Är staden Karlstad redo för SSL?

Det pratas ofta om SSL och Karlstad i samma mening och idag blev jag påmind på twitter om att Karlstads olika idrottslag ofta sätter upp för håga mål på för kort tid. Jag tänkte behandla frågan lite och hur jag själv ser på det.

I detta fall är det alltså Karlstad IBF Herr som har möjligheten att nå SSL. Så vad finns då i och runt karlstad? Jag har ingen direkt inblick utan spekulerar mest. Det finns 2 herrlag och 2 damlag som suger kraften ur en och samma styrelse. Här kommer det första problemet, för trots att organisationen runt karlstad blivit betydligt större har man också fått upp sjöstad i div 1 på herrsidan och är mkt nära att göra det samma på damsidan vilket kräver mer pengar och större resurser. Dock kan jag inte tänka mig att det kommer in några större inkomster på dessa lag och Karlstads damer har ju tom svårt o få entren att räcka till domarkostnader.

Så organisatoriskt kan jag inte se karlstad som redo för SSL då det enl mina tankar krävs minst 4 huvudansvariga till samt minst 12 hjälredor till dessa och dessa personer måste givetvis ha en bred kunskap om föreningsverksamhet samt arrangemang.

Nästa stora dilemma som även fallar in på det organisatoriska är ekonomin. Att driva alla dessa lag är dyrt o sliter hårt ekonomiskt redan idag. Kostnaderna kommer skjuta i höjden vid ett avancemang till SSL och intäkterna från match blir försumbart högre. Här krävs nu flera duktiga marknadsförare och annonsförsäljare, återigen en organisatorisk fråga.

sist då, spelartruppen? Ja som den ser ut nu håller den inte för SSL. Det behövs ett antal spelare i SSL klass varav minst 2 backar och 1 målvakt. Detta komemr medföra mer kostnader och frågan är finns det utrymme för detta?

Min summering blir således att Karlstad är inte redo för SSL idag utan behöver växa ytterligare och om 2 år kanske man är redo på alla sätt och vis för det. Men visst vore det kul om de lyckas, dock inte på bekostnad av att direkt åka ur och gå mot ekonomisk härdsmälta.

//Mattias

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Om Mattias Karlsson

Som tränare under flera år och generationer har jag upplevt innebandyns utveckling Från NB/87 och Sjöstad till det som idag är Karlstad IBF. Började med innebandyn som tränare -93 och tränade senast målvakterna i karlstad IBF Har också tränat juniorer under många år med en 5e plats i SM som bästa resultat.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>