Matchreferat från helgen

Helgens två matcher gav två segrar. I första matchen på lördagen i medelserien lyckades vi vinna med hela 9-2. Första perioden började lite tveksamt, beslutsamheten och tydligheten saknades. Vi måste bli mer beslutsamma när lägena ges och ta avsluten, detta samt tydligare uppspel gav en effektivare andraperiod.

Tydligt spelövertag och ledning gjorde att vi gick ner på folk, plockade bort de spelare som skulle dubblera på söndagen, de flesta av svårlagets spelare vilade i tredje perioden. Systemet och spelet funkade bra i tredje perioden, vilket lovar gott för fortsättningen i denna serie.

Söndagens match spelades på bortaplan. Bele stod för motsåndet och hemmalaget tog även ledningen på en kontring när vi hade powerplay, tankarna fördes direkt till Champions cup där även Falun råkade ut för en liknande situation. En känsla av osäkerhet bland spelarna kändes av på bänken, kan vara premiärnerver samt allt för höga förväntningar som påverkade.

Positivt var att försvaret satte mycket bra, vi slet och kämpade på. Målchanser skapades. Tillslut har vi en leder vi med 4-1 och i slutminuten lyckas de kvittera, men jag anser att vi hade bra kontroll på matchen. Det vi kan förbättra är offensivt försvar samt lite mer tålamod och kreativitet i anfallsspelet. Nya tag på kvällens träning innan träningsmatchen på onsdag mot Nykvarn, toppmatch att vänta…

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Coach Erikslund. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>