Att jobba fram ett bolag eller en förening.

http://floorballzone.com/vad-kravs-det-for-att-en-organisation-ska-lyckas-av-magnus-stenbenke/ Skall jag ta min svagaste punkt av det som krönikören har skrivit så är det långsiktigheten. Mitt tålamod sträcker sig inte långt. Jag är mer en trader.

Jag håller med fullständigt med det som Stenbenke har skrivit. Men nu tänkte jag definiera hur jag tänker när jag läser krönikan.

En stark styrelse: En styrelse som har kontakter och vet hur man når framgång d.v.s tillväxt. En styrelse som kan svetsa ihop produkten ( spelarna) personalen (Ledarna) och sponsorerna. Det spelar ingen roll om den är med kvinnlig eller manlig majoritet det är kompetensen som räknas.

En pålitlig styrelse. En styrelse som övriga medlemmar har tilltro för. Ingen som bara vill springa efter pengarna och lämnar andra sticket.

Men dock skall man veta att en hyfsad styrelse också kan växa någorlunda om man har en bra produkt och bra personal. En bra säljare kan sälja en bra produkt. En bra tränare kan skapa bra spelare. Kolla på t.ex. Mullsjö: De jobbar tillsammans och är kanske ingen jätte på marknaden och har inte de mest kändaste sponsorerna. Snarare små medel och men man har behållit en hel del av juniorstammen som var väldigt framgångsrika för några år sedan. Man skall våga lyfta fram den egna produkten och visa den. Ett hus som inte är skött skall inte kunna säljas till samma pris som ett finare hus precis bredvid eller en skrotbil skall inte kunna säljas för samma pris som en välskött bil med samma märke och typ.

En spridning med olika kompetenser och sponsorkännedom.

Större förening kräver också större kompetens. Stora kassakor är oftast inte lika riskbenägna som de små som vill försöka tävla med de större.

Självklara saker för mig.

Börja med det lokala och kolla på vad du kan få ut därifrån. Sedan kan man alltid ta in personer som äger bolag till styrelsemöten och föreningsmöten och visa den goda sidan för att förhoppningsvis få in sponsorer.

Har blivande sponsorn barn? Försök locka in barnet till föreningen. Här tänker jag på t.ex. Pixbo. Wallenstam är i grund och botten ett familjebolag som skapades av just en person med efternamnet Wallenstam. https://sv.wikipedia.org/wiki/Wallenstam Wallenstam är växande precis som innebandyn. Det finns även en spelare i damlaget med efternamnet Wallenstam.

Våga investera och utveckla produktportföljen. Exempel: Tröjor som säljs/ auktioneras eller andra liknande saker kommer att kosta i början men lyckas man få fart på försäljningen så växer även kassan.

Skapa en bra strategi och analysera hur det ser ut med kassa och liknande i din förening. Riskera inte mer än vad du har råd med att riskera.

Många av er läsare har sett Jönssonligan och då hört om Wallenberg eller känner till Wallenberg på annat vis?

Framgång föder framgång eller pengar blir det du gör det till.

Att sälja godis med mera är något som är bra. Tyvärr går det inte i alla hallar dock då vissa ”caféer”/Resturanger verkar ha egen rätt.

Men något annat är att sälja eller auktionera ut tröjor. Marknadsföra sig på Twitter eller Facebook eller liknande var man nu väljer. Lokaltidningen är också något som man kan utnyttja. Storvreta marknadsför sig mycket genom Facebook och Twitter och lyckades även sälja en tröja för 5200.

Lagfest visst men satsa inte hela kassan på ett kort eller som det så fint heter: Lägg inte alla pengar i samma korg.

Jag är fullt medveten om att det är svårare direkt efter en finanskrasch att hitta sponsorer men man skall åtminstone försöka.

Föredrar investera framför konsumera.

Det är upp till var och en hur man gör.

Ingen behöver lyssna på mig.

Snälla gå på din magkänsla lyssna inte på allt en mäklare, förvaltare eller rådgivare säger till dig.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentar

Förklaring angående min blogg om Rudd och även om Pixbo-Falun AIK-Storvreta.

Avgångsvederlag är något man borde kräva. Men oj vad jag var naiv och trodde att alla visste om att det fanns och att det var för alla. https://sv.wikipedia.org/wiki/Avg%C3%A5ngsvederlag tydligen skall man vara 40 år här i Sverige. Självklart får man göra som man vill. Det är bra att man upplyser varandra om det som händer i politiken. Att jag inte har bloggat så mycket på sistone är p.g.a supervalåret med EU och Svenska valet. Rösträtten är en rätt som jag tycker alla borde använda.

Falun. Enström som verkligen kan jobba med små ytor och kan gå förbi en mot en. Carlström som också är en väldigt duktig spelare. Carlström är en bra skytt. Billy Nilsson som jag har sett några gånger innan SSL är också en bra skytt och frågar du mig så får Falun mer tryck med honom än med Rudd.

Pixbo Wallenstam. Pixbo har varit med länge men Wallenstam kom efteråt. Wallenstam är ett byggbolag för er som inte vet. En bra sponsor för Pixbo som har säkerligen gjort en hel del i ekonomiskt värde i Pixbo. Pixbo som lag känns ganska ungt. Inte lika ungt som Mullsjö men man bygger på mer och mer. Blandar egna produkter med andra produkter. En stjärnprodukt som de har hittat och tror mycket på är Emil Julkunen. Det finns mycket sparkapital i den mannen. Sedan finns det andra spelare också som Malmström och Östholm som är bra och har ett antal år kvar. Quist är också där som rutinerade herren.

AIK har bra spelare men laget kanske inte är lika mycket sammansvetsat som Vreta. Två som jag känner bra är Kevin Björström och Simon Jirebeck. Båda är väldigt duktiga. Kevin är en som verkligen vill hävda sig. Vi har drivit med varandra och haft det roligt. En skön snubbe helt enkelt. Jirebeck har jag lärt känna senare. Ålderskillnaden är större och därmed mer förståeligt att jag lärt känna honom senare. Jirebeck är lugnare än Björkström.

Nilsson och Iraeus är också de 2 mycket bra spelare. Tillsammans med Björkström så gör de en hel del av AIK:s poäng. Hagberg har också kommit igång vilket är viktigt för AIK.

Storvreta. Har du missat att se Sundstedt? Då har du missat en hel del. Försök att psyka honom. Det är inte lätt. Han skrattar och tar bollen och gör mål i nästa skede. En spelare som jag verkligen imponerats av i många år. Caperio Täby försökte och försökte. Storvreta hade kassan och betalade. Tror inte de ångrar sig idag. Mika Kohonen innebandyns einstein som verkligen vet vad han gör. Kan skjuta direkt på ett frislag vilket inte är det allra vanligaste. Hannes Öhman en spelare som verkligen väcker sin publik. Hans direktskott är fruktat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentar

Hur ser det ut egentligen?

Ja ni. Sundstedt jagades av AIK när han var i Täby men nej nej han gick till Storvreta.

Storvreta har Storvreta cupen. Räcker det? Nej. Jocke Olsson gjorde mål mot AIK. Lukas Samuelsson skrev på sin twitter att 120 kr för AIK var för mycket. Jag kommer så väl ihåg när AIK ville att jag skulle komma. Det skrevs ”nu har vi matchprogram” men nej jag kom inte. Jag köper inte allt som rör sig och allt som sägs. Reklam på TV? Jag byter kanal.

Man skall analysera. Behöver jag produkten när kommer jag att få se produkten med mera.

Jag är försenad då match 1 har gått men bättre sent än aldrig.

En skål för Stenberg och Olsson som får spela med Kohonen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentar

Grattis Storvreta men all heder åt Mullsjö.

Storvreta vann till slut och går vidare till semifinal. Tyvärr. Jag gillar mer produkter som byggs underifrån än produkter som är färdigutvecklade. Potentialen är viktig. Att ha sponsorer visst att ha cup visst. Men själv tycker jag att man skall satsa på spelarna. Innebandyn växer så det knakar men vinstmarginalerna och intäkterna är inte så jätte stora idag. Det önskade jag var högre.

Hur kan jag se det då? Jo det finns rapporter om t.ex. SSL lagens sammanställning med mera. Floorballzone har ju de mer insider drivna folket. Så vad är det som måste öka? Småklubbarna alltså de som inte har fetaste kassan eller något liknande. måste våga ta betalt av de stora jättarna när spelarna säljs. Hur ser det ut i diverse klubbar? När man kollat underifrån så kan man kolla på många saker.

Jag har hackat på Visby många gånger och ännu mer när jag var mindre Visby hade för många spelare utanför Gotlands området under den mest brinnande tiden. Jag bloggade mer förut angående olika serier. Mitt största fel var när jag gick från TT och skrev om Hammarby Handen. Hammarby Handen blev för att jag är född uppvuxen och fortfarande till och med boende i samma bostad i Haninge. Det bästa när jag skrev om ungdomsverksamheten och försökte implementera den. Det där med att producera sina egna spelare kommer att vara viktigast för små föreningar. Hallar kostar att hyra eller äga de spelarna som är kändast kommer nog också att kräva mest kapital. En spelares tillväxt borde också öka spelarens marknadsvärde och liknande. Tillväxten på antal licensierade spelare gissar jag fortsätter framåt.

Grattis Storvreta men all heder åt Mullsjö som vågar ha med spelare som Kihlbom, Ganevik, Gillek med mera unga och egna produkter som går framåt. Det är tillväxt och potential i dessa herrar.

Tycker ni att jag har fel. Skriv gärna en kommentar. Jag är inte professor expert eller liknande. Nej inte ens raketforskare.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentar

Många spännande matcher idag.

1. Mullsjö-Storvreta. Tillväxtmaskinen mot Jätten.

Mullsjö är tillväxtmaskinen. Plantskolan i Mullsjö har varit mycket känd bland innebandyn länge. Ta bara spelare som Gillek, Elf Hill. JIK levde på den bl.a. . Men nu har Mullsjö växt, växt och växt. JIK ramlade. Mullsjö är det där lilla samhället som bygger med innebandyakademin och får fram spelare efter spelare efter spelare.

Men de är också en förort till Uppsala. Storvreta är för mig jättarna som kör med sitt kapitalrace. Letar man efter i Storvretas tröja riktigt ordentligt så hittar man Nordea. Nordea är en stor jätte. Men det är ju inte sponsorerna som spelar mot varandra. Jätten saknar en spelare som är superviktig på spelplanen. Hannes Öhman är superviktig.Därmed är det inte säkert att det är just Nordea som betala när meningen ”intern/extern sponsor” kommer in och betalar. Men att Nordea finns med är varför jag kallar Storvreta för jätten. I och med att Nordea finns så misstänker jag att kontakten med andra stora jättar också finns.

Järfälla-Thorengruppen. Thoren vann även denna match och är därmed klara för PO2

Kais Mora-Umeå City. Hemmaplan för Mora och Umeå har pressen på sig. Frågan är vad som händer. Jag tror på Kais Mora. Unga tunga Kais känns bättre än vad Umeå är. Edberg och Wahlgren är två ruskigt bra spelare. Kais Mora har fördelen av två hemma matcher och en vinst på bortaplan. Tar Kais detta på första eller andra återstår att se. Jag tror på första.

Visby-Hagunda. Publiken och offensiven mot Defensiven. Visby är mer offensiv lagt medan Hagunda är mer defensiv lagd. Är matchen jämn så är det Hagunda som vinner. Men Visby kan ralla på. Visby har många offensiva spelare som kan ge tillskott.

Oredsson som är poängkung har gjort 40 poäng denna säsong på 20 matcher. Winamääki har gjort 80 poäng på 22 matcher. Dela 11 med 20 och dela 80 med 22. Dessutom var även Gatu 57 poäng på 22 matcher  och Melin 53 poäng på 20 matcher före Oredsson. Något som jag gillar med Visby nu är att man har en kapten från Gotland.  Men skall det bli ändring? Kan Hagunda klara av det stora trycket från Visby och deras publik.

Gävle-Älvsjö. Johan ”Chippen” Andersson tillbaka en välrutinerad spelare. Tillsammans med Hedström och de andra talangerna skall han vända det hela till vinst i två matcher?

Älvsjö har ett bra och sammansvetsat lag. Finns någon/några spelare som jag känner till. Ledarstaben med Junne och Gafvelin väger dock tyngre om jag kollar på dagsläget.

Gävle har hemmaplan men hur mycket hjälper det här?

Farsta-Strängnäs. Strängnäs vann första playoff matchen och vann mot med 7-3 för det spelades sista omgången i serien där vann Strängnäs med 3-8. Det verkar som om Strängnäs inte passar för Farsta? Spännande om jag är ute och cyklar eller inte men jag tror på Strängnäs seger.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ruddaffären-Marknaden, etiken och moralen.

Rudd är alltså nu i Storvreta efter den här säsongen. Det finns vissa saker som borde förklaras. Dock ger jag ett plus att Storvreta kom med en pressrelease. Men varför kontaktade man Rudd i förväg är det rädsla för att det skall bli konkurrens på slutet? Hur lyckades Storvreta egentligen göra det och hur kan detta hända? Är det verkligen seriöst att ringa innan säsongen är slut? Är det seriöst att lova någon att man inte skall gå ut med sina värvningar? Skall inte ”marknaden” som jag kallar det få veta något.  Skall fansen få veta vad som händer skall lagkamraterna och dem andra bara få veta det plötsligt efter säsongen att hejdå jag sticker nu ni får ha det bra. När de andra frågar vart sticker dig var du skall? Vad gör du då säger att det är topphemligt?

Det luktar. Jaha då kan vi ringa och ställa frågan om en spelare är klar efter säsongen men redan innan säsongen skriva på i ett hörn någonstans?

Aktiebolag får ej förvärva eller göra saker utan att intressenterna och media får veta något. Man får inte köpa innan budplikten är klar och dessutom när du säljer en produkt så skall kunden ha accepterat allt.

Rudd är visserligen fri att gå efter säsongen men det betyder inte enligt mig att skriva på ett kontrakt innan man har spelat klart.

För att göra detta ännu mera förståeligt. Vanliga arbetare får väl inte skriva på arbete 2 om man har ett avtal med arbete 1 om de är samma tid? Tror ni inte att arbetsgivare 1 skulle reagera?

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentar

Lite till från förrgår och igår.

I förrgår hände det verkligen något märkligt. Man skall inte skratta när någon gör ett misstag men utkastet från Peter Sjögren var bara för komiskt. Källan som jag hämtar detta ifrån är: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article16257871.ab

Jag erkänner att jag är en tävlingsmänniska när det gäller bloggen.

Självklart hände det mycket mer än det jag skrev direkt när jag kom hem. Samtidigt gissade jag till 99% att det skulle skrivas om Lohrendahl i AIK:s blogg. Dock var det mina ord som kopierades i matchsnack vilket jag är mer än glad för. Självklart är dock kravet att bloggnamnet finns med. Man skall ge källa när man tar något!

AIK som lag var bättre än Helsingborg och tredje kedjan i Helsingborg…. Jag brukar sällan kritisera betyg men att Rosengren får en fyra medan Björkström får en trea…..? Bloggen är som sagt min egna åsikt och innebandymagazinet har inget ansvar för detta. Jag har inte heller något ansvar eller rättighet att ändra betyg.

Dahlqvist försökte att få till en zorro. Det är bara träna mera så sitter den nog till slut.

Tycker att det är roligt att se när det händer saker. Även om dem är emot mig. Åhman fortsätt sträcka dina händer mot luften och kommunicera med dina spelare. Känslorna som var i förrgår visar att det var 2 lag som kämpade om att få konkurrera om en slutspelsplats. Det är självklart för mig att det tänder till när det är två lag som verkligen behöver poäng.

Igår då. Jo jag såg matchen. Dock väljer jag att inte kommentera det som hände mellan Stenberg och Rudd i slutet.

Matchen var lite som jag förväntade mig. Vissa saker hade man inte tippat på direkt som t.ex. Rudd skulle göra så många chans passningar som inte hade rätta adresser. Att Johannes Skog skulle sätta första målet och som han gjorde det. Klintsten var inte med på den och 1-0 till Falun. Men Storvreta svarar med mål efter mål bl.a. Hannes klipper till som vanligt. Drews fick sätta bollen efter kanske årets markeringsmiss. Kanebjörk lyckas trycka in bollen efter vissa omständigheter.

Tyvärr kostar det att missa och ja en miss gjordes av Galante när han inte gjorde mål på öppet.

Öhman klippte till direkt men denna gång var det Samuelsson som hade sprungit från sin backposition och levererade riktigt bra.

Sundstedts skott är inte lätt att ta. Har sett det där många gånger förut.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentar

Söndagens matcher.

Idag tar jag bara upp dem lagen som tog viktiga poäng. Börjar med lag som tog viktiga poäng. AIK vann mot Helsingborg och tog ett stort steg in mot slutspelet. AIK var bättre och resultatet är helt klart rättvist i mina ögon. Lohrendahl håller helt klart fortfarande och är otroligt viktig med sin rutin för detta unga lag. Backarna var helt klart bättre i AIK. Om vill Helsingborg till slutspel. Då är det verkligen skärpning som gäller. Kim Nilsson är som flygplan som har långa vingar i Kims fall armar så att han kan nå bollen och ha bollen en bit ifrån sig. Den mannen skall man aldrig låta komma en mot en. Det känns som rena slakteriet som motståndarlag. Det märktes att jag inte varit i Solnahallen på länge. Det var första gången jag såg att läktaren vid spelarsidan var bortplockad. Jag gick fel först.

Jönköping tog 2 viktiga poäng. Wendell må ha varit nära men nära skjuter ingen hare heller. Man närmare sig ett nytt SSL kontrakt med stormsteg.

TT förlorade tyvärr mot ett skadedrabbat Warberg. TT får det tufft nu. Inte nästa men näst nästa omgång möts TT och Jönköping. då gäller det att visa vilket lag som vill och skall vara kvar.

Granlo vann mot Caperio Täby vilket gjorde Granlo ännu säkrare på slutspel.

Mullsjö tog två poäng mot Dalen vilket helt klart stärkte deras position i kampen om ny SSL säsong.

Pixbo tog 2 poäng och kanske är det så att det börjar vända till vinster igen för laget från Götet/Mölnlycke.

Allsvenskan Norra.

Jag missade 1-0 till Huddinge i matchen Huddinge-Haninge. Huddinge var bättre i första men Haninge kämpade sig uppåt ju mer matchen gick. I matchprogrammet fanns laguppställning. Men sedan fanns det vissa meningar som jag speciellt kollade på. Ja Huddinge vill att Haninge betalar tillbaka för Pata om jag nu läste rätt. Ja ni förstår karusellen fortsätter. Vilket är under all kritik.

Duvbo tog två extremt viktiga poäng mot Gävle. Gävle lyckades därmed med en poäng. Båda lagen kämpar tillsammans med Haninge och Uppsala om att slippa nerflyttning.

Sirius vann mot Umeå City på bortaplan. Thorengruppen tog dock ”bara” 2 poäng och nu är det 4 poängs försprång för Sirius.

Division 1 ÖS.

Täby är glada idag. Resultatet som visar att Södertälje vann  mot Älvsjö  gör att Täby får ett försprång som är till duga. Helt sanslöst.

Bollstanäs tog två poäng och närmade Farsta med stormsteg.

I Stockholmstvåan blev det 6-6 mellan Grimsta och TT Ungdom Båda är lag som varken har chansen att gå upp eller behöva vara oroliga för ramla ner.

Tycker det är märkligt med 9:15 för Tumba vem som än har lagt matchen. Det känns allt annat än optimalt. Tumba skall dock bara var bättre än Högalid.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lördagen.

SSL spelas imorgon så där blir statusen noll.

Allsvenskan. Ja då Järfälla tog 2 poäng och Uppsala fick med sig en poäng. Visst det tvingar Haninge ännu mer att vinna för att vara före Uppsala. Jag är dock glad att inte Uppsala tog tre poäng.

Överraskning överraskning och verkligen överraskning. Sandåkern har vaknat och tagit sin andra 3poängare. Frågan är nu hur långt det räcker.

Division 1 ÖS

Värmdö vann mot Salem igen. Antar att Värmdö älskar att möta lag med unga talanger som är lite mindre rutinerade men mer lättpsykade.

Täby glider ifrån eller i alla fal försöker glida ifrån. Vinst mot Ackers och idag är det 4 poängs marginal.

Farsta ja grattis Farsta och tummen upp för coachen som plockade in spelare från lägre åldersgrupper. Det skall man hyllas för. Ja grattis till faderskap för Nyman och hoppas verkligen att Fischer kryar på sig.

Hässelby gav Vallentuna en ultrasmisk 20-6 ingen snack.

Vidare till Stockholmstvåan.

Höjden vann till slut med 5-4 knappa marginaler. 2+10 av Blomberg verkar ha varit lite väl nära att straffa höjden men slutet gått allting gått.

Sumpan tog Vendelsö på bortaplan och närmade sig verkligen kvalet.

Tullinge och Rosers kanske lyckas glida ifrån Tumba och resten. I dag visade dem i alla fall solklara vinster.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentar

Legenderna, Allsvenskan och division 1 ös.

Tyvärr så skulle det bli en allt för lång lista om man skall ta fram alla legender. Det är självklart personliga åsikter. Visst spelar det även roll vart man har sitt hjärta och vilken tid man har varit med om. Målvakter finns det många av som har räddat lag. Saknar t.ex. Nicklas Olofsson som var målvakt i Järfälla. Backar finns det många som är missade. Bult Larsson, Robban Linder och Mats Nässelqvist. Ja jag erkänner att jag inte har så jätte koll på andra målvakts legender eller backlegender. Det finns säkert ett helt drös att komma med för dem som var med på den tiden. Jag är självklart extra glad att Junne ( Johan Davidsson numera tränare i Älvsjö för den som inte vet). och Mårten Blixt finns med på listan.

Jag återkommer med mer när magget kommer med centrarna och forwards.

Som vanlig kommer mina chansningar och vad jag tycker om lagen.

Sandåkern-Mora Sandåkern överraskade mig när dem tog Gävle. Men mot Mora skall det inte räcka tyvärr.

Järfälla och Uppsala. Två väldigt speciella lag som möts. Uppsala behöver poäng så det skriker om det. Men Järfälla är bättre och borde vinna denna match. Hemmaplan ger ännu mer krydda. Nu får man se lagens rätta ansikten d.v.s inga kortfristiga lån. Om någon/några är skadade så blir det helt enkelt så att man nu måste ta in unga talanger ( 95:or med mera och inte t.ex SSL spelarna). Med andra ord nu får man se föreningen Järfälla mot Föreningen Uppsala.

Huddinge-Haninge. ”Hårets” nuvarande mot hårets gamla lag. Jag tänker se den här matchen och är helt medveten om att Haninge behöver poängen mer än Huddinge. Frågan är bara vilket lag som tar vinsten. Jämn tillställning kommer det att garanterat bli.

Umeå City-Sirius är en kamp mellan två starka lag. Umeå är på en ultrastabil 3:e plats medan Sirius är på en förstaplats som man vill försvara för kung och fosterland. Umeå vill revanschera sig från förra helgens möte då man mötte Balrog. Det kommer dock inte att räcka som motivation för att slå Sirius klass.

Gävle-Duvbo är en match där alla poäng är viktiga för båda lagen. Hur stor är tillgången är den förre U-19 tränaren? Det är nu svaret på den frågan skall visa sig. Det är nu det gäller att visa framfötterna både för coachen och spelarna.

Thorengruppen-Balrog. Thorengruppen är dem enda som på fullt allvar har chansen att jaga Sirius. Hemmaplan späder på det hela. Thorengruppen vinner denna match.

Då var det klart angående Allsvenskan. Vidare till division 1 ÖS.

Hässelby-Vallentuna skall inte vara mycket snack. Det skall vara Hässelby vinst alla dagar i veckan.

Åkersberga-Täby. Två lag som allt annat än älskar varandra. Ett derby kan man verkligen skriva. Åkerberga vill vara ännu säkrare och Täby vill försvara sin förstaplats. Den som är där eller kollar på resultatet får se helt enkelt.

Värmdö-Salem. Värmdö gjorde en riktig knockout på Salems hemmaplan. Nu fattas dock Martin Norling. Värmdö har sedan länge givit ordet idrottspsykologi ett eget ansikte. Jag tror att Värmdö vinner igen men inte med lika stora siffror.

Nacka-Farsta. Unga snabba Nacka mot Farsta. Nacka har fina rörelsemönster som kommer att röra om i Farsta försvaret. Nacka vinner helt klart i Ormingehallen. Största hotet mot Nacka tror jag är att Fischerström lycka med sina Zorro -+ att Sazan och Schibort sätter sina chanser. Framförallt Fischerström med Zorro. Då Nacka inte har dem mest fysiska backarna direkt kommer Fischerström att försöka zorra så mycket det bara går.

Älvsjö-Södertälje. Allt annat än Älvsjö seger är rena rama komiken.

Kungsängen-Bollstanäs. Kungsängens två största vapen skall stoppas och då är en stor del av matchen vunnen för Bollstanäs som är mer beroende av att ta en seger.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentar