Allsvenskan norra omgång 9!

Hej igen! Våran match mot FBC Uppsala visste vi på förhand skulle bli tuffare än vad det normalt borde varit, dem hade lånat in ett antal Storvretalirare då SSL har speluppehåll pga VM. Men oavsett om dem lånat in spelare eller ej så ska vi vinna en sån här match men en blandning av ineffektivitet, individuella misstag och underprestation av samtliga gjorde att vi åkte hem med o poäng och FBC tog tag i det sista halmstrået dem kunde nå. Just nu är det bara Sandåkern som är avhängda enligt mig.

Haninge har verkligen vaknat till och man slog nu senast Duvbo hemma med hela 6-1! Haninge som vi möter i nästa match kommer med ett gott självförtroende så de kommer ställas höga krav på oss om två helger då det gäller för alla att göra en 100% insats. Duvbos kräftgång fortsätter och med sin bästa spelare Mikulski på landslagsuppdrag för Polen så kändes det än tuffare att vinna en bortamatch på ett svårspelat golv. Vi får se om tränarbytet kommer ge effekt eller om det krävs större förändringar för Duvbo.

Umeå-Thorengruppen kändes på förhand som en helt oviss match då ett derby alltid blir jämt oavsett tabellplacering på de båda lagen. I denna match har jag svårt att se den berömda ”umeådomarneffekten” så båda lagen var från Umeå. Umeå ledde matchen med 6-4 inför sista perioden då Thorengruppen återigen visa styrka i slutet av en match och vände och vann till slut med 6-10, imponerande starkt! Umeå visar inte upp några SSL-kvaliteer medans Thorengruppen ser ut att bli med i racet om en SSL-plats hela vägen ut!

Balrog tog emot uppstickaren Huddinge i ett Stockholmsderby och det slutade 6-6. Balrogs återtåg till SSL ser ut att få vänta minst en säsong till då laget ligger och slåss i andra änden av tabellen än man trodde från början. Huddinge i sin tur fortsätter att visa hur svårslagna man är och ligger fortfarande på en väldigt imponerande fjärdeplats.

Sandåkern tog emot tabelltrean Järfälla som inför matchen hade lånat in ett gäng AIK-spelare, kändes som att det skulle kunna rinna iväg ordentligt men icke sa nicke. 5-6 till Järfälla och det känns som ett positivt besked för serien i sig att bottenjumbon utan poäng kan hota en serietrea med antalet SSL-spelare i laget. Jag tror dock att Järfälla kommer vara topp 5 även om man inte får ha halva laget med AIK-spelare hela säsongen.

Hemmastarka Kaismora tog emot serieledande Sirius på hemmaplan och det kändes som att det skulle bli en jämn match men som ett topplag med medgång så vinner man såna jämna matcher och Sirius kunde till slut vända hem till Uppsala med en 5-6 seger i bagaget. Starkt av Sirius att fortsätta ånga på och det som imponerar mest hos dem är den bredd och tyngd laget visar upp match efter match och här kan vi tydligt se att det lönar sig att släppa in lite mål, ett drygt snitt på 3 insläppta per match trots en offensiv press är imponerande!

Det var allt för denna gång och jag hoppas läsningen var till erat nöje!

MVH J.Lundgren #14

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Allsvenskan norra omgång 8!

Hej igen! Jag hann inte skriva något inlägg förra veckan så vi kör omgång 8 här istället! Om jag börjar med våran match mot serieledande Sirius som hittills endast hade tappat poäng i en match. Vi visste på förhand att vi var tvungna att prestera 100% för att få med oss några poäng, efter en tung start med insläppt mål efter 21 sekunder så höjde vi oss och gick upp till en 3-1 ledning. Dock var Sirius snäppet vassare och tyngre under en hel match men hade vi lyckats förvalta de chanser vi fick i bland annat pp och en gäng andra fina chanser vid ställningen 3-4 så hade nog matchen fått en annan karaktär men bra lag har marginalerna på sin sida och Sirius kunde till slut vinna välförtjänt med 3-6!

Säsongens utropstecken hittills, Järfälla, hemmaslog det forna SSL-laget Umeå med 6-5. Många trodde nog att Järfälla skulle vara med och slåss i de nedre regionerna men man har absolut visat motsatsen hittills, en delad andraplats i serien. Dock ställer jag mig frågande till samarbetet med Aik då järfälla gynnas rent prestationsmässigt att låna in Aik-lirare men ser man till utvecklingen så lär den hämma ett gäng unga spelare som antagligen får stå tillbaka. Sen kan jag tycka att man ska spika sina trupper inför en säsong då Järfälla vissa matcher kommer kunna stoppa in hela Aik om man känner för de, känns fel i mina ögon. Skulle kunna skriva många fler rader om vad jag tycker om detta men det får stå åt sidan just nu. Umeå ser absolut inte ut som ett nedflyttad SSL utan känns mer och mer som ett allsvenskt lag då dem inte alls imponerar, känns som att dem får jobba hårt om dem ska ta en topp-3 plats i år, iof har dem de klassiska ”umeådomarna” på sin sida där dem säkert får 5-8 poäng gratis en säsong!

Haninge som hade en riktigt tung serieinledning har plötsligt sprattlat till och börjat vinna, 4-3 hemma mot ett sargat Balrog är starkt! Vi får se om Haninge fortsätter på vinnarspåret för då är det många lag ovan strecket som kommer få se upp! När vi mötte Balrog så trodde jag utan tvekan att dem skulle vara med i toppen och kriga men av någon anledning så får dem inte pusslet att gå ihop, mycket märkligt i mina ögon!  När man siktar på toppen och är upptalade att vara med där och resultaten och prestationerna uteblir så kan nog det lätt smyga in en osämja och konstig stämning i en trupp vilket kan bli jobbigt, den känslan har jag kring Balrog just nu, dock vet jag ju inte om den är rätt!

Thorengruppen-FBC Uppsala kändes på förhand som en 12-4 match eller något i den stilen. Att Uppsala skulle leda med två bollar med 1 minut kvar hade nog inte någon, knappt dem själva, räknat med. Men så typiskt för lag som har motgång och lite poäng så är det lätt att en rädsla smyger sig in när man leder i slutet och Thorengruppen med fullt av självförtoende och en matchvinnare av rang i Andreas Carlbom så kan en tvåmålsledning lätt ätas ikapp. Tråkigt för Uppsala som verkligen förtjänar heder för den insatsen, dock bra för oss som slåss i samma regioner som dem och möter dem nästa match i en så kallad ”6-poängsmatch”.

Duvbo har likt Balrog startat serien långt under deras förväntningar. Många trodde att dem skulle vara en joker gällande seriesegern och dem själva hade nog liknande förväntningar men istället har maskineriet grusat och dem ligger för närvarande och slåss längre ner i tabellen. Dock hemma mot Sandåkern, som hittills står på 0 poäng, så hade jag svårt att se något annat än en hemmaseger då Sandåkern är det enda laget som är alldeles för dåliga för denna serie, här ser vi en klar skillnad på div.1 och allsvenskan!

Huddinge fortsätter att imponera och endast 3 insläppta mål mot seriens målgladaste lag, Kaismora, är väldigt starkt! En fjärdeplats för nykomlingen som jag tror kommer ställa till det för de flesta lag oavsett tid och plats, helt enkelt tunga att möta! Kais Mora får nog inse att hoppet om en ny säsong i SSL är kört, man får försöka hitta en stabilitet att bygga vidare på då det inte räcker att göra mycket mål tyvärr. Nu tror jag dock att dem ändå kan blanda sig en topp-5 placering om Max Wahlgren och Bobby Edberg får vara skadefria!

Det var allt för denna gång, på återseende!

MVH J.Lundgren #14

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Allsvenskan Norra omgång 6!

Jag börjar med våran match borta mot duvbo. En av de skönare segrar på länge då jag tycker att några spelare i Duvbo ägnar sig åt allt annat än att spela innebandy, snackar och beter sig tråkigt, sen har dom dock ett par lirare som jag tycker är duktiga och sportsliga så alla ska inte ta åt sig! Matchen i sig svängde ordentligt då duvbo två gånger under matchen hade ledningen med 3 mål men är det något vi har i årets upplaga av GGIK så är det moral och det visade vi denna match då vi lyckas vända och även till slut vinna en match med bra fart och mycket snabba spelvändningar, viktig seger för oss!

Balrog åkte på en ny torsk mot Thorengruppen som fortsätter imponera medans Balrog, som jag tyckte såg enormt starka ut när vi mötte dom, går upp och ner i sina prestationer, nu har man ganska många poäng upp till toppen som man beräknades vara med i, tror dem får det svårt att ta ikapp Thorengruppen och Sirius som sällan tappar onödiga poäng! Thorengruppen blir intressanta att följa då dem har mycket rutin som kan ge Sirius en bra kamp om slutsegern av serien!

FBC Uppsala mot Järfälla kändes på förhand som en jämn match även om tabellen inte visade detsamma just för att Järfälla är ett bättre på kontra än att föra spelet och mot ett defensivt FBC så kunde man anta att dem skulle få ha mycket boll. Nu lyckades man till slut vinna med 3-5 vilket ändå måste ses som starkt då alla lag i denna serie är bra. FBC har fortfarande ingen seger efter 6 omgångar och bör nog inkassera en inom en snar framtid för att inte hamna i en alltför tuff uppförsbacke.

Haninge mot Huddinge i ett Stockholmsderby kunde på förhand förväntas bli ganska tajt på ett riktigt segspelat (dåligt) parkettgolv men så blev icke fallet. 4-9 och Haninge fortsätter släppa in mål och dem kommer nog få en tuff resa denna säsong om inget större under sker! Nykomlingen Huddinge fortsätter visa styrka och oavsett motstånd så är det starkt att vinna på bortaplan med 4-9, Huddinge som vi ställs mot nästa helg blir en tuff nöt att knäcka!

I toppmötet mellan Sirius och Umeå tyckte jag på förhand att det var en liten fördel till Sirius som sett omänskligt starka ut hittills men att vinna med 10-4 hemma mot Umeå är ett styrkebesked av rang! Umeå däremot har lite att tänka igenom då dom inte alls imponerat i mina ögon, det känns inte som att dem riktigt tagit med sig spelet, farten och rutinen från SSL förra säsongen då många spelare inte riktigt presterar som man ska, 10-4 om man ska vara med och slåss om seriensegern är på tok för dåligt!! Sirius nyckel blir att besegra Thorengruppen i två ”6-poängsmatcher” när dem möts,  gör man det har jag svårt att se att man inte ska nå tillbaka till SSL igen!

Kaismora fortsätter att ösa in mål, dock hade jag inte väntat mig något annat när seriens jumbo kom på besök till Unihoc arena där Kais är erkänt starka! Men att återigen göra tvåsiffrigt är stark jobbat och man fortsätter att hänga på hyffsat i toppracet. Sandåkern i sin tur har det väldigt tufft och när man inte längre kan låna in Johan Samuelsson så bör det till ett större under om man ska kunna hålla sig kvar som det ser ut just nu, men man ska inte ropa hej förän den sista slutsignalen för säsongen ljudigt.

Tack för denna gång,

MVH

J Lundgren #14

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Allsvenskan Norra omgång 5!

Hallå där! I omgång 5 mötte vi seriejumbon och nykomlingarna Sandåkern som hade förlorat de fyra första matcherna med ett par kassar. Kanske gick den första halvan av matchen för enkelt för efter halva matchen ledde vi med 6-1 och allt flöt på som det skulle, men det oförklarliga fenomenet när ett lag leder med ett par kassar och matchbilden plötsligt förändras var precis vad som hände. Vi blev passiva och slutade spela innebandy vilket gav Sandåkern luft under vingarna och matchen jämnades ut, dock fick de aldrig komma ikapp helt utan vi höll undan även om det satt hårt inne, inte våran bästa match för säsongen men 3 extremt sköna poäng, det är poängen som räknas!! Extra kul denna match var att när inte vi ”rutinerade” presterar så var det många yngre talanger som klev fram och visa varför vi hör hemma i allsvenskan, duktiga killar!

Thorengruppen som räknas vara med i toppen vann toppmötet mot Kaismora med 11-7, ingen större skräll att det blir en målrik match då kais verkar satsa allt framåt varje match, antingen gör man eller släpper in tvåsiffrigt! Offensiven håller absolut för att placera sig högt upp i serien men gör man inget åt defensiven så får man det svårt att utmana de stora lagen! Thorengruppen har hittills vunnit 4 av 5 matcher och visar att man i fortsättningen blir att räkna med!

Duvbo är alltid svårspelade på sitt hala hemmagolv och det visade man då Sirius kom på besök och fick inkassera sitt första poängtapp för säsongen då man till slut lyckades vinna på förlängning. Inte nog med att golvet är halt så är alla hemmamatcher lagda kl 13 vilket gör att man måste vakna på rätt sida för att hinna vara med i matchen från start, drygt för de lag som har lång resa! Duvbo blandar och ger men visade här att man kommer kunna ställa till det för de flesta lag även om man (tror jag) inte kommer vinna serien. Sirius fortsätter att visa styrka och dem får fortsätta stå som seriefavoriter i mina ögon!

Umeå lyckades med nöd och näppe vinna åt sig två poäng och detta efter en omtalad domarskandal. Jag har själv sett det sista målet när Umeå kvitterar till 6-6 19.59 i sista perioden och det är mer än ett regelfel i den situationen så jag förstår att Balrog känner sig rånade på 3 poäng som hade varit väldigt viktiga för att haka på de andra topplagen i kampen om seriesegern! Umeå är aningen svårlästa men jag tror att dem kommer blanda sig i kriget om förstaplatsen in i det sista!

Nykomplingen Huddinge fortsätter att man inte är någon slagpåse genom att tvåla dit FBC Uppsala med 10-7 och en känsla jag har är att dem kommer vara bland de lag som är inblandade i flest antal ”tajta” matcher med uddamålssegrar eller förluster ovsett vilket lag som står på andra sidan. FBC har det tungt och börjar inte 3-poängare att trilla in snart finns det risk att en förlorartränd träder i kraft vilket ett lag inte vill ha med sig in i matcher där det är tajt, det är då lätt att man inte tror på sig själv och förlorar de matcher där man annars kan piska i ett avgörande mål!

När Järfälla ledde med 3-0 på hemmaplan mot Haninge som hittills endast hade 1 poäng trodde nog inte många på en vändning. Men i sporten innebandy kan allt hända och Haningen kunde till slut avgöra i sudden då deras stjärna Patrik Andersson lyckades komma igång och leverera assister. Starkt att vända mot ett Järfälla som hittills visat sig starka, väldigt kul för allsvenskan att det känns som att alla kan slå alla, detta kommer höja kvaliten på serien och i längden kommer även innebandyn i Sverige att höjas till en nivå till då fler lag är med och utmanar!

Tack för denna gång, på återseende!

MVH J.Lundgren #14

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Allsvenskan Norra omgång 4!

Hej igen, omgång 4 har nu spelats klart och vi börjar med våran match emot Umeå city. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match mot ett lag med bra kontringar och diverse varianter. Matchen slutade 4-9 efter att vi inte alls kommit upp våran standard samt att vi inte alls följde våran gameplan vilket straffar sig när man möter ett lag som Umeå, alldeles för dåligt från våran sida men det är bara att gå vidare och ta sikte på matchen mot Sandåkern på söndag!

Sirius fortsätter att imponera genom en vinst mot FBC Uppsala med hela 10-2,  FBC som ändå plockat poäng mot Balrog borta, oavsett motstånd så är det ett oerhört styrkebesked att släppa in 7 mål på 4 matcher i allsvenskan! Även om det endast spelats 4 omgångar så kliver Sirius just nu, i mina ögon, upp som favoriter till att ta hem seriesegern, men det är många betydelsefulla matcher kvar framöver där lagen i toppen får bekänna färg och visa vilka som verkligen vill upp till SSL. FBC får rikta in sig på att kriga på i botten då dem haft en tuff start på serien då de precis som vi haft ett tufft spelschema, vi får se vad de kan uträtta mot de lag som de förväntas slåss med i tabellen.

Balrog åkte på sin första förlust för säsongen när seriens största överraskning hittills, Järfälla, bortaslog dem 3-6. Jag såg att skottstatistiken vanns av hemmalaget med 38-23 men det är inte skott på mål som avgör matcher utan skott i mål vilket Järfälla visade i denna match. Balrog har nog inte råd med alltför många poängtapp mot lag som förväntas hamna längre ner i tabellen, pressen är nu stor på dem att vinna mot toppkonkurrenterna vilket kan vara jobbigt att ha på sina axlar, ständiga 6-poängsmatcher. Järfälla i sin tur imponerar stort och visar att man absolut räcker till mot storlagen, frågan är bara hur deras spel fungerar när man börjar möta lag längre ner i tabellen som kanske inte vill äga lika mycket boll, klarar man av att föra spelet och ändå vinna matcher? Ska bli intressant att följa!

KaisMora har verkligen kommit igång och fortsätter spela målrika matcher, 49 gjorda och 32 insläppta på 4 matcher, raka motsatsen till förra säsongen efter jul då man ständigt vann matcher med uddamålet och målsnålt. Max Wahlgren stod för inte mindre än 10 poäng!!! Det är mer poäng än vad en annan har skrapat ihop på hela säsongen samt 2/3 av vad hela FBC har gjort hittills denna säsong, mycket imponerande!!! KaisMora blir att räkna med! Haninge som hittills haft det ganska tufft men ändå fick ett kryss mot Umeå senast måste ha fått någon form av blackout eller helt enkelt glömt klubborna i bussen! Dem lär nog försöka glömma denna match så fort som möjligt och fokusera på kommande uppgifter, 14-0 och 18-6 är resultat som inte bör bli en vana om man ska hålla sig kvar!

Huddinge som hittills har visat sig vara en stark nykomling även om poängen inte trillat in riktigt så kom nu en vinst mot en annan nykomling, Sandåkern, med 9-4, starkt jobbat! Sandåkern i sin tur har dock fått sämsta tänkbara start på säsongen, de har förlorat varje match med ett par bollar vilket kan vara tungt för psyket, att känna att man inte riktigt är i närheten ger lätt självförtroendet en smäll. Tufft för nykomlingar bra för oss!

Thorengruppen repade sig efter förlusten mott oss senast och slog Duvbo med 6-3, thorengruppen kommer med stor sannolikhet vara med i toppen och visade även här varför man kan påstå det. Duvbo som snackades upp innan säsongen har på pappret ett bra lag men har hittills haft svårt att hävda sig mot de bästa lagen, vet inte om det beror på att de har svårt att få ihop alla bra spelare eller att de inte räcker till, det får framtiden utvisa!

Det var allt för denna gång, hoppas läsningen var till ert nöje!

MVH J.Lundgren #14

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Allsvenskan Norra omgång 3!

Nu tror väl alla att jag skriver igen för att vi vann men sanningen är att jag inte har haft tid att skriva om omgång 2 så här följer en sammanfattning av omgång 3 istället!

Jag börjar med våran match emot, på förhand, en av seriefavoriterna Team Thorengruppen. Vi snackade inför matchen om att börja släppa på de spärrar som har hållit vårat spel tillbaka och börja våga göra de saker som var och en är bra på. Båda lagen turades om att ha ledningen under matchens gång men när CD satte 6-4 på en fin assist av Alex”nr94″ Larsson så trodde nog jag och många att vi skulle kunna spela hem matchen men när Jonatan Hedström skickligt tar sig genom motståndarna och sätter bollen i stolpen för att sedan Thorengruppen gör 5-6 i samma byte ändrar matchen skepnad, de gör även 6-6 till slut och matchen känns då vidöppen. Men när JL på ett imponerande kyligt vis gör bort två dumstressande forwards och trycker iväg en hård sorkdödare som letar sig in i hörnet så avgörs matchen och den sista nervösa minuten lyckas vi hålla undan och inkassera årets första 3-poängare!! Inte nog med att det var 3 väldigt viktiga poäng så var det även ett styrkebesked samt laginsats som ger oss ett stort hopp om fortsättningen på säsongen!

FBC Uppsala som på förhand snackas få det tufft fick smaka på kaismoras fröjdiga offensiv och förlorade till slut med 3-10, starkt av Mora att vända den tuffa starkt man fick på serien (torsk med 16-10!!!) till att tuffa på och göra tvåsiffrigt framåt för tredje matchen irad, absolut en kandidat till en topp 5 placering i mitt tycke! FBC får nog rikta in sig på att vara med och slåss om ett nytt kontrakt in i det sista.

Hade man innan säsongen tippat ett resultat i Järfälla-Sirius hade nog iallafall jag gissat på ett resultat likt 2-12 eller något liknande men Järfälla har nu i inledningen av serien (trots en hel del tuffa spelartapp) visat att man måste tas på allvar för samtliga lag i denna serie, 2-3 hemma mot Sirius talar sitt tydliga språk. Sirius i sin tur visar att man vill tillbaka till finrummet i SSL då man endast släppt in 5 mål på 3 matcher och vunnit alla dessa! Sirius blir utan tvivel med och slåss om uppflyttning in i det sista och jag blir inte alls förvånad om dem plockar hem seriesegern heller!

Sandåkern fortsätter att ha det tufft och här är ett bevis på vilken skillnad det är att spela i div 1 och allsvenskan då man endast tappade poäng i 2 matcher förra säsongen i div 1 norra norrland. Nu är förvisso Balrog ett giftig lag så jag hade inte räknat med annat än en övertygande seger där uppe i den Norrlänska skogarna, 4-9 blev siffrorna tillslut. Balrog blir nog med och slåss tillsammans med Sirius och Umeå om seriesegern men jag tror att man kommer få nöja sig med en 3 plats då de andra två nämnda lagen känns aningen starkare.

Haninge som åkte på pumpen i förra omgången mot sirius med hela 14-0!! lyckades vända på steken och få med sig en pinne hemma mot Umeå, starkt jobbat! Umeå hade nog räknat i en enkel 3-poängare i den här matchen och jag kan tänka mig att detta visar att motivation slår klass samt att det inte finns några enkla eller klara matcher i denna enormt tuffa serie!

Duvbo lyckades till slut vinna med 5-4 hemma mot nykomlingen Huddinge som visar sig väldigt svårslagna då man förlorade med 5-7 borta mot umeå och föll i förlängning senast mot järfälla vilket styrker mina argument om att det inte finns några enkla matcher i denna serie, 5-4 borta mot ett starkt Duvbo på ett väldigt halt och svårspelat golv är inte fyskam. Duvbo som många på förhand trodde skulle vara med och slåss om uppflyttning har hittills inlet med två segrar och en förlust men då segrarna har kommit mot FBC Uppsala och Huddinge som inte räknas som lika svåra motståndare som t.ex Umeå, Sirius,Thorengruppen och Balrog så väntar jag med att kommentera om dem kommer leva upp till förväntingarna som finns på dem även om, som jag tidigare skrivit, det inte finns några enkla matcher, alla vinster mot lag som Huddinge och FBC uppsala är lika viktiga som att vinna mot de förväntade toppkunkurrenterna!

Tack för denna gång och jag önskar alla lag runt om i Sverige lycka till i fortsättningen!

MVH J.Lundgren #14

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentar

Allsvenskan Norra omgång 1 säsong 2012/2013!

Hej igen, det var längesen jag skrev nu men jag tänkte att serien har nu dragit igång och då passar lite reflektioner kring premiär-omgången väl in! Denna upplaga av Allsvenskan Norra tror jag blir den tuffaste någonsin då det finns 5-6 lag som på förhand har chansen att vinna serien! Vi i GGIK har gjort en tydlig generations-växling då vi gjort oss av med ett gäng gamla rävar och ersatt dem med ett ännu större gäng icke-rävar, även kallade juniorer. Det finns oerhört mycket talang i dessa killar men innan detta lag har nått sin fulla kapacitet och alla har utvecklats såpass att vi kan blicka mot SSL så krävs det ett hårt jobb på vägen och även då att vi håller oss kvar i allsvenskan denna säs!

Våran inledningsmatch var mot en av storfavoriterna till seriesegern, Balrog. Vi hade givetvis som mål att försöka kriga åt oss någon eller några poäng men så blev icke fallet. Efter att Balrog ryckt åt sig en ledning, lite turligt med vissa mål kan man tycka, men även välförtjänt då dem helt enkelt spelade ut oss i första perioden så kunde vi aldrig riktigt resa oss från ett  0-5 underläge. Men vi sa till oss själva i laget att oavsett resultat på tavlan så skulle vi aldrig sluta kriga och den inställningen tog oss in matchen då vi från underläge 0-5 precis i början av andra lyckades spela 3-3 resten av matchen, en ljusglimt i en annars tung afton för oss. All heder till Balrog som såg oehört starka ut!

Mitt hacklag från förra säsongen Duvbo har inför den här säsongen förstärkt med några tunga namn vilket man direkt visade upp genom att bortaslå FBC Uppsala med hela 5-12! Starkt jobbat, Duvbo blir att räkna med långt in i serien i år! Dock tror jag Uppsala kommer få en tuff säsong där man nog ska vara glad om man lyckas hålla sig ovanför nedflyttningstrecket.

Haninge, FD hammarby/handen, knöt åt sig sin gamle spelare Patrik Andersson som är en poängmaskin av rang och detta gav kanske Stockholmslaget en liten känsla av att kunna placera sig på övre halvan i en väldigt tuff Allsvenskan Norra! Dock stötte man direkt på patrull i form av ett på förhand mycket starkt Thorengruppen anförda av, i mina ögon, Allsvenskans absolut bästa spelare, Andreas Carlbom! Thorengruppen blir nog att räkna med i år och jag tror att dem kommer kriga om seriesegern oavsett vad folk tror.

Umeå City räknas även dem ha en väldigt bra chans att spela åt sig en SSL-biljett då dem, vad jag vet, fått behålla i princip samma lag som förra året vilket kommer göra dem väldigt slagkraftiga i årets Allsvenska. Deras premiär är dock väldigt svårbedömd då jag inte vet någonting om deras motståndare Huddinge som gick upp från div. 1 förra säsongen, men 5-7 borta mot Umeå är inget dåligt resultat!

En till nykomling i Allsvenskan är Sandåkern som endast förlorade en match i div.1 förra säsongen. Dock blev FD SSL-laget Sirius för tuffa i hemmapremiären där det blev förlust med 3-9. Sirius är även dem ett av lagen som har en bra chans att nå förstaplatsen och därmed få tillbaka sin gamla SSl-plats.

Järfälla, som har tappat mer än halva sin trupp till AIK, kändes innan säsongen som ett lag som kommer få kriga i de nedre regionerna. Men efter att ha hemmaslagit en av ”jokrarna” till seriesegern, Kais Mora, med hela 16-10!!!, så känns det väldigt svårt att säga vart dem står. 16-10 är för mig väldigt svåranalyserat och om det berodde på att Kais valde att skicka ett lag med endast forwards eller att Järfälla gjorde det väldigt bra vågar jag inte säga. För kais Mora måste detta vart en väldigt tung start då man avslutade förra säsongen efter jul oerhört starkt och vann de flesta matcher och nu räknade med att vara med och slåss om förstaplatsen. För oss väntar just Kais Mora borta nästa helg så det ska bli intressant att se vart de står då!

Att tippa en seriesegrare i denna serie på förhand blir nästan som att förutse Supermario Balottelis nästa upptåg, omöjligt! Men jag gör ett försök och tror att Umeå med deras hemmaspel och intakta trupp kommer hålla hela vägen ut! Dock varnar jag för Balrog som jag tror kommer utmana ända in i det sista! För våran del gäller det att fortsätta visa hjärta och kvalite så kommer denna säsong bli bättre än den förra trots en bättre serie!

PS. Mitt citat-förråd räcker inte i all evighet så jag väljer nu att ge dem öga mot öga till den som vi fylla upp sitt egna förråd!

Tack för denna gång, MVH J.Lundgren

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Allsvenskan Norra omgång 22!

Inför sista omgången så kunde vi säkra kontraktet genom att själva vinna hemmamatchen mot KaiMora, Alba förlorade borta mot Granlo, vi tog två poäng mot Kais, vi tog 1 poäng mot Kais och Alba fick 1 eller 2 poäng mot Granlo. När jag fick höra av Granlo ledde med 8-4 i den tredje perioden så tänkte jag att nu måste det vara klart oavsett hur det går för oss,men icke! Vi förlorade våran match mot Kais med 4-5 trots att vi iallafall borde fått med oss 1 pinne. Då Granlo-Alba-matchen av någon anledning låg tio minuter senare än våran så var spänningen olidlig i träffen arena när vi fick reda på att Alba hade kvitterat och endast behövde ett mål till. När vi sedan fick höra att Granlo gjorde 9-8 i förläggningen så utbröt ett vilt jubel då det stod klart att fiskmåsarna från S-viken fick lämna denna serie och kvar på andra sidan stod Geeeeeeken!!!!!!!!

Jag tänker inte skriva specifikt om några matcher den sista omgången utan endast sammanfatta den första säsongen i nya Allsvenskan Norra. Granlo visade att pengar kan lösa en SSL-biljett då bra spelare värvades och antagligen inte gratis! Ett stort frågetecken har dock varit lagets 3 senaste matcher då man förlorat 2 och vunnit en på förläggning, även om man redan innan dessa matcher var klar för spel i högsta ligan så håller inte detta om man ska upp och möta lag som Storvreta som med fel vinkel på klubban skulle slå ett svagt Hagunda!?

Att KaisMora går från nästsist vid jul till en tredjeplats i serien är för mig väldigt starkt jobbat, bara att gratulera.

Mitt tips stod sig nästan förutom att Duvbo lyckades hålla sig kvar och de små pojkarna från ”the ghost town” trillade ner dit de hör hemma! Det är för mig ett under att de åker ur serien då det kryllar av gamla u-19 stjärnor och SSL-meriterade spelare som borde kunna prestera!? Men istället viker dem ner sig och visar den numera klassiska ”Alba-darren”! Jag må bli hatad av fiskmåsarna nu, men vafan…. vi ses ju inte på iallafall minst 1,5 år! Nånting postivit blir ju iallafall att Gästrikland får beskåda 6 st derbymatcher nästa säsong då Runsten, Aston och fiskmåsarna får göra upp i div 1!

Annars så vart serien såpass jämn som jag trodde på förhand då det kändes som att de lag som låg i botten likväl kunde slå de lag som låg i toppen av tabellen samtidigt som serien rent poängmässigt även var ganska jämn.

Jag får tacka alla som läst denna blogg under säsongen och jag har tänkt fortsätta sprida mina tankar till folket även nästa säsong som det ser ut just nu, det kanske dyker upp något inlägg om silly season och diverse försäsong etc etc!

Jag tänkte avsluta med ett citat från en gammal god vän: ” Even the best fall down sometimes”

MVH J.Lundgren

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Allsvenskan Norra omgång 21!

Efter att ha torskat den så viktiga matchen mot ett för dagen hetare FBC Uppsala så var det dags för bortamatch mot ett Hagunda som helgen innan slog seriesegrarna på bortaplan och kunde spela utan någon som helst press medans vi hade allt i hela j**** världen att lira för. Vi inledde med en 5-1-ledning efter första perioden för att sedan tappa allt spel när Hagunda höjde tempot, men till slut redde vi ut stormen och tog tag i grejerna för att visa den offensiva kvalite som finns i laget! En gryyyyymt nödvändig och viktigt seger som nu förhoppningsvis (om Granlo gör sitt jobb) håller oss kvar i allsvenskan Norra, men vi ska inte lita på Granlo som har visat sig mänskliga senaste omgångarna utan se till att fixa kontraktet på egen hand!!

Balrog-Thorengruppen och Handen-Järfälla var två ganska oviktiga matcher på förhand då alla 4 lagen redan var klara för att hålla sig kvar samt att inte kunna vinna serien så de matcherna hade kunnat sluta hur som helst vilket gör att jag inte tänker skriva något mer om dem.

Alba-FBC Uppsala var en på förhand VIKTIG match för de båda lagen och det var Uppsala som visade sig starkast när det väl gällde, starkt av dem att från 0 st 3-poängare på 6 matcher ta två viktiga segrar, och att Alba viker ner sig hemma gör att dem får ett tungt läge inför sista omgången.

Kaismora fortsätter att vinna vilket inte är bra för oss inför sista matchen, men uttrycket ”bäst när det gäller” är något som måste gälla för oss på söndag och vi slog även kais i förläggning på bortaplan senast vi möttes så visst finns det stora förhoppningar på en vinst!

Omgångens topp: FBC Uppsala, att vinna för andra helgen irad i en måstematch mot en konkurrent, starkt!

Omgångens flopp: Alba, att ligga under med 3-9 i en måstematch och inte ens vara nära en seger är inte ok enligt mig!

Jag tänkte avsluta med ett citat från en gammal god vän: ” Styrka kommer inte ifrån att vinna. Din kamp utvecklar din styrka. När du går igenom svårigheter och beslutar att inte ge upp, det är styrka!!”

MVH J.Lundgren

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Som många gånger denna säsong så började vi matchen mot Granlo bedrövligt för att sedan få jobba i uppförsbacke. 0-4 underläge efter första perioden mot serieledarna borta kändes inte som en ultimat start. Men vi höjde oss dock och hade effektiviteten varit bättre så hade vi till och med kunnat vinna matchen men nu gjorde vi inte det. Nu tvivlar inte jag en sekund på att vi kommer klara oss kvar i allsvenskan för den kvaliten har vi och den ska vi visa de 3 sista matcherna med början på lördag mot FBC Uppsala hemma!

Granlo blev nu i omgång 19 klara för spel i SSL nästa säsong, rätt lag med rätt förutsättningar får ta klivet upp enligt mig!

Järfälla slog Balrog borta med 3-10 vilket i mina ögon är sjukt starkt gjort då Balrog båda gångerna vi mött dem spelat en fantastiskt innebandy, bra jobbat!

Duvbo vann Stockholmsderbyt mot Hammarby/Handen och ser nu ut att kunna säkra ett kontrakt då man senaste omgångarna har gått starkt. Jag ger Ronaldo och Co för första gången i år min tro på att dem stannar kvar.

Tyngre tror jag då att Alba kommer få det trots att dem vann med i helgen mot ett för övrigt svagt Hagunda. Alba har en tuff match mot ett Kais som går bra nu samt en avslutande omgång mot seriedominanten Granlo borta vilket enligt mina beräkningar ger dem max 3 poäng om dem lyckas slå FBC Uppsala. 3 poäng kommer då inte räcka för fiskmåsarna  då jag tror att vi tar minst 6 poäng (i de 3 sista matcherna).

FBC Uppsala förlorade mot Kaismora på hemmaplan och det var 6 omgångar sedan laget tog en 3-poängare vilket kan visa sig bli riktigt tungt då en formsvacka kan vara grymt jobbig att ta sig ur, svårt att säga om dem klarar sig mot fiskmåsarna.

Älvsjö sprattlade till och slog ett Thorengruppen, som antagligen hade fokus på hemresan och diverse drycker, i förläggning. Detta hjälper inte då jag är helt säker på att dem också får lämna Allsvenskan efter säsongen.

Som det ser ut just nu så står det framförallt mellan oss, Alba och Uppsala i streckstriden där Uppsala har både oss och Alba att möta på bortaplan och då man inte vunnit under ordinarie tid på 6 matcher så krävs det ett bra psyke för att klara detta. Mitt tips är ändå att Alba får lämna då den berömda Alba-darren kan slå till när den som minst behövs!

Omgångens topp: Järfälla som bortaslår Balrog med 3-10! (även granlo som blev klara för SSL får en hyllning)

Omgångens flopp: Forna SSL-laget Balrog förlorar med 3-10 hemma i Allsvenskan, inte okej!

Jag tänkte avsluta med ett citat från en gammal god vän: ” Det gäller att smida när järnet är varmt”.

MVH J.Lundgren

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar