Förväntningarna och förhoppningarna..

Det börjar dra ihop sig. De flesta lag runt om i sverige har spikat sina trupper och beroende på vilken nivå och ambition klubben har så är försäsongerna igång eller så laddar spelarna upp med en ledig sommar.

Dock tror jag att alla spelare oavsett nivå nu är lika intresserade av att få veta vilka de ska möta nästa säsong och förväntningarna är säkert lika stora oavsett om man spelar i div 5 värmland eller div 1 södra norrland.

Det får mig osökt in på tankegången kring när man ska börja köra försäsong. Kan spelare som är 10 år köra försäsong?

Jag vill säga JA till den frågan. Man kan ju göra så otroligt mkt av en försäsong, det ska ju inte innehålla vikter i en sån träning utan mer inriktning på kamratskap och träning med endast kroppsvikt. Smidighet och koordination anser jag vara mkt lämplig träning i denna ålder men jag köper inte alls argument att man inte kan köra försäsong med 10 åringar. Det handlar enbart om vilken träning man bedriver som är anpassad till åldern på spelarna.

Just att träna med enbart kroppsvikt är väldigt underskattat tycker jag, det finns massor av både lätta och tunga övningar rent styrkemässigt och smidighetsmässigt som man kan göra med enbart kroppen som verktyg.

Lite kort kan man väl sammanfatta det hela med att underskatta inte att köra försäsong och det kan ni börja med i alla olika åldrar, det viktiga är att lägga träningen på rätt nivå för spelarna.

//Mattias

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!

Om Mattias Karlsson

Som tränare under flera år och generationer har jag upplevt innebandyns utveckling Från NB/87 och Sjöstad till det som idag är Karlstad IBF. Började med innebandyn som tränare -93 och tränade senast målvakterna i karlstad IBF Har också tränat juniorer under många år med en 5e plats i SM som bästa resultat.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>