Ungdomsträning, hur tränar ni?

Efter att ha dömt en ungdomscup i helgen så ställer jag mig en fråga. Hur tränar ni egentligen med era ungdomslag mellan säg 10-15 år. Många och då menar jag majoriteten av lagen jag dömt har jättestora brister i grundteknik, på flicksidan var det kanske 2 av 10 lag som hade tekniken att ta emot en passning och slå den vidare och faktiskt ha 3 pass inom laget på offensiv planhalva, övriga lag fixade inte detta. Jag undrar då vad ungdomslagen gör på sina träningar, man borde lägga 75% av tiden på grundteknik i unga år, lära barnen och slå passningar och ta emot dem, finns väl 1000 olika övningar på sådant men det är det absolut viktigaste.

Man blir faktiskt mörkrädd hur dåligt det var på många håll. En bra grej som jag vet vissa föreningar har är en teknikträning i veckan där alla som vill kan komma ner och träna med någon tränare i föreningen, var ganska välbesökt när Fröjered körde det och vi var folk från både herr, dam senior som också var där och körde teknik och skott träning.

Jag kan bara rekommendera att träna mer teknik och lära barnen skjuta när de springer, att stå och köra halvmånen är totalt meningslöst. Hur gör ni i er förening?

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Ett svar till Ungdomsträning, hur tränar ni?

  1. Mikael skriver:

    Har egentligen inte tid att skriva om det eftersom jag ska planera en träning ikväll men mina pojkar tränar jättemycket teknik och ofta med skott i fart ändå får man inse att killarna i laget är väldigt ojämna.

    Några få är riktigt duktiga, en del är halvbra och andra har varken fysik eller känslan för att spela. Vi lägger tid vid varje träning för att få in split vision och bollkontroll men så fort det är match så är det precis som det är bortspolat i toan.

    Vi spelade med två träningsgrupper i en stor turnering, resultat blev 6 raka förluster varav två storförluster, två uddamålsförluster och några där vi förlorade med ett par bollar. Varför vi inte är bättre har jag inget svar på utan funderar på det själv. Men kanske är det som så att vi låter alla spela oavsett kvalitet ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>