Det börjar bli dax, förväntlingarna.

De flesta lag i SSL och Allsvenskan har startat igång så smått och nu börjar det bli dax för oss i Skattkärr att starta vår säsong som nykomlingar i div 1. En sak som slått mig under den berömda Silly season är verkligen hur olika spelare tänker när de ska fatta sina beslut om vart de ska spela.

Vissa vill bara spela så högt som möjligt och hoppar på första bästa erbjudande så fort det är på en högre nivå än de spelar idag. Vissa vill spela för ett lag som vill vinna sin serie då de drivs av att vinna och annars skulle de kunna lägga av. Sen har man spelarna som byter pga för lite speltid och för att få glädjen tillbaka och en nytändning.

Det som dock gjort mest intryck på mig denna gång är de som inte byter pga klubbhjärta, de har spelat och växt upp i en förening och vill inte lämna även fast de erbjuds plats i en div högre. Det tycker jag är stort och det är väldigt kul att det finns sådana personer fortfarande i dagens samhälle där klubbtillhörighet inte är så viktigt enl somliga utan man ska spela där det är ”coolast” eller man får mest betalt.

Det gäller ju att få ihop ett starkt ”lag” med spelare som vill spela för klubben och passar in i laget också. Vissa lag har värvat så det knakar och det ska bli skoj o se hur alla dessa spelare ska få speltid. Hoppas inte man lovat speltid i ett lag för att sedan använda spelare till andra lag i lägre divisioner. Det kan ju hindra spelarens utveckling och i unga år så kan det påverka väldigt negativt om en spelare tappar en hel säsong pga utebliven speltid och brutna löften.

Silly season går mot sitt slut och det är dax att börja träna och jobba ihop gruppen. Lycka till i alla lag.

Ha det gott Mattias

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Om Mattias Karlsson

Som tränare under flera år och generationer har jag upplevt innebandyns utveckling Från NB/87 och Sjöstad till det som idag är Karlstad IBF. Började med innebandyn som tränare -93 och tränade senast målvakterna i karlstad IBF Har också tränat juniorer under många år med en 5e plats i SM som bästa resultat.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>