Duvbo IK – Umeå City IBK

Äntligen hemmapremiär! Vill ni se Filles känsliga handleder? Markströms fruktade skott? Rehns snabba reflexer? Nedsläpp idag kl. 13.00 i Löthallen och garanterad underhållning. Ni kommer väl?

Läs mer inför matchen på Duvbos officiella hemsida: http://www.svenskalag.se/dikibherr

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | Lämna en kommentar

Glädje på parkett!

Idag kommer KAIS Mora till storstaden och hälsar på. De glider förmodligen in på en spelarbuss, glada i hågen som riktiga dalmasar när de spottar ut prillorna på Sundbybergsasfalten. De är förmodligen lika glada som vi att det äntligen är match. Det rapporteras nämligen att glädjen är stor nu i Duvbo och glada Duvboiter på parkett är faktiskt en av de bästa saker jag vet. Så jag VET att det blir en rolig match imorgon!

Ska bli intressant att se vad Kimmy Dalbjer kan göra med KAIS och om de nya spelarna gör rätt för sig; Max Wahlgren, Jimmy Heimer och Eric Westlund är tämligen nya i truppen. Låt oss hoppas att glada dalmasar och glada Duvboiter bjuder på massor av glädje på parkett.

Matchstart kl 13.00 i Löthallen. Kom kom KOM och heja!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | Lämna en kommentar

Matchanalys från det stora äpplet

Nyss anländ till stora staterna och New York är densamma. Höga hus, tutande bilar och folk som pratar med sig själva på tunnelbanan. Som dam här behöver man aldrig känna sig vilse eller bära sin resväska uppför några trappor, det påminns jag om varenda gång. Jag älskar er, New Yorkers, jag gör det.

Hade tänkt analysera lördagens match på flyget men jag var upptagen med att spela fågelholk nästan hela vägen så jag fick sova en natt till på saken. Det suger att förlora, det suger så mycket att det gör fysiskt ont i min kropp när det händer. Som ett litet illamående som startar i magtrakten och virvlar upp och ut i armar och ben och fingrar och tår och allt man vill göra är att skylla på något riktigt bra. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på mot Järfälla, jag tyckte helt enkelt att de visade lite mer vilja och klass.

Duvbo rivstartade och gjorde två snabba mål på ett Järfälla som nog fortfarande satt på läktaren och kollade AIK-Mullsjö. Grapne skar igenom spindelbot som en kniv genom smör på en varm sommardag och gjorde 2-0 i en läcker soloprestation men ACK, vi hade ju missat ”Fille” i matchprotokollet. Matchstraff och en kollektiv femma plus att Saju Harrysson hade dragit på sig en tvåa. I spel fem mot tre fick vi släppa en kasse men resterande minuter stod Duvbo för en smått heroisk insats och Fred som fick slita hårt i målet gjorde det helt outstanding…

Och det var verkligen Duvbos första period. Klapp-klapp spel och två distinkta härliga direktavslut av ”Nisse” och vi var glada på läktaren. Delar av damlaget som närvarade var inspirerade och utlovade repris i sin match dagen efter. Det kändes lätt, lite för lätt, och det var nog det också.

I andra perioden hade Fälla-pojkarna insett att AIK-matchen var över och anföll på plan i ett litet myller av småspindlar som vi helt enkelt inte orkade försvara oss mot. Duon Alex Kjellbris och Jens Bjerregaard reducerade och kvitterade och sen var matchen aldrig vår igen. Duvbos förstalina nådde inte riktigt upp till sin vanliga outstanding nivå och det märktes väldigt tydligt men ibland måste man bara erkänna att man var numret mindre och lyfta på hatten.

Några ljusglimtar:

- Grapnes soloräd. Va bra du är Fille! Och vad vi led med dig.
- Klapp-klapp spelet i första perioden. Jag ville ställa mig upp och sjunga ryska nationalsången.
- Den lilla rödgråtna knatten jag plockade upp som hade tappat bort mamma och pappa, va fint det var att se dem återförenas.

Och hörrni förresten… Om ni kollade på AIK-Mullsjö i lördags så vet ni vad Kim Nilsson hade för sig. Ren magi. Du måste byta lag snart, Kim, så jag kan börja heja på dig.

Over and out från The Big Apple!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | 2 kommentar

Spindeluppdatering kommer

Sätter mig inom några timmar på ett plan till New York och ska där fundera lite på gårdagens förlust mot Järfälla. Uppdatering kommer från staterna… Håll koll här eller gilla Life In Red på Facebook så att du får alla uppdateringar direkt i din News Feed!

Superkeepern

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | 5 kommentar

Superlördag!

Superlördag närmar sig! Har inte sett Järfälla något den här säsongen men om jag kollar på laguppställningen noterar jag att 16 spelare är under 20 och att maxålder är 24 år. Det osar valpig innebandy! Om Duvbos ”åldermän” håller sig på tå och drar fram rutinkortet tror jag det blir hyfsad smooth sailing i Jakobsbergshallen. Järfälla lyckades dessutom förlora mot Älvsjö med 3-4 häromsistens och det var nog tränare Lemker mindre nöjd med skulle jag tro. Bästa spindel i poängligan återfinns först på 43:e plats, det talar för att ingen direkt sticker ut så bäst att passa sig för hela kullen som kollektiv…

Jakobsbergshallen som för övrigt är en av de mer omysiga hallarna i Stockholm nuförtiden, sedan utbyggnaden av läktarna. Tycker man kunde ha behållt hallen som den var och använt den i de lägre divisionerna. Fast å andra sidan hade det inte funnits någon självklar ersättare, Järfälla-trakten dräller inte direkt av stora hallar. Tacka vet jag Löt; hög mysfaktor, öppet och luftigt och en parkett som jag numera är bästis med. Ni vet, han gillar mig och jag gillar honom. Problemet är bara att han är lite speciell så när jag ska hänga med andra golv blir det friktion och allt flyter inte på lika lätt. Dumt.

Appropå unga spelare; läs Anders Åslunds inlägg på Hammarby Handens blogg. Skön betraktelse, Anders! Det känns ibland som att innebandyn har blivit en lättviktarsport och ärligt talat ser jag hellre lite fler kroppsdueller än en enda till Zorrofint.

Lördag kl. 19.45! Spindlarna/Valparna mot Duvbo/Åldermännen. En tvåa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK, Motståndare | 3 kommentar

Tre sköna poäng!

På grund av vissa omständigheter var matchen i Västertorpshallen i söndags en sån där jobbig adrenalinpump för oss på läktaren. Vi spottade och svor (okej vi spottade inte men vi svor), vi bönade och bad och jag trodde på allvar att min kvinnliga bänkgranne skulle explodera i tusen vackra små bitar. Jag tänker inte gå in på de specifika omständigheterna, ni som var där vet. Hursomhelst kom äntligen segern och det var så befriande och skönt att det kändes som man varit levande begravd i tre meter sand och grävt sig upp till ytan för att dra det där första djupa andetaget av underbar frisk luft.

I ärlighetens namn var jag aldrig särskilt orolig för Fred var stabil i mål och coacherna hade fixat till boxplay-spelet. Medicinen för BP-sjukan som härjat i Duvbo: In med pigga spelare från bänken som ger 110%. Nu blev det återigen en hel del BP-spel, oförtjänt skulle jag vilja påstå, och vi släppte också in två mål av tre under de minuterna. Fred fick släppa in en straff också, en lite efterbliven variant av en zorrofint som trots att den såg löjlig ut ändå var hyfsat otagbar. Jag kunde konstatera att det syntes varför Älvsjö ligger sist i tabellen och att Duvbo kunde ha vunnit med mer än 5-3 om inte hemmalagets lilla målvakt Jonas Örnefalk hade storspelat som han gjorde. Vilka reflexer, jag blev lite avundsjuk.

Mest av allt blir jag så jublande glad för att lagkapten Lunkan alltid drar sitt strå till stacken. Han kliver tamejtusan alltid fram när det behövs. Vilken ledare! Dessutom finns det få spelare på en innebandyplan som kan se stoltare ut än David Lindh när han stänker upp bollen över keeperns högra axel och sträcker på sig i all sin längd. Det är vackert! Cred till backarna också, framförallt Andreas Eriksson som var felfri i söndags. Och hörrni Grapne… Vilken lirare!

Nu har grabbarna spelledigt i helgen men glöm inte att nästa helg är det superlördag i Jakobsbergshallen, AIK möter Mullsjö kl. 17 och sen tar Duvbo sig an Järfälla kl. 19.45. Missa inte!

Ps. Nej jag är inte medgångssupporter, nej jag får inte skrivkramp när Duvbo förlorar, nej jag har inte flytt landet och levt under ett witness protection program. Ska försöka bättra mig när det gäller blogguppdateringen, hoppas ni fortfarande vill hänga med på tåget!

Highlights från Älvsjömatchen (ser ni en straffsituation där i början? Nej inte jag heller):

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | Lämna en kommentar

Den berömda Jantelagen

Erik Isaksson väcker känslor hos motståndarna. Ikväll läste jag blogginlägget ”Stjärna eller pajas” av Marcus Magnusson från förra säsongens division 1 motståndare Tullinge.

Så här skriver Marcus om Isak: ”Hans sätt att fira när han har gjort mål är väl sisådär och när han gör assister så firar han som om de var ett mål han gjorde.”

Uppmärksamheten Isak får grundar sig i något vi svenskar är världsbäst på. Jantelagen. Du ska inte tro att du är något och du ska inte sticka ut. När Isak struntar i det bryter han vårt svenska samhälles oskrivna lag och det sticker i ögonen på många. ”Nej men hu, så där kan han väl inte göra” knarrar vi i våra lagom svarta eller gråa kläder och traskar i lagom takt ut till vår lagom dyra bil och kör hem till våra lagom renoverade hem.

Marcus skriver också: ”Duvbo har fått stämpeln som dryga och diviga men dom ska ha mycket beröm för deras Duvbo TV som sammanfattar matcherna och för att dom lyckats göra en bra start på säsongen. Så fortsätt som ni gör men dämpa er lite bara så blir de nog bra.”

När den framgångsrika nykomlingen struntar i Jantelagen anses man vara kaxiga och diviga. Men Duvbo ska inte dämpa sig, Duvbo ska rusa genom Allsvenskan som silvergorillor och banka sig på bröstet så att alla de andra djuren hör.

Tyvärr blev det förlust med 2-5 borta mot Alba idag, kanske en liten ”välkommen till verkligheten”-knäpp på näsan efter den overkligt starka inledningen men jag är inte orolig. En match i taget, silvergorillor. En match i taget.

Läs mer om matchen på Duvbos officiella hemsida: Förlust mot IBK Alba.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | 1 kommentar

Highlights Duvbo IK – Gävle GIK

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | 4 kommentar

Bloggaren

Innebandymagazinet presenterar mig och Life In Red, kolla in artikeln här: ”Bloggaren”.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | Lämna en kommentar

Besviken men stolt

Jag har inga problem med att ta ett nederlag och acceptera att det andra laget var bättre. Jag kanske kommer hamna i den situationen den här säsongen och då kommer jag skriva ett blogginlägg som också reflekterar det. Men ni får vänta för det kommer inte idag, inte ikväll, inte nu. Jag är besviken efter dagens match och samtidigt stolt över att Duvbokrigarna fortfarande är obesegrade efter full tid i Allsvenskan. Idag fick vi med oss en pinne mot ett Gävle som kammade hem två. Så här tycker jag:

Gävle är helt klart tillbakapressade från start och det känns inte ens oroligt på läktaren. David Lindh får en macka med ost OCH skinka på av Andreas Eriksson och säger ”Tack Eriksson, jag var lite hungrig” och gör 1-0. Tjo och tjim på läktaren och innebandy är roligt. Sen bjuder vi godisarna på 1-1 efter ett individuellt misstag på halva halva och det känns direkt att det kan bli viktigt. Mycket riktigt, 1-2 och 1-3 kommer snabbare än vinden. Okej, lite mindre roligt med innebandy nu.

Det är här jag måste hylla anfallsparet Erik Isaksson och Johan Lundqvist. Det är den perfekta blandningen av ung och inte lika ung. Isak är yvig och oförutsägbar, Lunkan är lugn och lömsk. De gör 2-3 och 3-3 och Lunkan sträcker på ryggen och ser ut som en krigare. Bra, det känns bra. Sen gör han 4-3, dvs ett äkta hattrick, och det känns ännu bättre. Var är kepsarna som ska slängas in på plan, publiken?

Sen är det mest Duvbos match andra perioden igenom. Vi myser lite på läktaren åt att Gävles nr 19 måste sitta av en 2+10 efter att ha knutit näven lite för länge åt Duvbobänken efter sitt 6-4 mål. Sorry Johan Andersson, jag tror säkert att du fick en del psykningar från bänken men ditt mål kunde ha varit knäpp på näsan nog. Istället fick Duvbo spela PP och avsluta perioden med en 7-4 ledning som kändes helt välförtjänt.

Det är i tredje perioden det går åt pipsvängen. Duvbo drar direkt på sig en femma i en situation som jag kan förstå att domarna ser som hårt spel. Det är inte lätt att vara domare och man måste ta snabba beslut. Jag vet inte om man skulle ha ansett det vara värt en femma om man kollade en videorepris men det tänker jag inte uttala mig om. En femma är det hursomhelst och det är så SURT att jag känner som att jag tuggar på en citron. En fram tills nu helt osynlig Billy Nilsson och hans lagkamrater utnyttjar Gävles långa powerplay och eftersvallningarna till det och plötsligt sitter vi där och tycker att innebandy är det mest frustrerande som finns.

Matchen slutar 8-8 efter full tid och efter en sen kvittering av Markström men Billy Nilsson får chansen att avgöra på straff i sudden och han tar den. En poäng till Duvbo, två till Gävle. Inte rättvist tycker jag.

Sammanfattningsvis:

Martin är grym i mål och gör sådana där spektakulära räddningar som bara han kan. Allsvenskans bästa utkast har han dessutom.

Gävles Billy Nilsson måste jobba mycket i det tysta för i spel fem mot fem var han helt osynlig idag. Men han kliver fram när det krävs och det är det som kännetecknar en matchvinnare.

Lunkans mål-face. Herregud va bra.

Gävle har ett riktigt fint passningsspel men det är lite lättläst efter ett tag, man vet att diagonalaren från vänster till höger kommer.

Säga vad man vill om dagens match, det var iallafall underhållande. Det är roligt när känslorna svallar lite extra.

Nu är det bara att ta nya tag i veckan. Tåget tuffar på!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Duvbo IK | 2 kommentar