Böter på Kontraktsbrytare och klubbar som inte håller sina löften.

Jag är väldigt kritisk mot t.ex. vissa spekulationer. (Sundstedt är i alla fall av den uppfattningen jag har fått från både honom och andra intryck en seriös person som inte går hit och dit bara för att pengarna är där eller titlarna). Täby kommer inte att vilja tappa Sundstedt och han har vad jag har läst på innebandymagazinet. Sundstedt stannar i Täby även om Täby skulle hitta något jätteklipp.

Ni kanske börjar undra hur kan denna man vilja ha böter nu helt plötsligt när han försvarade Pata lite mot Warberg och Mullsjö.

Jag erkänner att jag ibland kan vara en som vill få diskussionen att flöda och lägger mig i oppositionsläge även om det inte är vad jag egentligen tycker i alla lägen. En debatt skadar inte så länge det inte är personliga påhopp utan utveckling. Om du bara skriver att någon gjort fel men inte utvecklar varför du tycker eller hur man kan ändra på saken.

Så varför böter på kontraktsbrytare? Jo ett skäl är för att det förstör den seriösa delen av sporten. Vem skulle vilja ha en arbetare som går hit och dit bara för att han eller hon vill det när du betalar ( spelar ingen roll om man har hemlängtan). Spelaren och klubben skall kunna komma överens och klubben skall ha rätt att kunna förhandla med en eventuell andra klubben som är intresserad av spelaren.

Klubbarna som ljuger skall också kunna straffas håller man inte vad som står i ett kontrakt så skall det straffas.

Straffen skulle kunna verkställas av en delegation inom förbundet. Det är bara ett förslag. Frågan är om förbundet läser bloggar som kommer från personer som är så långt nere i stegen som jag är? Jag varken gått en ledarutbildning eller en utbildning för domaren och jag spelar inte längre. Inte ens på låg nivå.

Men frågan är om detta är vettigt och om klubbarna har ekonomin för detta. Summorna skulle man kunna ta utifrån någon basis.

Tala inte ens om dubbelkontrakt?

PS: tänk på att många framför allt unga vuxna som står i bostadskön och vill ha bostad. Att då flytta och få bostad för att sedan bryta kontrakt och ha fått en plats till bostad är lågt.

Säg hellre nej i början än att vara tyst och vänta på att någon annan skall fixa saker åt dig. Klubbarna är inte dina föräldrar eller din pojkvän eller din flickvän.

Visst ett förslag skulle kunna finnas med kanske i kontraktet och klubben och spelaren kommer överens man skulle kunna ha en kort prövotid.

Detta skall även gälla tränarna.

Är det någon som är emot? Det är bara gå emot mig så länge du inte går in för att langa smällar på gatan.

Var detta något nyttigt eller bara något dumt. Det avgör ni själva. Se till att köra på och ha en trevlig sommar. Här blir det mycket fotbolls på helgerna. När skolterminen är slut blir det även fotboll på vardagarna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar