadsbohallen. Ha en fortsatt bra söndag.

//Andreas

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Inför seriepremiären

Hej och Välkomna till Lockerud Mariestads JAS-blogg!
Mitt namn är Andreas. Jag har spelat innebandy i ca 10 år och är en av flera skribenter som kommer skriva här. Det här inlägget skriver jag med bara en dag kvar innan vår seriepremiär borta mot Lerum.

Lerum är ett lag som varken jag eller någon annan i vårt lag har någon bra koll på. Detta anser jag är en fördel – vi kan åka ner dit utan fördomar och inriktar oss enbart på att spela vårt spel. Till varje pris är det 3 poäng som gäller om vi ska kunna nå slutspel, vilket är en stor prioritering den här säsongen. Laget får tala för sig själv, men jag är grymt taggad. Efter en lång sommarträning, där man skiftat mellan skivstänger och löparskor, ska det bli skönt att innebandysäsongen startar igen.
Hur det går återstår att se, vi får ta en match i taget.
Det här får bli mina sista ord för den här gången, eftersom serien precis börjar så kan jag lova att ni kommer få höra mer från mig inom en snar framtid. Ha det bra tills dess!

//Andreas Blom #13

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar