Ungdomsträning, hur tränar ni?

Efter att ha dömt en ungdomscup i helgen så ställer jag mig en fråga. Hur tränar ni egentligen med era ungdomslag mellan säg 10-15 år. Många och då menar jag majoriteten av lagen jag dömt har jättestora brister i grundteknik, på flicksidan var det kanske 2 av 10 lag som hade tekniken att ta emot en passning och slå den vidare och faktiskt ha 3 pass inom laget på offensiv planhalva, övriga lag fixade inte detta. Jag undrar då vad ungdomslagen gör på sina träningar, man borde lägga 75% av tiden på grundteknik i unga år, lära barnen och slå passningar och ta emot dem, finns väl 1000 olika övningar på sådant men det är det absolut viktigaste.

Man blir faktiskt mörkrädd hur dåligt det var på många håll. En bra grej som jag vet vissa föreningar har är en teknikträning i veckan där alla som vill kan komma ner och träna med någon tränare i föreningen, var ganska välbesökt när Fröjered körde det och vi var folk från både herr, dam senior som också var där och körde teknik och skott träning.

Jag kan bara rekommendera att träna mer teknik och lära barnen skjuta när de springer, att stå och köra halvmånen är totalt meningslöst. Hur gör ni i er förening?

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>