Bluemarines | 15 år i Warbergs tjänst

Ja, i 15 år har Bluemarines WBG stått på läktaren, i 3 olika hemmahallar, i mängder av bortahallar;

 I Göteborg, Falun, Helsingborg, Botkyrka, Solna, Helsingör, Mullsjö, Växjö, Jönköping, Linköping, Malmö, Stockholm med mera med mera. 

Bluemarines har oavsett resultat och tabellplaceringar stöttat Warberg i vått och torrt, lagt oändliga timmar i bilar och bussar, lagt mängder av timmar på förberedelser, tifon med mera med mera. 

Bluemarines har även under flera års tid hjälpt klubben med bland annat grillning Mm vid läger och turneringar och funktionärsarbete, självklart helt ideellt. 

Vi fick tillochmed såpass stort anseende i Sverige att förbundet valde Bluemarines som officiell supporterklack till landslaget på hemma-VM i Göteborg. Bara det vittnar om allt vi åstadkommit under dessa 15 år.

Men nu, efter 15 år av resor, ramsor, flaggor och fantastiska möten över hela landet så tar det slut. 

För trots allt det vi gjort för klubben så valde dom en annan väg när det väl gällde, och i ringarna på vattnet efter incidenten under matchen mot Pixbo så har Warberg valt att gå ut och lägga all tyngd på Bluemarines, och därmed valt att inte se sin egen eller någon annan inblandads skuld i det hela. 

Det är beklagligt att Warberg (i detta fall Jonas Klavberg då han är presskontakten som uttalat sig) väljer att kalla det hela för att Bluemarines klackledare haft ett olyckligt uppträdande mot tillresta Pixbosupportrar. 

Det är också beklagligt att det endast är denna sida som diskuteras av klubben. Att klubben har ett ansvar för alla på läktaren diskuteras inte, att övrig publik hetsade fram beteendet från Bluemarines diskuteras inte. 

Det tycker jag är beklagligt, att man inte är det minsta insiktsfull när man väljer att gå ut och prata i media. 

Jag är väldigt insiktsfull, och vet med mig att detta inlägg säkert inte tas emot med sprudlande entusiasm och glädje av en del, men när inte klubben anser sig kunna stå med rak rygg så är det väl vår uppgift att göra det, det har ju trots allt Bluemarines gjort i 15 år nu. 

Och med det sagt vill jag tacka för ordet och för att du har orkat läsa igenom detta. Jag vill också tacka alla läsare som 3 år på raken röstade fram min blogg till Sveriges bästa Fanblogg, jag är nu tveksam till om det blir fler inlägg här.  

Jag är inte stolt över vad föreningen gjort, men jag kommer alltid vara stolt över vårt lag och den fantastiska tid jag haft på läktaren när vi följt er land och rike runt. 

/Calle Nilsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | 6 kommentar

VM | Bluemarines

Om ni inte vet om det sedan tidigare så är Bluemarines WBG (Warbergs klack) officiell VM klack, vi är på plats samtliga matcher & ska göra vårt yttersta för att lyfta matcherna, med hjälp av alla andra i publiken såklart!

Mot VM-guld!

/Calle
IMG_5816.JPG

IMG_5827.JPG

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | 1 kommentar

Falun – WIC

Match mot Falun ikväll på bortaplan, vi ligger just nu 3a, Falun ligger på en 4e plats.

Vad tror ni om matchen?

***
Har haft fullt upp under hösten, fått tillökning i familjen & följer därför inte innebandyn lika aktivt som jag brukar, därmed blir även bloggen lite lidande, men jag har en vän som ska börja skriva lite tills man blir lite aktivare igen.

Hoppas alla har en härlig söndagskväll!

//Calle

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | Lämna en kommentar

Rättvisa Gillek, rättvisa !

Så rätt, såååååå jäkla rätt!!
Äntligen får Gillek sota för sitt ständigt vidriga sätt på innebandyplanen, inte en sekund för tidigt!!

Har i flera år tyckt att han borde få sitta på läktaren 75 % av säsongen för att han inte kan bete sig, och nu börjar det sakta men säkert realiseras, grymt nöjd!

Vill ni läsa mer kan ni göra det HÄR

Mer än så skrivs det inte ikväll, ska ut på hundpromenad & sen ska jag kolla andra halvlek & hoppas på att Messi inte lyckas få in fler bollar ikväll :)

//Calle

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | 1 kommentar

Warberg-Storvreta

Idag spelade Warberg första hemmamatchen för säsongen, mot Storvreta.

Det resulterade i vinst med 6-3, i början av tredje perioden stod det för en stund 6-1!

Tycker inte Storvreta spelade dåligt, men Warberg låg bra till i försvaret & straffade Storvreta ordentligt med kontringar, när det sedan var öppna lägen stod Per Svedin i vägen, fortsätter han såhär kan inte landslagsplatsen vara långt bort, annat vore tjänstefel!

Härligt med publikfesten idag med, jag brukar ju gnälla på den punkten men det gick verkligen att ta på stämningen, såväl spelare som publik var taggade till tusen, det var längesen temperaturen va så hög i SWC!!
Jäkligt kul!

Lång väntan till nästa match dock, men vi får ladda batterierna allt vad vi kan & jaga in folk till klacken, nästa batalj är nämnligen publikmatch (dvs gratis biljetter) i Sparbankshallen mot AIK, förväntar mig fullsatta läktare & ett jäkla tryck!!

Kvällspromenaden med hundarna blir med lätta fötter, är glad att se mitt lag kriga så som dom gjorde idag, härligt!

/Calle

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | Lämna en kommentar

Matchdags igen !

Sedär ja, tänk så fel man kan ha.. Jag tippade lite snabbt i somras att Emanuelsson skulle trilla utanför klubben & att Tero skulle vara kvar.. nåväl man kan inte ha rätt alla gånger, Emanuelssons (kungens) återkomst är bara glädjande, Teros adjö är med lite vemod, men efter regn..

Har ju inte skrivit på ett tag nu, sommar, fiske, öl.. Ja ni vet hur det är, att det är en avsaknad av just sporten innebandy på sommaren är ju också en liten detalj som gör att jag nästan aldrig skriver på sommaren.

Men nu börjar det närma sig såväl hummerfiske som höst, och såklart innebandy!

Warberg tar emot Storvreta i första matchen hemma, räkna med bra publiktryck redan från start!
Kohonen är inte med, förståeligt om man ska tro ryktesvägarna och även Storvreta är påväg in i en generationsväxling.. Räkna med en tuff match!

Jag står som vanligt i klacken, ni som vill är alltid välkomna, vi behöver all hjälp vi kan få, och spelarna behöver stödet!

Med hopp om en trevlig lördagskväll & att vi ses imorgon.

/Calle

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | Lämna en kommentar

Årets fanblogg för 3e året! | Värvningar | Rivaler

Isbjörnbloggen vann priset som årets fanblogg även 2014!
Det innebär att Isbjörnbloggen vunnit 3 år på raken – stort tack till er som har röstat!

***
Det ändras om ordentligt i Warbergs trupp med väldigt många spelare som tackar för sig, är väl inte överdrivet glad över att Linus valt vår ärkerival – men å andra sidan så snodde ju vi en gammal avdankad Runnestig av dom för ett par år sedan så det får väl vara något sånär jämnt. :)

***
Teros framtid är osäker, dom flesta tror att han försvinner från klubben,
Jag tror faktiskt dom lyckas ändra om kontraktet. & hålla kvar honom en säsong till.

***
Något som dock gör mig irriterad är att fantastiska spelare som Emanuelsson och Simon Nilsson inte kommer finnas i klubben, detta är en stor miss av Warberg IC!
Emanuelsson har varit en av våra bästa playmakers sedan han kom till klubben – att klubben redan förra säsongen valde att bryta tycker jag är fel.
När han nu ser helt skadefri ut & letar klubb verkar inte Warberg intresserade – illa!
Simon lämnade SSL med knäbekymmer (tror jag det var) men är nu helt fit for fight igen och detta verkar klubben ha missat – otroligt klantigt för det är ännu en spelare vi hade behövt iochmed tappet vi haft av spelare!

Nu kan det hända att klubben redan har tänkt på detta & kommit fram till en bättre lösning än dess spelare, det återstår att se till höst!

***
Kommentera gärna – vilka spelare kommer du sakna & vilka vill du ha in i truppen? Gör klubben rätt eller fel i sin satsning?

Trevlig sommardag!

/Calle

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | Lämna en kommentar

Sänder en tanke .

Detta är en innebandyblogg, men tragedin igår med djurgårdssupportern som blev ihjälslagen berör alla oavsett idrott.

Man ska inte behöva vara orolig för att gå på en match, det ska vara en fest & inget annat .

Jag vill skicka en tanke till hans familj & barn som idag har vaknat upp utan pappa, utan en familjemedlem till följd av oprovocerat & meningslöst våld.

Svenska fans måste sluta upp tillsammans & en gång för alla sätta stopp för dessa galenskaper nu, det får inte ske att man ska behöva sätta livet på spel bara för att man råkar tycka om en viss idrott, fotbollsförbundet, staten, klubbarna & fansen måste sätta sig ner & få en lösning på dessa problemen för det har fullständigt urartat..

Ska man inte våga gå på sport längre ?

Jag har en klump i magen & är väldigt upprörd över händelsen i Helsingborg & det får verkligen räcka nu, det har gått på tok för långt !

/Calle

20140331-095602.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | Lämna en kommentar

Spelare som slutar samt transferrykten .

Jimmy Lindblom, en fantastisk spelare med riktigt mycket Klubbhjärta har valt att lägga klubban på hyllan.

I förra veckan stod det också klart att även Magnus Svensson , ännu en fantastisk spelare väljer att sluta.. Eller väljer & väljer, hans kropp valde åt honom .

I detta tappar Warberg 2 otroliga profiler, 2 fantastiska innebandyspelare som jag har otroligt många fina minnen av .

2 spelare som varit avgörande i många lägen, men även 2 personer som privat är otroligt fina människor, ni kommer att saknas på planen – men som tur är finns ni kvar i staden. :)

Om Warberg IC inte pensionerar nummer 20 & 81 och hissar upp dom i taket på swc blir jag ruskigt besviken !

***
Mitt i detta tapp av 2 fantastiska spelare möttes vi även av frågetecken på var Tero Tiitu kommer befinna sig nästa säsong – en fortsättning i Warberg verkade inte vara skrivet i sten.

Och inatt kom nästa fundering,
Linus Henriksson jagas av Karlstad.

Som om inte detta vore nog så finns ett starkt rykte, eller rättare sagt något som jag vet stämmer – Ännu en stor spelare väljer att lämna – för spel i Schweiz, det är inte officiellt & jag väljer därför inte att gå ut med namn förrän han själv väljer att säga något .

***
Summa summarum så blir det ett stort spelartapp med bara Jimmy & Magnus, men det finns bud på att vi tappar ännu fler spelare innan säsongen kommer igång igen .

Återstår att se hur klubben reagerar för att få in spelare med den kvalitén som laget nu tappar .

Kommentera gärna !

//Calle

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | 4 kommentar

WAR-AIK | Förbundsfundering mm |

Då var säsongen över, en säsong som liksom en berg&dalbana tagit en genom både hopp & förtvivlan .

Jag får helt enkelt gratulera AIK till kvartsfinalsegern .. Men gör inte mycket mer än så .

Tycker inte om ert sätt att spela .. Eller förlåt spela menade jag inte, jag menar såklart att jag inte tycker om ert sätt att göra 1 mål & sedan stå bakom eget mål & hoppas att tiden rinner ut .
Dvs – ert sätt att inte spela ! (Detta gäller kvällens match och inte tidigare spelade )

Innebandyhatare som tycker sporten är ”Kalle anka” får vatten på sina kvarnar när ni håller på & förstör spelet på det här sättet .

Jag tycker förbundet ska göra sitt yttersta för att få bort detta, tidsbegränsning för burskydd är verkligen dags att införa så vi slipper fler pajasar som Egebrant i SSL .

(Notera att AIK fortf. Var det bättre laget men det är ett hån mot sporten att hålla på & fula sådär )

Att dessutom AIKs bänk står & applåderar när han haft burskydd i över en minut utan att röra sig summerar matchen med följande ; ni vann men tyvärr på det absolut fulaste, ovärdigaste & osportsligaste sätt man kan , bättre lag eller ej så är detta ett faktum !

***
Warberg då ?
- Nja .. Det finns nog en del att se över & fundera på till nästa säsong ..

Efter genomklappningen i fredags var jag otroligt arg, inte över att man förlorade utan på sättet man förlorar .
Det skickar en dålig signal till såväl supportrar som sponsorer när man glömmer klubbmärket inne på toa innan matchen .

Men de 2 sista matcherna i slutspelet kom hjärtat tillbaka i spelarna & dom avslutar så starkt som detta laget förmår, med flaggan i topp, efter 4 kvartsfinalmatcher ..

.. Bättre än så var nog tyvärr inte vårt lag i år , eller .. Bevisligen är det så .

Vad som fallerat är jag inte rätt man att svara på, det får tränare i samband med styrelse reda ut ..

Men några punkter att tänka på är ;

Spelsystemet – vågat – för vågat kanske ?
Ska man satsa allt framåt måste man göra målen framåt, i början av säsongen sades det ”vi kommer släppa in men vi kommer göra fler” .. Släppt in fler har vi gjort, vi har även gjort fler mål – men långt ifrån tillräckligt, och när det väl gäller så blev det alldeles för lite tryck framåt .

Powerplay .. Ett moment vi inte alls varit bra på & som faktiskt är otroligt viktigt .. Träna in varianter kanske ? AIKs taktik är diagonal igenom boxen – något som dom straffade oss flera gånger om med ..

Avgörande spelare
Vi har bitvis i år känts väldigt uddlösa framåt, som att den där distinkta målgöraren saknas, den som kliver fram & avgör när ingen annan gör det , spelaren med det lilla extra .. Just nu har vi ingen med det självförtroendet .. Men det kan ändras , tror scoutningen bör sätta igång på direkten inför nästa
säsong dock !

Tränarna
Har våra tränare det som krävs ?
Är det rätt att Jim kommer direkt in i tränarrollen i ett storlag i SSL ?
Lite nya spelare, spelare som inte går sönder, och lite längre övningstid sen kanske det går bra, tror vår duo kan göra något bra av detta nästa säsong, men jag vet inte om jag köper deras spelidé .

***
Nog snackat om mina funderingar ..

Jimmy Persson, numer känd som Lindblom gjorde ikväll sin sista match i det blåa stället.

En fantastisk back med otroliga meriter – du kommer att saknas & jag tycker verkligen klubben borde pensionera ditt nummer #81 & hänga upp tröjan i taket !

Stort tack för alla dessa år min kapten !

***
Damerna föll, knappt , hemma mot Malmö.. Nu väntar en lång vecka inför returerna på bortaplan .. Hoppas hoppas hoppas att ni tvålar dit dom ordentligt !!

***
Mullsjö va fan är det som händer ?!?! Starkt ! Och otippat !

***
Sömnig & en lätt huvudvärk, säsongen är som sagt över .
Tack alla som ställt upp inom Bluemarines, tack för all support från klubben & övriga supportrar, tack personal i andra lag för bra bemötande vid våra bortaresor, framförallt tack Warberg för denna säsongen, nu laddar vi om batterierna & kommer igen i höst !!

// Calle

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Calles inlägg | 7 kommentar