#föräldrahets

Svt sport tog upp ett ämne värt att diskutera: Pressen och hetsen från föräldrarna inom ungdomsidrotten.  Inslaget granskade denna gång hockeyn, men hur ser det ut bland övriga idrotter? Vilka erfarenheter finns inom innebandyn?

Hockeytränaren Tom Wesström: ”Jag har sett föräldar som springer på läktaren, följer med spelaren inne på isen och försöker styra från läktaren. Hur tänker man då? Det blir ju liksom hela havet stormar. Tränaren skriker där, mina föräldrar skriker där, vad ska jag göra då? Så det där håller vi inte på med.”

Nedanstående citat har jag själv fått erfara under denna säsong, hur hanterar man föräldrar som inte gynnar sitt egna barns utveckling/ självkänsla.

”Det är så mycket att lära sig och förstå hur barnen fungerar. De kan ju sitt barn men de kan ju inte de andra barnen hur de funkar. Det blir ju ett väldigt störande moment när föräldrar håller på och skickar instruktioner från läktaren, det är inte bra kan jag säga.”

Tom Wesström tror att en föräldrautbildning skulle underlätta. Hur jobbar er förening för att utbilda era föräldrar. Pedagogik samt utvecklingspsykologi är inget som föräldrar naturligt har med sig i ryggsäcken.

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>