Matchreferat från helgens match mot Grimsta

Andra matchen för säsongen i svår-serien var i lördags mot Grimsta. I bortalaget spelar tre spelare som tidigare tillhörde EKF, detta gör mötet lite speciellt.

Tio utespelare i bortalaget mot våra 16 kallade. En stor bred trupp gör det svårt att välja bort talangfulla engagerade duktiga spelare, någonting som efter utvärdering av säsongens hittils spelade matcher kommer förändras.

Färre spelare blir kallade för att få lite mer tydlighet i formationerna. Jag anser dock lite motsägelsefullt att tre formationer, femmor är ett måste för att orka hålla ett högt tempo, när vi desutom vill ha en spelstil där vi vill sätta tidig press på motståndaren. Matchen spelades i ett högt tempo, detaljer i försvaret förbättrades jämfört med matchen mot Nykvarn. Hemjobbet var grymt!

Matchen var välspelad från vår sida, försvaret satte näst intill perfekt. Timingen mellan forward-center-back i offensivt försvar kan bli lite bättre. Vissa beslut måste bli tydligare och säkrare, vi måste tro mer på vår förmåga!

En tidig ledning förvaltas och utökas innan Grimsta i ett powerplay kan reducera. En känsla av ojämn nivå av domarna infann sig hos mig, tyvärr. Killarna börjar bli äldre och det ställer högre krav på domarna. Efter en ganska tight slutperiod lyckas bollen tråcklas in i bortalagets mål och matchen slutar 3-1.

Positivt:

1) Tempot samt hemjobbet
2) Viljan och lägena som skapas
3) Bättre kreativitet på banan

Förbättring:

1) Powerplay måste få snabbare passningsspel
2) Ytterligare tålamod i anfallszon även om detta var bättre än mot Nykvarn.

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Intervju med Europacupmästaren Delgado – Johansson

Bloggen tog kontakt med den nyligen korade Europacupmästaren Amanda Delgado – Johansson:

Hur tycker du säsongen startat?

Vi har tappat lite poäng här i början av seriespelet, men tycker att vi successivt blir bättre och bättre hela tiden

Vilka svårigheter och möjligheter ser du den närmsta tiden?

Vi ska fortsätta utveckla och finslipa på delar i spelet. Det finns gott om tid för det och vi kommer bara bli bättre och bättre

Beskriv Champions cup äventyret.

Häftigt äventyr! Alla kände en stor revanschlust från förra årets semifinal-förlust och vi ville verkligen ta hem guldet!

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Intervjuer, SSL | Lämna en kommentar

Ur en nykomlings perspektiv: Simon Jirebeck intervjuas

Succé och överraskningslaget så här långt i SSL är nykomlingen Örebro bloggen kontaktade Jirebeck för en intervju.

Hur tycker du säsongen startat?

Vi är jättenöjda med vår start på säsongen, som nykomlingar så tar vi en match i taget och försöker få med oss varje poäng vi kan få, att ha tagit poäng i 3 av 4 matcher får ses som en godkänd start.

Vilka svårigheter och möjligheter ser du den närmsta tiden?

Vi har en tuff period som vi är inne i nu med 5 matcher på 2 veckor. Svårigheten då blir att hinna återställa sig till nästa match rent fysiskt samtidigt som det är skönt att släppa den spelade matchen mentalt på en gång för att fokusera på nästa. Möjligheterna ser vi i varje match, att gå in fokuserat på uppgiften att ta poäng av laget på andra sidan planen.

Som nykomling kan det vara svårt att anpassa sig till ett högre tempo, fler matcher men samtidigt har inte alla koll på er spelstil i början, är det mer positivt att va nykomling eller inte?

Det positiva hittills med att va nykomling är att alla har räknat bort oss. Då har vi inget att förlora när vi går in i matcherna och kan överraska både motståndare och publik. Det negativa är som du säger att det är svårt i början att anpassa sig till tempot, så då känns det extra skönt att vi har tagit några tidiga poäng eftersom det kan ta några matcher att komma in i tempot. Jag skulle säga att det finns både positiva och negativa sidor med att va nykomling.

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i SSL | Lämna en kommentar

Några funderingar kring SSL…

Omar Aldeebs sex poäng mot Örebro är mäktigt. Örebros fantastiska start raserades bryskt av topplaget Falun. Europamästarna saknade Galante och Johansson vilket gör att 10-1 segern imponerar ännu mer. Kom verkligheten ifatt Örebro nu? En förlust kan man ta men vad händer i laget om även nästa match slutar med en storförlust?

Helsingborg har även de öppnat överraskande starkt och även de åkte nu på en tydlig förlust. Mullsjö har även de haft lite tungt i inledningen men nu kom kanske uppvaknandet? Tyngden och rutinen i storlagen börjar sakteliga vakna, maskineriet har startat hos de förväntade topp fyra?

Storvretas maskin har tankats och provkörts, nu verkar man kommit igång, ett förväntat topplag visade AIK att de behöver jobba lite mer på defensiven, fartfylld innebandy och offensiv innebandy gillar många men en 10-3 förlust är inte hållbart. Hur blir AIK:s möte med Falun, tvåsiffrigt även där?

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i SSL | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Målvaktsträning med Ingarö!

Sen söndagkväll långt ut på Ingarö eller ännu mer geografiskt bestämt; Grantomtahallen. En fantastisk hall, vilket får en att återigen ställa frågan, hur kommer det sig att det är så svårt att bygga sådana fina hallar runt om i hela Stockholm, tex Täby.

Hallbristen blir ett stort problem för tex mitt 03-lag, vi behöver större hall, fullstor plan inte bara för att utvecklas och men även säkerhetsmässigt, den komprimerade planen ger inte mycket utrymme runt sargen, närheten till väggarna kan bli ett problem.

Ingarös äldre grupp på nio målvakter delades upp i ytterligare två grupper, under 1,5h bedrevs målvaktstränig och efteråt kändes det väldigt bra, ser fram emot att åka tillbaka för ytterligare träningar.

Filmer från träningen

Film 1

Film 2

Film 3

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Innebandymålvakt, Träning | Etiketter , | Lämna en kommentar

Matchreferat från helgen

Helgens två matcher gav två segrar. I första matchen på lördagen i medelserien lyckades vi vinna med hela 9-2. Första perioden började lite tveksamt, beslutsamheten och tydligheten saknades. Vi måste bli mer beslutsamma när lägena ges och ta avsluten, detta samt tydligare uppspel gav en effektivare andraperiod.

Tydligt spelövertag och ledning gjorde att vi gick ner på folk, plockade bort de spelare som skulle dubblera på söndagen, de flesta av svårlagets spelare vilade i tredje perioden. Systemet och spelet funkade bra i tredje perioden, vilket lovar gott för fortsättningen i denna serie.

Söndagens match spelades på bortaplan. Bele stod för motsåndet och hemmalaget tog även ledningen på en kontring när vi hade powerplay, tankarna fördes direkt till Champions cup där även Falun råkade ut för en liknande situation. En känsla av osäkerhet bland spelarna kändes av på bänken, kan vara premiärnerver samt allt för höga förväntningar som påverkade.

Positivt var att försvaret satte mycket bra, vi slet och kämpade på. Målchanser skapades. Tillslut har vi en leder vi med 4-1 och i slutminuten lyckas de kvittera, men jag anser att vi hade bra kontroll på matchen. Det vi kan förbättra är offensivt försvar samt lite mer tålamod och kreativitet i anfallsspelet. Nya tag på kvällens träning innan träningsmatchen på onsdag mot Nykvarn, toppmatch att vänta…

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Coach Erikslund | Lämna en kommentar

Fredagsquiz, vinn biljetter till AIK-Örebro

Fredagsquiz! Vinn biljetter till SSL-matchen AIK-Örebro! Svara på frågorna och de som svarar rätt vinner biljetter. Skriv svar samt din mailadress i kommentarsfältet!

1. Vem är det som kallas för mr AIK?

1. Niklas Jihde
X. Kim Nilsson
2. Patrik Edgren

2. Vilka vann vårens DM-final för herrar i en fullsatt Eriksdalshall?

1. AIK
X. Hammarby
2. Djurgården

3. Vilket Stockholmslag har Stefan Flöjt INTE spelat i?

1. Fornudden
X. AIK
2. Caperiotäby

4. Hur många spelare i AIK:s SSL-trupp är värvade från en Stockholms klubb eller egna led?

1. Alla utom två
X. Alla utom tre
2. Alla

Patrik Hagberg om de senaste matcherna;

I premiären mot Dalen såg det bra ut och kontrollerat i 30 min där vi hade en 2-0 ledning sedan fick dem 3 mål på knappt 1 minut och var effektivare än oss resterande delen av matchen.
Borta mot Thoren gjorde vi en klockren försvarsinsats i 60 min som gjorde att vi kunde åka hem med 3 pinnar”

Nu kan du få chansen att se om AIK lyckas sätta försvarsspelet än en gång! Glöm inte din mailadress! Lycka till i quizet!

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i SSL, SSL tipset | 2 kommentar

Jäderlund: ”säsongen är ung”

AIK har denna säsong mött båda Umeå-lagen. Hemma mot Dalen vägde man lite för lätt och borta mot Thorengruppen verkade man få spelet att flyta på mycket bättre. Bloggen kontaktade Binge och Stefansson för en intervju:

En kort summering av säsongen hittills?

Säsongen är ung. Vi har fått ihop gruppen bra och har ett hungrigt lag. Vi ser potential och förbättringsmöjligheter i allt vi gör.

Vilka utmaningar ser du se kommande månaderna?

Tiden gynnar oss. Med nästan 20 nya spelare sedan förra våren så är det givetvis ett lag under uppbyggnad och det arbetet är vår största utmaning.

Hur går matchen mot Örebro? Matchbild?

Matchbild har man sällan en aning om, men det är tydligt att Örebros förstafemma , med fd AIK:aren Jirebeck, vill driva på spelet och är viktiga för Örebro. AIK kommer som alltid hålla ett högt tempo.

AIK:s sniper Stefansson lyckades hitta rätt senaste matchen och noterades för tre mål samt en assist, så här säger han angående säsongens två spelade matcher:

Två matcher hittills mot båda Umeålagen, en vinst en förlust, vad var skillnaden?

Vi gör egentligen ingen märkvärdig match mot Thorengruppen. Däremot är vi disciplinerade i försvarsspelet i 60 minuter vilket vi inte var under de sista 30 minuterna mot Dalen. Det i kombination med en högre effektivitet än mot Dalen gör att vi vinner matchen.

Tre mål senast, får hemmapubliken se fler mål mot Örebro?

Definitivt! Minst lika många

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Harnesk: ”Vi vill nå toppen”

Linköping ligger på en andra plats efter tre spelade omgångar. Flest gjorda mål hittills, den på förhand största förändringen inför denna säsong skulle vara offensiven, något som hittills verkat fungera, för tex Gustav Fritzell har det lossnat rejält. Bloggen kontaktade Andreas Harnesk för en intervju:

En kort summering av säsongen hittills?

Säsongen hittills har varit utvecklande. Vi har ett underbart lag med massvis ambitiösa spelare som vill bli bättre varje vecka. Spelmässigt vet vi att vi har mycket att jobba med och det kommer att ta tid innan allt sitter bra. Med tanke på det tycker jag att spelet varit över förväntan. Vi har mött skickliga lag som utmanat oss och lärt oss

Vilka utmaningar ser du se kommande månaderna?

Utmaningen för oss blir att fortsätta utvecklas. Vi har höga ambitioner och vill nå toppen även om vi har saker kvar att jobba på för att nå dit.

Vad behöver ni utveckla?

Vi försöker analysera vad vi behöver och vill utveckla hela tiden. Tråkigt nog vill jag säga att vi är hyfsade på det mesta och ska försöka bli fantastiskt bra på det. Med andra ord behöver vi utveckla allt. Om jag ska välja en sak mer än det andra blir våra defensiva omställningar en viktig sak med tanke på hur offensiva vi vill vara.

Hur går matchen mot Höllviken?

Matchen mot Höllviken blir spännande. Jag gillar deras kreativa fina innebandy och det kommer att krävas mycket för att slå dem. Jag vill alltid vara optimist och tro på oss själva även om uppgiften kommer att bli utmanande.

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Klubban ska inte befinna sig i ansiktet…

Innebandyns Linus Henriksson är nog inte den mest populära spelaren i innebanysverige just nu, klippet där klubban vevas upp i ansiktet upprör och diskuteras. På olika forum anser majoriteten, med all rätt vill jag hävda, att en lång avstängning väntar, vilket även jag hoppas på, klubban ska inte befinna sig i motståndarns ansikte!

Jonas Gustafsson brukar jag ofta tycka lika som men tonen i hans blogginlägg är lite för liberal och förstående. ” Ett hjärnsläpp i stridens hetta kan aldrig bortförklaras och ska aldrig accepteras, men händer ibland i idrott. Vi har sett många spelare göra saker i brinnande hetta, spelare som är världens bästa killar utanför idrottsbubblan men som inte kan kontrollera adrenalinet där och då”

Acceptera nej, förklara går kanske, hämndaktion? Stridens hetta och och att inte kunna kontrolleras dig är detsamma som att acceptera det anser jag, ”det får man räkna med i sportens värld”? Låt grabbarna göra upp, men då kanske de spelarna ska börja med MMA? Jag såg premiären i Solnahallen och det var för mycket brottning, det gynnas inte sporten av…

Nej man ska inte räkna med att bli brutalt attackerad genom sparkar, slag,vårdslösa tacklingar mot sargen eller en klubba i ansiktet! Att sedan läsa att den osympatiske hetlevrade enögde super-subjektiva Pixbotränaren Eliasson försöka flytta problemet till Växjöspelare är pinsamt, ta ert ansvar!

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Publicerat i SSL | Etiketter , , , | 8 kommentar